Hello There, Guest! Login Register


Bellezza Bellona dual boiler - experiente, impresii, sfaturi in utilizare

#1
In ultima saptamana mi-a ajuns pe mana un espressor nou in peisajul dual boilerelor - Bellezza Bellona - si asa cum voi face in viitor si cu alte modele, l-am luat la analizat ca sa cunoastem mai bine alternativele pe fiecare segment. Inca nu este un espressor pus la imprumut in sectiunea dedicata din forum dar nu ar fi exclus sa se intample.

Highlights Bellona: 
- doua boilere din inox, cel de aburi de 1l, cel de brew de 0.5l
- PID ce controleaza ambele boilere
- preinfuzie reglabila pe timp
- cronometru care porneste automat la inceputul extractiei
- manometru single pentru extractie cu presiune reglata la 9 bar si valva de ajustare presiune sub espressor, accesibila deci fara desfacerea aparatului.
- exterior total din inox
- teava de aburi cu 3 gauri
- grup de 58mm

Le luam pe rand, cu explicatii

Espressorul este dezvoltat de o companie din Heidelberg, Germania si se vede asta in constructia aparatului, in finisajele fara cusur, dar fabricarea este in China (daca n-ai sti, nu ai avea niciun semn).  Aparatul pare bine inchegat, carcasa este total din inox, nu vibreaza necontrolat, greutatea maricica fiind un semn bun as spune - 23kg. Din ce am vazut in showroom culoarea alba e cea mai frumoasa, dar si negrul avut de mine e foarte ok. Dimensiunille sunt destul de slim pentru un DB, chiar daca se putea sa fie si mai ingust (27cm latime vs 29 Bianca spre exemplu)

[Image: lMmOQkh.jpg]

[Image: OYCFJXy.jpg][Image: YfrFWa4.jpg][Image: DVulik5.jpg][Image: sZ8i3HO.jpg]

Rezervorul de apa este in exterior, dupa cum se vede, sub forma unui recipient de 1.8l, din sticla groasa (nu plastic), in care intra o tevusca lunga din inox fixata ermetic. 
Aici avantajul ar fi ca poti pozitiona unde vrei rezervorul in functie de locul fiecaruia pe blat, iar acesta e din sticla apropo de unele discutii despre utilizarea plasticului in contact cu apa. Cumva un dezavantaj ar fi locul ocupat pe blat in plus fata de espressor dar aici as puncta un lucru - dupa cum se vede, la spate, furtunul care leaga espressorul cu rezervorul nu pleaca intr-un "L" intors din aparat ci drept, astfel incat oricum trebuie sa departezi espressorul de perete. Deci din aceste doua relative minusuri combinate iese plusul ascunderii rezervorului in spatele espressorului, pentru ca oricum vei fi nevoit sa il departezi de perete, rezultand o adancime totala ocupata pe blat de 40cm sau de 31cm daca tii rezervorul in alta pozitie, spre exemplu in lateral. Orientativ, Bianca mea ocupa pe adancime 48cm cu rezervorul in spate si 39 cu el in lateral. 

Deasupra espressorului vedem suportul de cesti, cu un "gardulet" metalic pentru a nu cadea cestile, fara gauri in carcasa (se evita cumva riscul de a picura apa inauntru din cestile ude dar nu va bazati pe asta si folositi cesti scurse de apa), aerisirea fiind pe spate.

[Image: uf22Jju.jpg]

Grupul este de 58mm iar sita de dus se scoate prin slabirea surubului central (deci mai usor de accesat pt incepatori decat scoaterea sitei la E61), surubul fiind "ingropat" in mijlocul sitei nu proeminent. Nu stiu daca exista compatibilitate IMS pentru sita de dus, probabil vom afla.

