Welcome Back Log In Create Account

Berea!

Da, vad ca scrie.
[Image: pNFjGvu.jpg]
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Flair Signature | Skywalker Roaster | Kingrinder K2
Past: Lelit PL81T Grace | DF64 | Cafflano Kompresso | Staresso Mirage Pro

Reply
Cum ne taie chefu... niste savanti... :(

https://www.indiatimes.com/technology/sc...64042.html

Reply
Si un pic de reclama... la Zaganu :)

https://spotmedia.ro/stiri/economie/pove...a-interviu

Reply
Mi se pare numai mie sau pretul la bere artizanala a crescut? Si nici stocurile nu mai sunt la unele tipuri mai ales la cele din afara romaniei.
Lelit Bianca || Eureka Atom 65

Reply
Stii ceva la care nu a crescut ?  :D
Bea din aia recomandata de mine cateva posturi in urma, inca reusesc sa o tina la 4 lei, nu stiu cum fac... dar le iese.

Reply
4 lei? Eu ziceam ca sub 17 lei nu mai gasesti. Iar unele care le preferam 20 lei + sau chiar spre 30. Sunt destul de exigent cu ce beau. Decat mai multe prefer 1 si buna.

Reply
Berea la metru a devenit dintr-o data pitica...

https://www.hotnews.ro/stiri-esential-25...altime.htm

Reply
https://www.eatthis.com/news-beer-gut-health/

Ne-am lamurit, e buna... acum sa vedem studii pe tipuri de bere... ale vs lager.
Ca la paine, maia vs...  :D

Reply
Publicitate...

https://romania.auchan.ro/ro/blog/news/a...in-romania

Reply
Ahaaa... de asta sunt reduceri prin marketuri... dar fara sa sufle o vorba motivul...

http://internationalbeerday.com

Reply
Sa ne lase cu atat traditie...

Automatic for the people :D

Reply
Ana face bere... mission impossible  :D

https://life.hotnews.ro/stiri-prin_oras-...zanala.htm

Reply
Beer aging... 

https://www3.nhk.or.jp/nhkworld/en/news/20221021_42/

Reply
Ca si topicul... intra la apa :)

https://www.mediafax.ro/social/trendul-b...i-21645143

Reply
Salutare, sunt amator de bere si imi place mult lager, dar ce beau la noi mi se pare oribil. Daca beau 1-2 seara (sau chiar dupa-amiaza uneori) chiar dacan nu ma ametesc, adesea ma doare capul si ma simt aiurea a doua zi. Da, acum 10 ani metabolizam mai usor alcoolul (am 41), dar nu mi se intampla la fel la vin/tarie, decat daca exagerez si/sau amestec.

Am totusi o experienta interesanta, verile trecute cand mergeam in Grecia beam 3-4 beri pe zi si nu ma resimteam deloc. Beam cam orice grecesc: alfa, mythos, fix, vergina, plus altele locale, halba sau cutie. Toate lager, ieftine, comerciale. Diferenta se simte, stilul lor nu e asa acidulat ca la noi, parca e mai usor de baut.

Oare e doar faptul ca eram mai putin stresat fiind in vacanta, sau o fi berea lor comerciala lipsita de conservanti si alte prostii (mira-m-as)?

Ce recomandati de la noi lager sa fie mai ok, nu ma refer beri comerciale, pot fi romanesti craft, straine care se gasesc in magazine etc.

Nu vreau ceva wow, ci ceva corect, fara mizerii, un lager mai putin acidulat si de la care sa nu ma doar capul
Lelit PL81T, ​Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton 

Reply
De grau ai incercat ? Adica alba... weissen bier
E singurul lager care il mai consum, eventual ca sa imi fac radler in casa singur  :D

Reply
Din ce consum la cate un “budget friendly” poker cu prietenii, pot enumera Heineken (exclusiv varianta la sticla), Paulaner, Steam Brew de la Lidl (toate variantele sunt ok), vara intru si pe Corona si Kronenbourg Blanc; cu aceste beri nu am avut problema durerii de cap.
ACS Minima, Timemore Sculptor 078s

