(02-01-2024, 15:41)renatoa Wrote: E61 e doar unul si problemle lui le vei intalni la toate, "levers" sunt zeci si fiecare are propriile probleme, dar macar ai de unde alege, fiecare tinteste o anumita fateta a perfectiunii.
Nu e chiar un singur E61, avem HX si DB, deci avem doua mari tipuri. Avem pompa vibratoare sau rotativa, deci inca doua variante.
In fine, ceea ce nu mentionezi mai sus - gustul. Eu, subiectiv, pot sa spun ca cele mai bune espresso-uri le-am baut pe grupuri saturate cu pompa rotativa. Nu pe levere, si nu pot spune ca nu am incercat... Da, am mai baut cate un god shot, pe Flair 58, pe Pavoni, dar nu le-am putut replica a doua zi.
Aria ar fi, pt mine, (dupa un grup saturat) the next best thing (in plus, e HX, deci, pt mine, cel cu obsesia nefundamentata stiintific cu contactul prepungit dintre apa si metal, e un bonus).
Acum, dc tu reusesti, cu un lever de casa, fara masa mare, sa ai shot-uri in mod repetabil cu gust mai bun decat ce scoate un E61 cu rotativa, e super, eu nu am reusit pana acum, desi am incercat destul de mult.