Welcome Back Log In Create Account

Aparat pentru birou

Buna ziua,
Va rog pentru un sfat achzitie sistem/aparat pentru un birou 8-10 persoane. 
In prezent oamenii folosesc aparat Nespresso profi, cum e cel din link. Aparatul merge cu un fel de discuri cu cafea (gen capsule). Probabil le știți. 
Sper sa nu jignesc vreun coleg de forum, dar mie îmi pare că acele discuri au toate același gust, iar rezultatul este un ”espresso” groaznic.

Pe scurt, mă gândesc să le propun un aparat care sa fie simplu de utilizat...
Oamenii sunt comozi, vor o cafea rapid, simplu de preparat, gen automat, dar care să le dovedească că o cafea proaspăt prăjită, într-un aparat decent, poate face minuni.

După ce am mai citit pe aici, mă gândeam la ceva similar cu Sage Barista Express, sau chiar un Miele CM 5310, despre care văzusem mai demult o părere bună, chiar dacă e un automat.

Ce propuneți?

Mulțumesc.
Dan

Reply
Recomandam familiarizarea cu functia de cautare... face minuni.

Cuvantul birou, doar in titluri:

... iti intoarce suficient material de studiu.
Decizia insa trebuie sa o iei dumneata.

Reply
Multumesc ptr. sfat.

Am dat cautarea, am parcurs rezultatele...
Pare ca cele doua aparate mentionate de mine s-ar regasi printre sfaturile primite la vremea respectiva. 
Daca mai sunt păreri noi, le aștept cu interes.

Reply
(16-10-2024, 20:19)idan Wrote: Ce propuneți?

Eu o sa-ti fac o propunere total diferita de ceea ce astepti.

Avand in vedere cerintele enuntate de tine si conditiile de utilizare, as renunta la ideea de espresso pentru ca o asemenea cafea nu se poate prepara singura si sa mai fie si buna, trebuie sa depuna cineva efort si sa invete.

In schimb as lua o cafetiera capabila sa faca o cafea buna. De exemplu o cafetiera Wilfa alaturi de o rasnita electrica decenta.

Reply
Luați un espressor și o rasnita și învățați să faceți cafea ! Poate cu ocazia asta vor prinde “microbul” și ceilalți doritori.Nu cred ca îți poate recomanda vreun membru de forum, cu inima deschisă, vreun plastic de espressor automat. Stabiliți bugetul, și ulterior veti găsi cu siguranță ce căutați.
Pavoni Esperto Abile • Kinu Classic 

Reply
Asta functioneaza doar daca le place cafeaua , nu doar cofeina.

Din pacate majoritatea covarsitoare a bautorilor de cafea detesta gustul cafelei, motiv pentru care sunt in stare sa toarne lapte chiar si peste cel mai bun espresso din univers. Pe astia nu-i vei convinge niciodata sa piarda 5 minute din viata sa faca o cafea buna.

Reply
Nu, nu detesta gustul cafelei.
Problema este ca intr-adevar, ce beau ei este o posirca. Iar gustul rau nu poate fi combatut decat cu zahar si/sau lapte.
Si eu am crezut 30 ani ca beau cafea… [emoji23]
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
(16-10-2024, 23:24)ranger Wrote:
(16-10-2024, 20:19)idan Wrote: Ce propuneți?

Eu o sa-ti fac o propunere total diferita de ceea ce astepti.

Avand in vedere cerintele enuntate de tine si conditiile de utilizare, as renunta la ideea de espresso pentru ca o asemenea cafea nu se poate prepara singura si sa mai fie si buna, trebuie sa depuna cineva efort si sa invete.

In schimb as lua o cafetiera capabila sa faca o cafea buna. De exemplu o cafetiera Wilfa alaturi de o rasnita electrica decenta.

Multumesc!
Acum aflu prima data de Wilfa... 
Ce-i drept, nu am luat in considerare cafetierele, din cauza amintirii acelui gust metalic al cafelei facuta la vechile cafetiere clasice, gen Moulinex, Bosch etc.,  unele chiar cu filtre de metal, in care puneam cafea vidata, gata macinata, de la supermarket.
As fi curios ce gust are cafeaua proaspat prajita la o Wilfa. Pe unde as putea incerca?

Ca rasnita, ce recomanati ptr. ea? Tot Wilfa?

Reply
(16-10-2024, 23:33)GeorgianM Wrote: Luați un espressor și o rasnita și învățați să faceți cafea ! Poate cu ocazia asta vor prinde “microbul” și ceilalți doritori.Nu cred ca îți poate recomanda vreun membru de forum, cu inima deschisă, vreun plastic de espressor automat. Stabiliți bugetul, și ulterior veti găsi cu siguranță ce căutați.