Reply
Ai putea incerca si pe cele care au in componenta orez (exemplu Asahi, o gasesti in orice supermarket)
Din experienta mea, durerile de cap sunt cauzate de lipsa hidratarii corespunzatoare. Incerca sa consumi mai multa apa cand bei bere.
Home: Strietman CT2 & Honne
Travel: Cafflano Kompresso / Aeropress / Staresso Mirage & Kinu Simplicity
Past: Gaggia Classic PRO PID & Lelit PL43MMI

Reply
Dacă vrei o introducere ușoară în berea craft, recomand Anagram. Berăria este în parcul industrial dintre Crângași și Lacul Morii. Au trei sortimente de lager, dar eu am băut doar Cinco de Cuatro, pe care îl recomand. Dacă te simți aventuros, să încerci și Best Coast IPA. Recomand să mergi acolo pentru că au prețuri bune, inclusiv la sticlele pentru acasă.

Dacă am face o analogie cu cafeaua, la Anagram găsești o cafea spălată și corectă, nu anaerobe cu miros de fructe exotice.
DF64 SSP MP, Lelit PL41TEM | Arco 2-in-1, La Pavoni Europiccola 1979

Reply
(01-03-2023, 11:12)nick326 Wrote: Ai putea incerca si pe cele care au in componenta orez (exemplu Asahi, o gasesti in orice supermarket)
Din experienta mea, durerile de cap sunt cauzate de lipsa hidratarii corespunzatoare. Incerca sa consumi mai multa apa cand bei bere.

Pischwasser :)

Reply
(01-03-2023, 10:58)tecsi78 Wrote: Din ce consum la cate un “budget friendly” poker cu prietenii, pot enumera Heineken (exclusiv varianta la sticla), Paulaner, Steam Brew de la Lidl (toate variantele sunt ok), vara intru si pe Corona si Kronenbourg Blanc; cu aceste beri nu am avut problema durerii de cap.

Apropo de "Steam Brew de la Lidl", berea lor se pare ca a fost clonata la Kaufland sub brandul Beeraclez, produs de o berarie privata Eichbaum.

Este suprinzator cat de bine seamana berile intre ele, incepand de la nume, apoi numerele, cat si la alte identitati vizuale... plus gust.
Posibil sa fie ceva comun pe lantul de productie, asa cum Lidl si Kaufland la un anumit nivel de varf au proprietar comun.

Attached Files Thumbnail(s)

Reply
Mersi de recomandari!
Da, beau si weizen si imi place mult.

Nu stiu care e faza cu durerile de cap, mai am un amic (tot asa are 40 ani) care imi spune acelasi lucru, eu am citit si ca berile noastre comerciale sunt fortate sa fermenteze mai repede vara cu niste substante nu tocmai ok...chestie care se intampla si in alte tari din Europa de est, cum e si cu alte produse (detergenti, medicamente etc) care sunt mult mai calitative in vest, desi sunt fix acelasi brand
Lelit PL81T, ​Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton 

Reply
Din comert ce mai beau cand nu am bere craft ar fi Corona, ottakringer mai ales cea galbena cu grau, pilsner urquell si mai nou Bira Moretti

Reply
Ce as mai recomanda ar fi berile craft din Ungaria, mult, mult peste cele de la noi, din pacate nu le comercializeaza nimeni in Ro, mie imi aduce un prieten, o data pe an.

Reply
(01-03-2023, 15:31)dragos.stoian Wrote: ...am citit si ca berile noastre comerciale sunt fortate sa fermenteze mai repede vara cu niste substante nu tocmai ok...

Comercial inseamna Lager... un bun motiv ca sa treci pe Ale, diferenta e cam ca la paine, maia vs drojdie Wink
Adica fermentare lunga, ca altfel nu se poate la Ale...
Craft nu inseamna neaparat altceva decat "comercialul"... decat o productie mica, dar care imita ce fac cei mari...
Ca ei se jura ca doar componente pure...

