Espressoman infocat
Bacau
salutare!
bugetul meu se invarte in jurul celor 2 rasnite..ce mi ati recomanda dintre cele 2 sau o treapta superioara??..
Multumesc!
Bezzera Magica S MN/Eureka Specialita 16 CR/Kinu Phoenix/Motta Tools
Espressoman Spatial
Cluj Napoca
(30-01-2019, 10:50)ariany_78 Wrote: salutare!
bugetul meu se invarte in jurul celor 2 rasnite..ce mi ati recomanda dintre cele 2 sau o treapta superioara??..
Multumesc!
mai pui ceva banuti, si iti iei orice cu cutite de minim 58. :) burr size matters :)
ECM Automatik 64 | V60 | Aeropress
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
Nu cred ca matters, chiar de loc... cel putin de la 58 la 63-64.
Poate alea mai mari sa aiba o dantura radical diferita ca sa simti ceva, la aceeasi dantura exclus, nu exista justificare ca iasa alta macinatura doar ca sunt mai multi dinti pe o circumferinta mai mare.
Espressoman Spatial
Cluj Napoca
(30-01-2019, 11:20)renatoa Wrote: Nu cred ca matters, chiar de loc... cel putin de la 58 la 63-64.
Poate alea mai mari sa aiba o dantura radical diferita ca sa simti ceva, la aceeasi dantura exclus, nu exista justificare ca iasa alta macinatura doar ca sunt mai multi dinti pe o circumferinta mai mare.
@
renatoa ..de la 50 voiai sa zici? :) ... nu, nu conteaza nici viteza de rotatie, nici constanta macinaturii, nici .... :) pe ideea asta e buna si o rastita de...zahar :)
Espressoman infocat
Bacau
:) va rog ajutati ma cu un review despre cele 2...in plus cei care le detin pot spune impresiile
Craiova
30-01-2019, 14:00
(This post was last modified: 30-01-2019, 14:04 by renatoa.)
(30-01-2019, 11:23)cpop Wrote: (30-01-2019, 11:20)renatoa Wrote: Nu cred ca matters, chiar de loc... cel putin de la 58 la 63-64.
@renatoa ..de la 50 voiai sa zici? ... nu, nu conteaza nici viteza de rotatie, nici constanta macinaturii, nici .... pe ideea asta e buna si o rastita de...zahar
Da, nu am vazut ca astea din titlu au 50.
Dimensiunea nu implica si turatia, poti avea rasnite cu turatie mai mare la cutite mai mari, sunt curios ce ai alege atunci...
Constanta iarasi nu rezulta din dimensiune, nu vad argumentatia de ce.
Asta cu mai mare = mai bine este pur si simplu sindromul "vrem si noi jucarii de baieti mari" + picatura de marketing aferenta.
In cafenele se foloseste mai mare pentru mai repede, nu neaparat mai bine. Iar in alimentare pentru mai mult/mai rapid.
Si de aici, hai sa bagam in casa ce au profesionisti, ca sa ne gadile mai placut pe undeva...
Credeam ca Sette a demonstrat deja suficient ca pentru casa 40 mm ajung. Se pare ca nu...
On topic... as lua Etolia Home, la jumatate din pretul astora, ai 2 saptamani sa o poti returna fara nici un risc, timp destul sa o poti testa si aprecia.
Cei care iau de nou, nu inteleg de ce nu profita de legile in vigoare ca sa testeze pe limba lor echipamentul, e mai important decat ce cred altii.
Espressoman infocat
Piatra Neamt
Există probabil mii de utilizatori de Mignon foarte mulțumiți, care nu au avut niciodata curiozitatea sa caute cate rotații sau câți mm au cuțitele.
Espressoman Spatial
Cluj Napoca
30-01-2019, 14:11
(This post was last modified: 30-01-2019, 14:11 by cpop.)
@
ariany_78 eu am un Macap MC42, e similar cu M2M, pot sa iti zic despre ea ca e foarte silentioasa, reglajul e intuitiv si foarte fin, poti obtine o plaja mare de reglaje. Dupa utilizare, are cam 2-3 gr. retentie, ramane intre cioc si corpul rasnitei putina cafea. Undeva, ambele sunt similare, deci tine de tine.
