Welcome Back Log In Create Account

Barazza Sette 270 (i, w), cutite Etzinger de 40 mm, grind by weight

(14-02-2017, 17:08)renatoa Wrote: Aspirare prin partea de sus, fara demontare ? [Image: confused.gif] [Image: huh.gif]

Poate fi o varianta dar cu demontarea hoperului. Nu am analizat functionarea rasnitei fara acel recipient si nu imi dau seama in ce masura zona in care se introduc boabele este suficient de mare si sa incapa cele 8-22 grame de boabe.
La K30 folosesc metoda si functioneaza perfect.
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
Da , ....mai era si vorba aceea  " De atitia bani , atita peste..." ...nu..? [Image: biggrin.gif]
Acum ca sa nu fiu rau , la casa omului normal , ...sau pasionat de cafea , tot cam cat de robotul de bucatarie , e ok si cu plasticul si cu macinatura , insa in sectorul nostru - sa zicem un pic mai pretentios spre profi... [Image: smile.gif] ...nu prea face parte din gama profi...ce sa mai...
@raduc : " La Vario se pare ca abundenta plasticului in constructie ii afecteaza mult calitatea. "
 - si la Sette la fel sau chiar mai rau...dar arata bine... [Image: biggrin.gif] ...( vedem peste vreo 1/2 ani...)
 - in alta ordine de idei , eu am dat jos cutitul , pentru a pune saibele de distanta sub cutit si mi-a imprastiat cefea pa blat...si am zis , eu sunt de vina ca n-am rasnit mai mult in gol. Apoi n-am mai nimerit macinatura si iar l -am dat jos , pentru ca am crezut ca nu s-a fixat el ( cutitul ) bine pe ghidaje...si [Image: biggrin.gif] ...iar mi-a imprastiat cafea pe blat...si atunci am zis ...e de profesie risipitoare... [Image: biggrin.gif] ...dar totusi e ok , pentru inceputuri sau folosita ocazional e suficienta...in schimb nu o recomand pentru uz zilnic / intensiv ...birou , laborator , mica afacere...si nici pentru cei care au un oarecare grad de exigenta ...
Rezumand : - s-a sacrificat robustetea si simplitatea , in favoarea modernismului si a esteticului...pana la urma nu toata lumea merge la piata cu tancul... [Image: biggrin.gif] ...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
(14-02-2017, 20:01)Levo Wrote: Da , ....mai era si vorba aceea  " De atitia bani , atita peste..." ...nu..? [Image: biggrin.gif]
Acum ca sa nu fiu rau , la casa omului normal , ...sau pasionat de cafea , tot cam cat de robotul de bucatarie , e ok si cu plasticul si cu macinatura , insa in sectorul nostru - sa zicem un pic mai pretentios spre profi... [Image: smile.gif] ...nu prea face parte din gama profi...ce sa mai...
@raduc : " La Vario se pare ca abundenta plasticului in constructie ii afecteaza mult calitatea. "
 - si la Sette la fel sau chiar mai rau...dar arata bine... [Image: biggrin.gif] ...( vedem peste vreo 1/2 ani...)
 - in alta ordine de idei , eu am dat jos cutitul , pentru a pune saibele de distanta sub cutit si mi-a imprastiat cefea pa blat...si am zis , eu sunt de vina ca n-am rasnit mai mult in gol. Apoi n-am mai nimerit macinatura si iar l -am dat jos , pentru ca am crezut ca nu s-a fixat el ( cutitul ) bine pe ghidaje...si [Image: biggrin.gif] ...iar mi-a imprastiat cafea pe blat...si atunci am zis ...e de profesie risipitoare... [Image: biggrin.gif] ...dar totusi e ok , pentru inceputuri sau folosita ocazional e suficienta...in schimb nu o recomand pentru uz zilnic / intensiv ...birou , laborator , mica afacere...si nici pentru cei care au un oarecare grad de exigenta ...
Rezumand : - s-a sacrificat robustetea si simplitatea , in favoarea modernismului si a esteticului...pana la urma nu toata lumea merge la piata cu tancul... [Image: biggrin.gif] ...

