Welcome Back Log In Create Account

Aproape totul despre Expobar Brewtus IV

Brewtus in forma sa stoc nu e un aparat ideal pentru cafele prăjite ușor.

Un Lelit Elizabeth oferea mai multa versatilitate decât Brewtus.

Reply
Iti lipseste o etapa importanta din procesul de preparare: WDT.

Cu o scobitoare/ac amesteca in cafea circular pe toata suprafata pucului pana la fund (la sita). Apoi foloseste ocd si tamp. O sa ai curgeri mai bune. Eu as incerca cu o alta cafea, pe care o cunosti de pe gaggia si iti place (Columbia, Guatemala, Honduras) prajite mediu.

Pentru cei cu bani si ca tot vine mosulica: https://www.youtube.com/watch?v=DVxglCGDyac&t=4s

Reply
(29-11-2018, 10:16)dev Wrote: Brewtus in forma sa stoc nu e un aparat ideal pentru cafele prăjite ușor.

Un Lelit Elizabeth oferea mai multa versatilitate decât Brewtus.

Pai studiind aici, inainte de cumparare...chiar asta am inteles...ca dimpotriva..

Fac si WDT dar cu un bat de lemn. Apoi ocd si tamper.
Nu zic ca am deprinderi perfecte...si in functie de cat de chiaun sunt dimineata, am observat, in timp si efectele.
Pe de alta parte asta e si bucuria prepararii...nu mi-ar placea ceva automat desi ar fi comod. Cred doar ca e mai dificil sa iti dai seama ce faci gresit sau cum trebuie facut altfel, fara cineva priceput peste umar.
Ceado E5P, Brewtus. (Gaggia Classic, Lelit PL43MMI)

Reply
Te-ai uitat la offset? S-ar putea sa extragi la o temperatura mai mare decat crezi.
Brewtus IV | Niche Zero

Reply
(29-11-2018, 11:52)Mesmer Wrote: Te-ai uitat la offset? S-ar putea sa extragi la o temperatura mai mare decat crezi.

Pffff...am verificat setarile...conform unui tutorial de pe youtube...
Cum nu pricep ce inseamna fiecare parametru..n-as putea zice ca m-a luminat prea mult
Ceado E5P, Brewtus. (Gaggia Classic, Lelit PL43MMI)

Reply
Ar trebui sa modifici doar parametrul offset (valoarea reprezinta cate grade are in plus temperatura boilerului de extractie fata de cat vezi tu pe display). Gasesti tutoriale si pe youtube, e scris si in manual.

Cu valoarea default, parca 13, ar trebui sa creasca destul de tare temperatura pe sfarsitul extractiei, poate de-aici si amareala.

Majoritatea de pe forum folosesc offset 7.
Brewtus IV | Niche Zero

Reply
Salutare tuturor si sarbatori fericite, sunt pe cale de a lua un Expobar second de 1 an jumate, foarte bine intretinut din spusele proprietarului, dar sunt socat de problemele multiple pe care le are avand in vedere ca nu consta cat un GC 2015 :). Merita toate aceste probleme si pretul destul de mare, pentru ce ofera in ceasca? Multumesc

Reply
Cred ca nu e asa simplu de spus daca "merita" sau nu. Te invit sa deschizi un nou topic in "Sfaturi la cumparare"  si sa ne spui care sunt experientele din trecut din lumea espresso, ce rasnita folosesti, daca bei cafea cu lapte, daca esti dispus sa butonezi un PID (Brewtus are si el PID), ce cafea folosesti. Dar mai ales despre rasnita.
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Reply
(27-12-2018, 12:28)RaresM Wrote: dar sunt socat de problemele multiple pe care le are are...
Poti defini aceste probleme multiple? Poate gresesc eu, dar din exprimarea ta, rezulta ca Brewtus se defecteaza periodic si nu prea poti sa-l folosesti, ceea ce este neadevarat. Asa cum spunea si @cradun cum vrei sa-l folosesti? Vrei sa frotezi lapte? Cate bauturi vrei sa faci o data? Ce rasnita ai sau ce ai in plan? Pretul este unul mic pentru un DB. Totusi nici finisarile nu sunt premium si de aici si pretul. Ca si posesor, pot spune ca il recomand 100%. Sa nu intelegi ca fac reclama.
Lelit Bianca V3 | Niche Zero | Kinu M47 | Kalita Wave | Commandante C40 mk4
Ex: Expobar Brewtus | Lelit PL43

Reply
Eu cred ca e un aparat destul de robust si nu consider ca ar avea multiple probleme, singura pe care am avut-o a fost legata de deschiderea supapei de siguranta, ma gandesc ca si eu am contribuit la asta crescand presiunea pe abur la 1.3 ( cred ca supapa e setata pe la 1.4-1.5). In orice caz sunt foarte multumit de aparat, e unul din lucrurile care imi creaza bucurie in fiecare zi ( ma rog, cand sunt acasa) si l-as recomanda prietenilor!
Lelit Bianca V3, Flair 58, Niche Zero,  Kinu M47,  Eureka Zenith 65, IMS 17g, SmartScale II

