Hello There, Guest! Login Register


Bezzera Magica S MN

#1
De astazi sunt si eu posesor de grup E61....sper sa iasa extractii pe masura.
Merita schimbata sita originala cu una VST?
[Image: bbe0be6a19366d07836b752e3f29608c.jpg][Image: 54bd7e2aca3a05e28be762b7e929452c.jpg][Image: bc2870e0683b3b6adc9f451d1c62138d.jpg]
Bezzera MAGICA | TTP Coffee Sensor | Eureka Oro Mignon | Kinu M47 | IMS Nanotech 16/18gr | Motta knock box | Tamper Motta Competition | Pitcher Motta 35cl | Kompresso
 
Reply
#2
Felicitari! Iti recomand sa folosesti deocamdata sitele originale, apoi mai vezi daca iti doresti altceva, sau nu.
Multe extractii reusite!
LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E, Lagom P-64 SSP HU, Kinu M47
 
Reply
#3
Multumesc! Rasnita e cea ramasa de la espressorul vechi...un Lelit PL43MMI
Bezzera MAGICA | TTP Coffee Sensor | Eureka Oro Mignon | Kinu M47 | IMS Nanotech 16/18gr | Motta knock box | Tamper Motta Competition | Pitcher Motta 35cl | Kompresso
 
Reply
#4
Cred ca un upgrade de rasnita iti va da satisfactii mai mari si mai clare, decit un upgrade de sita, dar este clar ca vorbim de eforturi financiare ce nu se compara. Este doar o parere.
LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E, Lagom P-64 SSP HU, Kinu M47
 
Reply
#5
ce frumusete! felicitari!
eu as incepe cu sitele standard, apoi, poate IMS (am inteles ca VST sunt destul de capricioase).
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>
 
Reply
#6
Sa-l stapanesti sanatos,si extractii reusite!Ma intereseaza mult acest model si astept feedback apropo de cum e fata de modelul anterior detinut.Ai avut Lelit anterior?
 
Reply
#7
Sincer sa fiu, nu stiu de unde povestea asta cu sitele VST.Folosesc o astfel de sita de 18 grame(in care pun 19 - incap si 20),de cand am cumparat primul expresor,un Gaggia Classic .Niciodata nu mi-a creat vreo problema.Daca au fost curgeri aiurea,acestea s-au datorat exclusiv rasnirii sau cafelei.Sunt site exceptionale nu bune.
LELIT Bianca black V3, Bentwood,Bravo Tools, Vst 18, 20,25.
 
Reply
#8
(20-12-2016, 14:44)dantt Wrote: Sa-l stapanesti sanatos,si extractii reusite!Ma intereseaza mult acest model si astept feedback apropo de cum e fata de modelul anterior detinut.Ai avut Lelit anterior?


Salut da am avut Lelit 41 EM....diferenta de arome este extraodinar de mare...eu am inceput espresso de 1 luna...dar simt o dif f.f. mare intre cele 2 aparate
Bezzera MAGICA | TTP Coffee Sensor | Eureka Oro Mignon | Kinu M47 | IMS Nanotech 16/18gr | Motta knock box | Tamper Motta Competition | Pitcher Motta 35cl | Kompresso
 
Reply
#9
Mai am o intrebare.De ce ai ales Magica in detrimentul Rocket Appartamento sau,de ce nu,Profitec Pro 500?Merci
 
Reply
#10
Appartamento- boiler mai mic rezervor apa mai mic si nu arata presiunea de extragere, iar Profitec peste buget
Bezzera MAGICA | TTP Coffee Sensor | Eureka Oro Mignon | Kinu M47 | IMS Nanotech 16/18gr | Motta knock box | Tamper Motta Competition | Pitcher Motta 35cl | Kompresso
 
Reply
#11
Multumesc pentru raspuns.Am sa te rog sa mai scrii pe aici apropo de cat de des si lungi faci falsh-urile de racire a grupului (stiu ca sunt variabile lucrurile astea in gunctie de cat timp sta aparatul in idle)insa ma intereseaza mai mult opinia unui consumator casnic care trece de la SBDU la HX.Il tii toata ziua pornit,sau nu se recomanda de producator?

P.S. Forumul adevenit foarte stufos,iar informatiile sunt cam amestecate.
 
