(05-01-2015, 01:13)Adri@n Wrote: ... Wow, eu m-as fi asteptat sa aud un multumesc pentru un sfat util, avand in vedere ca o instalatie entry level de osmoza inversa costa sub 300 de lei.
...
...sper ca acest sfat provenit din experienta personala le va fi de folos cat mai multor membri (si nu numai).
...
...singura optiune pentru espressomanii care nu pot folosi din varii motive solutia propusa de mine.
beau apa bucovina si (multe) ceaiuri, cu apa de robinet, sau bucovina;
o investitie in instalatie de preparare apa potabila nu e abordabila in cazul meu;
interventia mea deci, nu mi-e foarte motivata, daca discutia a luat-o spre
apa ce o bem;
caz in care, sugerez participantilor - si eu printre - sa solicite mutarea in cafeneaua off-topic, in jurul unei mese cu mezeluri cu nitriti si apa minerala plata bucovina cu nitriti :) si un bun vin rosu cu sulfiti; ca sa rimeze :)
topicul e
apa pentru espressor si daca despre asta se discuta, atunci vreau sa inteleg cum fac rau nitritii aia sub limita admisa, masinii espresso, sau mie, cand beau zilnic 30-60 ml de espresso cu nitriti, in loc sa folosesc RO (ala economic), cand oricum, mai am si problema celor 2-3000 ml de lichid baut zilnic pe langa espresso;
apropo, stiu insa ca apa pura (TDS spre 0) face rau masinii espresso; chiar rau mult; de-aia trebe sa o saram la loc...
e plin netul cu solutii de tipul celei propuse (sau
folosite, e mai bine?) de [email=Adri@n]Adri@n[/email], adica
RO water mixed with tap water (google,
forumul HB etc.); se dau exemple sau descrieri amanuntite, se citeaza furnizori, disponibilitate etc.
n-ar fi bine sa fie si la noi asa? adica mai explicit, mai practic...
v-am dat solutia, alegeti voi daca...
ce solutie? cat costa si ce face mai exact; se cumpara totul sau mai e si DiY?
daca folosesti, sau ai folosit asa ceva (de 300 de lei) e ok, orice detaliu concret merita mentionat;
dar altfel, ramanem in zona datului cu parerea si a sfaturilor utile de care geme netul...
(05-01-2015, 23:49)Adri@n Wrote: ...clorul rezidual dispare si el in cursul procesului de osmoza inversa. ... e bine sa stie oamenii ca mai exista si alta solutie, valabila inclusiv dpdv economic si care prezinta niste avantaje clare dpdv al calitatii apei.
da, clorul dispare si dispar toate sarurile dizolvate - dispar si arsenicul, si azbestul, si mustele; unii - printre care si eu - ar zice ca asa se face
apa moarta :)
pe urma le adaugi, in parte (10-20% din ce-o fost), impreuna cu varia alte toxine si necazuri microbiologice, amestecand cu apa din intrare, daca are buletin de analiza in regula, ... in ce punct pe circuit se fac masuratorile autorizate? cati - procentual -
nu stau in vile sau blocuri noi?
furnizorul se supune formal - adica nu obligatoriu, ci... de forma - unor obligatii legale, dar noi suntem cei ce bagam in noi apa lui...ha! iau apa de la robinet si ma duc la protectia consumatorilor? cat costa o analiza detaliata a apei la consumator?
(toate astea sunt intrebari... retorice, nu are nimeni cred, nevoie de raspunsuri);
si oare cei interesati, dintre forumisti, "oamenii" ceia, chiar nu stiau de "solutia propusa"? e plin netul de informatii detaliate si oferte comerciale; si o instalatie domestica de purificare a apei va deveni in scurt timp la fel de necesara ca si centrala termica; e drumul entropiei ;(
nu putem declara, in mod absolut, peste parerile si convingerile tuturor, ca solutia RO respectiva (de 300 de lei) este o solutie valabila economic, cu avantaje clare in ce priveste calitatea!
pentru unii, se poate dovedi a fi asa;
dar nu intotdeauna, nu oriunde, nu pentru oricine;
respectand diversitatea de opinii, de experiente, de convingeri, de obiceiuri etc.
sunt eu mai carcotas, sau discutiia in acest thread a devenit asemeni apei de RO?
(oricum, fara nitriti :)
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)