Daca nu as avea risnita asta , dupa modul tau de prezentare ( pe care nu il comentez ... dar este cel care ma face sa nu prea mai comentez pe forum; daca nu-ti place ceva ... prapad ) ar trebui sa o arunc. 
Dar chiar imi place si cafeaua iese foarte buna, comparabila deja cu ce scot cu lido E. Dar probabil nici aia nu este pentru lumea buna a cafelei. 
Scoate cantitatea la 1 gram precizie (20 sau 20.1) si retentia este chiar neglijabila( nu am pus saibe). Dar nu risnesc in portafiltru pentru ca la 20 grame conul se duce prea sus. Folosesc paharul din dotare si apoi transfer in portafiltru.
Am vazut ca mai sunt colegi multumiti de Sette, dar probabil nu vor sa intre in polemici. Nici eu nu intru ...
Expobar Brewtus IV DB - cu profilare de presiune,Baratza Sette 270W, OE Lido E,IMS Competition 10, 18 și 20 g, Shower Screen IMS Competition, Tamper dinamometric Concept Art.

Reply
@nicusors

Vaaai...dar nu trebuie sa iei ad litteram ce scriu eu pe forum , este doar o parere personala , neavizata a unui om care vrea ceva in schimbul a ceva maruntis...eu nu compar , nici ranitele intre ele si nici masinile...Eu stiu un lucru , daca iti place , al pastrezi si esti fericit ( chiar si momentan ) iar daca nu , mai cauti...e ...eu din categoria asta a doua fac parte , cel putin deocamdata...ma crezi sau nu , am dat o masina la buy - back pentru simplul fapt ca nu avea scrumiera din dotare si nici posibilitatea de a o achizitiona in alt pachet de echipare ( eu fiind fumator )...firma a fost dezamagita la inceput , iar ulterior ...s-au bucurat , pentru ca au avut de castigat din treaba asta...si eu la fel ,in final mi-am luat ce am dorit...nu poti sa fii in asentimentul tuturor...dar am sa incerc sa fiu mai moderat in exprimare si sa tin cont ca altora s-ar putea sa le placa si ai ranesc fara sa vreau ...mea culpa.. [Image: huh.gif] ...( eu cam ce gandesc , aia trantesc...si pe urma ma caiesc [Image: biggrin.gif] ...)

Nicule...eu nici macar nu cantaresc , am linguri de masura si pun rapid ...nu prea le am pe astea cu scarpinatul si cu analizatul...la cafea. Am vazut despre ce e vorba , acum pe cai....espresso bun , gustos - dar repejor...ca nu sta nimeni dupa mine...eu rasnesc direct in portafiltru si scot cafelele la iuteala , le pun la fiecare ce vrea ( lapte , miere , cognac , scortisoara sau artar ) , curat masina si gata...am plecat...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
(14-02-2017, 11:34)RaduCarutasu Wrote: Sorin a făcut mai multe poze, inclusiv la cantitatea de cafea reținută.
Poate completează el cu alte imagini.

Voi încerca sa mai detaliez dupa ce ajung acasă si o pun la treaba alaturi de Mazzer-ul Mini E
[Image: 6fae05872cd31c58431d98f649353e2d.jpg]
[Image: 419f745f51ac2a3d522f30650429ceda.jpg]
Vibiemme Super 2B/PID, Honne/Arco, Bullet R1 v2
Prev: Breville BES920XL 2B, Niche Zero, K30, KN-8828B-2K+
Prev: LaSpaziale S1 Vivaldi II, Mazzer Mini E, Baratza Sette 270W, Kinu M47
Prev: Gaggia Evolution PID, Varion Home, Ascaso I-mini I1