Partea frontala vine cu cele 4 butoane (apa fierinte pe teava dedicata, dozare 1, dozare 2, dozare fara timer),  manometrul si PID-ul. Reglarea temperaturii se face nu doar apasand +/- ci intrand in meniu, adica se apasa SET, apoi derulezi la parametrii H1 si H2 de unde cu +/- alegi temperatura boilerului dorit. Tot acolo in meniu mai exista un meniu de ECO ce se refera la timpul de intrare in stand by, din alt meniu se va putea opri boilerul de aburi, iar din altul se vor putea controla timpii de preinfuzie sau timpii butoanelor de dozare. Destul de configurabil as spune. Nu exista si optiune sau trick de ajustare a debitului de apa in preinfuzie in functie de temperatura boilerului de aburi (cum ar fi la PL92) deci se regleaza doar secundele de umezire a pucului la debitul standard. 

[Image: YgYwg4i.jpg]


Piesa de rezistenta in design o constituie maneta pentru aburi, "imprumutata" de pe unele profesionale cunoscute, cu doua pozitii on / off. Trebuie sa spun ca au gandit bine aici actionarea pentru ca la trecerea ei pe ON ai un delay de o secunda pana pleaca aburul, acesta intrand direct la presiune maxima. Spun asta pentru ca ai un scurt ragaz in care sa revii cu mana pe latiera si sa o tii cu ambele maini in pozitia corecta, mai ales la inceput de drum fiind "un soc" sa primesti un mare jet de aburi si sa nu fii pregatit sa tii bine cana in pozitie corecta.

[Image: 2wsQul6.jpg]

Teava de aburi este cu 3 gauri iar la 135 de grade espressorul performeaza chiar excelent in ce priveste presiunea de aburi si puterea de a face mult doritul vartej. Daca il aveti pentru prima oara in fata verificati temperatura boilerului de aburi pentru ca al meu era initial pe 125 si nu pot spune ca eram incantat pentru ca nu pornea vartejul. Cum l-am trecut pe 135 de grade a pornit si locomotiva Smile , avand nevoie de 20s pentru a obtine o crema "vopsea" intr-o latiera de 600ml.  Mai jos un clip cu aburul liber si altul cu o frotare (de la Razvan caci pe al meu l-am sters din greseala)





[Image: tQu1hP8.jpg]

Portafiltrul este greu, solid, la fel ca in cazul oricarui alt espresso bine facut si vine tot ca de obicei cu doua site, una single si una double. Eu am folosit direct o sita IMS de 20g, H26 si a intrat bine dar cea VST de 20g nu intra perfect fiind ceva mai adanca. Probabil e nevoie de un portafiltru fara fund (cel E61 s-a potrivit) ca sa poti merge pe site mai adanci. Sita originala o vad suportand cam 17-18g maxim.

[Image: cVdDJ42.jpg][Image: Y2CsKWI.jpg] 

Extractiile ies bine, cum era de asteptat, temperatura se schimba repede, boilerul de brew fiind asezat chiar deasupra grupului. Nu am stat sa fac comparatii detaliate de gust cu E61, era prea complicat dar shot-urile ies in aceeasi linie principala de gust, avand in vedere constructia buna a aparatului. Adica nu am stat sa caut diferentieri de note, pur si simplu am tras aceeasi cafea buna ("Anisoara" de la Dropshot) si pe Bianca si pe Bellezza, pe aceesi rasnita (dupa niste calibrari) si n-am constatat in extractiile simple, directe, de 25s, vreo diferenta notabila a aromelor principale, in afara unei subtile amprente a grupului E61 care ma face si in prezent sa il pastrez (dar asta e o alta discutie). 
Oricum, faptul ca Bellezza Bellona are acea preinfuzie programabila pe timp va ajuta in diversificarea extractiilor, alaturi de metodele clasice de "jonglare" (schimbare temperatura, doza etc). Trebuie doar rabdare si acomodare alaturi de experimentare fara frica Smile

La interior se vede mult metal, o pompa bine fixata ce nu transmite vibratii suparatoare in carcasa, boilerul de aburi izolat, anumite valve sigilate (probabil pentru a nu interveni inutil caci exista reglaj de presiune dedesubt). Nu imi dau seama daca se putea face mai mult, adica daca anumite trasee puteau fi pe metal in loc de silicon / teflon caci in interior e nevoie si de tuburi flexibile pe anumite legaturi. 

