03-08-2021, 11:48 (Edited 03-08-2021, 11:57 by invvz.)
Hi everyone!
I found this forum and realized that people in Romania know a lot about espresso! )
I have a Lelit pl50 with a group of 57mm like Lelit Anna
Help with two questions:
1) Will the IMS LT-CI 200 NT shower screen fit without modification or replace gasket? https://barshaker.ro/IMS-LTCI200NT
2) which basket to choose so that the standard temper lelit 57.35mm is included?
03-08-2021, 13:02 (Edited 03-08-2021, 13:02 by TVTVTV.)
Privet, bratuha!
Basket-wise, i would strongly recommend the Ascaso 57 mm. For me at least, it has the best flow (and taste) when using the naked PF. It also fits the 57.35mm Lelit tamper perfectly.
The Ascaso basket is a bit narrower than the stock one so i recommend that you purchase a larger PF spring, too, namely this one. You can, of course, use the stock spring, but with it the basket tends to fall out of the PF when hitting it against a knock box etc.
Concerning the IMS shower screen, i cannot offer a personal opinion since i am using the stock one. However, i've read a few reviews/watched a few videos and it seems that the LT-CI 200NT will fit the Lelit 57 group head like a glove. The only "adjustment" that's needed is to leave the center screw a few turns looser so the screen stays straight. If you tighten said screw too much, the screen will become concave and the flow will suffer. You might also need to adjust its position a bit until you get the best possible flow pattern.
03-08-2021, 13:02 (Edited 03-08-2021, 13:13 by invvz.)
Jethro
thanks for answer!
any thoughts about basket? your experience?
TVTVTV
zdarova brat =)
the spring needs to be changed for the standard portafilter too, right?
I spoke with the IMS - they reccomended for Lelit 57 a new basket B642TH22 - it is not yet in their catalog. but did not find where to buy - suppliers work only with organizations
I would like to upgrade a machine, while I added an adjustable OPV and a quick mill pulsor.
it doesn't really affect anything, but it's interesting! =)
Salutare,
Cautand comparatii intre sitele de portadiltru IMS si Ascaso(inca nu m-am lamurit care e mai buna) am gasit pe un alt forum (kaffee-netz) un post legat de sita de dus Ascaso care inteleg ca se potriveste la Lelit cu grup de 57mm, ar avea acelasi diametru cu sita standard.
A incercat cineva sita de grup Ascaso? Am pus link-ul mai jos. Ma intereseaza pentru Lelit PL81T. Sita IMS nu intra in discutie. Am avut la Gaggia...
Salutare, am si eu un setup in care pentru cafea folosesc tot timpul 18g, iar nivelatorul si tamperul sunt Motta de 57mm.
Acum as vrea sa imi schimb sita cu una de precizie, insa din cate am citit pe acest topic, daca iau Ascaso trebuie sa schimb nivelatorul iar daca iau IMS nu o sa-mi incapa 18g.
As aprecia mult o recomandare pentru o sita in care sa nu mai trebuiasca sa schimb si alte variablile :)
Multumesc anticipat!
(19-12-2021, 14:39)mirceax Wrote: Acum as vrea sa imi schimb sita cu una de precizie, insa din cate am citit pe acest topic, daca iau Ascaso trebuie sa schimb nivelatorul iar daca iau IMS nu o sa-mi incapa 18g.
Eu recomand Ascaso. Se potrivește foarte bine cu tamperul lelit. Nivelatorul Mota de 57 se potrivește, cel de 57,5 nu.
Nu am avut IMS de 57, astfel că recomandarea mea este în funcție de ce am avut.
(17-12-2021, 16:00)bogdann87 Wrote: Salutare,
Cautand comparatii intre sitele de portadiltru IMS si Ascaso(inca nu m-am lamurit care e mai buna) am gasit pe un alt forum (kaffee-netz) un post legat de sita de dus Ascaso care inteleg ca se potriveste la Lelit cu grup de 57mm, ar avea acelasi diametru cu sita standard.
A incercat cineva sita de grup Ascaso? Am pus link-ul mai jos. Ma intereseaza pentru Lelit PL81T. Sita IMS nu intra in discutie. Am avut la Gaggia...
(12-03-2022, 22:27)QzE Wrote: Cam ce diferente se simt/observa fata de sita de dus standard de la Lelit?
Sent from my SM-G975F using Tapatalk
Pentru o cafea Honduras Buenos Aires de la Origo pentru care am folosit mai intai sita IMS si apoi sita Ascaso pentru portafiltru am obtinut un espresso excelent doar dupa ce am testat si cu sita asta pentru dus. Am folosit portafiltru fara fund. S-a simtit un gust mai bogat fara vreo tenta de amarui, la o temp pid de 88 cu offset 8. Cred ca intra si mai putina cafea in grup prin sita asta la finalul extractiei.
Față de originală, Ascaso produce un gust mai intens. Totodată, având perforațiile mai precise, produce o curgere mai uniformă și deci un gust mai clar.
Față de IMS, Ascaso mi-a permis să folosesc mai multă cafea. Având și mai multe perforații, produce ceva mai mult corp. IMS-ul produce un gust mai clar, însă.
26-03-2022, 20:00 (Edited 26-03-2022, 20:02 by dragos.stoian.)
Cred ca e o mică confuzie. Laurstef se refera la sita de dus (cred,ca despre ea se vb mai sus) si TVTVTV la basket, ca de-asta a zis ca intră mai multa cafea.
Eu am testat toate 3 sitele _de duş_ pe aparatul meu,nu f mult, dar la prima vedere ascaso parcă scoate ceva mai multe arome pe anumite cafele, dar si un pic de bitter pe cele medium-dar, fața de IMS. Greu de zis care e mai buna.
Cea stock e cea mai slabă,clar
(19-12-2021, 14:43)Mihai L Wrote: Ascaso de 14-20g merge OK, eu fac tot cu 18g uzual.
Nivelatorul de 57.5mm nu intra in ea. Si am tamperul de 57.35mm de la Lelit.
Sita ascaso de 57 mm, 20g, achiziționată de la barshaker, nu sta fix pe portafiltru fara fund, 57 mm, Lelit PLA570V. :(
Curios daca cineva a mai pățit la fel si care ar fi soluția?
Presare cu tamper-ul pana se lărgește sita astfel încât sa fie cat de cat fixa ? :)
20-12-2022, 22:31 (Edited 20-12-2022, 22:36 by Dan_R.)
mlozoveanu;185690
[/quote Wrote:Sita ascaso de 57 mm, 20g, achiziționată de la barshaker, nu sta fix pe portafiltru fara fund, 57 mm, Lelit PLA570V. :(
Curios daca cineva a mai pățit la fel si care ar fi soluția?
Presare cu tamper-ul pana se lărgește sita astfel încât sa fie cat de cat fixa ? :)
Cumperi de la Brshaker un arc nou si vei avea surpriza sa constati, ca asa nu mai iese sita din portafiltru.
Lelit Anna PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, Gene CBR101R, KinGrinder K4.
Ce stiti de sita cu care vine portafiltrul bottomless PLA570S? Este "brand-uita" IMS. Oare merita un studiu, niste incercari, sau sa raman la sita Ascaso pe care o folosesc deja de cativa ani buni?