Reply
La voi se misca partea unde se afla mecanismele de ajustare a macinaturii in timpul rasnirii? La mine tremura
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain/Hario Neo + Timemore Sculptor 078, Bookoo Ultra scale
Travel: Orea V3 MKII/Orea V3 mini/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
(17-02-2017, 00:15)vladdooo Wrote: La voi se misca partea unde se afla mecanismele de ajustare a macinaturii in timpul rasnirii? La mine tremura

Chiar nu...vezi sa nu se fi slabit ceva ( eventual cutitul stator sa se slabit din vibratie...). Scoate blocul cutitelor si pune-l din nou si vezi cum se comporta si la mana ( daca se misca exagerat ) - o mica oscilatie trebuie sa existe , dar nu vizibila ..., doar palpabila...

Cutitul stator se strange cu imbus-ul de 5 mm pe surubul din centru , destul de ferm si n-are voie sa miste deloc...

Reply
Pe home barista vazusem un caz asemanator (intre alte probleme), iar baratza americana o inlocuia cu totul daca nu se rezolva in urma strangerii, lucru care cred ca ar trebui sa-l ceri si tu, daca in USA asa se face. Nu am retinut link-ul, vezi cu search pe acolo. Ideea este sa iti dai seama daca defectul provoaca sau nu miscarea cutitului. Daca da, atunci e nasol caci tremurul se va reflecta in neuniformitatea macinaturii. Daca nu, cred ca e mai greu sa rezolvi ceva pe garantie, dar poti incerca.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
De pe site-ul Baratza:

Are you seeing your micro adjust move towards coarse when grinding?
If you notice your micro adjustment ring moving toward the coarse direction you can correct this by simply tightening the three screws on the bottom of the adjusting ring. To do this, remove the adjusting ring and burr and turn it over to see the screws, tighten the screws up a little (maybe a 1/16 of a turn) and re-install the adjustment ring/burr and you should be fine. Do not over tighten the screws or you risk stripping the threads.
If the issue persists it may be because there is insufficient friction between the micro adjust collar and adjustment assembly. This can be solved by inserting some felt shims. See this guide for instructions. The felt may be purchased at your local hardware store and cut to size or you can email us (Support@Baratza.com) with your shipping address and we will send them to you.

Reply
'Ai de capu' nostru...Sorin multumim , dar si asa eram cam sceptici...si pe urma , iar zice @nicusors ca din cauza mea , ca vad numai defectele...rasnita are nevoie de atatea scarpinaturi....in fine , mie imi place si asa , dar sa-mi fie cu iertare , cu acea transmisie de plastic - sa dea Dumnezeu sa ne tina , pentru ca nici eu n-am gasit rasnita pe strada - dar am un feeling ....care nu prea ma insala...un dubiu , o rezerva...

Reply
Nu pricep de ce nu o returnati... clauza de 2 saptamani valabila pentru orice cumparat online... :s Huh

LE: acum vad ca sunt 18 zile, deci pentru primii a trecut... :(

Reply
(17-02-2017, 10:37)renatoa Wrote: Nu pricep de ce nu o returnati... clauza de 2 saptamani valabila pentru orice cumparat online... [Image: confused.gif] [Image: huh.gif]

LE: acum vad ca sunt 18 zile, deci pentru primii a trecut... [Image: sad.gif]

Da ..., dar aici e vorba si de omenie...si prin asta inteleg un respect deosebit pentru dl. Conrad ( Wanderlust Coffee ) care a facut tot posibilul sa-si mentina oferta valabila ( in conditiile in care lumea fierbe dupa acest model de rasnita ) , apoi - in cazul meu - cand dau o comanda , consider ca o fac in cunostinta de cauza ( sau experimental ...) dar stiu ce fac si ma invoiesc si cu ceea ce decurge de aici , deci pentru mine are valoare de precontract ( nu-mi place sa incurc lumea ) , iar o returnare efectiva , as face doar daca produsul ( rasnita in cauza ) ar prezenta vicii ascunse de fabricatie sau transport defectuos,  care ar face produsul inutilizabil in conditii acceptabile...( asa sunt eu ).
          In acest caz am luat rasnita experimental ( sa o testez si nu sa ma bazez pe ea , ...decat daca dovedeste eficienta si  fiabilitate ). Am cu ce lucra si pe ce ma baza si consider ca imi permit sa ma joc testand un lucru ( rasnita ) si bineinteles platind pentru asta...in consecinta ..., nu doresc sa deranjez pe nimeni , iar impresiile personale sincere , le mai scriam pe aici , insa vad ca nici acestea nu prea sunt acceptate , asa ca ma voi abtine si voi proceda ca @raduc  , tinand pentru mine remarcile cinstite si spunad doar ce este " civilizat "... [Image: smile.gif] ...