Reply
#12
30 minute incalzire, dupa care 2-3 sec flush. In 2-3 sec dispare fasaitul de abur. Am priza programabila..dimineta se porneste automat
Bezzera MAGICA | TTP Coffee Sensor | Eureka Oro Mignon | Kinu M47 | IMS Nanotech 16/18gr | Motta knock box | Tamper Motta Competition | Pitcher Motta 35cl | Kompresso
 
Reply
#13
(20-12-2016, 18:22)dantt Wrote: ... P.S. Forumul adevenit foarte stufos,iar informatiile sunt cam amestecate.

foarte adevarat, dar ai la-ndemana niste criterii de selectie!
in primul rand cauta postari ale celor care au avut astfel de masini; si aici se vede inca o problema a forumului - informatiile de istoric echipamente;

oricum, in ce ma priveste am scris destul, pe baza a multe sute de log-uri zilnice; apropo de regimul de lucru, poate merita sa te uiti si la home-barista;

@RobertKovacs: e bine oricum, masina are doze mari de toleranta; de aceea reusesc shot-urile de la inceput...
se pare insa ca lucrezi cu ea prea rece; ceea ce, la un shot nu e asa critic;
dar daca e sa obtii mai mult de la ea, atunci trebuie sa astepti 60 min pana ajunge in full idle, cum ii spuneam eu;
asta, ca stare de referinta si deci, consistenta de la o zi la alta;

daca faci numai un shot, atunci figura cu flash-boil-ul e OK, dar la mai multe shot-uri, pentru a mentine masina in regim de recuperare pentru shot, e bine sa faci un flush initial de racire (cca. 5-6 sec dupa incetare flash-boil - care tine mai mult, daca masina a ajuns in full idle), apoi sa continui cu sht-urile dupa 3 min si in continuare, la cca. 2 min cate un shot;

si tine cont de ce ti-a spus si VladP: rasnita mai buna, capabila espresso...
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)
 
Reply
#14
Multumesc radudani pt sfaturi. Sa sti ca am cautat mult in forum postarile tale de pe vremea cand aveai Magica, dar e foarte de greu de gasit in forum aceste postari. Daca ai vreme si chef sa-mi dai cateva ponturi esentiale, as fi foarte recunoscator. Multumesc!
Bezzera MAGICA | TTP Coffee Sensor | Eureka Oro Mignon | Kinu M47 | IMS Nanotech 16/18gr | Motta knock box | Tamper Motta Competition | Pitcher Motta 35cl | Kompresso
 
Reply
#15
Multumesc Radu,insa,cum spunea si Robert in postul anterior,am cautat postarile tale de pe vremea cand aveai Magica si nici eu nu le-am gasit.Ar fi super daca ai avea timp sa mai reiei anumite aspecte esentiale privitoare la acest espressor.Sunt aproape hotarat sa merg spre el in detrimentul unui DB.Multumesc
 
Reply
#16
Gata,de azi sunt si eu posesor de astfel de utilaj.Am avut ceva emotii initial,nu fixasem bine rezervorul de apa si nu incalzea.Ca impresie generala,este una cat se poate de favorabila,un aparat mai frumos in realitate decat in fotografii.Bine lucrat si finisat pentrul pretul platit.Ca o mica observatie,tava de scurgere putea fi de capacitate mai mare.Ca gust in ceasca nu ma pronunt fiindca am facut doar un cappucino.Una peste alta,ma declar extrem de placut surprins de aparat deocamdata.Daca mai e si fiabil,cu atat mai mult.
 
Reply
#17
Bun venit in grupul Magicienilor! Sa te bucuri de agregat la maxim!
Bezzera MAGICA | TTP Coffee Sensor | Eureka Oro Mignon | Kinu M47 | IMS Nanotech 16/18gr | Motta knock box | Tamper Motta Competition | Pitcher Motta 35cl | Kompresso
 
Reply
#18
Multumesc Robert,abia astept sa vina dimineata Smile
 
Reply
#19
(22-12-2016, 21:56)dantt Wrote: ... Ca o mica observatie,tava de scurgere putea fi de capacitate mai mare....

e un litru totusi... bine, ca s-o poti goli fara incidente, o lasi sa se umple cu 7-800 ml...
dar eu nu torn apa decat rareori direct in tava, meru foloseam pentru flush-uri un vas de inox sub dusl

oricum, tava se manevreaza comod si se poate goli pe parcurs, daca tocmai e nevoie;
ceea ce reprosez tavilor Bezzera este modelul acela in 'viermisori' adica ceva ce stergi mai greu cu un servet de hartie decat un grilaj de bare paralele cum se practica la case mai mari...
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)
 
Reply
#20
Cine are experienta cu Bezzera...Iti dau dreptate Radu cu acei viermisori.Plus ca daca pui portfiltrul cu sita in sus,se agata partea cealalta fix in viermisorii aia.Ma rog,chestie chiar minora,insa pe de alta parte e foarte aratoasa Smile Referitor la tava de scurgere,nu cred ca are 1litru sincer.Am acelasi model ca cel al lui Robert si pare-mi-se ca e un pic schimbat fata de ce ai avut tu.Masor maine daca am timp.
P.S.-util acel link de pe home barista,multumesc.
 