(30-01-2019, 14:06)dev Wrote: Există probabil mii de utilizatori de Mignon foarte mulțumiți, care nu au avut niciodata curiozitatea sa caute cate rotații sau câți mm au cuțitele.
asta zici ca e un argument? sau, defapt ce vrei sa comunici? :)
Espressoman infocat
Piatra Neamt
Tu ai pomenit de mărimea cuțitelor ca ceva esențial mai ales când se discuta de râșnițe de 50-58mm.
Sette e mai potrivită pentru uz casnic decât oricare din cele pomenite mai sus tocmai fiindcă are un design nou, gândit de la zero pentru retenție minimă și single dose.
amator espresso traditional
Bv
30-01-2019, 14:46
(This post was last modified: 30-01-2019, 14:48 by radudani.)
cum intentionezi sa folosesti rasnita? on demand, sau single dose?!
am avut 2 ani BB005 si acum am Macap 7D cu doser;
mai departe, nu te-as complica cu ideile mele, dar sunt cateva mentiuni pe care le fac:
- BB005 e o rasnita cu dantura conica de 48mm, iar M2M e o rasnita cu cutite plane de 50mm;
- in folosirea single dose, varianta cu timer, BB005TM, e inutila si cu 100 de lei mai scumpa decat ce ti-ar trebui!
oricum, nici BB005 si nici M2M nu-mi pare potrivite pentru single-dose! nu e vorba de chestia aia cu pensulatul/scuturatul/intorsul rasnitei cu fundu-n sus! nu, e vorba de o rasnire neomogena, sau - cum imi place mie sa ma refer - NEnormalizata!
ambele - in orice caz BB005 - sunt bune on-demand; eu am rasnit mereu cu BB005 cu hopperul macar pe jumatate plin, folosind si timer-ul, pentru 5-8 duble de 16-20g fiecare; la sfarsitul sesiunii, intorceam rasnita cu capu-n jos si goleam hopper-ul! problema cu aceasta metoda barbara, era ca in interiorul cutiei aceleia de inox a rasnitei, unde e si partea de circuit electronic timer, gaseam mereu depozite de macinatura prin toate colturile...
si pentru a se intelege ce spun e nevoie de macar o incercare de demontare rasnita hands-on!
- M2M trebuie verificat cu furnizorul ca e cu adevarat cu optiunea stepless la pretul respectiv (1350-1400 lei)!
- 48mm la cutite conice imi pare un minim necesar si un avantaj in cazul folosirii pentru espesso! (mult pretuita pe forum, M47 - asociata uneori cu masini espresso de 10 ori mai scumpe - are dantura conica ceva mai mica si... viteza de rasnire variabila...); 50mm la cutite plane imi pare prea putin, in rasnirea bimodala pentru espresso!
vorba aia (nu mai stiu exact)..."buna-i berea, bun ii vinu', dar cand dau de apa rece, las si berea, las si... apa si beau vinul!"
adica, single-dose, singura in zona de 200-300 euro pe care o stiu si o folosesc, ca atare, e Sette 270!
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
30-01-2019, 14:53
(This post was last modified: 30-01-2019, 15:00 by Daaaaan.)
(30-01-2019, 14:06)dev Wrote: Există probabil mii de utilizatori de Mignon foarte mulțumiți, care nu au avut niciodata curiozitatea sa caute cate rotații sau câți mm au cuțitele.
Ca utilizator de Eureka Mignon Specialita in combinatie cu LaPavoni pot spune ca sunt mulțumit de ea! :)
Atata ca...E cu vreo 100 eur peste bugetul menționat de tine
LaPavoni Milano '15, Eureka Mignon Specialita
||| Lelit MaraX ||| Eureka Mignon Specialita ||| YUME beans :) ||| ----- ("fostele": LaPavoni Professional, RoK manual grinder)
Espressoman Spatial
Cluj Napoca
(30-01-2019, 14:18)dev Wrote: Tu ai pomenit de mărimea cuțitelor ca ceva esențial mai ales când se discuta de râșnițe de 50-58mm.