Reply
politically correct ;)

Reply
Pai daca tinem pentru noi opiniile despre cafea, espressore si rasnite, mai bine inchidem forumul si plecam. Atat timp cat ne exprimam civilizat, tehnic si clar despre o anume cafea sau rasnita sau accesoriu etc., cu bune si rele, nu e nicio problema sa scriem intr-un anume topic impresiile noastre, de la nivelul de experienta pe care il are fiecare. Pe de alt aparte, trebuie sa facem tot posibilul sa ne mentinem ontopic, pe unii useri deranjandu-i glumitele in exces. Simplu...
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
De acord cu tine Levo, si tocmai din respect pentru Conrad nu eram prea happy cu modul tau de a prezenta lucrurile la tabla. Plus mai e o treaba , forumul este formator de opinie , si poate multi sunt influentati de ceea ce se scrie aici. 

Eu nu prea am de ce sa ma pling, cu exceptia unei probleme aparute zilele trecute, masura mai putin cu 2-3 grame ( 2 zile). Am constatat ca eu eram de vina, dupa curatire am lasat bratul care tine portafiltrul in lateral. Ieri mi0-am dat seama , am pus bratul la locul lui si am facut citeva risniri de proba , toate au iesit la max 0.1 diferenta. 
Pentru cei care obtin diferente mai mari, se poate regla offsetul risnitei . 

In rest sunt chiar multumit, risnita incepe sa se aseze, devine mai consistenta pe zi ce trece, chiar nu am de ce sa ma pling. Mai fac cite o risnire cu Lido E, dar deja diferentele sunt foarte mici.
Plaja de reglaj la sette este mult mai mare decit la Lido E, ma ajuta foarte mult faptul ca pot regla viteza pompei la brewtus.

Ce mi se pare totusi ciudat, vad ca mai multi au pus saibe pentru espresso, eu nu a trebuit sa pun.
Expobar Brewtus IV DB - cu profilare de presiune,Baratza Sette 270W, OE Lido E,IMS Competition 10, 18 și 20 g, Shower Screen IMS Competition, Tamper dinamometric Concept Art.

Reply
Cred ca o sa scrie si Nickso cate ceva despre rasnita ca azi a pus mana pe ea [emoji3]
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain/Hario Neo + Timemore Sculptor 078, Bookoo Ultra scale
Travel: Orea V3 MKII/Orea V3 mini/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
...asa ca ma voi abtine si voi proceda ca @raduc  , tinand pentru mine remarcile cinstite si spunad doar ce este " civilizat "... [Image: smile.gif] ...

Ai sesizat corect modul in care inteleg si eu ca trebuie sa decurga un dialog, civilizat.
Asta nu inseamna ca postand pe o anume tema,  trebuie sa fac cuiva pe plac.
Dimpotriva, daca am constatat ceva fac cunoscut acest lucru.

Ma feresc insa sa transform impresiile si observatiile personale in critici sau in afirmatii cu caracter de sentinta, motiv pentru care aleg sa folosesc formularile incepute cu "dpmdv", "in opinia mea"... care pozitioneaza orice comentariu intr-o zona dominata de subiectivism.
Cred ca asa este si corect deoarece nu ma pot substitui unor profesionisti care au posibilitati de masurare si de cuantificare a rezultatelor altele decat simturile si perceptiile si care folosesc metode mai elaborate de analiza.

