(13-11-2020, 18:34)cradun Wrote: (13-11-2020, 18:26)sebi77 Wrote: Legal e simplu. Inca din 17 octombrie 2020, Myr a postat cum e cu plata cu cardul si cu codul de discount. Aceasta reprezinta o informare precontractuala foarte clara.
LE: inainte de citatul pe care l-am copiat, Myr a scris "ATENTIE!"...
Din pacate trebuie sa te contrazic. Faptul ca ai postat pe un forum unde apare un cupon de discount nu e nici o informare precontractuala, e doar un post pe un forum. Daca eu sunt pe site si vad produsul redus, il bag in cos si continui, fara sa mai citesc nimic pe acolo incep partea de checkout si dau de cupon si-l sun pe frate-meu si-i zic "omu', dau astia de la xulescu ceva reducere, ca tu te stii cu astea?" si el zice "ma, nu mai stiu, parca, incearca si tu 'vreaumaiieftin', parca ala era voucherul" si eu incerc si merge, chiar nu mai conteaza nimic. E ca la emag. De nu stiu cate ori am vazut ca imi trimit mailuri cu tot felul de vouchere, nu le bagam in seama si pe urma cumparam tot felul chestii si cand vedeam ca apar ceva vouchere cautam prin mail, copy/paste si aia era. Daca mergea, bine, daca nu, iar bine, inseamna ca nu era pentru categoria aia de produse. Cine doamne iarta-ma mai sta sa citeasca fine print-ul?
Faza naspa e ca acum s-a intamplat unui comerciant mic, din cate inteleg onest si binevoitor, mai ales cu membrii forumului. Dar daca i se va intampla vreodata unui pcgarage / emag / altex sa zicem, ii mananca internetul cu fulgi cu tot si, daca e cazul, cu procesele aferente. Nu ca asa ar fi neaparat corect, dar asta e ideea. Eu, comerciantul, daca pot sa vand la un pret, chiar daca-s cu 25% peste piata, o fac. Tu, clientul, daca faci un checkout fara sa folosesti exploit-uri si obtii un pret mai bun, e dreptul tau sa-mi bati obrazul cand te sun sa iti spun ce si cum. Dog eat dog, din pacate.
Stai sa vezi cum e daca, sa zicem, cumpara unul ceva de la comerciantul X si se culca pe o ureche, iar cand il suna ala, peste cateva ore (ca e nebunie) sa-i spuna ca pretul e mai mare cu X lei ala zice ca nu-i curios, ca la banii aia gasea la altul care intre timp a terminat stocul. Noi suntem inca cu cas la gura la faze din astea, dar pe-afara clientii sunt pur si simplu nemilosi si, de multe ori, nesimtiti.
Eu de aia am postat la prima ora sa ii anunt, pentru ca in timpul unui checkout simulat (sa vad cat e pretul total), am vazut ca ce era pe site nu se pupa cu nimic de pe forum. Pe forum ziceau 1989 si ca nu merge cuponul, pe site era 2000 si ceva si mergea cuponul. Si-n final iesea un pret care nu era nici ala initial de pe site, nici ala de pe forum ci unul si mai bun. Eu m-am prins ca undeva ceva nu e kosher, am vazut intre timp ca la espressor cei cu Lelit dorm in bocanci si au fix acelasi pret ca in White Saturday si am renuntat la idee si le-am scris. Din pacate insa, nu au reusit sa rezolve nimic si acuma au parte de reactiile de care au parte. Poate daca eram chitit sa iau neaparat azi ceva, ma agitam mai mult, dar am vrut doar sa vad cum stau la un calcul total si de aici o oarecare relaxare.
In sfarsit. Lesson learned, sper pentru ei. Sunt convins ca nu le e usor.