• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Cursuri Home Barista la sediul SCAE, cu Barista School Bucharest

#1
[Image: Barista-School-Bucharest.png]

Barista School Bucharest, cea mai prolifica scoala de barista din Romania, a creat in colaborare cu Espressoman un set de cursuri dedicate pasionatilor de espresso acasa, care vor sa dobandeasca  la modul practic, un set de cunostinte de baza dar corecte, in domeniul espresso sau sa avanseze in tehnica de preparare espresso, latte art, sensory sau brewing.

Astfel am standardizat impreuna mai multe module de cursuri home barista, realizate exclusiv pentru espressomani. Fiecare poate alege un singur modul sau poate combina mai multe, in functie de preferinte si dorinta de aprofundare:

1. Espresso basic – notiuni elementare despre cafeaua de specialitate, prepararea corecta a unui espresso, reglarea rasnitei, factorii care influenteaza extractia, calcul brew ratio si importanta sa in espresso, temperatura apei, subextractia si supraextractia (4-5 ore, o zi) – 360 lei

2. Latte art basic – lucrul corect cu presiunea de aburi a espressorului, cunoasterea proceselor de transformare a laptelui din timpul frotarii, obtinerea cremei de lapte pe aparatul propriu, tehnici corecte in domeniu si greseli frecvente, tehnici de baza la turnarea free pour, forme comune prin latte art (inima, tulip) (5-6h, o zi) – 550 lei

3. Espresso basic + latte art basic – doua zile sau 8h intr-o zi – 800 lei

4. Latte art advanced – se incepe cu un test pe espresso si latte art basic apoi temele de curs vor merge catre crearea unei rutine prin care vom obtine o constanta in prepararea bauturilor noastre si in realizarea modelelor, turnarea unei forme clasice ”inimioara” in diverse recipiente, realizarea tuturor modelelor pe care cursantul le poate reproduce deja si corectarea acestora, crearea mai multor elemente in aceeasi ceasca si time management, crearea modelului inainte de realizarea propriu-zisa in ceasca – (5-6h, o zi) – 700 lei

5. Brew + Sensory basic – cunoasterea ustensilelor si pregatirea lor, importanta rasnirii, cunoasterea teoretica a metodelor des intalnite (V60, aeropress, siphon) si parametrii tehnici de extractie pe fiecare in parte, deosebirile de gust intre metode, greseli frecvente in preparare. Sensory basic: introducere in ceea ce inseamna experienta senzoriala, gusturi primare si analizarea acestora( dulce, sarat, acru, amar), protocolul de cupping si desfasurarea acestuia, diferente la degustare dintre Arabica si robusta – (4h, o zi) – 400 lei

6. Complexity of Sensory – introducere in perceptia senzoriala, de la vizual la olfactiv si gustativ, acesarea informatilor deja existente, cupping cu 3 cafele procesate diferit, degustare cu reliefarea mai multor tipuri de acizi prezenti in cafea, proba de degustare (blind) diverse condimente / fructe, proba de miros cu diverse mostre de arome si identificarea ulterioara a lor, triangulare (cupping) proba la care trebuie sa se identifice cafelele diferite din fiecare grupa, identificare defecte in cafea din cauza unei prajiri defectuoase – (6h, o zi) – 400 lei

Cursurile vor fi tinute la sediul SCAE Romania din Bucuresti de catre trainer-ul Barista School Bucharest, Sebastian Farcas, dublu campion national in Latte Art, cu o experienta de 9 ani in barista si bartending. Puteti si chiar e recomandat sa va luati aparatura si ustensilele voastre de acasa, dar se poate lucra si pe aparatura profesionala de la sediu. In cazul in care exista cereri de grup se pot face deplasari si in tara, cu acoperirea unor cheltuieli suplimentare pentru deplasare.

Pentru a putea accesa modulele de curs preferate si a beneficia de preturile aferente, create special pentru espressomani, trebuie sa completati formularul CURSURI SCAE HOME BARISTA, din pagina de discount-uri,  iar echipa Barista School Bucharest va va contacta telefonic sau pe email (verificati si Spam) in maxim 24h, pentru o discutie prealabila.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)