Hello There, Guest! Login Register


Aproape totul despre Expobar Brewtus IV

Și eu am avut aceeași problemă dar nu am reușit să aflu cauza. În continuare curge praful gălbui sub boilere.
Expobar Brewtus IV+pulsor, Niche Zero, VST 18g, Bravo Tamper & Distribution Tool, Brewista Smart Scale II
Gaggia Baby Millennium+PID, Kinu M47, site IMS, nivelator Motta 58.5, Espro Calibrated Tamper 58.35
 
Reply
A venit si aparatul meu din service. Se pare ca la modelele mai noi rezistentele sunt un pic diferite, in sensul ca au incorporate cate o siguranta care sa impiedice arderea acestora. Astfel la mine a fost acea siguranta arsa. Dl. Stefan este o persoana foarte ok cu care se poate discuta.
Mi-au schimbat si presostatul, preventiv.
Observ acum o mica schimbare. Inainte, dupa 30 de minute de la pornire, timp in care nu-i faceam nimic doar il lasam sa se incalzeazca, gaseam manometrul la o valoare de 6-8 bari, acum il gasesc la 14 bari. 
La voi cum e?
Honne, Expobar Brewtus IV, Kinu M47 v2, IMS-uri
 
Reply
La mine mi s-a parut ca schimbarea e la abur. Mi s-a deschis supapa de suprapresiune de vreo 2 ori. Acum totul pare sa fie ok. Dupa aproape 2 ani de folosire pot spune ca e un espressor ok. Ieftin si bun...cand nu-l trimiti la service Smile . Totusi se vede ca Bianca i-a luat fata. Nu a mai fost nici un grup buy in ultimul timp...
Expobar Brewtus IV, Niche Zero, Kinu M47, Brewista Scale II, Joe Frex dinamometric, SunCoffee tamper cu autonivelare
 
 
Reply
Cred ca am gasit problema, in timpul extractiei creste presiunea pana la 14 bari Smile
O sa-l reglez la 9 bari din valva de sub tavita de apa.
Honne, Expobar Brewtus IV, Kinu M47 v2, IMS-uri
 
Reply
Azi "a oftat" si al meu...nu mai face abur. Sta becul rosu aprins non-stop cat este aburul pornit, dar nu face abur deloc, deci nu se mai incalzeste rezistenta. Parca e cam repede totusi  Sad
Expobar Brewtus IV, HONNE, Kinu M-47, pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, site VST + IMS
In trecut: Gaggia Pure, Lelit PL41 TEM, Lelit PL 043MM
 
Reply
Stie cineva o alta modalitate de contact pt service Expobar ?
La nr 0721.318.550. sun de saptamana trecuta si nu raspunde nimeni, sau inchide.  Sad
Expobar Brewtus IV, HONNE, Kinu M-47, pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, site VST + IMS
In trecut: Gaggia Pure, Lelit PL41 TEM, Lelit PL 043MM
 
Reply
Cel mai probabil Stefan Farago e in concediu. Dar incearca la numarul general de pe site-ul lor (caffea.ro) si cere un alt contact de la service. Sigur este cineva caci au multe locatii horeca si nu se poate inchide service-ul
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
Stimați coledzi, are cineva idee de adresa serviceu-lui cafea.ro? Am vorbit acum o săptămînă și ceva cu dl Farago, urma să duc espressorul, am amînat nițel din cauze de conced și am pierdut adresa. Am încercat să-l contactez pe dl Farago, dar probabil are mulți cafeliști pe cap. Așadar, v-aș rămîne recunoscător pentru o adresă.
Kinu M47, ROK, Expobar Brewtus IV-R
 
Reply
Jilava, Ana Ipatescu 39.
Tel: 0756.077.398.
Nici eu nu am ajuns pana acum  Big Grin
Expobar Brewtus IV, HONNE, Kinu M-47, pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, site VST + IMS
In trecut: Gaggia Pure, Lelit PL41 TEM, Lelit PL 043MM
 
Reply
Hahaaa, mulțumesc frumos, Sorin. Dacă vrei, te iau mîine în drum...
Kinu M47, ROK, Expobar Brewtus IV-R
 
