Hello There, Guest! Login Register

Baratza Encore Esp

Are cineva experienta cu aceasta rasnita? Sa zicem ca am trecut prin ceva rasnite manuale si electrice majoritatea midrange, dar cumva mi se pare (fara sa o probez inca dar va urma) ca Baratza encore esp e tot ce ai nevoie pentru o rasnita de casa pentru espresso.

Reply
Ce te face sa spui ca Encure ESP e tot ce ai nevoie pentru o rasnita de casa pentru espresso?

Traim in era lui Niche si a lui 078s (si chiar si a lui Sette), ce ar fi asa suficient la o conica cu cutite mici, cu nimic mai presus de Bezzera BB005, care e deja pe piata de o gramada de timp?
Honne, Fellow Ode Lab Sweet, Aergrind, Flair 58, Pavoni

Reply
(04-06-2023, 11:20)cradun Wrote: Ce te face sa spui ca Encure ESP e tot ce ai nevoie pentru o rasnita de casa pentru espresso?

Traim in era lui Niche si a lui 078s (si chiar si a lui Sette), ce ar fi asa suficient la o conica cu cutite mici, cu nimic mai presus de Bezzera BB005, care e deja pe piata de o gramada de timp?

Face 90+% ce fac celalalte minus partea de aspect exterior.nu toti se pot lauda cu asta parerea mea, multe ieftinituri nu fac nici partea de functionalitate macar cat de cat bine. Pentru 10% nu cred ca merita 500 euro in plus pentru mine cel putin.

Reply
Probabil 30%, raportat la Niche, de exemplu.
Honne, Fellow Ode Lab Sweet, Aergrind, Flair 58, Pavoni

Reply
(04-06-2023, 12:13)alex_b Wrote: Face 90+% ce fac celalalte minus partea de aspect exterior.nu toti se pot lauda cu asta parerea mea, multe ieftinituri nu fac nici partea de functionalitate macar cat de cat bine. Pentru 10% nu cred ca merita 500 euro in plus pentru mine cel putin.
Pai daca gandim asa, o rasnita cu lame face 80-90% din ce face Baratza Encore.
De ce crezi ca merita Baratza 200 euro in plus?
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
[/quote]
Pai daca gandim asa, o rasnita cu lame face 80-90% din ce face Baratza Encore.
De ce crezi ca merita Baratza 200 euro in plus?
[/quote]

Sunt situatii in care un produs reuseste sa atinga o mare parte din functionalitatea unora mult mai scumpe la un pret competitiv….nu ar fi prima data cand asa ceva se mai intampla…
Nu stiu, pare sa fie o constructie decenta, cutitele conice , da o idee mai mici ca si diametru dar cu un design luate de pe variantele lor mai scumpe, parte interna cu , constructie imbunatatia si ceva inovatie pe partea de reglaj , da exteriorul e plastic ieftin dar pare totusi un produs peste pretul sau. Si compania nu e chiar no name in domeniu si isi mai face timp aa ma si inoveze ceea ce dupa mintiuca mea inseamna ca sunt ceva creiere pacolo care isi freaca mintea

Reply
Daca luam functionalitatea in sine, toate macina cafea.
Daca ne uitam la rezultat insa, acolo apar diferentele. Ai doar cateva trepte pentru macinatura de espresso. Macina de la ibric la french press…

Sette 30 de la acelasi producator are 30 pasi. Si acelasi producator a constatat ca nu e suficient, asa ca a scos Sette 270.
Concluzia e clara: a scos o rasnita pentru casa, fara mari pretentii. Pentru un “espressor” de 3-400 lei probabil este perfecta.
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Pentru modelul Baratza in discutie 40 de setari de la espresso la french press inseamna prea putine setari utilizabile pentru espresso. Tipul asta de rasnite sunt de uz general, mai mult pentru metodele non espresso (nu se pune ibricul Wink) si merge din cand in cand si cate un espresso, preferabil cu sita presurizata.
Fellow Opus parca are mai multe setari pentru espresso si se discuta pe aici, daca nu ma insel, ca e un fel de Baratza nu stiu care la un pret mai corect.

Reply
Baratza din ce am studiat asa fara sa le am amandoua, pare superior fata de fellow pe partea de espresso. Are un sistem inivator de reglaj a granulatiei si de asemenea multe imbunatatiri fata de modelul vechi encore

Am abordat acest subiect tocmai pentru ca e un topic foarte sensibil (bine si pentru ca ma gandesc sa iau rasnita asta) , pana la urma scump si bun stie toata lumea. Dar mai ieftin si bun? Un produs care taie costurile din zonele care nu afecteaza calitatea cafelei ?
Momentan pentru partea de espresso am un 1zpresso J-Max (care e de vanzare pe forum). Invit pasionatii la sala de forta daca se doreste, eu unul revin la electric

Reply
Daca ar fi existat ieftin si bun, toti aveam asta. Sau macar 80-90%.

