Welcome Back Log In Create Account

Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei)

(13-10-2015, 22:05)raduwrc Wrote: Nu este aer de superioritate dar daca deranjez atat de mult ma retrag...nici el nu stie ce purificator folosesc ca sa-si dea cu parerea
Eu nu am comentat nimic despre purificatorul tau.
Nici despre am meu nu am spus de care / model / samd, am spus despre osmoza, despre experienta mea cu osmoza.
Fiecare e liber sa foloseasca ce crede el de cuviinta.

Dar cand nu esti de meserie si nu te pricepi, e bine sa crezi ce-ti spune unul care lucreaza in domeniu de multi ani - Grigutti.

Am fost invitat la Zepter la o prezentare de mai multe produse, printre care si un "purificator" de apa. 
Cand i-am intrebat de Ph si de remineralizare, i-a apucat balbaiala, nu au avut raspuns.
Expobar Brewtus IV, HONNE, Kinu M-47, pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, site VST + IMS
In trecut: Gaggia Pure, Lelit PL41 TEM, Lelit PL 043MM

Reply
(13-10-2015, 22:22)Mihai L Wrote: (inclusiv un Dolce Gusto folosit de sotie :P )

Ahaaa, ia niste aghiazma de la Stefan si da pe el...   :19:
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
(13-10-2015, 22:22)Mihai L Wrote: Problema pe care o vad eu pe termen lung este demineralizarea organismului.
Apa "pura" extrage mineralele din organism, combinandu-se cu ele...
Apropo, dupa eforturi serioase este recomandata apa cu electroliti...

Partea pozitiva: nu mai am calcar pe oale, ibrice, diverse recipiente (inclusiv un Dolce Gusto folosit de sotie [emoji14] )
Prin ce metoda se adauga acesti electroliti apei?

(13-10-2015, 22:25)Lyvyoo Wrote:
(13-10-2015, 22:22)Mihai L Wrote: (inclusiv un Dolce Gusto folosit de sotie [emoji14] )

Ahaaa, ia niste aghiazma de la Stefan si da pe el...   :19:
Exorcizare iese acolo :)
La Marzocco GB5, La Marzocco Vulcano, Eureka Mythos, La Marzocco GS3, La Spaziale Mini Vivaldi II

Reply
(13-10-2015, 22:25)stefandinescu Wrote:
(13-10-2015, 22:22)Mihai L Wrote: Problema pe care o vad eu pe termen lung este demineralizarea organismului.
Apa "pura" extrage mineralele din organism, combinandu-se cu ele...
Apropo, dupa eforturi serioase este recomandata apa cu electroliti...

Partea pozitiva: nu mai am calcar pe oale, ibrice, diverse recipiente (inclusiv un Dolce Gusto folosit de sotie [emoji14] )
Prin ce metoda se adauga acesti electroliti apei?
Am folosit personal o solutie de apa cu sare, bicarbonat de sodiu si zahar dupa un episod sever de deshidratare.
Si rezultatul a fost OK.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Daca are cineva curiozitatea sa se uite pe raportele de analiza a apei din Bucuresti ...http://www.apanovabucuresti.ro/buletine-...za-a-apei/
Lelit Bianca PL162T,Eureka Helios 65 Giallo,Mahlkoning Vario,Tamper Concept Art Dinamometric,Motta Europe Pitcher,Aeropress,Hario Skerton,Bialetti Moka Express

Reply
stefandinescu, goleste casuta de mesaje :)

Reply
Pana la urma ne luam soluții de decalcifiere sau rămânem la sare de lămâie ?
Quamar Q13 E, Bezzera Strega
Bodum Bistro French Press, Hario (concediu si la munca)

Reply
Am mai folosit cu succes solutia de la Sano.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
(23-10-2015, 09:19)baloozzy Wrote: Am mai folosit cu succes solutia de la Sano.
Ce conține?

Eu folosesc acidul citric din doua motive: funcționează și este comestibil. Am cautat mult un articol /studiu pe aceasta tema și nu am găsit. Deoarece este un subiect care interesează pe oricine deține un espressor ar fi extraordinar dacă cineva ar împărtăși niște cunoștințe pe aceasta tema... Aici sau pe un topic dedicat decalcifierii.

Profesioniștii folosesc soluții mai ok... După curățare piesele arata mai bine... Strălucesc. Poate la un târg horeca sa găsim... Si nu ma refer aici la plicuri de urnex, dezcal, etc...
Mazzer Major RPM variabil || San Marco Flexa cu DC brew boiler

Reply
Unde ai gasit solutia Sano? Eu am folosit Durgol.
Lelit PL41e with PID & shower screen IMS Competition, Kinu M 38, Anfim Best, Bialetti Venus, V 60

Reply
Unde sunt produse Sano, cam au si asta.

(23-10-2015, 09:39)nickso Wrote:
(23-10-2015, 09:19)baloozzy Wrote: Am mai folosit cu succes solutia de la Sano.
Ce conține? 
Sincer, nu stiu. Am folosit-o mult la chinezariile anterioare Lelit-ului si apoi la Lelit. Initial, m-am cam speriat ca a scos o apa foarte neagra. Sper ca nu au fost garniturile. Da, s-ar putea testa cu o garnitura veche, cu chimia sunt mai nemiscibil :P.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
A folosit cineva alte marci de apa plata - Aquatique, Aqua carpatica, Izvorul alb? Au reziduu si calciu mai mari dar ph ~7.5 dar Ca si Mg mai mari ar putea da un gust mai bun. Eu am folosit Aquatique si a disparut ca prin minune gustul metalic persistent cu Bucovina.
Brasilia Club, Kinu Simplicity, Comandante, Kingrinder P0, Mignon Specialita.
ex: Gaggia Espresso, Color; Quamar T80, Macap M2D, Feldgrind 2.

Reply
Când ma mut la țară o sa folosesc apa de robinet. Vedem cum o fi gustul. La cafa turcească sau la cafissimo n-am gusturi metalice, doar heavy metal.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm

Reply
Toate platele au ph normal de obicei. Problema e la duritate,la cat va tine espressorul pana se va înfunda si cat de nociv pentru piese este decalcifiantul folosit des.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Salut, credeti ca asta: http://www.altex.ro/pachet-cana-filtrare...eas-cu-apa ar fi o idee buna? Stiti ceva despre el?

Analiza apei oare unde se face si cat costa?
Lelit PL41TEM, Mahlkonig Vario Home.

Reply
Rasina cationica folosita ptr dedurizarea apei afecteaza piesele din espressor ?

Reply
Cănile se folosesc cu mare atentie si analize de duritate, căci carbunele activ nu dedurizeaza.

Răsina afecteaza boilerul daca scade ph-ul apei sub 6.

Reply
Si eu am folosit tot acid citric pentru decalcifiere dar cred ca pe viitor voi incerca acesta,pare ok,
Durgol Swiss Espresso - YouTube
Videoclip pentru https://www.youtube.com/watch?v=TmvtJJ9fD80
▶ 2:48
https://www.youtube.com/watch?v=TmvtJJ9fD80
Mazzer mini electronic A, La Pavoni Profesional.Imi prajesc cafeaua cu un pistol Dewalt d26414 si imi iese mai bine cafeaua prajita ca unor prajitori.

Reply
Buna seara, am inteles ca apa bucovina este cea mai potrivita pentru expresoare datorina continutului mic de magneziu si calciu si anume: MG 2,63, Ca 9.53. un bidon de 5L costa intre 4.50 - 5.00 lei.

In Timisoara exista pe strada dozatoare ''fantanel'' la care cu 50 de bani primesti 2l de apa plata sau minerala.
Am gasit un link cu compozitia apei si am ramas surprins sa vad ca are un continut mult mai mic de calciu si anume: Calciu 0.72  magneziu 4.02 :D  Heart .  http://fantanel.ro/wp-content/uploads/20...600-Tm.pdf

Este mai potrivita aceasta apa pentru expresor ? Huh  daca nu, vreau si o explicatie. Multumesc !
Lelit pl41tem
Lelit pl43mm

Reply
Sunt alte unitati.
4.04 sunt grade germane, nu Magneziu.
0.72 reprezinta suma celor doua, nu fiecare Ca si Mg separate

Reply
Da 0.72 sunt mmol/l si 4.04 e duritatea in grade germane a sumei celor doua. Producatorii de espressoare recomanda folosirea dedurizatoarelor (sau apa imbuteliata corespuzatoare) la peste 3 grade germane duritate.