Sette e mai potrivită pentru uz casnic decât oricare din cele pomenite mai sus tocmai fiindcă are un design nou, gândit de la zero pentru retenție minimă și single dose.
@
dev ...nu este doar sette, ceado sau kinu, dupa cum bate vantul .... asemenea ceado, si sette iese incet, la scurt timp dupa achizitie, la revanzare. ma gandesc de ce oare...nu cred ca este PRIMA single dose, fara retentie si cu un concept wow, gandita de la zero, cum zici tu. Nu ai ce face cu o rasnita cu cutite mici la o cafea prajita light, medium light cum e trendul. te chinui si tu, si rasnita, doar ca marea majoritate nu este interesata de unele aspecte tehnice. O fi buna sette, nu contest, dar sa fim seriosi, venim si revenim cu aceeasi obsesie a retentiei, si din pacate se omui multe alte lucruri. nu i`am sugerat sa isi ia un tanc, chiar daca si eu am unul, nici macar brand de rasnita, sa facem marketing :) totusi, nu cred ca vorbesc din ce am citit pe la altii sau din articole :) Spor la troll.
Espressoman infocat
Piatra Neamt
Tu faci niste recomandari bazate pe niste presupuneri: ca omul consuma cafea light, ca vrea o rasnita construita mai bine, ca nu-l intereseaza retentia sau ca e dispus sa plateasca mai mult etc.
Mie mi se pare ca tu ai o problema cu Sette sau Ceado sau Kinu. Faptul ca lumea vinde si revinde echipamente e ceva absolut normal, chiar are si un acronim simpatic GAS. Sunt oameni care trec prin echipamente cum trec unii prin pungile de cafea. Asta ar trebui sa-ti spuna mai multe despre cei care sufera de upgradita decat despre echipamentele vandute.
Ideea era de faptul ca omul nu are buget suficient de mare ca sa conteze diferenta de cativa mm la cutite. Si nu e ca si cum intre Eureka si Macap sunt diferente ca intre Dacia si BMW.
Espressoman Spatial
Cluj Napoca
(30-01-2019, 15:26)dev Wrote: Tu faci niste recomandari bazate pe niste presupuneri: ca omul consuma cafea light, ca vrea o rasnita construita mai bine, ca nu-l intereseaza retentia sau ca e dispus sa plateasca mai mult etc.
Mie mi se pare ca tu ai o problema cu Sette sau Ceado sau Kinu. Faptul ca lumea vinde si revinde echipamente e ceva absolut normal, chiar are si un acronim simpatic GAS. Sunt oameni care trec prin echipamente cum trec unii prin pungile de cafea. Asta ar trebui sa-ti spuna mai multe despre cei care sufera de upgradita decat despre echipamentele vandute.
Ideea era de faptul ca omul nu are buget suficient de mare ca sa conteze diferenta de cativa mm la cutite. Si nu e ca si cum intre Eureka si Macap sunt diferente ca intre Dacia si BMW.
Cred ca nu vorbim romaneste, sau tu efectiv extragi ce ti se pare tie convenabil. Nu ca ar fi prima data.. :) repet, cred ca tu din ce in ce mai mult citezi din articole si/sau ce spun altii...
Espressoman infocat
Piatra Neamt
S-ar parea ca ai probleme cu intelegerea a ceea ce ai scris chiar tu...
Nu am spus ca Sette e prima rasnita single dose dar am spus ca e o rasnita cu un concept nou, adaptat mai bine pentru single dose. De ce nu l-ai intrebat pe @
radudani sau alti utilizatori de Sette de ce nu le-au vandut inca si chiar le recomanda.
Nu sunt nici magazin, nici tester de rasnite ca sa pot folosi toate rasnitele disponbile, iar in final poate ca as fi doar eu cu parerea mea mai mult sau mai putin relevanta, dar sunt anumite aspecte care se pot concluziona din experienta celoralti sau din principiul de functionare.
Espressoman Spatial
Cluj Napoca
(30-01-2019, 15:56)dev Wrote: S-ar parea ca ai probleme cu intelegerea a ceea ce ai scris chiar tu...
Nu am spus ca Sette e prima rasnita single dose dar am spus ca e o rasnita cu un concept nou, adaptat mai bine pentru single dose. De ce nu l-ai intrebat pe @radudani sau alti utilizatori de Sette de ce nu le-au vandut inca si chiar le recomanda.
