Hello There, Guest! Login Register


Baratza Sette 30 AP cu upgrade stepless

#1
Salut, am tot citit pe forum de ceva timp si as avea si eu nevoie de un sfat. Am inceput sa fiu pasionat de gustul cafelei espresso si cappuccino si as vrea sa fac upgrade in urmatoarea perioada.
Momentan detin un DeLonghi cu care am incercat diverse sortimente de cafea gata macinate, iar dupa am testat cateva versiuni proaspat macinate, de unde si pasiunea pentru un gust mai bun facut acasa (in general beam mai mult din oras, dar odata cu situatia actuala, stau mai mult pe acasa).

As vrea sa stiu daca Baratza Sette 30 AP ar fi o alegere buna pentru inceput si dupa sa incerc upgrade-ul cu reglajul stepless de pe 270. A mai incercat cineva asta? Ma intereseaza daca ar fi o idee buna, mai ales daca in viitor as vrea sa fac un upgrade la un espressor de 2000-3000 RON.
 
Reply
#2
Pai decat sa dai 1170 pe o rasnita de brew ca sa o chinui in espresso, mai bine mai pui 50 lei si iti iei Eureka Manuale 15BL sau Macap M2M Stepless (1300). Te-ai gandit bine sa faci intai pasul catre o rasnita, chiar cu un espressor chinezesc deja in dotare, dar macar ajuta-te de una capabila espresso, nu ceva dedicat pentru filtru.
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#3
Sette 30 AP stiu ca are burr carrier-ul din plastic, iar 270 din metal, dar trebuie verificata informatia, am citit asta destul de demult, scuze ca nu dau sursa, dar nu mai stiu unde am citit Smile
OE Apex (de vanzare), Mazzer Mini E + SSP (brew), ECM Classika PID + robinet
 
Reply
#4
(17-06-2020, 00:48)Lyvyoo Wrote: Pai decat sa dai 1170 pe o rasnita de brew ca sa o chinui in espresso, mai bine mai pui 50 lei si iti iei Eureka Manuale 15BL sau Macap M2M Stepless (1300). Te-ai gandit bine sa faci intai pasul catre o rasnita, chiar cu un espressor chinezesc deja in dotare, dar macar ajuta-te de una capabila espresso, nu ceva dedicat pentru filtru.

Sette 30 nu este rasnita dedicata filtru:

https://baratza.com/wp-content/uploads/2....29.19.pdf

Este pur si simplu o rasnita espresso pentru cei care folosesc site presurizate sau alte gadget-uri care fac un pseudo-espresso.
cafe: +4u ts, atom 75, olympus hs, bunn g9
home: factory g106, m47 brew, v60, xeoleo ghost
 
Reply
#5
Va multumesc mult pentru raspuns. Pai in cazul in care as considera 1170 pe rasnita si inca vreo 480 pe reglajul stepless as ajunge undeva la 1650. Cam ce as putea sa imi iau in zona asta? Sa incerc mai bine direct Eureka Mingnon Specialista 15BL, avand in vedere ca nu o sa o folosesc doar eu acasa si ar folositor sistemul de dozare automata? Ar fi o alegere buna pentru single doze si eventual pentru un espressor mai performant in viitor?
 
Reply
#6
Exista topicuri despre ambele modele. 

TLDR, Sette 270 e mai potrivita pentru ultilizare single dose dar e mult mai zgomotoasa si constructia interioara e ceva mai low cost, in timp ce Mignon Specialita e ceva mai robust construita dar e facuta pentru utilizare optima cu boabe in hopper. Se poate folosi si single dose dar asta schimba destul de mult profilul de macinare.
cafe: +4u ts, atom 75, olympus hs, bunn g9
home: factory g106, m47 brew, v60, xeoleo ghost
 
Reply
#7
Buna,

Mi-am cumparat de o saptamana Sette 30 si sunt foarte multumit de cum imi iese cafeaua. Am reusit un espresso super doar cu setarile macro (doar pe astea le are) - 16g in / 32 out, curge la a 8 sec, timp total 32s, din a doua setare si de atunci iese ceas. As fi putut sa mai reglez din cantitate de cafea (sa pun 15 g) dar sunt foarte multumit de gust si asta cred ca e cel mai important.
Am folosit Kinu pana acum dar cred ca a inceput sa imbatraneasca si am avut ceva probleme cu mentinerea reglajului si ma cam saturasem de invartit....
Consider ca e un upgrade pentru mine - cel putin la gustul cafelei.