[Image: 249wyww.jpg][Image: rgIqCok.jpg]

Pun si o privire de sus cu PL92 Elizabeth spre comparatie. Personal nu am stat sa detaliez diferentele de componente dar daca observati voi ceva ca plusuri  si minusuri puteti posta.

[Image: t9rsrNa.jpg]

In concluzie putem spune ca avem in fata inca un Dual Boiler performant, demn de luat in considerare in orice demers de cautare si analiza conform criteriilor noastre din forum, iar daca ne uitam si la costuri, conform reducerilor pentru espressomani la Tastecrafters, Bellona este la ora actuala cel mai accesibil DB din piata, pretul sau fiind acum 5000 lei. Inteleg ca in viitor nu va ramane asa datorita contextului international, ramane sa vedem...
#Lelit Bianca V3 #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #K30 
 
Reply
#2
Mie imi pare cea mai buna alegere in segmentul dual boiler ring brew grup la banii aia. Pur si simplu nu are concurenta. Boilere mari de 0.5 l  si 1.0 l pt amatorii de boilere din otel.
Avand in vedere calitatea constructiei si restul descrise de tine cam face praf competitia Big Grin

concurenta*

Am urmarit acum video cu partea de spumare. Si nu arata deloc ca vopseaua (nu ramane pe marginile canii) sau „mega top”. Mie mi se pare ca frothing-ul nu e facut corect. A introdus prea adanc bagheta de steam. Sau nu vad eu bine?
 
Reply
#3
@Lyvyoo: Clar nu face returul apei în rezervor. Ai putea deci spune că "irosește" o grămadă de apă precum Mara X?
Lelit PL41LEM + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic
 
Reply
#4
Da, corect, confirm. Nici la MaraX sau la GS3 MP nu am fost pe faza cu treaba asta pentru ca nu mi s-a parut relevant acel consum, poate si pentru ca am filtru iar consumul de apa nu l-am vazut niciodata ca o problema. 
Totusi, daca V2 de la MaraX a venit cu aceasta corectie a returului apei inseamna ca au fost cereri multe in acest sens. Sau poate ca acolo presiunea asupra lor pe mail a lui radudani a functionat Smile 
Insa repet, alte functionalitati si repere trebuie sa conteze cand alegi o masinarie nu o cana de apa in plus la cateva cafele.
#Lelit Bianca V3 #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #K30 
 
Reply
#5
Nu-nu, sunt total de acord cu tine. Însă am de ales între Bellona și Elizabeth, și cum îmi sunt ambele complet egale contează și detaliile mai mici.

Mulțumesc frumos pentru răspuns.
Lelit PL41LEM + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic
 
Reply
#6
Pare superior lui Elisabeth atat la partea de brew cat si la steam. Mai ales la partea de steam.Nu vad la ce e mai bun Elisabeth...
 
Reply
#7
@TVTVTV Daca nu te grăbești, mai aștepta puțin. Înțeleg că la târgul de la Milano, cei de la Bellezza au anunțat noi modele. https://www.instagram.com/p/CVh8BQGpg3G/
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF 
 
Reply
#8
Mulțumesc, Cip.

Este interesant Fusione, cu padela a la LMLM dar cu ajutorul căreia chiar se poate varia presiunea.

(27-10-2021, 16:19)distrugatorul Wrote: Pare superior lui Elisabeth atat la partea de brew cat si la steam. Mai ales la partea de steam.Nu vad la ce e mai bun Elisabeth...

Are preinfuzie cu presiune controlabilă și (deci) control center-ul ceva mai deștept.