Daca mai sunt persoane interesate de aceste teme si, la randul lor experimenteaza si ajung la pareri ce vin in acord cu cele postate, informatiile pot deveni aspecte de care se poate tine cont in formarea unor pareri pentru cei interesati dar care nu pot verifica aspectele discutate.
Daca nu, raman doar niste impresii personale, bazate pe propriile aprecieri.
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
(17-02-2017, 13:21)nicusors Wrote: Eu nu prea am de ce sa ma pling, cu exceptia unei probleme aparute zilele trecute, masura mai putin cu 2-3 grame ( 2 zile). Am constatat ca eu eram de vina, dupa curatire am lasat bratul care tine portafiltrul in lateral. Ieri mi-am dat seama, am pus bratul la locul lui si am facut citeva risniri de proba, toate au iesit la max 0.1 diferenta. 
Pentru cei care obtin diferente mai mari, se poate regla offsetul risnitei . 

Ce mi se pare totusi ciudat, vad ca mai multi au pus saibe pentru espresso, eu nu a trebuit sa pun.

Din manual pagina 5:
NOTE: We recommend that you only grind with the hook in the forward position as this will prevent inaccurate weighing. Hook should only be swung to the side for burr removal.

(17-02-2017, 13:21)nicusors Wrote: Ce mi se pare totusi ciudat, vad ca mai multi au pus saibe pentru espresso, eu nu a trebuit sa pun.

Cum spunea si Radu, nici eu nu am avut nevoie de saibe.

Reply
Eu am montat-o si pe a 2-a azi

Reply
Am apucat si eu sa o vad azi si sa fac vreo 2 shot-uri... Parerea nu mi s-a schimbat aproape deloc fata de ceea ce am scris mai in spate... Zic aproape deloc deoarece parca nu se chinuie atat de tare precum pare in filmele de pe net, dar se simte ca se forteaza putin, pe masura ce se apropie cutitele. Macinatura a fost foarte pufoasa, cu mici bulgari cand am mers spre mai fin. Totodata, retentia exista si, desi nu am avut posibilitatea sa o cantarim, se apropia de o lingurita. In rest...curgere frumoasa, gust bun (fara posibilitatea de a face comparatii) si utilizare usoara.
Mazzer Major RPM variabil || San Marco Flexa cu DC brew boiler

Reply
Burriliant news for Sette Series!
Posted on March 16, 2017

[Image: 05de42fffda34903a2ebe7b9352bfe36.jpg]
AP Burr (left) BG Burr (Right)
We’re excited to announce the availability of a 2nd burr for the Sette Series! Since we first designed the Sette Series, we’d always had it in our minds to offer multiple burrs and we now have made that happen – one optimized for espresso and the other for brew/filter.
The Sette 270 and Sette 270W are built with an AP (all-purpose) burr, with the addition of the step–less micro adjust offering the ability to dial–in, making it great for espresso. This Sette AP burr is capable of grinding from espresso fine to Chemex coarse, however it really excels at grinding for espresso. As a grinder company we have learned that coffee professionals and enthusiasts all have very different taste expectations and approaches for manually brewing coffee. So, after the release of these grinders we continued to work with Etzinger, our burr manufacturer in Lichenstein, to design a BG (brew grind) burr. This burr is designed to give a grind profile that is very good for brew methods requiring a coarser grind.
The clever design of the Sette Series burr assembly offers you, the user, the ability to exchange the cone burr in less than a minute with no tools and no recalibration. You can use the standard shut off hopper to remove the beans, pop out the burr holder, and exchange to your preferred burr. We currently have the BG burr assemblies available from our webstore for purchase for $26 https://www.baratza.com/product/sette-bg...rr-holder/

Reply
(04-04-2016, 13:51)Lyvyoo Wrote: Probabil ca acesta va fi trend-ul universal, la un moment dat, peste ani. Din fericire, ElektroChe-ul nostru pe curea e deja in teste avansate, speram si la primul clip public cat de curand. 