Si apropo de manuala de care zici. E cam la acelasi pret, daca nu mai scumpa ca Baratza Encore. Si n-are motor.
Cum iti explici asta?

Reply
Cum au rezolvat ca de la 1-20 sa fie domeniul espresso si imediat de la 21-40 sa fie domeniul filtru? In manualul de utilizare setarea initiala recomandata pentru espresso este 15 ?!?. Cu cele 40 de setari ei spun ca e "high resolution" ?!?
Intrebarea e, care sunt meseriasii, cei din echipa de proiectare sau cei din echipa de marketing Confused

Reply
(04-06-2023, 13:20)Mihai L Wrote: Daca ar fi existat ieftin si bun, toti aveam asta. Sau macar 80-90%.

Posibil, sau daca nu am fi virusati de prejudecati  Cool

(04-06-2023, 13:28)edri Wrote: Cum au rezolvat ca de la 1-20 sa fie domeniul espresso si imediat de la 21-40 sa fie domeniul filtru? In manualul de utilizare setarea initiala recomandata pentru espresso este 15 ?!?. Cu cele 40 de setari ei spun ca e "high resolution" ?!?
Intrebarea e, care sunt meseriasii, cei din echipa de proiectare sau cei din echipa de marketing Confused

Sunt pe youtube ceva explicate, are o zona de reductie din ce am inteles, nu m-ar mira sa vedem sistemu asta imprumutat la mai multe firme daca se dovedeste asa inovator

(04-06-2023, 13:20)Mihai L Wrote:  

Si apropo de manuala de care zici. E cam la acelasi pret, daca nu mai scumpa ca Baratza Encore. Si n-are motor.
Cum iti explici asta?

Marketing, zona nisa, materiale inclusiv carcasa premium, legat de baratza daca partea de carcasa e zona de unde se reduce costul, sunt multumit

Reply
(04-06-2023, 13:28)alex_b Wrote: Sunt pe youtube ceva explicate, are o zona de reductie din ce am inteles, nu m-ar mira sa vedem sistemu asta imprumutat la mai multe firme daca se dovedeste asa inovator
Spune sincer, crezi inca in Mos Craciun, asa-i?
Ce mecanism smecher crezi ca exista astfel incat sa ai 10 pasi dar sa scoti 30 setari distincte???

Reply
(04-06-2023, 13:35)Mihai L Wrote:
(04-06-2023, 13:28)alex_b Wrote: Sunt pe youtube ceva explicate, are o zona de reductie din ce am inteles, nu m-ar mira sa vedem sistemu asta imprumutat la mai multe firme daca se dovedeste asa inovator
Spune sincer, crezi inca in Mos Craciun, asa-i?
Ce mecanism smecher crezi ca exista astfel incat sa ai 10 pasi dar sa scoti 30 setari distincte???

https://youtu.be/RVXin4n_VdM

Reply
Sunt ceva mai pragmatic si repet: nu exista mecanism care sa faca 30 setari in 10 pozitii. Si care sa fie si repetabil…
Indiferent de marketing.

Reply
Of….nu stiu ce sa zic, aproape ca ma linistisem cu 1zpresso J-Max pentru espresso, dar realitatea e ca degeaba zic ei ca e facut special pentru espresso, forta de care ai nevoi sa macini nu e deloc neglijabila.
pe partea de pour over raman clar pe comandante ca e foarte usor de rajnit

Reply
Nu spune nimeni acolo ca sunt 30 de setari in 10 pozitii. Eu am inteles ca in cadrul celor 20 de setari pentru espresso pasul este mai fin, apoi in zona celor 20 de setari brew ar fi un pas mai larg intre setari. Ramane de vazut si parerea utilizatorilor, daca este intr-adevar o inovatie practica.

Reply
Au facut pasii mai fini in zona de espresso. Dar tot 40 sunt in total.
Adica la un Sette 30 4 pasi inseamna 36 la un Sette 270. Iar in aia 40 Encore face totusi si ibric, si moca, si Chemex, si frenchpress…? In 8-9% din setarile altor rasnite Baratza dedicate espresso???

Reply
(04-06-2023, 13:53)Mihai L Wrote: Au facut pasii mai fini in zona de espresso. Dar tot 40 sunt in total.
Adica la un Sette 30 4 pasi inseamna 36 la un Sette 270. Iar in aia 40 Encore face totusi si ibric, si moca, si Chemex, si frenchpress…? In 8-9% din setarile altor rasnite Baratza dedicate espresso???