La capitolul abur rupe și Lizuca, nu te lăsa păcălit de boiler-ul mic.
Lelit PL41LEM + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic
 
Reply
#9
Acum depinde si de ceea ce apreciezi tu. E o chestie subiectiva. Din punctul meu de vedere  nu are cum sa fie avantajat un boiler de steam de 0.65 in fata unuia de 1.0. 
Ce intelegi prin presiune controlabila?
 
Reply
#10
Uite aici un test de la Corbey, unde lasă Lizuca să scoată abur două minute și presiunea-n boiler-ul de steam rămâne la 1.4 bar. O fi bine, o fi rău? Smile

Presiune controlabilă la Elizabeth = face o preinfuzie hibridă, programabilă ca timp și presiune, folosind presiunea din boiler-ul de abur. Ca să nu ardă cafeaua, încropește apa din boiler-ul de abur ca s-o coboare la temperatura dorită de utilizator. Exemplu aici.
Lelit PL41LEM + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic
 
Reply
#11
Nu despre asta este vorba. Stiu ca nu scade. Am incercat si eu la espresorul meu si asa cum spui tu nu scade.
Dar cred ca aburul la un boiler de 1.0 l e mai puternic.
Deci nu se pune problema ca scade presiunea ci este vorba despre puterea aburului zic eu.
 
Reply
#12
Păi stai așa. Puterea (presiunea) aburului este reglabilă via PID (crești sau scazi temperatura din boiler-ul de abur). Ce legătură are volumul boiler-ului aici?

Să nu uităm că spumarea este un echilibru între temperatura aburului și presiunea lui. Ideea e să învârți laptele-n cană cât mai mult, ca să fie cât mai omogen. Nu să-l arunci afară din cană și să-l încingi în 5 secunde. Atâta timp cât un aparat poate să-ți ofere presiune constantă (fără sincope, ca la un SB), nu văd de ce ar conta mărimea boiler-ului (altfel decât pe hârtie).

L.E. - Da, înțeleg că împreună cu un boiler mai mare și deci volum mai mare de abur poți folosi o duză cu nșpe găuri (nu cu 2-3 cât au Liza și Bellona), dar pt. home use nu știu cât de revelant este (nu ești ca-n cafenea, unde ai coadă și fiecare secundă contează).
Lelit PL41LEM + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic
 
Reply
#13
(28-10-2021, 11:28)distrugatorul Wrote: Nu despre asta este vorba. Stiu ca nu scade. Am incercat si eu la espresorul meu si asa cum spui tu nu scade.
Dar cred ca aburul la un boiler de 1.0 l e mai puternic.
Deci nu se pune problema ca scade presiunea ci este vorba despre puterea aburului zic eu.
Nu neaparat. Boiler mic si rezistenta mai puternica. Recuperare rapida si mentinere presiune.
Mie nu-mi place designul la Belezza DB dar e subiectiv.

Sent from my M2007J3SG using Tapatalk
Lelit 42 EMI, Ascaso 57mm precision Competition Filter, Lelit naked portafilter PLA570S, Felicita Arc, Dosing Funnel, Knock Box.
 
Reply
#14
Am și eu o curiozitate referitor la presiunea boilerului de steaming, cam pe unde stă..?
La Pavoni Europiccola (EL) + Pressure Profiling Kit + Bong Insulator, Circular Heat Sink & Thermometer + Boiler Pressure Gauge, KINU M47, Cafflano Kompresso, Barista & Co. Milk Frother si multe alte accesorii.
 
Reply
#15
Nu are manometru pentru boilerul de aburi.
#Lelit Bianca V3 #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #K30 
 
Reply
#16
Boilerul de abur la Bellona are 1 litru, este identic cu modelul Bellezza Francesca, dual boilerul cu grup E61. Acesta din urma are manometru ( Bellona fiind mai compact, nu au avut spatiu) si la 135 grade C presiunea este destul de ridicata, 2.8 bari, ceea ce explica puterea foarte mare. Valva de suprapresiune porneste la 3 bari.

