Welcome Back Log In Create Account

Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei)

(02-01-2017, 15:01)Neuromancer Wrote: Anul nou incepe cu bine: a reaparut bucovina la 5L (cel putin in mega)

Este si la Kaufland, din pacate. Spun din pacate pentru ca ieri am luat vreo 20 de litri si fata de apa de robinet, iese o zeama foarte subtire de cafea.

A mai patit cineva la fel?

Ps. "Vand apa plata Bucovina"... :D
ACS Minima, Timemore Sculptor 078s

Reply
Pai regleaza rasnita sa compenseze
Strietman CT1/ Elektra MCAL + Honne;   Flair Signature Pro/Aeropress + Kinu Pheonix;  V60 + Kinu m68.

Reply
sa nu cumva sa atingi rasnita, las-o asa! eu zic sa mergi inapoi la Kaufland sa faci reclamatie :)
Cuptoare | La Marzocco-uri | Rasnite | Acareturi multe multe

Reply
Lucram, lucram...:)

Ideea era ca apa trece la fel de greu prin puc dar extractia este aproape total lipsita de consistenta.

Reply
(18-12-2012, 18:08)Lyvyoo Wrote: In afara de Bucovina, ati mai gasit si alta apa plata la fel de soft?

baloozzy, in specificatiile lui 3m Cuno (cred ca acesta este al tau), vad ca scrie "Are incorporat inhibitor de calcar". Ce inseamna acest lucru? Polifosfati sau o rasina de un anumit tip? Te intreb pentru ca polifosfatii ar fi cea mai nociva varianta, chiar daca sunt alimentari.

Ai facut testul apei dupa filtrare? Ce duritate si ce pH ti-au iesit?
De cind am luat aparatul am tot rascolit prin magazine toata apa si informatiile de pe stikere. Am gasit apa Devin cu continutul de Ca de 1,7 mg/l insa iata la pH nu am atras atentia. Totodata una e ce scrie pe stiker si alta e ce poate arata testerul.
PL 41E | Tamper PL100 |pitcher motta 600ml |termometru lelit

Reply
http://www.startupcafe.ro/stiri-idei-215...a-baut.htm

Reply
(02-01-2017, 15:01)Neuromancer Wrote: Anul nou incepe cu bine: a reaparut bucovina la 5L (cel putin in mega)

Mda, am prins si eu un bidon saptamana trecuta: ultimul. Si n-au mai adus de atunci
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
Bucovina e bună pentru boiler. Pentru cafea nu prea.
Brasilia Club, Kinu Simplicity, Comandante, Kingrinder P0, Mignon Specialita.
ex: Gaggia Espresso, Color; Quamar T80, Macap M2D, Feldgrind 2.

Reply
(12-01-2017, 01:14)Zaheyu Wrote: Bucovina e bună pentru boiler. Pentru cafea nu prea.

Poti dezvolta, te rog?

Reply
Cafeaua buna cu Calgon se tine... :)

Reply
(12-01-2017, 09:05)tecsi78 Wrote:
(12-01-2017, 01:14)Zaheyu Wrote: Bucovina e bună pentru boiler. Pentru cafea nu prea.

Poti dezvolta, te rog?

Spre exemplu, aici
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
(12-01-2017, 12:48)Lyvyoo Wrote:
(12-01-2017, 09:05)tecsi78 Wrote:

Poti dezvolta, te rog?

Spre exemplu, aici

Multumesc, Lyvyoo. Am citit topicul in lung si-n lat, insa un raspuns valabil 100% nu am gasit, in afara de faptul ca Bucovina nu e ce ar trebui sa fie.

O alta varianta ar fi apa de robinet cu un filtru, dar pana nu am un rezultat al analizei respectivei ape, e doar hazard.

Mai caut.

Reply
Am facut eu candva o analiza inainte / dupa , folosind un filtru cu dedurizare partiala Everpure, asemanator ca si tehnologie cu BWT-ul pe care il am in prezent. Fata de acel filtru Everpure, acum nu mai am probleme cu pH-ul, fiind in parametri normali.

Citez din ce scriam in 2011 pe Softpedia:

"Clor rezidual liber: scazut de la 0.14 - la 0.005
ph: scazut de la 7.22 la 5.6 
Fier: chipurile 48 original - 56 in proba mea  (aici se vede calitatea retelei de distributie)
turbiditate: scazut de la 0.739 - la 0.18 
Conductivitate: scazut de la 319 la 212
aluminiu: scazut de la 19 la 2
nitriti: "crescut" de la 0.008 la 0.20 (din nou calitatea retelei isi spune cuvantul)

Nu am valori comparative ApaNova pentru TDS care mi-a iesit 108ppm, Alcalinitate totala 0.68, Reziduu fix la 105 grade 139."
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Salut! Pentru cei interesați de duritatea apei din Constanta.
Am testat apa de la robinet , prin metoda titrării si am obținut: dH=19.61.
Link pentru conversii: http://www.cactus2000.de/uk/unit/masswas.shtml
Kinu M47, Expobar Brewtus IV, IMS Precision filter 12/18 g, IMS Precision shower screen coated, Espro calibrated tamper.