Nu sunt nici magazin, nici tester de rasnite ca sa pot folosi toate rasnitele disponbile, iar in final poate ca as fi doar eu cu parerea mea mai mult sau mai putin relevanta, dar sunt anumite aspecte care se pot concluziona din experienta celoralti sau din principiul de functionare.
'Nu sunt nici magazin, nici tester de rasnite ca sa pot folosi toate rasnitele disponbile, iar in final poate ca as fi doar eu cu parerea mea mai mult sau mai putin relevanta, dar sunt anumite aspecte care se pot concluziona din experienta celoralti sau din principiul de functionare.'
..dupa cum ziceam, vorbesti din ce vorbesc altii :) ce te face in masura sa dai sfaturi? asa zic altii? citeste ceva mai mult si trage concluzii referitor la 'principiul de funcrtionare' si ce implicatii sunt. E usor sa frunzarim pe diagonala si sa sarim sa dam sfaturi ca asa zic/ asa li se pare altora.. Hai sa nu facem confuzie intre rasnite capabile brew, rasnite optimizate pentru espresso, cu rasnite capabile espresso. Sette nu e concept nou, din pacate. Poate pentru tine e:). Da cu copy paste la ce sustii ca nu inteleg eu ce am scris.. sa vedem, poate nu vorbesc pe limba ta :) Stiu ca te pricepi la toate si esti saritor, dar nu e cazul.
Espressoman infocat
Lyon
30-01-2019, 16:43
(This post was last modified: 30-01-2019, 16:44 by Laddu.)
Strietman CT2 naked | EG-1 v2 (Core & Ultra) | Aeropress | V60 | Bullet R1 v2
Foste: Flair Signature Pro | Niche Zero | M47 Classic
Espressoman infocat
Piatra Neamt
30-01-2019, 16:46
(This post was last modified: 30-01-2019, 16:46 by dev.)
Mi se pare ca ai ceva pe suflet dar iti lipseste curajul sa ne spui si noua?
Quote:nu este doar sette, ceado sau kinu, dupa cum bate vantul .... asemenea ceado, si sette iese incet, la scurt timp dupa achizitie, la revanzare. ma gandesc de ce oare...
De ce crezi
tu, ca vinde lumea Sette, in afara de faptul ca fac "upgrade" la o rasnita de 3-4-5 ori mai scumpa? Ai avut Sette si te-a dezamagit asa grav? Ai folosit-o in regim casnic, 2-3 cafele pe zi, si a picat subit si nu s-a putut repara?
Quote:Nu ai ce face cu o rasnita cu cutite mici la o cafea prajita light, medium light cum e trendul. te chinui si tu, si rasnita, doar ca marea majoritate nu este interesata de unele aspecte tehnice.
In gama asta de pret Mignon si Macap stau cam la fel, cutite 50-58mm, motoare 250-260w.
Quote:O fi buna sette, nu contest, dar sa fim seriosi, venim si revenim cu aceeasi obsesie a retentiei, si din pacate se omui multe alte lucruri.
Retentia e importanta daca lucrezi cu mai multe cafele in aceeasi zi si folosesti o rasnita capabila single dose. Nu crezi?
Espressoman Spatial
Cluj Napoca
(30-01-2019, 16:46)dev Wrote: Mi se pare ca ai ceva pe suflet dar iti lipseste curajul sa ne spui si noua?
Quote:nu este doar sette, ceado sau kinu, dupa cum bate vantul .... asemenea ceado, si sette iese incet, la scurt timp dupa achizitie, la revanzare. ma gandesc de ce oare...
De ce crezi tu, ca vinde lumea Sette, in afara de faptul ca fac "upgrade" la o rasnita de 3-4-5 ori mai scumpa? Ai avut Sette si te-a dezamagit asa grav? Ai folosit-o in regim casnic, 2-3 cafele pe zi, si a picat subit si nu s-a putut repara?
Quote:Nu ai ce face cu o rasnita cu cutite mici la o cafea prajita light, medium light cum e trendul. te chinui si tu, si rasnita, doar ca marea majoritate nu este interesata de unele aspecte tehnice.