Pot sa va spun ca in discutiile intre fabricantul Che si dl. Etzinger, la fabrica din Lichtenstein, s-a vehiculat o teorie interesanta, neagreata neaparat de departamentele de marketing care pun accent pe marime - zice-se ca in domeniul cutitelor conice nu conteaza chiar atat de mult marimea ci o anume arta a proiectantului de a combina dimensiunea rotorului (nu neaparat a statorului), profilul de taiere, agresivitatea mecanismului si altele. Astfel ca un cutit de 47mm de la ei poate ajunge la performante cantitate /timp cat o rasnite de 68/71, stand bine si pe partea de distributie a particulelor, asa cum o spun testele pe laser din Lichtenstein. Dar sa luam in calcul si faptul ca Etzinger nu produce cutite mari, deci pot fi si niste struguri acri la mijloc ::)

Wait, what? ElektroChe? O poza macar?
acasa: rocket appartamento, honne naked, espro tamper & pitcher, acaia lunar
office: expobar hx, vst 18, fiorenzato f64, motta tamper & pitcher, hario drip scale
prev: vario mk, kinu m47

Reply
Che electric? Intradevar, inca o optiune interesanta! Am devenit curios.
Profitec Pro 600 | Honne | Bravo tamper & distributor

Reply
Che o lungeste si cu L38 de prin iarna... :( ce sa mai speri la o electrica... ca si cum ar fi mare mecanica sa ii adaptezi ceva existent.

Reply
Nu era vorba de simpla electrificare ci de o forma tip ozn cu un motor mai diferit, cu zgomot in gol zero dB, incorporat în acele margini si reglaj electronic al turatiei. Aici era un clip - http://www.espressoman.ro/forum/Thread-R...4#pid49544

Dar asta e un proiect fără data certa de lansare căci n-am mai auzit nimic si deocamdată nu fac fata cererii mondiale pe M47.

Eu unul le-am insuflat mereu ideea de a crea ceva cu retentie zero , în gama asta de pret pe care ne-o permitem majoritatea. Cel din clip va fi ozn si la pret nu doar la formă. Dar discutam discuții...

Reply
Salut băieți !
Mda, am cumpărat și eu jucăria asta Sette 270 W o am încă din februarie de când a ajuns in Spania la distribuitor. Toate bune in primele doua săptămâni după care a început sa se decalibreze in sensul ca senzorul de greutate indica chiar și cu 2 grame mai mult decât o programa-i, încet încet nu a mai funcționat sub nicio forma indiferent de sfaturile video de pe site-ul Baratza .com ori din telefon de la reprezentanți oficiali din USA, așa ca am trimis-o la garanție lin Barcelona la distribuitor la care am primit răspuns ca nu se poate repara și ca-mi vor trimite banii înapoi in cont pe motiv ca Baratza a decis sa retragă modelul de pe piața. Așa ca dragii mei evitați acest model și chiar Brandul, in Europa nu prea au service-ul organizat așa cum ar trebui.
Expobar Diamant base 2 gr, Expobar Brewtus IV, Baratza sette 270W, Mazzer Kony, Concept-art dinamometric, Reneka 16g+VST 7g, Espro toroid steaming picher.

Reply
SudTeamRomania Wrote:...Așa ca dragii mei evitați acest model și chiar Brandul, in Europa nu prea au service-ul organizat așa cum ar trebui.

nu de service e vorba, ci de distribuitor: daca ai cumparat ceva si ai probleme in garantie, te adresezi vanzatorului;
e o problema de rezolvat la ofertare/cumparare; ce si cum faci cu garantia...