Reply
De cand a aparut PL92T, nu stiu daca Brewtus mai e cea mai buna optiune pt utilizare casnica, dar depinde si de pretul SH.
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Reply
(27-12-2018, 15:55)Lucian. Wrote:
(27-12-2018, 12:28)RaresM Wrote: dar sunt socat de problemele multiple pe care le are are...
Poti defini aceste probleme multiple? Poate gresesc eu, dar din exprimarea ta, rezulta ca Brewtus se defecteaza periodic si nu prea poti sa-l folosesti, ceea ce este neadevarat. Asa cum spunea si @cradun cum vrei sa-l folosesti? Vrei sa frotezi lapte? Cate bauturi vrei sa faci o data? Ce rasnita ai sau ce ai in plan? Pretul este unul mic pentru un DB. Totusi nici finisarile nu sunt premium si de aici si pretul. Ca si posesor, pot spune ca il recomand 100%. Sa nu intelegi ca fac reclama.
Probleme cu frotarea, garnitura grup, garnitura teava abur, etc. rasnita am F4 Nano destul de ok. Oricum maine iau Expobarul apoi vedem, sper sa merite trecerea de la GC 2015

Reply
Quote:Probleme cu frotarea, garnitura grup, garnitura teava abur, etc. rasnita am F4 Nano destul de ok. Oricum maine iau Expobarul apoi vedem, sper sa merite trecerea de la GC 2015
Hai ca incerc sa-mi dau cu parerea
1. Frotarea cu Brewtus nu-i chiar asa de grea daca ti-ai facut mana. S-a detaliat aici pe forum, gasesti si pe youtube, cum se face o spuma buna si care ar fi tehnica cea mai potrivita. Da, nu este un aparat de bar si da, dureaza putin pana e gata spuma, dar tot iti iese daca te antrenezi. In plus duza de la Tidaka este o achizitie obligatorie.
2. Ce anume are garnitura de grup? Acum sunt foarte multi importatori care o aduc. Este foarte usor de inlocuit. Din nou, procedura este detaliata aici pe forum.
3. Teava de plastic din teava de abur. Nu am scos-o si am aparatul de 1 an. Nu simt nevoia. Multi au scos-o. Cred ca e o optiune personala.
4. Etc, eu zic ca nu mai exista. Acum daca tu incerci sa faci o comparatie cu GC 2015, care nu este DB, este parerea ta. Chiar sunt curios sa ne spui ce crezi despre Brewtus dupa ce-l vei folosi un timp. Nu sunt un fanatic al Brewtus si cred ca in timp voi trece la altceva, dar ar fi nedrept sa nu spun oricui ca este un aparat care pe mine ma incanta. Simplitate in folosire si rezultate bune si foarte bune.

Reply
Sper sa am rabdarea necesara sa l stapanesc :) daca nu o sa fie un Expobar de vanzare pe forum :) Multumesc pentru ajutor

Reply
Si uite asa de azi sunt proaspat posesor de Expobar

Reply
Sa-l "porti" cu placere si sa-ti aduca bucurii zilnic. E o jucarie buna si nepretentioasa.
Extractii reusite.
Lelit Bianca v3 | DF64 v2
Expobar Brewtus IV | Honne Slim

Reply
(11-11-2017, 11:17)Denis Wrote: Este un fel de amortizor, care se monteaza imediat la iesirea din pompa vibratoare, si iti atenueaza din vibratiile si implicit zgomotele facute de pompa vibratoare. Cu alte cuvinte, nu iti afecteaza workflowul, nu iti altereaza presiunea sau debitul, ci doar atenueaza zgomotul produs de pompa ULKA.

La pretul lui, eu il vad ca pe un accesoriu obligatoriu in toate espressoarele care nu au asa ceva. Am auzit de curand un rocket hx e61 si m-am speriat de nivelul de zgomot produs.

De unde se poate achizitiona pulsorul asta? Multumesc

Reply
Pulsorul este o panarama din plastic care se poate defecta. Marind timpul de extractie se poate spune ca face o preinfuzie, dar E61 are preinfuzia lui pe care trebuie sa-o anulezi daca vii cu modificari. La espressoarele scumpe cu vibratoare nu se pune pulsor, se iau masuri antivibratie sau se schimba pompa, Smart pentru vibratoare sau rotativa pe care o montezi in afara espressorului daca nu ai loc in interior. Tu daca stii sa surubaresti schimbi pulsorul in 5min, dar fabricile mari cum sunt ECM, Rocket...nu-si permint sa puna o membrana din plastic la 20E unde ai presiune, rata defectarii este f mare.
Bezzera Magica, Quamar Q13E/75mm.

Reply
Bănuiesc că ai niste date concrete despre rata de detectare direct de la Quick Mill, din moment ce ei montează pe toate aparatele cu pompa vibratoare.

Altfel sunt niste afirmații aruncate din tren.

Reply
da eu l-am avut pe Quick Mill Silvano, si l-am scos dupa o luna....imi prelungea extractia cu 10-12sec, iar zgomotul era atenuat f putin, trebuia sa schimb si pompa. Ma ducea la 450lei, acum cu 600 am pus rotativa pe Magica.
Este o afirmatie aruncata din experienta....