Pare genul de sugestie pe care ar da-o cineva care nu a lucrat niciodata intr-un colectiv. La serviciu chiar de un aparat super-automat este nevoie si de nimic altceva, oamenii vor efectiv sa apese pe un buton si sa iasa cafeaua, ei vor sa vina doar cu cana lor si sa le si curga cafeaua, nimic altceva.
Flair 58, DF83V
Lelit Anna, William

Reply
Saptamana trecuta am vorbit cu un tehnician care a primit la curatat un aparat de asta superautomat. A vrut sa asiste la desfacere, curatare si unul dintre beneficiarii din biroul respectiv. Dupa ce a fost desfacut, utilizatorul i-a spus tehnicianului sa faca ce vrea cu espressorul ala pentru ca nu-l mai vrea inapoi. Smile

Reply
(17-10-2024, 07:54)Talisker Wrote: Pare genul de sugestie pe care ar da-o cineva care nu a lucrat niciodata intr-un colectiv. La serviciu chiar de un aparat super-automat este nevoie si de nimic altceva, oamenii vor efectiv sa apese pe un buton si sa iasa cafeaua, ei vor sa vina doar cu cana lor si sa le si curga cafeaua, nimic altceva.
E adevarat ca majoritatea vor ceva simplu si rapid, dar si filtrul e o solutie decenta. Mai ales daca e de capacitate rezonabila si cu solutii potrivite de brew.
Am avut echipamente care faceau pana la 4l de cafea in 5-6 minute.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
(16-10-2024, 20:19)idan Wrote: Pe scurt, mă gândesc să le propun un aparat care sa fie simplu de utilizat...

Eu te sfatuiesc sa iesi din rolul asta. Cei mai multi oameni nu sunt dispusi sa faca efort pentru o cafea buna, iar aparate automate cu rezultate bune nu (prea) exista. Sau daca exista, sunt fff scumpe.

Iti recomand, dar asta doar tie, sa iti iei un aeropress si o rasnita Timemore C2 sau ceva de genul (investitie de vreo 500 lei total), cafea proaspat prajita, si sa iti faci singur cafea.

Nu te erija in responsabilul de cafea al biroului, iti va parea rau.
ECM Puristika, DF64 SSP MP, DF64V SSP HU.  Aeropress+Timemore C3

Reply
Cred ca pentru birou pentru cineva ca nu are multa experienta/rabdare si nici nu are chef sa invete ceva ce nu-l pasioneaza, cal mai usor ar fi un superautomat phillips/saeco cu o cafea proaspat prajita si sigur o sa fie un upgrade major fata de nespresso
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Flair Signature | Skywalker Roaster | Kingrinder K2
Past: Lelit PL81T Grace | DF64 | Cafflano Kompresso | Staresso Mirage Pro

Reply
Mulțumesc pentru răspunsuri!

Într-adevăr, comoditatea și dorința de a avea rapid cafeaua gata, la o apăsare de buton, sunt greu de schimbat.
Miroase a cafea, e neagră, dulce... este bună.
Dar parcă as încerca un Sage Barista Express, să văd ce iese cu o cafea bună...

Reply
Automatele sunt pacaleala. Nu ai control asupra cantitatii de cafea, la macinatura este aiurea.
Plus mentenanta. La birou nu prea sta lumea sa aiba grija. Iar cand se strica, luati pauza de cafea cateva saptamani pana se repara.

Reply
De-asta i-am recomandat ca alternativa o cafetiera de top.
Nu toată lumea bea espresso, indiferent cât de bun iese in schimb o cafea lungă bună este mult mai ușor de ,, vândut".
In plus nu prea are ce sa se strice dacă nu este abuzată.

Reply
(17-10-2024, 07:54)Talisker Wrote:
(16-10-2024, 23:33)GeorgianM Wrote: Luați un espressor și o rasnita și învățați să faceți cafea ! Poate cu ocazia asta vor prinde “microbul” și ceilalți doritori.Nu cred ca îți poate recomanda vreun membru de forum, cu inima deschisă, vreun plastic de espressor automat. Stabiliți bugetul, și ulterior veti găsi cu siguranță ce căutați.

Pare genul de sugestie pe care ar da-o cineva care nu a lucrat niciodata intr-un colectiv. La serviciu chiar de un aparat super-automat este nevoie si de nimic altceva, oamenii vor efectiv sa apese pe un buton si sa iasa cafeaua, ei vor sa vina doar cu cana lor si sa le si curga cafeaua, nimic altceva.

Exact ! Eu lucrez din peșteră momentan !
Pavoni Esperto Abile • Kinu Classic 

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)