Reply
Rezolvat, era o mică siguranță. Ștefan Farago: operativ, amuzant, distractiv, eminamente uman, un cafelist, ce mai. Apelați cu încredere (și cu empatie, căci e om cu multe espressoare pă cap).
PRAF/NISIP sub espressor (întreba cineva, undeva pe forum, cu varii păreri): N-a fost cazul la mine, dar am aflat că acel nisip nu-i de la vreo apă sau cafea sau cine știe de unde. E un nisip conductor, pus special în espressor, care nu e normal să iasă de unde e el (într-o zonă a espressorului unde se afla și siguranța mea bolnavă). Deci... pentru cine are așa ceva, rog apelați la service.
Kinu M47, ROK, Expobar Brewtus IV-R
 
Reply
Imi poate spune cineva dimensiunea potrivita pentru tamper si nivelator/distribuitor cafea pentru acest espressor? Am citit ca unii folosesc de 57.5, altii 58 si altii zic ca intri si 58.5.
Expobar Brewtus cu pompa vibratoare, site IMS, Kinu M38
 
Reply
(11-09-2019, 10:42)ovidiu21 Wrote: Imi poate spune cineva dimensiunea potrivita pentru tamper si nivelator/distribuitor cafea pentru acest espressor? Am citit ca unii folosesc de 57.5, altii 58 si altii zic ca intri si 58.5.

Am folosit un tamper de 58, dar nu am fost asa de multumit. Imi ramanea cafea pe peretii sitei dupa tampare. Acum folosesc unul de 58.5 si este ok. Nivelator de 58. Nu cred ca cel de 57.5 este potrivit pentru sita de 58.
Expobar Brewtus IV, Niche Zero, Kinu M47, Brewista Scale II, Joe Frex dinamometric, SunCoffee tamper cu autonivelare
 
 
Reply
(11-09-2019, 11:01)Lucian. Wrote:
(11-09-2019, 10:42)ovidiu21 Wrote: Imi poate spune cineva dimensiunea potrivita pentru tamper si nivelator/distribuitor cafea pentru acest espressor? Am citit ca unii folosesc de 57.5, altii 58 si altii zic ca intri si 58.5.

Am folosit un tamper de 58, dar nu am fost asa de multumit. Imi ramanea cafea pe peretii sitei dupa tampare. Acum folosesc unul de 58.5 si este ok. Nivelator de 58. Nu cred ca cel de 57.5 este potrivit pentru sita de 58.

Mersi de raspuns Lucian. O sa ma orientez spre un tamper de 58.5.
Expobar Brewtus cu pompa vibratoare, site IMS, Kinu M38
 
Reply
(11-09-2019, 10:42)ovidiu21 Wrote: Imi poate spune cineva dimensiunea potrivita pentru tamper si nivelator/distribuitor cafea pentru acest espressor? Am citit ca unii folosesc de 57.5, altii 58 si altii zic ca intri si 58.5.

Tamperul nu are legatura cu modelul espressorului, ci cu dimensiunea sitei, care este doar un accesoriu. Nu cred ca foloseste cineva Brewtus cu sita ce vine in pachet, chiar daca nu este una chiar oribila.
Pentru site IMS si VST catalogate ca fiind de 58, iti trebuie tamper de 58,5 (chiar si 58,6). La nivelator nu conteaza asa mult 0,5mm, merge si de 58 (dar e mai confortabil 58,5). La distribuitor gen Kribli / Duomo chiar nu conteaza deloc 0,5 mm, deci poti lua linistit orice distribuitor catalogat ca fiind pentru site de 58.
Espresso: Mazzer Kony E, Mazer Major, Expobar Brewtus IV DB, VST & IMS baskets, Acaia Pearl, Bravo Tools
Brew/altele: Baratza Forte BG, Comandante C40 MK3, Kruve, Cafflano Kompresso, Aeropress, V60, French Press, Moka
 
Reply
Informativ, cam toti cei care isi cumpara un espressor, indiferent de pret si model, isi schimba sitele cu unele IMS / VST. Sunt ok si cele din fabrica dar tehnic sunt mai atent facute / gaurite / finisate cele IMS / VST.
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
Eram setat pe sitele mele (IMS, VST si EP). Nu mi-a trecut prin cap ca intrebi despre/folosesti sita originala. Dar ca si o concluzie, din experienta personala, mergi pe 58.5 pentru tamper si orice distribuitor la care producatorul specifica ca este pentru sita de 58.
Expobar Brewtus IV, Niche Zero, Kinu M47, Brewista Scale II, Joe Frex dinamometric, SunCoffee tamper cu autonivelare
 