Reply
Reteta proprie de bere de sarbatori ... mi-au mai ramas cativa litri pana acum  Smile
Poza cu reteta nu contine si condimentele si cantitatile folosite ( ghimbir, anason stelat, cuisoare, batoane scortisoara, coriandru, cardamon )
Dupa ceva timp de maturare s-au mai domolit din arome, dar tot este o bere usor de baut cu o aroma delicata de turta dulce.
[Image: NxDjdGIl.jpg]
[Image: ylI48Nwl.png]

Reply
(01-03-2023, 15:03)renatoa Wrote:
(01-03-2023, 10:58)tecsi78 Wrote: Din ce consum la cate un “budget friendly” poker cu prietenii, pot enumera Heineken (exclusiv varianta la sticla), Paulaner, Steam Brew de la Lidl (toate variantele sunt ok), vara intru si pe Corona si Kronenbourg Blanc; cu aceste beri nu am avut problema durerii de cap.

Apropo de "Steam Brew de la Lidl", berea lor se pare ca a fost clonata la Kaufland sub brandul Beeraclez, produs de o berarie privata Eichbaum.

Este suprinzator cat de bine seamana berile intre ele, incepand de la nume, apoi numerele, cat si la alte identitati vizuale... plus gust.
Posibil sa fie ceva comun pe lantul de productie, asa cum Lidl si Kaufland la un anumit nivel de varf au proprietar comun.

Eichbaum e cea mai veche companie din Mannheim si produce bere de vreo 335 de ani. ?

Reply
E mai greu in Romania pentru fanii lager pt ca cine si-a deschis o berarie artizanala si a dorit sa faca treaba buna a dorit in general sa surprinda nu sa danseze pe variatiuni ale aceleiasi teme. Si pe linie de beri craft suntem jucatori de nivel mondial, castigam premii internationale, chiar suntem bine. Atat ca nu avem volume, cota de piata fiind 1% doar, dupa un articol recent in ZF. 

Eu nu sunt fan lager pt ca nici nu prea beam bere pana sa descoper ale-urile romanesti craft acum vreo 5 ani cred. Dar in cazurile cand "nu am scapare" am vazut ca mai amaruie si mai putin acidulata ar fi Kozel, intre berile comerciale. Apropo, la noi este o boala sa producem beri comerciale excesiv de carbonatate, nu inteleg corporatiile astea... Despre ingredientele din ele au scris in 2015 Rise Project, fiecare isi asuma ce baga in gura...

Pe lager artizanal gasiti oricand beri exemplare si ma refer aici la Pilsdet de la Blackout sau cele de la Ironic (fratele fondator Ground Zero), Bere a la Cluj, chiar Hop Hooligans pe unele editii. 

Insa in opinia mea oricine vrea sa faca pasul dinspre lager spre ale trebuie sa incerce din prima Hop Hooligans  - Crowd Control. De aici se pot croi alte drumuri noi, de la "nu imi place deloc", la "wow ce naiba am baut in viata asta pana acum" sau macar deschideri de drumuri asemanatoare spre beri mai putin fructate, mai putin amare (desi e semn foarte rau la bere cand nu are amar). 

Pentru cei mai viteji, eventual amatori de cafele acide, exista genul sour, care poate parea sport extrem sau chiar adjuvant vomitiv in unele cazuri :) insa dupa 3 IPA, altfel se unge instalatia cu o bere sour. 

La final desertul...acolo unde imperial stout-ul artianal romanesc se bate lejer cu orice bere internationala de top, mai ales ca ai nosti au prins repede tehnica maturarii in butoaie ce au apartinut distileriilor de diverse bunatati. Exista exemplare de stout-uri romanesti care au mers pana la 16%, cinste lor!
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Sunt beri pentru toate gusturile.  
Alea sour pe mine nu ma gadila deloc deloc. Am fost si in Belgia si am baut direct de la sursa. Mai bine beau zeama de varza.  :D
Am testat tot ce aveau .... tot testez sa stiu daca imi plac si merita sa ma muncesc sa le fac.
Chestia cu "desi e semn foarte rau la bere cand nu are amar" mi se pare funny cel putin. Eu in special beau beri putin amare, pentru ca nu imi place amareala si se pare ca o simt mult mai intens decat altii (sotia are total alta toleranta si placere in a bea amar).
Sunt multe tipuri de beri putin amare, unul cunoscut si pe sufletul meu fiind weissbier. Sunt beri foarte bune si cu IBU 6, care este foarte mic. 
https://www.bjcp.org/style/2015/10/10A/weissbier/

Reply
Pare inca o combinatie bomba de stout Blackout - Yume!
[Image: 1cJLsJm.jpg]
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)