(24-08-2016, 12:36)Lyvyoo Wrote: ...Cu Bucovina e discutia mai larga pe topicul de apa. E alegerea fiecaruia daca merge spre o apa mai putin potentiatoare de gust ca sa mearga mai rar la service. Cel putin Marius Nica, il stiti de campion pe cup tastng, nu recomanda sub nicio forma Bucovina din cauza profilului de gust "flat" ce il imprima bauturii preparate.
am avut grija sa precizez ca, in cazul meu, apa Bucovina s-a dovedit cea mai placuta la gust ca apa de consum in casa;
abia pe urma, cu vreo 5 ani in urma am remarcat coincidenta ca e si o alegere potrivita pentru apa de espressor;
poza de la colegul Beantec o fi de la o masina utilizata neglijent in regim comercial; poate o masina ieftina, sau reparata ieftin...
in ce priveste Bezzera, dupa 21 de luni cu 5-7 duble pe zi, cu Bucovina si pachet Oscar 150, ansamblul supapei de extractie arata asa, imediat dupa demontare (iunie 2014):
poate fi Marius Nica, sau
Gabriel Céspedes of Costa Rica - e cafeaua lor, tot respectul!
cafeaua mea e buna pentru mine cu Bucovina...
cine stie, daca as consuma panama gheisha sau yemen matari, as mai putea ajusta la gust cu o apa mai bogata in saruri, pentru ca sigur, bucovina nu e apa vie
[Image: smile.gif]
dar pentru mine etalonul ramane apa de izvor buna si cel mai apropiat de ea e bucovina...
p.s. poate merita mentionat ca lucrarile de intretinere preventiva trebuiesc reduse la un minim necesar; deci daca peretii camerei supapei arata asa ca mai sus, stiind si ce apa/regim de lucru se foloseste cu masina, decalcifierea nu e, probabil, necesara; in peste 2 ani de utilizare am facut 2 decalcifieri complete (cu sifon in boiler si HX), practic inutile...
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)