Welcome Back Log In Create Account

Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei)

(25-02-2021, 20:54)Levo Wrote:
(25-02-2021, 19:56)coffeemilk Wrote:
(25-02-2021, 17:03)Levo Wrote: ... toate apele imbuteliate de la noi din tzara , provin din izvoare ( ... fie de mare adancime , fie de suprafatza... fie de retzea :D  ) dar, nimeni nu-si permite sa imbutelieze la PET - apa minerala naturala. ( ... a fi o crima ! ).

https://visitcovasna.com/places/apa-mine...rziwwo3deg

... He , heh ... :D ... o stiu bine , dar n-am mai baut de cca. 28-30 de ani ... era o apa usor sarata la gust si nu prea gazeificata cu depuneri albe pe fundul sticlei  . ( ... stiu ca nu mergea in spritz-ri si siropuri ... dar mie imi placea , mai ales - dupa spritz-uri ... :D ... trecea setea si atenua durerea de cap ...  Cool ... ).

:D
Gaggia Classic 2012 & ARCO 2in1

Reply
da... Aqua pare a fi reteta buna pt espreso din ce scrie pe ambalaj

Reply
Aqua care ?
Carpatica, care este doua... Aquatique, care dupa mine e cea mai buna... Aquavia care e o aberatie...

Reply
Aqua cu eticheta de mai sus postata de allex06

Reply
Incearca si Aquatique, duritatea cea mai redusa dupa Bucovina si totusi are alt gust... adica mai corect, are gust ! :)

Reply
Aqua C. - varianta cu eticheta postata (mare coincidenta sa am in casa exact o apa potrivita pentru espresso)
renatoa - Aquatique - vreun izvor anume? poate pui o poza sa vedem ce contine cea folosita de tine
tecsi78 - Zizin  -  vreun izvor anume? poate pui o poza sa vedem ce contine cea folosita de tine

De maine trec o saptamana pe Aqua C. si dupa incerc Aquatique, sa o gasesc numai prin magazine. La 2l, la 5l, sau nu conteaza ca e la fel?

Multumesc pentru recomandari!
ECM Synchronika cu robinet, DF64V + SSP, M47, ECM S-automatik 64
in trecut: df64, K30, Vario Home, Bezzera BB005, si Bezzera Mitica Top

Reply
Aquatique e un brand Borsec, la cate izvoare o avea...  Confused
Dar nu am vazut buletin de analize decat cu 105 TDS. O fi miscela :D

Reply
Aquatique se marketeaza ca apa minerală naturală(oligominerala) care corespunde preparării hranei bebelușilor. Eu am dat prima data de ea intr-un magazin specializat pe produse pentru bebeluși.
Testata acum cu TDS Pen, e pe la 78 ppm.
Gustul mai bun decât Bucovina.
Bugster+Honne, Kinu

Reply
Tot cu tds pen combin Dorna cu Bucovina ca să fie pe la 100. Pana acum sunt mulțumit

Reply
(26-02-2021, 00:21)renatoa Wrote: O fi miscela :D

... Voila ... primele incercari Cool .

(26-02-2021, 11:04)lucimunteanu Wrote: Tot cu tds pen combin Dorna cu Bucovina ca să fie pe la 100. Pana acum sunt mulțumit
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
dorna nu prea e ok singura...eu nu as folosi-o nici in combinatii..e o apa dura din experienta personala

Reply
De ce nu in combinatii ? Totul depinde de rapoarte si concentratii, am facut asta la chimie Smile

Oricum le-ati combina, raman deficitare in sodiu, este o caracteristica a apelor romanesti, nu stiu decat una care sa se apropie de recomandarea de 10 mg/l, dar e prea dura la celelalte capitole. Deci ceva prafuri sa adauge sodiu tot trebuie, daca vrem sa urmam ad literam "legea"

Reply
Renato e actionar la o clinica de cardiologie. Acolo cifra de afaceri creste proportional cu consumul de sodiu.  :D

Reply
renato nu am avut note mari pe la chimie asa ca mai bine tac :)))
eu sunt curios de aqua aia...pica perfect pe cerintele lor

Reply
@Eugen16... 10 mg pe litru, e infim... medici zic sa ne incadram in 2300 mg pe zi...

Reply
Deci o lingurita de sare (roz de Himalaya) la un shot e perfect  :D ​​​​​​. Dar nu mai mult... Ca e nesanatos.

Reply
Daca nu vi s-a amarat suficient de viata asta... incercati o extractie cu apa alcalina  Angel
Efect garantat !  :D

Reply
cu Izvoarele Aqua de la Aqua Carpatica am obtinut cea mai buna cafea acasa, am mai incercat Bucovina 2l, Bucovina Apa de Izvor 5l, retea simpla si retea filtrata cu Brita. Bucovina la 2l extrage prea putin: aciditate crescuta si corp mediu, fara amareala; apa de retea atat simpla cat si filtrata extrage prea mult: fara aciditate, corp dens si multa amareala (poate fi atenuata din temperatura), Bucovina 5l este intre cele doua, gustul este mai echilibrat insa tot se simte o nota amara in fundal. Cu Aqua in schimb iese fix cum imi place, aciditatea si dulceata perfect balansate si un corp dens lipsit de amareala specifica.
Sunt curios cum se compara cu apa de retea filtrata prin BWT, doresc ca pe viitor sa montez un astfel de sistem de filtrare insa mi-e teama ca gustul cafelei va fi inferior celei facute cu apa imbuteliata. Poate fac o comparatie cu Izvoarele Aqua cei care au deja montat sistemul.
Lelit Bianca, Bentwood v63

