Hello There, Guest! Login Register


Am tras 270 de shoturi ...

#1
Big Grin 
.. si sunt departe de perfectiune dar fericit.

Ati zice ca industria standardizeaza lucrurile. Ati crede ca atunci cand un coffee shop are OCD-urile, trainingul personalului, sculele si cafeaua de calitate vei obtine acelasi shot bun in fiecare dimineata. Nu este asa. Faptul ca barista mea preferata s-a indragostit si 2 saptamani mai tarziu s-a ciondanit cu noul iubit se simtea si in diferenta de gust de la o zi la alta, dar mai ales se vedea in floricica devenita dragon doua saptamani mai tarziu in latte art-ul domnitei cu parul blond cu care ma intreceam in fiecare dimineata in drum spre prima ceasca de licoare magica.
Sa fie asta explicatia pentru care am decis sa iau taurul de coarne si sa-mi fac propriile shoturi? Cel mai probabil ca nu. Dependenta, pasiune, neintelegerea multora de ce imi place un gust acid si sarat sunt motive mai plauzibile.

In orice caz, de aproape o luna biroul meu miroase mai bine gratie unui Rocket R58 dimpreuna cu magicul Fausto (  Heart  stepless)
Setup-ul in poza de mai jos (nu aruncati cu tomate stricate, cineva a vrut "multa spuma" asa ca i-am dat Smile )
Citesc de mult forumul dar acum o sa fiu si mai activ si interesat de parerile voastre


Happy brewing! 

[Image: au8FLbT.jpg]
 
Reply
#2
enjoy the ride)
amator home-barista, level 80. echipament La Marzocco (Slayer mod), Mazzer, Sette.
 
Reply
#3
(01-02-2018, 11:51)vvladescu Wrote: neintelegerea multora de ce imi place un gust acid si sarat

Gustul sarat este semn de subextractie,daca vrei sa prepari espresso gustos cafeaua sarata trebuie sa iasa din obisnuita. Big Grin
 
Reply
#4
(01-02-2018, 13:10)CatalinH Wrote:
(01-02-2018, 11:51)vvladescu Wrote: neintelegerea multora de ce imi place un gust acid si sarat

Gustul sarat este semn de subextractie,daca vrei sa prepari espresso gustos cafeaua sarata trebuie sa iasa din obisnuita. Big Grin


Tocmai.. gustos e ceva .. discutabil. Mie personal asa imi place dar poti explica cuiva care stie in capul lui ce inseamna “gustos” sa o faca subextrasa?

Pentru prieteni facem “gustos”-ul lor nu?


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Reply
#5
Un espresso sever subextras este acru,amar si sarat.
Amareala poate lipsi ,acreala o poti confunda cu "aciditatea" dar saratul nu il poti confunda cu nimic.
Scopul "calatoriei"  in prepararea  espresso consta in a subextrage cat mai putin cu putinta.

Mai exista si o alta categorie a espressomanilor pentru care 'calatoria' e mai placuta decat scopul final("espresso perfect") si atunci etalarea echipamentului din dotare e o placere vinovata Cool
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)