am trecut si eu pe-aici, nu vreau sa insist, sau sa stau prea mult:
histerezisul de presiune dat de presostat e ok: de la 1,10 la 1,16 bar, deci un
deadband sub 0,1 bar, ceea ce inseamna ca presostatul e nou;
mai incolo, ar trebui sa ajunga la un maxim de 0,13 bar
deadband; sigur, valori probabile, pentru ca totul difera de la unitate la unitate!
nu zici nimic de procedura de lucru!
ok, nici eu n-am citit nimic mai sus, legat de problema ta, dar nici tu n-ai citit nimic din cele ce-am postat mai sus; incercand sa rezum/repet descrierea a ce faceam eu;
ce-i drept, cele spuse de mine sunt o translatare in repere de timp; probabil inca aplicabile si ele pentru o setare de presostat mai temperata, asa cum o ai;
eu, de fapt, urmaream temperatura din iesirea HX - mi s-a parut cea mai potrivita si mai sensibila dintre indicatii;
din nou, e vorba de fapt de ajungerea in acea stare de
revenire pentru shotul urmator; ceea ce presupune in secventa, reluarea circuitului termosifon (intrerupt in timpul shotului), incalzirea grupului prin circuitul termosifon, apoi incalzirea apei in schimbator;
spuneam ca, pe termometrul Eric se vede o descrestere usoara de temperatura, care apoi se opreste, apare o stabilizare in palier (reluare termosifon) si incalzirea usoara a grupului; deja inainte, pe portiunea de palier e
sweet spot-ul pentu declansarea shotului urmator...
(asta la Magica, nu la Anita lui Eric!)
din nou: se poate oricum altfel, poate cu rezultate considerate mai bune de utilizator!
foarte mult nu ma intereseaza si - ce-i drept - nici nu-mi pasa, pentru ca interesul si motivatia mea zac undeva in zona levierelor!
dar cele de mai sus descriu ceea ce faceam de regula eu; cu Magica!
@cradun: da, flush-ul acela de incalzire (de fapt, e vorba de o echilibrare), la inceput de sesiune, ajungea si la 20 sec; mi s-a parut putin importanta durata; ceea ce urmaream era temperatura la care ajungeam cu apa in timpul flush-ului, acel
flush to, de care ziceam... pentru ca in anumite conditii (aveam si un grafic de referinta) asta era temperatura de extractie pentru primul shot, la 3 minute distanta!
pentru restul shot-urilor, era importanta ajungerea la starea de revenire pentru shot (ca mai joasa termic decat starea de idle), care se atingea la cca. 2 min interval, si care dadea in acest caz, o temperatura de extractie dependenta de presiunea din boiler; de regula, cu 1,2 bar max, aveam cca. 93C temperatura apei de extractie imediat inainte de puc;
si atentie, nici una din temperaturile de care vorbesc nu era indicata de termometru (inert si imprecis), ci de senzorii de temperatura, termocupluri de tip K, cu punctul de sudura deschis (ok, usor izolat de o pelicula... epoxy), calibrate desigur, de mine nu de fabrica :)
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)