In gama asta de pret Mignon si Macap stau cam la fel, cutite 50-58mm, motoare 250-260w.
Quote:O fi buna sette, nu contest, dar sa fim seriosi, venim si revenim cu aceeasi obsesie a retentiei, si din pacate se omui multe alte lucruri.
Retentia e importanta daca lucrezi cu mai multe cafele in aceeasi zi si folosesti o rasnita capabila single dose. Nu crezi?
Tocmai se vand ca nu se ridica la nivelul asteptarilor pentru ce a fost marketata. Ce vrei sa zici cu 2-4-5 ori mai scumpa? de la medie de pret de 1600 RON, ajung la 6-100 mii?? :)))))) Am lucrat cu ea, si sincer eu personal nu am ramas impresionat. (dar e doar parerea mea) Vezi ca 50 nu e tot una cu 58, si nu sunt deloc in aceeasi gama de pret, si nu au aceleasi performante, desi au aceleasi motoare:) Prefer sa lucrez cu o singura cafea intr-o zi, nu ma deranjeaza putina curatenie. Prin ultima 'subliniere' tu creezi o situatie ipotetica, de home use pe care nu sunt convins cati o aplica.
Eu as propune sa incheiem, pana nu ramai fara argumente :) Ideea initiala era sa mai puna ceva bani, sa isi ia ceva mai ok, si de acolo ai inceput cu troll`ul, ai semnat condica. As zice sa experimentezi mai mult, ca sa poti avea o parere mai avizata, nu doar din ce citesti incoace si incolo. Nu esti premiat la numarul de postari. daca ar fi sa fii premiat si pe calitatea informatiei...chiar nu stiu ce sa zic.
Din moment ce omul se intereseaza, poate este dispus sa mai pluseze un pic, sa nu faca o achizitie doar de dragul achizitiei.
Espressoman infocat
Piatra Neamt
Am mai rugat și pe altcineva mai demult, sa nu mai presupună ce am incercat.
Daca nu schimb semnătura săptămânal nu înseamnă că nu am incercat și alte aparate. Evit să-mi dau cu părerea la un mod foarte ferm despre una sau alta tocmai pentru că nevoile fiecăruia diferă de la caz la caz. De exemplu, sunt oameni care stau pe un setup entry, cu cafea mediu plus, ani de zile. Cu ce i-ar ajuta o râșniță cu cuțite mai mari?
Espressoman Spatial
Cluj Napoca
30-01-2019, 17:38
(This post was last modified: 30-01-2019, 18:02 by cpop.)
(30-01-2019, 16:43)Laddu Wrote: via GIPHY
:)) good one :)
(30-01-2019, 17:30)dev Wrote: Am mai rugat și pe altcineva mai demult, sa nu mai presupună ce am incercat.
Daca nu schimb semnătura săptămânal nu înseamnă că nu am incercat și alte aparate. Evit să-mi dau cu părerea la un mod foarte ferm despre una sau alta tocmai pentru că nevoile fiecăruia diferă de la caz la caz. De exemplu, sunt oameni care stau pe un setup entry, cu cafea mediu plus, ani de zile. Cu ce i-ar ajuta o râșniță cu cuțite mai mari?
@
dev iar deviezi de la subiect, si acum incerci sa te dai lovit. Calitatea informatiei nu este reflectata de semnatura, ci din efectiv ce zici.. Cutitele mari iti ofera flexibilitate in fata plajei de prajiri existente. Asta daca nu ai abonament la un prajitor anume sau nu iti prajesti tu cafeaua acasa, avand anumite preferinte. Nu chinui rasnita, ai o macinatura constanta, uniforma. Nu e tot una sa macini pe o supratata de 50 mm sau de 58mm sau de 64mm. Poate pentru tine este, ca ... e vorba doar de cativa mm :) cat despre motoare, cam toate pana in 58mm sunt de 250W si aproximativ acelasi numar de RPM.(1200-1400) (sunt doar detalii... nu conteaza:) ). E bine dar scump cand ai cutite mari si RPM sub 1000 :) ,si nu e neaparat necesar sa iti iei echipamente de bar acasa, cum ar spune unii :)
Cum e pana la urma.... conteaza sau nu rasnita? :)
Espressoman infocat
Bacau
Dragii mei...avand espresoare asa bune cred ca unii dintre noi au baut prea multa cafea
.. trebuie sa detensionam atmosfera
Eu am baut un jet bunicel de la un coffee shop si un capucino acasa (am descoperit un tip and trick
in prepararea spumei de va fac praf sculele voastre :)) )
Dar de M42M ce ziceti??? We are back in business?