Reply
Ar fi bine ca tot ce se posteaza de acum despre "Aqua" sa precizeze eticheta pana la ultima virgula.
Este si mai rau decat la Bucovina...
Nu numai ca sunt cel putin 3 ape care incep cu Aqua... dar Aqua Carpatica are mai nou si al treilea izvor, pe langa cele doua cu care s-a lansat marca, Bajenaru si Haja. Cel nou se numeste Calimanel, este cel pomenit mai sus. 
Si nu sunt izvoare alaturate, cum a fost cazul la Dambovicioara, ci chiar total diferite, in alte masive muntoase, ceeace explica diferenta semnificativa de compozitie.

Reply
Calimanel este cel despre care am scris si eu
Lelit Bianca, Bentwood v63

Reply
Pe Aqua asta noua... mai scrie Carpatica pe undeva ? :D
Ca daca nu ar fi numele firmei acolo, as zice ca le-au copiat unii eticheta... :D

Reply
doar izvoarele aqua
am luat si eu recent. E apa cea mai apropiata de standardul lor (duritate si tds ) din ce stiu eu

Reply
(01-03-2021, 16:14)renatoa Wrote: Pe Aqua asta noua... mai scrie Carpatica pe undeva ? :D
Ca daca nu ar fi numele firmei acolo, as zice ca le-au copiat unii eticheta... :D

... Mai ai putzintica rabdare si o sa luam Aqua Carpatica - Made in China ... :D ... un timp , dupa care nu va mai scrie nimic pe ambalaj ... Sleepy ...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
Aquaphor Morion pe baza de osmoza inversa cu mineralizare
ꟼₚᵣₒ ₈₀₀/ VOSTOK 1Gr/ Hoᴎᴎɘ Ꙅlim // Atom W65 //ꙄɘTTɘ WI //M47 Titan ₘₐₙ ₐₜ wₒᵣₖ

Reply
Problema remineralizarii este cat de mult o poti controla si daca sistemele mai accesibile iti ofera intr-adevar aceasta posibilitate. Daca acum bei o cafea cu apa de 4 grade germane duritate si mai tarziu aceeasi cafea cu un grad, vei da vina pe tehnica ta sau pe aparatura pentru gustul diferit cafelei.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
(01-03-2021, 16:26)distrugatorul Wrote: E apa cea mai apropiata de standardul lor (duritate si tds ) din ce stiu eu

Sa nu dezinformam... diversele cifre de pe eticheta/analize, cand sunt interpretate corect, ne dau detalii care conteaza.
Pe langa faptul ca sunt ape cu tds mai apropiat de 150 decat Aqua de Calimanel, nici nu stim exact cat are TDS-ul, pe eticheta avem atat reziduu sec, cat si mineralizare totala, cu valori semnificativ diferite.

Trecand peste astea, mineralizarea apei de Calimanel, care o si facurati vedeta, nu este data de minerale care conteaza pentru gustul cafelei.
Are calciu foarte jos, 28, in plaja recomandata de 18-85, dar mult sub optimul de 68.
Mineralizarea ei este datorata mai mult de 3 sferturi bicarbonatului, care ii da statutul de apa alcalina, foarte la moda azi, dar a carui valoare de 114mg/l ii arunca in aer alcalinitatea mult peste recomandarea SCA de 40.

Reply
eu cel putin nu stiu alta apa mai aproape de standarde...in afara de bucovina..ai zis ca sunt aoe mai ok decat Aqua
daca stii tu te rog spune-mi si mie :)))

Reply
(03-03-2021, 01:20)sebas Wrote: Aquaphor Morion pe baza de osmoza inversa cu mineralizare

E putin 1.7 Bar pentru cine are aparatul conectat la retea. E nevoie de rezervor si pompa daca aparatul foloseste presiunea retelei.

Reply
(03-03-2021, 01:20)sebas Wrote: Aquaphor Morion pe baza de osmoza inversa cu mineralizare

Ideea de a-mi cumpara filtru de apa pt cafea de la Dedeman, nu-mi da pace :))
online: ACS Vesuvius EVO Leva / Niche Zero
offline: Aeropress / Kinu M47 Phoenix

Reply
(03-03-2021, 12:03)distrugatorul Wrote: eu cel putin nu stiu alta apa mai aproape de standarde...in afara de bucovina..ai zis ca sunt aoe mai ok decat Aqua
daca stii tu te rog spune-mi si mie :)))

Pai de ce le-am scris acum 2 pagini, a nu stiu cata oara, ca sa fie uitate instant, si sa intrebi iar ?
Si Liviu zice ca nu e cazul sa avem postari sticky in fruntea topicului...

Reply

Forum Jump:

Browsing: 5 Guest(s)