Welcome Back Log In Create Account

Ati face un curs de home barista?

Si eu
La Marzocco GS/3 AV, Mahlkonig E65S, Kinu M47

Reply
Oare in Timisoara ar fi sanse sa se faca un astfel de curs?
Eu zic ca ar fi doritori pentru ca vad ca la degustarile lu' Milan se strang aproximativ 100 de persoane.
 AVX DB1X, Eureka Mignon Specialita, Kinu Phoenix

Reply
Daca s-ar face in Timisoara as fi si eu interesat
ECM Synchronika Antracit, Eureka Olympus 75HS, Kinu M47

Reply
Si eu. Insa nu cred ca as fi dispus sa vin cu espressor-ul de acasa.
Quick Mill Vetrano 2B Evo, Mahlkonig Vario, Kinu M47, Comandante MK3 Red Sonja, Tamper Motta 9bar, Tamper Concept Art Technik, acaia pearl black, acaia lunar, Aeropress, V60, French Press, Cold Bruer

Reply
Și eu. Dar se poate eșalona pe mai multe zile? Nu am timp sau răbdare să stau 6-8 ore odată...
VBM Domobar Super Electronic, Bentwood Vertical, Matrix Shower, 18g VST, Normcore Tamper, Felicita Arc

Reply
(20-05-2016, 17:39)CosminC Wrote: Daca s-ar face in Timisoara as fi si eu interesat

idem
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.

Reply
Deja suntem 6 interesati pentru cursul din bucuresti...Oare s-ar putea tine si sambata ?
Expobar Brewtus IV | Vario Home 

Reply
(20-05-2016, 17:43)M.Sica Wrote: Si eu. Insa nu cred ca as fi dispus sa vin cu espressor-ul de acasa.
Daca nu m-am facut inteles, a fost optiunea mea sa vin cu espressorul din dotare. Au suficiente ustensile performante organizatorii.
La Pavoni, Mazzer

Reply
Si eu am parcurs acel training .
Foarte util. A reprezentat practic momentul de la care am inceput sa constientizez ce trebuie sa curga in ceasca si cum pot face acest lucru, astfel incat gustul sa ma multumeasca.
Eu am fost cu rasnita si cu expresorul meu . Aveam atunci Expobar-ul si Vario.
Dupa aceasta experienta, a doua zi am comandat alta rasnita K30.
De ce ?
Deoarece oricat am reglat-o oricat am modificat dozele nu reuseam sa scot gustul identic cu al rasnitei de atunci de la BSOC.

Personal, daca m-as mai duce odata, as face-o tot cu sculele mele . Doar asa se poate vedea care este maximul de potential al dotarii de acasa si cum se poate ajunge la gustul dorit dar si la o constanta a rezultatelor, cu echipamentul propriu.
In caz contrar, se va lucra pe niste scule profesionale care livreaza cu usurinta rezultate maxime iar, odata ajunși acasa va aparea confruntarea cu aparate proprii dar si, poate, dezamăgirea provocată de diferentele de gust. Aparate diferite pot necesita moduri diferite de lucru .
Rezultatele pot ajunge sa fie apropiate daca se dobândește o tehnica potrivita.
La un asemenea training asta se poate obtine !
Eu am fost multumit si consider ca asta am deprins acolo , îndemânare si incredere ca pot obtine rezultate bune daca pun aparatele corect la treaba.
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
Ziua in care se tin cursurile depinde de trainer si programul vostru comun. Cred ca maxim luni ar trebui sa avem si noi mai multe detalii de la SCAE.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
In sfarsit, avem o structura completa de cursuri home barista, de la SCAE, impartita pe module, exclusiv pentru espressomani!

Detalii pe acest topic
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Arată foarte bine [Image: biggrin.gif]

Presupun că sunt individuale, din moment ce e mențiunea cu grupurile. Sau trebuie să se strângă un număr minim de participanți?
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator

Reply
Nu este un numar prestabilit de participanti, fiind dupa confortul fiecaruia (costurile raman aceleasi din ce spuneau), doar in ca in alte localitati e nevoie sa strangi o gasca pt a atenua cheltuielile suplimentare...

Reply
Echipa SCAE ajunge in Brasov si Cluj, incepand cu 2 septembrie, asta in caz ca viza cineva de acolo vreun modul home...

Reply
Si eu sunt interesata de curs! Daca se tine in TM
Lelit PL41TEm / rasnita Lelit PL043MMI / tamper Lelit

Reply
Am dat peste aceasta noua initiativa unde altundeva, decat pe Facebook.

Sper sa nu supar pe nimeni sau sa incalc vreun drept prin aceasta postare, insa mi se pare un lucru extrem de imbucurator sa avem asa ceva si prin zona aceasta.

https://www.facebook.com/transylvanianbaristaacademy/
ACS Minima, Timemore Sculptor 078s

Reply
Salutare,
In Bucuresti se mai tin cursuri "pentru espressomani", adica la niste preturi decente?
Am rasfoit un pic ofertele actuale gasite pe net, si din ce am vazut eu cel mai ieftin ar fi la Origo 600 lei / 8 ore, intr-o zi de miercuri, nu sambata sau duminica. 
Ar mai fi School Barista, unde cursul barista foundation ajunge la peste 800/zi. Mi se par niste preturi foarte mari, pe care probabil ca le-ai plati ca sa faci o cariera in domeniu si pentru a-ti gasi un serviciu, deci ar reprezenta o investitie, pe care ai amortiza-o la un moment dat, insa pentru a-ti imbunatati tehnica si cunostintele "pentru acasa", pentru un hobby, mi se pare foarte scump.
Preturile pe care le-am gasit aici de 50 EUR / pers, mi se par mai rezonabile, insa nu prea am mai gasit asa ceva acum.
Poate nu am cautat unde trebuie?
Multumesc anticipt pentru ajutor.
Lelit PL72 William, Lelit PL92T Elizabeth, Kinu Phoenix