Espressoman de modă veche
București
30-01-2019, 19:14
(This post was last modified: 30-01-2019, 19:17 by Cip.)
(30-01-2019, 19:10)ariany_78 Wrote: Eu am baut un jet bunicel de la un coffee shop si un capucino acasa (am descoperit un tip and trick in prepararea spumei de va fac praf sculele voastre :)) )
:D .... sita presurizata? :D sau french press
https://youtu.be/NgoddLi_mRo
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF & V60 & Timemore Ice Dripper
Espressoman infocat
Bacau
30-01-2019, 19:26
(This post was last modified: 30-01-2019, 19:28 by ariany_78.)
(30-01-2019, 19:14)Cip Wrote: (30-01-2019, 19:10)ariany_78 Wrote: Eu am baut un jet bunicel de la un coffee shop si un capucino acasa (am descoperit un tip and trick in prepararea spumei de va fac praf sculele voastre :)) )
Aveau o rasnita Fiorenzato F64 evo .. e aprox 4000 ron..espresso era trotil dar nimic sa ti ameteasca papilele
(30-01-2019, 19:14)Cip Wrote: (30-01-2019, 19:10)ariany_78 Wrote: Eu am baut un jet bunicel de la un coffee shop si un capucino acasa (am descoperit un tip and trick in prepararea spumei de va fac praf sculele voastre :)) )
Scuze..refac..tips and tricks pt spuma de lapte.. la espresso mai subtire :)
Espressoman Spatial
Cluj Napoca
(30-01-2019, 19:10)ariany_78 Wrote: Dragii mei...avand espresoare asa bune cred ca unii dintre noi au baut prea multa cafea .. trebuie sa detensionam atmosfera
Eu am baut un jet bunicel de la un coffee shop si un capucino acasa (am descoperit un tip and trick in prepararea spumei de va fac praf sculele voastre :)) )
Dar de M42M ce ziceti??? We are back in business?
@
ariany_78 la un aparat entry e ok M42M. daca te gandesti la HX, DB .... mai bine pai pui niste bani in plus.
Espressoman infocat
Bucuresti
Din ce imi dau seama OP inca nu are papilele destul de dezvoltate ca sa simta diferenta intre rasnite apropiate ca pret. In bugetul tau eu tot dupa o rasnita SH m-as orienta. Sunt rasnite construite ca niste tancuri care nu se pot compara cu nici una noua, deoarece de noi au costat de 5-10 ori mai mult.
Acum, daca vrei sa iei o rasnita buna care iti poate croi calea catre dezvoltarea gustului si al simturilor, poti opta pentru o rasnita de la marii producatori, din garda veche, ca Mazzer, Fiorenzato, Compak si multi altii, care imi scapa acum.
Disconfortul lor este utilizarea greoaie si retentia in schimb iti vor da o rasnire superioara, daca sunt stepless.
Daca optezi pentru una din cele doua variente noi, vei avea o utilizare mai usoara cu compromisul unei rasniri inferioare care va cere un upgrade mai rapid, in functie de cum evolueaza gustul tau.
Doar in momentul acesta vei putea face diferente intre conice sau plate, in functie de ce tip de cafele preferi.
Sunt multe sfaturi de cumparare pe forum, cauta-le.
Espressoman infocat
Piatra Neamt
Espressoman infocat
Bucuresti
Iar vorbim de gusturi, mi se par irelevante.
Craiova
Indiferent de concluzii, vad ca nimeni nu se uita la dantura...
Degeaba e gura mare, daca e stirba... ;)
Espressoman infocat
Bucuresti
(31-01-2019, 12:22)renatoa Wrote: Degeaba e gura mare, daca e stirba... ;)
La ce te referi?