Espressoman infocat
Floresti, Cluj-Napoca
Salutare,
Dupa ce am vazut mentionat pe forum de folosirea unui arc pentru cosuri mai adanci, am zis ca incerc sa deschid un thread pe ideea asta, deoarece nu inteleg exact cum ar trebui sa decurga procesul de selectie al unui arc potrivit. Ce arc e potrivit, ce nu se califica? De unde se poate cumpara?
Cred ca ar fi o discutie interesanta, sa vedem ce experiente ati avut voi cu chestia asta.
AVX DB1 Plus (2024) | Geimori GU64 | ousia | Hario V60 plastic | Hario Switch cu Mugen | Timemore B75 | NextLevel Pulsar | Kettle Palatti Enso || older - Honne Hedone | AVX CG301 | Kettle Timemore
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
Nu e o practica uzuala, nu am mai intalnit sugerat asa ceva pana la topicul in care a aparut prima oara recomandarea lui Alin.
La mine s-a rezolvat fara probleme cu un mesh puck screen, cea mai groasa varianta, cel de 1.7mm
Greutatea lui este suficienta sa imi tina puckul bine sudat, fara probleme... si tine cont ca eu sunt pe lever, unde la ridicarea pistonului apar niste forte de suctiune care nu le intalnesti la un espressor cu pompa... daca asa ceva nu imi disloca puck-ul, ar trebui sa nu te doara capul.
Espressoman infocat
Sibiu
Daca tot vrei sa incerci, fara a te chinui prea tare, iti recomand arc ondulat...
Starseeker (AK74 & Edge Plus) + Rocket R58 + Hottop
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
Totusi, ca sa punem lucrurile in context... plangerea din topicul initial era despre apa in PF dupa extractie...
Arcul, sau un puck screen mai greu, nu fac decat sa iti tina pucul bine legat, sa nu expandeze in timpul preinfuziei... apa de acolo nu o sa ti-o evapore niciunul... ca sa nu ai apa trebuie sa elimini presiunea din boiler in primul rand, ca sa poti slabi PF-ul, si atunci o sa se scurga ea singura, pic cu pic...
Doar la levere o poti da afara prin presarea unei coloane de aer in loc de apa, la boilere ai apa deasupra PF permanent.
Espressoman incepator
Timisoara
DeLonghi ECP 35.31 / AVX CG301 / Arco / Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant