Eu sunt printre cei care au vorbit de amar cu Kinu, insa amarul in ceasca de la Kinu nu l-am detectat in primii 2 ani de baut espresso. Doar dupa ce am baut ceva timp constant espresso rasnit cu electrica (cu Quamar Q13 pe vremea aia), am incercat din nou cu Kinu si amarul a iesit in evidenta. Altfel, in primul an ce beam cu Kinu plus Pavoni mi se parea peste Sette plus LM Linea Mini, asta ca sa va dati seama de cat de subiectiva e chestia cu gustul in ceasca si cu amarul la Kinu. Prin urmare, as indrazni sa zic ca in acest caz amareala nu vine de la Kinu si ca nu e amareala, ci de aciditate perceputa drept acreala. Imi vine greu sa cred ca din Kenya poti scoate amar asa usor, ca am vazut ca OP-ul se referea la Kenya. E complicat cu gustul, eu mult timp, desi stiam teoretic diferenta, confundam aciditatea cu corpul cand era vorba de gustare concreta si de abia de curand am simtit real diferenta intre mouthfeel si corp. Ok, poate nu toti au o evolutie asa lenta ca mine, dar, in concluzie, nu as zice ca in speta e vorba de amareala intrinseca de la Kinu, de altfel destul de greu de identificat si numai dupa multa comparatie cu o electrica (long time use), ci mai degraba de o cafea dificil de extras, cu o amprenta de gust specifica, care trebuie sa iti placa pt a putea aprecia acea cafea. Eu foarte rar iau Kenya si, ca majoritatea, prefer Etiopiile procesate natural si, cand vreau note de ciocolata, incerc cate o Columbie
Dar asa adauga, de asemenea, ca, in lumina informatiilor pe care le-am mai pus pe forum, Kinu ar trebui sa fie mai degraba potrivit in espresso pt cafelele prajite medium si mai jos si ca, pt cafeaua "comerciala" si prajita mai dark, un Sette ar fi mai bun.
Si, din nou, strict teoretic, pt ca nu am facut testul concret, as zice ca, pt cafeaua prajita medium, Sette ar fi mai potrivita decat G-Iota, aceasta din urma fiind probabil potrivita pt cautatea claritatii in cafelele prajite mai light.