ok, dar nu asta e motivul pentru care am intervenit:
deja de 7 luni, in fiecare zi fac cel putin 5 duble espresso, dar de regula 7-9;
toate le macin, in regim single-dose, cu un Sette 270;
cantaresc boabele inainte in sita, macin - fara bulgari, fara retentie - o 'capita' pe mijlocul sitei;
apoi cantaresc din nou, de regula diferentele sunt in zona 0,1g, de multe ori mai putin, uneori max. 0,3g;
am facut asta deci de vreo 1300-1500 ori pana acum!
si daca am facut-o fara sa am vreodata channeling sau alte incidente, inseamna ca pentru mine e bine asa!
macinatura este de calitate fosrte buna, cel putin ca normalizare, deci distributie uniforma a particulelor de marimi diferite; si, in conceptia mea, asta e principala problema cu alte rasnite si alte metode de macinare, problema si sursa de confuzii, cu care se confrunta multi dintre colegii de forum!

asa cum am tot spus, folosesc Sette 270 simplu, in loc de Macap pentru ca este incomparabil mai comod, incluzand in aceasta comoditate si necesitatile de curatenie;
apasare capita cu tamperul, tampare in continuare si armare portafiltru in grup; nimic mai mult;
la sfarsitul sesiunii, pornesc rasnita in gol 7 sec, timp in care pompez aer in hopper, cu Giottos-ul...

am cele 2 saibe montate de la inceput, si imi place sa macin fin - face bine in ceasca, cu Strega si boabele mele de cafea, in majoritate, proaste!

ce vreau sa spun: experienta mea cu Sette simplu si cantarire off, e 100% pozitiva!

...asa ca,
Te întreaba si socoate
Ce e rau si ce e bine;
Toate-s vechi si noua toate:
Vreme trece, vreme vine.
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)

Reply
Ca si detinator de Baratza Sette 270W am pus o intrebare la sales@baratza.com
Nici vorba de intreruperea fabricatiei pentru acest model. Chiar au fost surprinsi ca exista astfel de afirmatii.

In alta ordine de idei eu sunt multumit cu produsul, ce-i drept sunt importante doua aspecte:
  • Trebuie reglat bine carligul de plastic care tine portafiltrul, eu l-am pus astfel incat sa fie foarte fix.
  • Conteaza putin si cum pui portafiltrul in rasnita, din experienta mea trebuie cat mai spre exterior.
Brewtus IV | Niche Zero

Reply
Deci vorbesc despre distribuitorul www.bbarista.com ( care nici nu o msi are in oferta deși este distribuitor Baratza pe Spania alături de coffetech.com) din Barcelona pentru Baratza care poate fi găsit și pe site-ul baratza.com Problemele sunt astea 
https://m.youtube.com/watch?v=28dLvbwZf7k
Discutia finala avuta ieri cu specialistul din USA a fost returnarea banilor pe motiv ca Sette 270W cea pentru Europa la 220v nu se repara in service și ca ar urma sa fie înlocuită cu mai noul și extrem de simplu model Sette 30
Expobar Diamant base 2 gr, Expobar Brewtus IV, Baratza sette 270W, Mazzer Kony, Concept-art dinamometric, Reneka 16g+VST 7g, Espro toroid steaming picher.

Reply
(02-08-2017, 00:09)SudTeamRomania Wrote: Deci vorbesc despre distribuitorul www.bbarista.com ( care nici nu o msi are in oferta deși este distribuitor Baratza pe Spania alături de coffetech.com) din Barcelona pentru Baratza care poate fi găsit și pe site-ul baratza.com Problemele sunt astea 
https://m.youtube.com/watch?v=28dLvbwZf7k
Discutia finala avuta ieri cu specialistul din USA a fost returnarea banilor pe motiv ca Sette 270W cea pentru Europa la 220v nu se repara in service și ca ar urma sa fie înlocuită cu mai noul și extrem de simplu model Sette 30

Baratza has not discontinued the 270W at all. Perhaps CoffeeTech has decided not to offer them any more to their Spanish market for some reason. Baratza did delay the release of the Sette 30 for further development.

If you can get your 270W back, send it to Wanderlust Coffee Co. in Cluj. They distribute Baratza in Romania and will service all models even if they are bought elsewhere or are discontinued.
lm gs3, baratza forte ap, aeropress, porlex mini mill

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)