Asa au ras toti si de Steve Jobs

https://youtu.be/FVbDowbJ9jU

De mult nu l-am mai vazut pe Lance Hedrick asa entuziasmat

Reply
Adica de fapt Baratza Encore este un Apple al rasnitelor…?
Succes, te asteptam cu comparatii.

Reply
Ideea are logica. Daca setarile 1-20 sunt pentru 300-500um, de exemplu si setarile 21-40 pentru 600-1000um, la pretul cerut ar fi o rasnita foarte buna pentru utilizare acasa. Este normal ca in conditiile actuale de criza, unii producatori sa incerce sa aduca pe piata rasnite competente pentru utilizare casnica, la preturi care sa nu mai fie hiperumflate. Acasa, pentru o rasnire doua pe zi nefiind necesare specificatiile unei rasnite folosita in mediul comercial.

Reply
Nu stiu ce e cu Lance asta ca numa nu se mai opreste
https://youtu.be/1CBhJ3G1mI4

Reply
N-am inteles care e smecheria cand compara de fapt rasnitele de buget.
OK, e cea mai tare din cele pana in 2-300 euro. Dar unde este acel bun si ieftin?
M-ar convinge o comparatie cu Niche, de pilda.

Reply
(04-06-2023, 14:38)Mihai L Wrote: N-am inteles care e smecheria cand compara de fapt rasnitele de buget.
OK, e cea mai tare din cele pana in 2-300 euro. Dar unde este acel bun si ieftin?
M-ar convinge o comparatie cu Niche, de pilda.

Adevarul e ca niche are o mare parte din constructie cu materiale de alta clasa, incepand de la carcasa, la tavita aia din lemn, la mecanismul metalic de reglaj etc…..dar intrebarea este face asta o cafea mai buna?

Reply
Nu cred ca face carcasa aia 500 euro. Daca motorizezi Kinu nu iesi la 300 euro.
O rasnita trebuie evaluata ca atare, ca un ansamblu (motor, cutite, reglaj, calitate macinatura), nu doar la culoare, cutite, etc.

Reply
Inca o chestie se pare ca baratza furnizeaza niste saibe metalice care se pot pune sub cutite si in plus poate calibra sau modifica mai fin setarile

Reply
E de fapt un distantier. Care practic iti urca sau coboara intreaga scara de macinatura. Dar se face mecanic, prin dezasamblare. Adica nu te gandi ca treci de la o macinatura la alta din mers.
La un Kinu la care nu se ating cutitele poti pune o saiba care sa urce din start cutitul mobil cu 1-2mm, este exact acelasi efect.

Pe de alta parte, cu Sette 30 n-am putut macina pentru V60. Pentru ca saibele doar micsorau macinatura.

Reply
Cand intalnesc la 3 randuri cuvantul inovator, e suficient sa ma intreb in ce masura are respectivul cunostiinte sa isi sustina o opinie despre... orice... fara sa apeleze la citarea vreunui personaj pletos, drept unic argument in sprijinul opiniilor pe care le crede personale.
Care personaj a devenit cunoscut de abia dupa ce a castigat ceva de latte art... pana atunci, adica acum 2 ani prezenta lui pe net era ze-ro !
Ma intreb cu ce il califica asta sa judece tehnic alte echipamente decat pitchere de spumat... Confused

Reply
(04-06-2023, 20:39)renatoa Wrote: Cand intalnesc la 3 randuri cuvantul inovator, e suficient sa ma intreb in ce masura are respectivul cunostiinte sa isi sustina o opinie despre... orice... fara sa apeleze la citarea vreunui personaj pletos, drept unic argument in sprijinul opiniilor pe care le crede personale.
Care personaj a devenit cunoscut de abia dupa ce a castigat ceva de latte art... pana atunci, adica acum 2 ani prezenta lui pe net era ze-ro !
Ma intreb cu ce il califica asta sa judece tehnic alte echipamente decat pitchere de spumat... Confused

No bun nici asta nu suna foarte obiectiv.
Ramanand la topic , am tot citit pe reddit comparatii inclusiv cu 1zpresso si altele fe la proprietari, nu stiu lumea deocamdata pare foarte chiar foarte multumita …ce pot sa zic, fara sa fiu partinitor dar poate doar poate daca o firma scoate din greseala un produs bun spre foarte bun care din greseala e prea ieftin, se dezlantuie iadul pe pamant

Reply
alex_b de ce insisti? e ca si cum ai spune ca de ce isi ia lumea masini scumpe, pentru ca un matiz face 80-90% din ce face si un ferrari de 300.000 eur... (si cu matizul poti sa circuli). ca nu intelegi/nu vrei sa intelegi ce fac in plus rasnitele mai scumpe, e cu totul altceva
Lelit MaraX | DF64 | Timemore Black Mirror 
Past: Lelit PL81T Grace

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)