Am dat si peste un video test legat de timpul de incalzire al boilerului de abur, pana in 4:30, ceea ce este foarte rapid. Boilerul de cafea este si mai rapid dar mai trebuie alocat un pic de timp pentru incalzirea metalului portafiltrului. 

https://www.youtube.com/shorts/XIltmIDfuWI
Espresso : Dalla Corte STUDIO / MINA, Compak F8, Kompresso
Brew : Cafflano Kompact, Espro Press, KINU
 
 
Reply
#17
(30-10-2021, 15:22)razvanMB Wrote: Boilerul de abur la Bellona are 1 litru, este identic cu modelul Bellezza Francesca, dual boilerul cu grup E61. Acesta din urma are manometru ( Bellona fiind mai compact, nu au avut spatiu) si la 135 grade C presiunea este destul de ridicata, 2.8 bari, ceea ce explica puterea foarte mare. Valva de suprapresiune porneste la 3 bari.

Am dat si peste un video test legat de timpul de incalzire al boilerului de abur, pana in 4:30, ceea ce este foarte rapid. Boilerul de cafea este si mai rapid dar mai trebuie alocat un pic de timp pentru incalzirea metalului portafiltrului. 

https://www.youtube.com/shorts/XIltmIDfuWI
Asta întrebam, mersi de răspuns!
I-ai trimis unu prietenului meu Paul, la Bistrita, zilele trecute și l-am vazut. Eram tare curios de presiunea din boilerul de steaming.
La Pavoni Europiccola (EL) + Pressure Profiling Kit + Bong Insulator, Circular Heat Sink & Thermometer + Boiler Pressure Gauge, KINU M47, Cafflano Kompresso, Barista & Co. Milk Frother si multe alte accesorii.
 
Reply
#18
(30-10-2021, 19:38)otniel.magda Wrote:
(30-10-2021, 15:22)razvanMB Wrote: Boilerul de abur la Bellona are 1 litru, este identic cu modelul Bellezza Francesca, dual boilerul cu grup E61. Acesta din urma are manometru ( Bellona fiind mai compact, nu au avut spatiu) si la 135 grade C presiunea este destul de ridicata, 2.8 bari, ceea ce explica puterea foarte mare. Valva de suprapresiune porneste la 3 bari.

Am dat si peste un video test legat de timpul de incalzire al boilerului de abur, pana in 4:30, ceea ce este foarte rapid. Boilerul de cafea este si mai rapid dar mai trebuie alocat un pic de timp pentru incalzirea metalului portafiltrului. 

https://www.youtube.com/shorts/XIltmIDfuWI
Asta întrebam, mersi de răspuns!
I-ai trimis unu prietenului meu Paul, la Bistrita, zilele trecute și l-am vazut. Eram tare curios de presiunea din boilerul de steaming.

Da, stiu de Paul, am discutat mult cu el, m a surprins un pic ca a trecut la Bellona de la Silvia Pro, sunt curios cum gaseste schimbarea. Ar fi preinfuzia programabila un avantaj substantial pe prajirile light in rest doua dual boilere solide. Dar pe abur Bellona sta excelent, nu este nici un dubiu aici.
Espresso : Dalla Corte STUDIO / MINA, Compak F8, Kompresso
Brew : Cafflano Kompact, Espro Press, KINU
 
 
Reply
#19
(30-10-2021, 21:16)razvanMB Wrote:
(30-10-2021, 19:38)otniel.magda Wrote:
(30-10-2021, 15:22)razvanMB Wrote: Boilerul de abur la Bellona are 1 litru, este identic cu modelul Bellezza Francesca, dual boilerul cu grup E61. Acesta din urma are manometru ( Bellona fiind mai compact, nu au avut spatiu) si la 135 grade C presiunea este destul de ridicata, 2.8 bari, ceea ce explica puterea foarte mare. Valva de suprapresiune porneste la 3 bari.