Reply
Am tot citit pe aici dar as vrea sa-mi spuna si mie cineva clar, ca m-am incurcat de tot.
In Bucuresti, de unde pot lua testere pentru duritate si mai ales pentru pH, cu un raport bun calitate-pret?
Honne, Ceado E37S, Expobar Brewtus IV

Reply
De la petshopuri, acvaristica.
Brasilia Club, Kinu Simplicity, Comandante, Kingrinder P0, Mignon Specialita.
ex: Gaggia Espresso, Color; Quamar T80, Macap M2D, Feldgrind 2.

Reply
Cauta marca JBL, teste acvaristice cu picaturi. Ultima oara luasem de la Hornbach dar se gasesc la multe magazine cu animalute, pasari  si pesti :)  Sau la BWT la reprezentanta.

Reply
Cele cu picaturi sunt uneori tricky, poti avea nuante greu de incadrat.
La ph eu am luat de pe Amazon UK. Impreuna cu un TDS-metru, 14 lire.

DLAND Digital PH Meter + TDS Tester Aquarium Pool Hydroponic Water Monitor 0-9999 PPM

Ca sa nu mai zic ca daca la picaturi poti face ph-ul doar la apa sau lichide incolore, la tester-ul de mai sus poti face la cafea, la vin, la orice lichid.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
!!! https://www.artenediana.com/alimentatie-...-alcalina/ !!!

Reply
Perfect adevarat , subscriu si eu la articol cu mentiunea ca alimentatia alcalina favorizeaza si dezvoltarea viermilor intestinali de toate felurile , ce se pot lua chiar si din salata sau fructe ... [Image: smile.gif]
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
Am pus și eu un bwt v, setat pe 2,inainte aveam 2 linii roșii pe tester acum am numai verzi
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.

Reply
salut,

recent (recent e variabil - in asia stirile vin mai greu) am citit un articol care vine si cu ceva teste de laborator care sper sa fie cat de cat bine facute.
http://www.efemeride.ro/otrava-pe-bani-6...e-bacterii
sper sa ajute in selectie
Current: Rocket R91, Honne V2, V60, Cantar Hario, Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress, Kinu M47
Previous: Dalla Corte Studio, Izzo Duetto 3, Lelit HX, Honne Slim Custome

Reply
specificatiile La Marzocco pentru apa: http://www.lamarzoccousa.com/wp-content/...ations.pdf
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>

Reply
Măsurat astăzi cu teste JBL de PH (cel de 3-10) și GH (duritate totală):
- apă de la rețea (București) - PH 7-7.5, duritate totală 9-10
- după trecere prin cana Brita - PH 6.5-7, duritate totală 4-5
- după trecere prin filtrul aparatului (Lelit de 35 de litri, din care consumat 4-5 litri) - PH 7-7.5, duritate totală 3-4
versus
- apă Bucovina: PH ~7 (mai mic oricum decât în testele de mai sus) duritate totală 2-3
(ar merita folosit testul JBL de PH 6-7.6 în locul celui de 3-10 pe care îl am și care acoperă o plajă prea mare în defavoarea preciziei)

Bucovina pare mai bună decât setup-ul meu [Image: smile.gif] ar mai fi minusul acela cu TDS prea mic.

La duritățile totale de mai sus mai are sens să fac și testul KH (testare a durității carbonaților)? Aș mai testa și concentrația de CL, deși pare că Brita se descurcă onorabil (ca gust).
Lagom Casa (fost Niche Zero, Kinu M47), Lelit Elisabeth-PL92T (fost Victoria-PL91T)

Reply
Eu folosesc apa de la robinet, filtrata prin Brita, si nu s-a intamplat nimic.

Reply
http://www.piese-horeca.ro/dedurizator-m...litri-6692
Dedurizator DVT
Folosește cineva acest produs și dacă da cu ce se reîncărca și de unde face rost și daca e mulțumit?
Cafflano Kompresso, Clever Dripper, Kinu M47, Brewista Kettle.

Reply
Eu am folosit acasa. Se reincarca cu sare grunjoasa neiodata. 1kg de sare pt dedurizatorul de 8 litri. Se face clatire si abia apoi se reconecteaza la espressor. Gasesti oe youtube tutoriale cand cauti cu water softener resin. Scade duritatea dar nu masura cu tds metrul ot ca vei avea indicatii astronomice. Opreste Ca si Mg inlocuindu-le cu Na. Nu struca un prefiltru PP de 5 microni si un carbune activ inainte de espressor. In Constanta am 560ppm la robinet deci dedurozarea este obligatorie. In zona noastra un dedurizator de 8 litri isi face treaba pt 4-500 litri de apa dupa care trebuie reactivata rasina cu sare.
La Marzocco GB5, La Marzocco Vulcano, Eureka Mythos, La Marzocco GS3, La Spaziale Mini Vivaldi II

Reply
Filtru/filtre Aquaphor foloseste cineva?
Expobar Leva HX, M38

Reply
Cauta ceva specific pentru apa ta. Nu conteaza marca. Important este sa produca apa de care ai nevoie.
TDS intre 90 si 150ppm
pH intre 6,5 si 8
Fier, clor si clor total 0, alkalinitate i tre 40 si 80ppm
La Marzocco GB5, La Marzocco Vulcano, Eureka Mythos, La Marzocco GS3, La Spaziale Mini Vivaldi II

Reply
(19-04-2017, 08:25)valllentin Wrote: Filtru/filtre Aquaphor foloseste cineva?

Eu, nu am facut masuratori, doar pe baza de gust... de un an nu am mai cumparat apa plata.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 3 Guest(s)