 
Reply
Voi ce timpi folosiți la extracție? Eu, de exemplu pornesc cronometrul când prima picătură atinge ceașca și incerc să obțin 36g lichid din 18g cafea in intervalul de 18-24 secunde.
Daca as lua în considerare și preinfuzia făcută de aparat as avea în plus cu 12 secunde.
Voi ce cantități/timpi folosiți și mai ales de când începeți cronometrarea?
Honne, Expobar Brewtus IV, Kinu M47 v2, IMS-uri
 
Reply
(02-10-2019, 20:54)Adriahno Wrote: Voi ce timpi folosiți la extracție? Eu, de exemplu pornesc cronometrul când prima picătură atinge ceașca și incerc să obțin 36g lichid din 18g cafea in intervalul de 18-24 secunde.
Daca as lua în considerare și preinfuzia făcută de aparat as avea în plus cu 12 secunde.
Voi ce cantități/timpi folosiți și mai ales de când începeți cronometrarea?
In general, folosesc 18g cafea si obtin 36-37-38 g, in functie de cum opresc espressorul. Pornesc timerul cantarului simultan cu pornirea espressorului si in functie de gradul de rasnire ma duc si pana la 40-45 de secunde cu unele cafele. Opresc si timer si espressor cand am in ceasca 36g cafea. In aceasta dimineata am oprit totul la secunda 35.
Preinfuzia si la mine e cam de 10-12 secunde. Dar toate astea depind de cafe-rasnire si vechime.
Expobar Brewtus IV, Niche Zero, Kinu M47, Brewista Scale II, Joe Frex dinamometric, SunCoffee tamper cu autonivelare
 
 
Reply
De aproximativ 3 saptamani tot incerc sa gasesc si eu timpul ideal pentru espresso. Mi se pare ciudat sa astept 10-15 secunde pana la prima picatura cand la aparatul anterior (Lelit pl41e) incepea sa picure dupa cateva secunde. In modul asta imi era usor sa imi dau seama daca am facut ceva gresit si curgea prea repede sau prea greu. La Brewtus cu pompa vibratoare imi e mai dificil sa imi dau seama ce am facut gresit.

Are cineva vreo sugestie referitor la aceasta situatie? Folosesc cam 18-19 g cafea si incerc sa obtin 35-38 g in ceasca, cafea proaspat prajită si rasnita Kinu m37.
Expobar Brewtus cu pompa vibratoare, site IMS, Kinu M38
 
Reply
Te oprește cineva sa cronometrezi de când ai primele picături în ceașcă?

Faci abstracție de preinfuzia mărită, fiindcă e un detaliu constructiv implementat de Expobar, și te concentrezi pe cele 25-30 de secunde in care obții cantitatea dorită. Ajustezi măcinatura dacă îți curge prea repede sau prea greu.
factory g106, m47, ims, kazak accessories, fluid bed roaster
 
Reply
Pe orice grup E61 cu pompa vibratoare vei avea primele picaturi dupa 10s, in funcție de măcinătură. E un lucru bun, pentru ca preinfuzeaza pucul inainte de a-l strapunge complet apa. Bine, eu pe Bianca, avand pompa rotativa si padela, plus grupul modificat fata de un e61 clasic, pot decide daca vreau preinfuzie spre zero sau una mai lunga. Dar in mod normal grupurile e61 cu pompa vibratoare fac preinfuzie mai lunga, de minim 10s, iar cele cu rotativă fac preinfuzie foarte scurtă. E o chestiune de construcție, nu poti schimba asta decat in sensul lungirii preinfuziei, prin cumpărarea unui kit separat.
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
Mi se pare ca daca calculez cele 25-30 sec din momentul in care incepe sa curga cafeaua, iese un gust mai amarui. Pare a fi cam supraextrasa. Cele mai bune rezultate au iesit undeva intre cele doua variante, dar imi e greu sa spun unde... 
Oricum, inca experimentez si ajustez.
Expobar Brewtus cu pompa vibratoare, site IMS, Kinu M38
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)