Nu stiu cat de fiabila va fi...am auzit ca au fost ceva probleme in trecut dar sper ca le-au rezolvat.
Sper sa te ajute cu ceva ce-am scris.
Salutari tuturor!
Expobar Office Leva, Sette 30AP, sita IMS Nanotech, Kinu M47, La Pavoni pre-millennium, V60
 
Reply
#8
(17-06-2020, 10:23)dev Wrote: Exista topicuri despre ambele modele. 

TLDR, Sette 270 e mai potrivita pentru ultilizare single dose dar e mult mai zgomotoasa si constructia interioara e ceva mai low cost, in timp ce Mignon Specialita e ceva mai robust construita dar e facuta pentru utilizare optima cu boabe in hopper. Se poate folosi si single dose dar asta schimba destul de mult profilul de macinare.

Salutare,

Fara sa caut diferende, pe ce te bazezi cand afirmi ca sette 270 are un interior "mai" low-cost fata de mignon?
 
Reply
#9
(17-06-2020, 21:40)SorinOvidiu Wrote:
(17-06-2020, 10:23)dev Wrote: Exista topicuri despre ambele modele. 

TLDR, Sette 270 e mai potrivita pentru ultilizare single dose dar e mult mai zgomotoasa si constructia interioara e ceva mai low cost, in timp ce Mignon Specialita e ceva mai robust construita dar e facuta pentru utilizare optima cu boabe in hopper. Se poate folosi si single dose dar asta schimba destul de mult profilul de macinare.

Salutare,

Fara sa caut diferende, pe ce te bazezi cand afirmi ca sette 270 are un interior "mai" low-cost fata de mignon?

Baratza sette 30ap/270/270w/270Wi utilizeaza cutite conice, si utilizeaza un gear+ring bur unde poate sa ai probleme. Mignonul are cutite plate de 50 sau 55mm ( depinde de model ), si este "direct" adica nu are great care sa se defecteze.
Ambele rasnite sunt concepute pentru cafele si metode cam diferite.
--Only God Can Judge Me--
 
 
Reply
#10
@MyR detaliaza te rog. Pentru ce cafele si metode sunt concepute fiecare
Rancilio Silvia, La San Marco SM91, Kinu M38
 
Reply
#11
Am decis pana la urma sa raman la Eureka Mingnon Specialita 15BL si am comandat-o cu reducerea de pe ESPRESSOMAN. Tin sa va multumesc pentru sfaturi si sper sa fi facut o alegere buna si pentru viitor.
 
Reply
#12
(17-06-2020, 22:40)MihaiN Wrote: @MyR detaliaza te rog. Pentru ce cafele si metode sunt concepute fiecare

30 AP - este o rasnita, stepped cu 30 de pasi destul de mari. AP = all purpose, adica e "multilateraldezvoltat" Smile O rasnita capabila espresso, dar nu este facut pentru boabe prajite extra light si sa-l extragi pe un Bianca cu profiling...
Cutitele, ambeiajul si motorul este identic la fiecare model Sette ( 30AP, 270 sau 270Wi ).

270 si 270Wi este conceput pentru sa ai flexibilitatea sa prepari ce vrei foarte usor, programabil ( e smart are APP), are un modul acaia ( grind by weight ), si etc.
Cutitele de stock sunt pentru espresso, insa poti schimba si pentru brew.
Daca trebuie clasificat este stepped, dar are 270 de pozitii, altii o cheama aceasi chestie "micrometric", "minimetric", "stepless" si alte dume de PR. La 0 scoti un turkish cum scot pe un ek43 aliniat, particulele sunt uniforme si are retentie mica sau apoapre 0.

Sunt loturi unde sunt probleme cu gear-ul de la motor ( am mai scris despre asta cum functioneaza ring-bur etc.), insa garantia de 24 luni cam rezolva problema.. se schimba modulul in 10 min si gata. Daca ma uit in jur vad multe produse mult mai "chinezarii" la care ne tinem mai mult Smile 
p.s. rasnita NU este facut in china.

daca vrei fiabilitate esti sigur ca nu vei schimba rasnita timp de 5-10 ani atunci oricum o sa-l cumperi oricum un brand italian sunt sigur 99%
--Only God Can Judge Me--
 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)