Reply
Din ce spui pare să fie vorba despre o pompa defectă. Iar experiența ta e departe de a fi ceva generalizabil.

La mine, și la ceilalți colegi care au montat, a mers luni bune fara probleme iar zgomotul e atenuat semnificativ.

Reply
(29-12-2018, 10:57)dev Wrote: La mine, și la ceilalți colegi care au montat, a mers luni bune fara probleme iar zgomotul e atenuat semnificativ.

+1

Nici timpul de extracție nu s-a modificat deloc.
LMLM (slayer mod) + Bentwood | Hario V60/Nel Drip+Aergrind
(ex: Brewtus IV, Lelit PL41EM, Gaggia Gran Style, Honne, Kinu M47, Sette 270Wi, Porlex)

Reply
Un link de unde se cumpara, se poate?

Reply
(29-12-2018, 10:57)dev Wrote: Din ce spui pare să fie vorba despre o pompa defectă. Iar experiența ta e departe de a fi ceva generalizabil.

La mine, și la ceilalți colegi care au montat, a mers luni bune fara probleme iar zgomotul e atenuat semnificativ.

Am inlocuit pompa din prima luna de exploatare, binenteles ca nu era defecta, se vede ca nu ai desfacut o Ulka EX5....
Si cine a afirmat ca ce spun eu este generalizat?
Rares uite unul din link-uri: https://www.chriscoffee.com/Pulsor-QM67-p/pl0800pu.htm

Reply
Sa o luam pe rand, nu știu cum ai ajuns la 450 de lei pompa plus pulsor când pompa e 40-50 de lei:

https://www.espressocafe.ro/pompa-ulka-ex5-230v.html

Iar pulsor:

https://www.lamacchinadelcaffe.com/en/ri...-mill.html

Pompa și pulsorul sunt consumabile. Faptul că se schimbă mai rar decât garniturile nu le face indestructibile.

Iar aici pe forum nu am auzit de pulsor defect.

Reply
@RaresM, se pare ca ai si tu dreptate. Dupa 1 an de folosire moderata zic eu (1-2 cafele pe zi) boilerul pentru abur s-a defectat. Cred ca este aceeasi problema ca la @HoratiuC. Pot folosi doar boilerul de brew. L-am desfacut si am miscat toate contactele dar fara rezultat. 
Ceva idei ce ar putea fi? Banuiesc ca trebuie sa-l trimit la service...

Reply
Experiente neplacute se mai intampla, dar nu sunt de nerezolvat si costurile sunt relativ rezonabile.
Nu cred ca exista pe piata un produs cu grad de fiabilitate 100%.
Eu am montat pulsor in Iulie, merge f bine pana acum, a redus considerabil vibratiile si zgomotul, l-am montat pe pompa existenta. Avand in vedere pretul comparativ cu concurenta, e un best buy in categoria lui. E foarte OK.
Lelit Bianca V3, Flair 58, Niche Zero,  Kinu M47,  Eureka Zenith 65, IMS 17g, SmartScale II

Reply
(29-12-2018, 18:56)Lucian. Wrote: @RaresM, se pare ca ai si tu dreptate. Dupa 1 an de folosire moderata zic eu (1-2 cafele pe zi) boilerul pentru abur s-a defectat. Cred ca este aceeasi problema ca la @HoratiuC. Pot folosi doar boilerul de brew. L-am desfacut si am miscat toate contactele dar fara rezultat. 
Luacian, am nu am sunt in club :) speram sa nu fie probleme. Momentan ma lupt cu shot urile ca nu prea ies si nu ma gandesc la rau

Reply
(30-12-2018, 08:42)RaresM Wrote:
(29-12-2018, 18:56)Lucian. Wrote: @RaresM, se pare ca ai si tu dreptate. Dupa 1 an de folosire moderata zic eu (1-2 cafele pe zi) boilerul pentru abur s-a defectat. Cred ca este aceeasi problema ca la @HoratiuC. Pot folosi doar boilerul de brew. L-am desfacut si am miscat toate contactele dar fara rezultat. 
Luacian, am nu am sunt in club Smile speram sa nu fie probleme. Momentan ma lupt cu shot urile ca nu prea ies si nu ma gandesc la rau 
Felicitari pentru achizitie! O sa-ti iasa shoturile. Ai sa vezi ca este doar o chestie de tehnica si obisnuinta. Si bineinteles, ies doar cu cafea buna Smile .

Revin la problema mea cu boilerul de abur. Din ce am citit pe mai multe siteuri, e posibil ca presostatul sa fie defect. Inainte de a-l trimite in service (e lung drumul de la Mures la Bucuresti) am sa-mi incerc norocul si am sa schimb presostatul. Nu prea am gasit de cumparat in tara. Ceva surse de unde sa-l cumpar? Mi-l trimit cei de la service daca vorbesc cu ei?

Reply
Poate sa fie și termostatul de siguranță. Unele modele sunt resetabile. Dacă a fost declanșat va rămâne pe off.
Brewtus IV | Niche Zero

Reply

Forum Jump:

Browsing: 6 Guest(s)