(08-08-2017, 12:12)sorinetta Wrote: ...As aprecia de la cineva cu Magica daca ar spune ce ii place si ce nu, cum se comporta in timp. E un HX dragon, mixer? Merci
Bezzera imi pare ca a ramas o afacere de familie, deci ceva tipic Italiei cu ceva decenii in urma;
(acum e napadita si ea, Italia din UE, de corporatii, ong-uri si... imigranti

)
e remarcabil faptul ca Bezzera face multe modele pentru utilizare casnica, dar toate sunt HX-uri (eventual sl niste
dipper-e in cazul sprin leverelor comerciale); nimic DB, nimic cu profilare etc.
Magica, Mitica, Galatea etc. sunt masini de casa cu grup E61 asemanatoare in interior, cu particularitatea unui 'recipient' HX in imersie totala, nu a unui tub, care are toate conexiunile hidraulice (injectie apa rece si 2 tuburi termosifon) pe o singura parte, in 'capac;
toate au un cam acelasi sistem de 'tuning' termosifon, cu un restrictor moderat (tub cotit de 4 mm diam interior), deci toate au un comportament mai 'inert' la schimbarile de temperatura (ca opus unui temperament mai...'vulcanic', gen dragon), deci sunt
mixere!
metodele lui Eric Svendson cu termometrul sau, aplicabile in special la masinile mai temperamentale (se incalzesc repede, se racesc repede etc.) cum era QM Anita, nu merg la Magica; dar chiar nu merg deloc!
de unde si multa confuzie si rataciri la posesorii de termometre si masini HX de tip
mixer (majoritatea celor de casa sunt asa), mai ales ca acum, majoritatea celor din forum nu au termometre Eric ci varia incarnari autohtone...
am folosit 2 ani o Magica, luata din RO, de la
perfectespresso.ro (distribuitori Bezzera originale) si am decalcifiat-o de 2 ori, fara motive (peretii exteriori ai camerei supapei de extractie din
mushroom, impecabili)
dar toate astea si multe diagrame, detalii de lucru etc. se afla deja in thread-uri dedicate din acest forum!
ma mir ca n-ai avut curiozitatea sa dai un search cu "magica";
oricum, daca ai probleme punctuale, am sa incerc sa mai raspund si eu;
cateva cuvinte despre BB005:
folosesc de vreo 2 ani o rasnita mare, comerciala, Macap si din anul acesta, o rasnita de casa, sau de bucatarie, cum vrei, acel mult hulit in forumul acesta, si nu numai, Sette 270;
dar am avut aproape 2 ani, alaturi de Magica, un BB005TM;
dupa mine BB005 este
cea mai ieftina rasnita capabila espresso dintre cele cu dantura conica;
nu iau in considerare rasnitele manuale, atat de agreate aici, pe forum!
sigur, macinatura Sette, dar mai ales convenabilitatea in lucru Sette, e superioara lui BB005! IMO;
dar si Sette e mult mai scumpa, prea scumpa la noi in RO!
deci BB005 este o alegere decenta pentru home-espresso si probabil folosita single dose (n-am folosit-o niciodata!) ar putea fi si destul de convenabila in exploatare;
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)