Reply
@Leo777

Se organizează, dar când se strâng mai multe persoane. De obicei se anunța si pe forum, dar trebuie sa fie pe faza (si, de obicei, se fac in weekend). Eu cred ca este o experiența care merita foarte mult.
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)

Reply
Am inteles, multumesc; si cine si unde intiaza si organizeaza o astfel de sesiune? Ultima referire pe care am gasit-o ii apartine lui @bubucalu, este din 2016 si face referire la cursul la care el a participat in 2015 (!!!), deci acum aproape 5 ani.
Eu as fi interesat sa particip, ma gandesc ca daca ne-am strange 4-6 doritori costurile nu ar fi asa de mari ca preturile de lista.  Smile
In trecut @Lyvyoo a reusit sa obtina ceva discount pentru participantii espressomani, poate se reediteaza ceva anul asta?

Reply
Sunt şi eu interesat.
BPlus Apollo şi La Pavoni Europiccola, Outin Nano / Cafelat Robot şi Kinu Phoenix, Cafflano Kompresso şi Porlex Mini

Reply
Știu ca in decembrie (dar si înainte)@Raducanu a organizat câteva cursuri:
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...tiu-Stefan

Daca sunt doritori... poate se organizează ceva, ca afara e rece!

Reply
Am vazut postul cu respectivul curs, insa m-a dat inapoi pretul cam mare, mai ales ca fiind si inainte de Craciun, cand fiecare aloca si ultimele resurse pentru "sub brad" si revelion, m-a facut sa zic "pas".

Daca era ceva de genul <<3. Comunitatea Espressoman are un discount de 20% la preturile scolii (le gasiti aici), cu tot cu reducerea noastra ajungandu-se la 104E pentru o singura persoana, 120E pentru grupa de doua persoane, 150E pentru grupa de 3-4 persoane. >> m-as fi bagat daca ne-am fi adunat 3-4 doritori, insa asa ...

Reply
400 lei este mai puţin de 104€. Dacă este unul la unul, e dispus să stea 6 ore dacă nu te lămureşti mai repede şi omul taie chitanţă preţul mi se pare ok. Mai de mult aveam ca reper ora de meditaţii la matematică de liceu :)) dar trebuie să mă interesez cât mai este.

Pe Facebook mai oferă un curs de 2 zile, 6 ore zilnic , de 2 ori în februarie, dar mie mi se pare overkill deoarece sunt interesat ca un barista să vadă cum lucrez pe aparatul meu şi să mă ajute să corectez ce greşesc şi eventual câteva idei de evoluţie. În cazul meu n-am chef să consum 12 ore pt asta şi nici nu vreau să impresionez pe cineva cu latte art-ul meu... după aia mă pot trezi pus la muncă şi nu va mai fi plăcere :)
BPlus Apollo şi La Pavoni Europiccola, Outin Nano / Cafelat Robot şi Kinu Phoenix, Cafflano Kompresso şi Porlex Mini

Reply
Îmi dau seama ca, mai ales daca bugetul este redus, se prefera sa se aloce mai mult buget pe echipament si cafea decât pentru cursuri.

Dar, eu cred ca este importanta si partea de formarea. Multi dintre noi vin de la cafea comerciala (Lavazza, Jacobs, etc.) si gusturile noastre nu format după aceste tipare. Este cum daca iei cineva care a mâncat toată viata doar la McDonald / KFC si apoi îl dai toate ingrediente pentru înalta bucătărie franceza. Fără o parte de formare, foarte greu va obține rezultate remarcabile, chiar daca are echipament foarte performant.

Eu nu am făcut nici un curs dar, personal, m-a ajutat foarte mult sa ma duc la cafenele de specialitate unde lucrau baristi pasionați si experimentați. Am aflat multe chestii mici, mai ales de parte de sensory, care m-au ajutat foarte mult când am luat echipamentul potrivit.

Daca trag line, cred ca m-a costat mult mai mult decât un curs, dar cum se spune, uneori călătoria in sine este mult mai importanta decât destinația.

Reply
Si pe mine ma intereseaza un astfel de curs. Numai ca de la Arad la Bucuresti e putina distanta...
Bezzera Unica;  Kinu M47; accesorii Motta; French Press; V60; cold brew Mizudashi

Reply
Si eu ma bag daca se organizeaza ceva in Bucuresti.
Dalla Corte Studio + Mahlkoenig E65W GBS

Reply
deci cu colegul @ghrt suntem 3, daca s-ar anunta o data certa mai din timp si ar putea ajunge si colegul @Gabi_M, chiar 4; in acest caz poate s-ar putea obtine niste preturi mai OK.

Reply
Undeva în Ardeal hai că m-aș băga și eu, dar până în București nu merg..

Trimis de pe al meu SM-G950F folosind Tapatalk
Izzo Alex Duetto III & Honne Slim /nivelator Bravo / Panthera Tamper by Milan/ IMS-uri.

Reply
@Leo777
Dupa cum spuneam la Bucuresti e cam departe. La Arad nu se pune problema sa se organizeze ceva pentru ca noi in domeniul cafelei sintem la coada cozii… Dar daca se face ceva la Timisoara, Oradea sau Deva sa fie putin mai spre centrul tarii, atunci ma tenteaza foarte.
Bezzera Unica;  Kinu M47; accesorii Motta; French Press; V60; cold brew Mizudashi

Reply
@Gabi_M
Asa este, cam mare distanta intre Arad si Bucuresti.
Sa speram ca va reusi sa faca ceva @Lyvyoo cu aceste cursuri, poate nu doar pentru Bucuresti, ci si pentru alte zone.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)