Am dat si peste un video test legat de timpul de incalzire al boilerului de abur, pana in 4:30, ceea ce este foarte rapid. Boilerul de cafea este si mai rapid dar mai trebuie alocat un pic de timp pentru incalzirea metalului portafiltrului. 

https://www.youtube.com/shorts/XIltmIDfuWI
Asta întrebam, mersi de răspuns!
I-ai trimis unu prietenului meu Paul, la Bistrita, zilele trecute și l-am vazut. Eram tare curios de presiunea din boilerul de steaming.

Da, stiu de Paul, am discutat mult cu el, m a surprins un pic ca a trecut la Bellona de la Silvia Pro, sunt curios cum gaseste schimbarea. Ar fi preinfuzia programabila un avantaj substantial pe prajirile light in rest doua dual boilere solide. Dar pe abur Bellona sta excelent, nu este nici un dubiu aici.

Un lelit a avut înainte, cu râșnița incorporată. Povestea cu Silvia e că vroia sa aleagă între Bellona și Silvia Pro. Ăsta ii place mult, e total altceva față de lelitul acela
La Pavoni Europiccola (EL) + Pressure Profiling Kit + Bong Insulator, Circular Heat Sink & Thermometer + Boiler Pressure Gauge, KINU M47, Cafflano Kompresso, Barista & Co. Milk Frother si multe alte accesorii.
 
Reply
#20
salutare, mi-a ajuns si mie un bellona pe mana, si as vrea sa mentionez faptul ca sunt cam dezamagit de calitatea portafiltrului si a feeling-ului de montare pe grup. mi se pare ca se simt "cheap"
in rest, foarte multumit de tot. extractii, reglaje, steam, design, marime, etc. 

a schimbat cineva portafiltrul? ce recomandati? unde gasesc inlocuitor?
iar despre garnitura, ati ramas cu cea stock? ati optat pentru schimbare din start?
Bellezza Bellona
Comandante / E65s
 
 
Reply
#21
Din câte am observat, garnitura stock este un pic cam subțire. Asta face ca PF-ul să se înșurubeze un pic mai mult de ora 6 în grup, ceea ce (pt. unii) arată nasol. Soluția este într-adevăr înlocuirea garniturii cu una mai groasă.

PF-ul ce probleme are? În ce sens se simte cheap?
Lelit PL41LEM + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic
 
Reply
#22
greutatea mai ales, si sita care e stock e cam nasoala sincer. foarte slab material mi se pare, comparativ cu alte site. iar locul in care se monteaza sita nu cred ca suporta site de 20g. nu am incercat, dar din ce observ la prima vedere asa pare.

am facut o inversare, intre manerul de la steamer si manerul de la portafiltru, si am acum greutatea cu care sunt obisnuit la portafiltru. dar trebuie musai sita schimbata. 

m-as duce si pe un naked pf, daca stiti careva un model care se potriveste, ar fi de mare ajutor
Bellezza Bellona
Comandante / E65s
 
 
Reply
#23
(04-01-2022, 19:53)thdiamond7 Wrote: iar locul in care se monteaza sita nu cred ca suporta site de 20g

VST de 20 e putin prea inalta dar IMS 20 se aseaza bine.
#Lelit Bianca V3 #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #K30 
 
Reply
#24
Vad ca ai mentionat ca se poate regla presiunea de brew din surubul de sub aparat. Imi zici si mie cum sa fac asta ca nu ma prind Smile). La prima vedere pare o simpla piulita de 13mm dar nu se intampla nimic cand o desfac. Deasupra mai pare sa fie o piulita de 14 dar nu se misca. Nu as mai incerca sa fac de capul meu sa nu stric ceva. Any tips sau un service manual unde scrie cum se face?
 
Reply
#25
am pus sita la marzocco 17g pe portafiltru. altceva sincer. mentionez ca pun de obicei 18/19g cafea in portafiltru. si e ce trebuie. 
chiar recomand Smile
Bellezza Bellona
Comandante / E65s
 
 
Reply
#26
Îmi puteți recomanda un portafiltru fara fund pt Bellona? Am luat un basket IMS de 20 g și e prea mare.
 