Reply
Apa din Timișoara în general e la limita inferioara a durității. La țară unde sunt acum (practic la 15km de centrul Timișoarei [emoji3]) apa e de foraj și duritatea e puțin peste 16, dar pentru espressor tot Bucovina rămâne.
Nu te ieftini la apă ca nu se consuma multă.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm

Reply
Intre ce valori trebuie sa fie ph-ul apei, 6-7?

Reply
Cautand informatii despre duritatea apei din Sibiu, am gasit niste buletine de analize http://www.apacansb.ro/uploads/analizenov2010.pdf .
Ce parere aveti? E posibil sa avem o duritate asa scazuta a apei de la robinet?

Reply
Se pare ca da! Insa un filtru simplu de carbune activ si unul de sedimente tot ar trebui, ca sa nu ai nicio surpriza din retea. Chiar si o cana filtranta cred ca e ok, doar ca acea cana (Brita in cazul meu) lasa niste sedimente pe fundul paharului, bucatele mici de carbune de fapt, inofensiv pentru om dar nu stiu cat de indicat a se aduna prin piesele unui espresso.

Reply
M-am uitat la 3M Aqua Pure Easy Complete in scopul utilizarii lui pt consumul de apa de la robinet, dar si pentru legarea in paralel la un viitor Brewtus-R. Ce parere aveti? Ar fi ok pt apa din Sibiu?

Reply
A si pt ca tocmai am postat in forumul pt decalcifiere.
Imi poate spune cineva CLAR!!!, care este gradul de duritate al apei din Arad.
Nu de alta dar gasesc pe net rapoarte anuale sau trimestriale despre analizele de apa din Brasov, Cluj, Timisoara, Constanta, Iasi si orice sector din Bucuresti... Arad NIMIC!!!
Mentionez ca deja am aruncat (dupa 7 ani) o masina de spalat rufe Indesit (careia i-am facut regulat decalcifieri 2-3 luni). Asa ca as dori totusi unei masini espresso, o viata mai lunga, mai ales ca are costul de 4 sau 5 ori mai mare decat acel Indesit.
Multmesc tare mult pt, orice sfat cat de mic.
Isomac Zaffiro, Kinu M47, Motta Black- 58 MM

Reply
Vrei foarte CLAR??? Uite aici http://cdn4.aradon.ro/2014/04/MONEASA-20131.pdf si aici http://cdn4.aradon.ro/2014/04/INEU-20131.pdf
Duritatea totala este peste 10, deci destul de mare pt un espressor.

Reply
@bogy referitor la 3M Aqua Pure Easy Complete,
trebuie analize facute de tine pe apa si sa vezi ce trebuie adresat inainte sa iei un sistem. Analizele companiilor sunt doar de ghidaj....trebuie sa vezi la punctul tau de consum dorit cum sta treaba cu adevarat si apoi vezi ce se preteaza.
De exemplu vad ca se lauda cu micro-organismele....dar avand un filtru de 0.5 microni nu prea e adecvat pentru microorganisme ....unde de obicei se merge pe 0.05 (la filtrele fizice)

@ Calvillebdh, cum sa nu gasesti ??? din prima apare in google........ uita-te pe site-ul companiei de apa
ce-i drept e din aprilie ultima analiza (fata de timisoara care e din decembrie si pe zone), dar duritatea totala medie este 14,63 ...cu un maxim atins de peste 17.....si se confirma prin testarea la un punct de consum zilele trecute
plus ca au si microorganisme la un moment dat.....deci fara un sistem serios de filtrare + analiza pre si post,  nici sa nu te gandesti sa folosesti apa din arad :)

edit: si ca sa nu fiu ban-at ca nu ajut colegii, atasat ai buletinul de analiza pe care il gasesti unde ti-am zis
 // i-steel-1 , m7k-c83-r |T| cellini-evo-2 \\

Reply
@bogy, multumesc de ajutor, pe alea le stiu si eu dar nu cred ca uzina de apa din Moneasa sau Ineu dau apa Aradului ca sunt la 100,respectiv 60Km distanta.
@TudorB, multumesc tare mult :) Sa traiasca Bucovina in continuare si sa-mi tin o rezerva de bani pt inlocuirea centralei Huh ! Pt ca pe urmatorii 5 ani nu mai am nervi sa-mi demontez mobila si sa pun instalatie de dedurizare a apei.
Isomac Zaffiro, Kinu M47, Motta Black- 58 MM

Reply

Forum Jump:

Browsing: 4 Guest(s)