@
cradun
Din descrierea filtrelor Berkey reiese ca ar avea un material "revoluționar" schimbator de ioni :
"The element's filtration media is a combination of micro-pores, which trap harmful contaminants like bacteria, and revolutionary material with adsorption and ion exchange properties that essentially attract molecules and viruses to the media, preventing them from passing into your drinking water. A pair of Black Berkey Filters comes with every Berkey Water Filter System"
Presupunerea mea referitoare la bacterii se bazeaza pe pe o constatare personala. La intrarea in casa am montat un firtru decantor, cu o sita fina din plastic,pentru a proteja toate instalatiile din casa. Desi intr-un an nu se strange in el cine stie ce mizerie, cand il desfac sa il igienizez, simt pe degete o mazga fina care nu poate fi altceva decat materie organica,desi in fitru intra doar apa cu dezinfectant din reteaua publica. Astfel am presupus ca o apa trecuta prin baterie de filtre, cu o circulatie mult mai redusa decat a apei pentru spalat, creeaza in filrtele finale un mediu propice vietii. ?
Nu folosesc filtre scumpe (Excito B) si daca producatorul spune 6 luni, probabil ca dupa acest interval analizele lui au indicat ca nu mai e in parametrii promisi clientului.Sau poate ca pierde din capacitatea de a filtra metale grele sau alte bazaconii din apa.
La o concurenta atat de mare in domeniu, o conspirație pentru a creste profitul e, dupa parerea mea, exclusa.