Reply
#27
(19-01-2022, 14:34)Fisus Wrote: Îmi puteți recomanda un portafiltru fara fund pt Bellona? Am luat un basket IMS de 20 g și e prea mare.

Cel de la ecm se potriveste si pe site de 23. perfectespresso.ro/ro/produs/portafiltru-ergonomic-fara-fund-ecm-cu-maner-cromat--pentru-grupurile-e61--1055/

Vindea un coleg unul similar pe forum cu doar 250.
Bugster-Black & Honne Slim, KOPI Deva, ECM Classika PID, cantar Varia AKU
Past: Expobar Brewtus IV, Quamar Q13-75mm flat. 
 
Reply
#28
Nu cred că în acest moment este un alt topic mai căutat decât acesta despre Bellezza Espresso, deși nu este unul general despre brand/producător, ci despre un singur model, m-am gândit totuși să postez aici această știre.
Se pare că Bellezza se mută din Germania în Italia, în grupul VEA (din care fac parte Carimali, Elektra, Slingshot etc).

Este un post pe Facebook pe pagina Bellezza Espresso de acum 2 zile.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1400567067065912&id=381892118933417

"Bellezza Moves to italy [Image: 1f1ee_1f1f9.png]
Bellezza is now a part of the vea group. Next to carimali and elektra bellezza is now another brand for espresso machines in the group.
The head office of bellezza is now in Venice and the main storage in Milano. Together with vea bellezza can grow to on of the biggest companies for E61 home Espresso machines.
Follow up for our new technologies like the B61M!!"


Probabil va fi Bellezza Milano cum apare în imaginea din post și cum le apare pe profilul de Instagram: https://www.instagram.com/bellezza_espresso/
 
Reply
#29
(01-03-2022, 19:29)sochaux_ Wrote: Nu cred că în acest moment este un alt topic mai căutat decât acesta despre Bellezza Espresso, deși nu este unul general despre brand/producător, ci despre un singur model, m-am gândit totuși să postez aici această știre.
Se pare că Bellezza se mută din Germania în Italia, în grupul VEA (din care fac parte Carimali, Elektra, Slingshot etc).

Este un post pe Facebook pe pagina Bellezza Espresso de acum 2 zile.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1400567067065912&id=381892118933417

"Bellezza Moves to italy [Image: 1f1ee_1f1f9.png]
Bellezza is now a part of the vea group. Next to carimali and elektra bellezza is now another brand for espresso machines in the group.
The head office of bellezza is now in Venice and the main storage in Milano. Together with vea bellezza can grow to on of the biggest companies for E61 home Espresso machines.
Follow up for our new technologies like the B61M!!"


Probabil va fi Bellezza Milano cum apare în imaginea din post și cum le apare pe profilul de Instagram: https://www.instagram.com/bellezza_espresso/

Pentru cei interesati, da, se confirma vestea, s-a produs un split intre 2 tabere puternice din companie si o partea din vechiul management a semnat colaborarea cu grupul italian. Preluarea a fost foarte smooth, livrarile au functionat in perioada de tranzitie, singura modificare majora este mutarea depozitului din Heidelberg Germania in Milano Italia : ) Productia ramane in China si in iunie apar noutati pe cateva modele, deci sa speram ca ritmul de inovatie pentru Bellezza se va mentine si dupa noua repozitionare. Cum aflu noutati voi mai posta insa momentan exista stocuri si livrarile sunt constante, ca de obicei.
Espresso : Dalla Corte STUDIO / MINA, Compak F8, Kompresso
Brew : Cafflano Kompact, Espro Press, KINU
 
 
Reply
#30
A trecut ceva timp de cand nu s-a mai vorbit pe forum de Bellona. A mai cumparat cineva recent una? Ce parere are? Si poate chiar mai important, ce competitori are in momentul de fata in afara de Elizabeth de la Lelit?
Lelit MaraX+Eureka Mignon Specialita
Cafflano Kompresso
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)