Reply
#21
Salut Robert,cat timp ii dai flush-ul de racire dupa ce espressorul a stat cam o ora la incalzit?Merci
 
Reply
#22
Salut, aprox 15 sec...pana vezi ca se linisteste curgerea

Film cooling flush Bezzera MAGICA dupa 30 minute de incalzire ....se vede pe curgere cand s-a linistit.
Bezzera MAGICA | TTP Coffee Sensor | Eureka Oro Mignon | Kinu M47 | IMS Nanotech 16/18gr | Motta knock box | Tamper Motta Competition | Pitcher Motta 35cl | Kompresso
 
Reply
#23
Multumesc mult,cat se poate de edificator clipul.
 
Reply
#24
Cu drag! L-am filmat cu dedicatie pt tine Smile
Bezzera MAGICA | TTP Coffee Sensor | Eureka Oro Mignon | Kinu M47 | IMS Nanotech 16/18gr | Motta knock box | Tamper Motta Competition | Pitcher Motta 35cl | Kompresso
 
Reply
#25
Totusi, cooling flush cu portfiltrul montat?
Brasilia Club, Kinu Simplicity, Comandante, Kingrinder P0, Mignon Specialita.
ex: Gaggia Espresso, Color; Quamar T80, Macap M2D, Feldgrind 2.
 
Reply
#26
Da...se observa mai bine cand se linisteste
Bezzera MAGICA | TTP Coffee Sensor | Eureka Oro Mignon | Kinu M47 | IMS Nanotech 16/18gr | Motta knock box | Tamper Motta Competition | Pitcher Motta 35cl | Kompresso
 
Reply
#27
Da,se pare ca Magica asta al meu are un defect,sau poate am facut eu ceva aiurea.O sa te mai rog odata Robert sa-mi spui daca si al tau face la fel,desi ma indoiesc.Despre ce e vorba-stand la incalzit,tot aud un tzac tzac care venea din dreptul masinii in cauza.Cand ma uit mai bine,ledul orange,cel care te anunta daca mai are apa in rezervor,se aprinde si se stinge aleator,fara sa-i fac nimic.Apa este suficienta in rezervor,la maxim.Odata cu stingerea ledului,se opreste si pompa,asa incat,daca vreau sa-mi fac o cafea,se opreste in mijlocul extractiei sau ma rog,aleator.Un alt aspect care ma nelinisteste este faptul ca nu aud,dupa ce frotez laptele (cam 350 ml) sa porneasca pompa pentru umplerea boilerului.La tine porneste de fiecare data dupa ce frotezi,sau nu?Tin sa spun ca de cand l-am pornit prima oara,nu se incalzea(ledul era stins),apoi am reasezat bazinul de apa si a fost ok.
 
Reply
#28
Acel releu care suna, cupleaza si decupleaza rezistenta de incalzire, si da suna foarte des ( un coleg a izolat boilerul...dupa care nu cupleaza si decupleaza asa des). Cand frotezi lapte....se foloseste abur (adica f putina apa) din cauza asta nu porneste pompa sa reincarce boilerul. Eu zic ca e problema minora la contactul senzorului nivelului apei din rezervor. Cred ca nu e pus rezervorul la loc bine. Eu nu l-am scos niciodata...il umplu direct cu un ibric.
Bezzera MAGICA | TTP Coffee Sensor | Eureka Oro Mignon | Kinu M47 | IMS Nanotech 16/18gr | Motta knock box | Tamper Motta Competition | Pitcher Motta 35cl | Kompresso
 
Reply
#29
Sa nu-l scoti! Smile Eu l-am scos prima data sa-l spal,ca de, am zis sa fie curat.Stiu de acel releu,mi-am dat seama,insa se stinge si becul o data cu acel zgomot,detectand faptul ca nu mai are apa in rezervor.Dupa amiaza ma uit mai bine si incerc sa-l asez mai ok,desi,daca-si ia apa in principiu ar trebui sa fie in regula.Te anunt daca se rezolva problema.
 
Reply
#30
De acolo e problema, de la contactul șuruburilor de pe rezervor cu contactoarele metalice; releul nu are nimic, aceeași problema apare si la Strega, unii au încercat sa pună o pastă conducătoare ( ca la contactul procesor - cooler) pentru a remedia problema. Poți șunta contactele dar nu știi când ai rămas fără apă.
Quamar Q13 E, Bezzera Strega
Bodum Bistro French Press, Hario (concediu si la munca)
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)