Welcome Back Log In Create Account

Alternative site pentru grupul Lelit 57mm (ex. sita Ascaso )

Ambele arcuri au sarma cu diametrul de 1mm. Diferenta consta in lungimea desfasurata, care la Lelit este de cca. 156mm iar arcul de la Barshaker era de 168mm. Fiind mai lung, pe acelasi diametru de portafiltru, strange mai bine.
Lelit Anna PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, Gene CBR101R, KinGrinder K4.

Reply
Pana la urma pe sita ascaso ce nivelator merge, cel de la motta de 57 sau este ok si cel de lelit? Exista ceva diferente intre ele sau ambele sunt ok? Ma gandesc ca si cel Lelit trebuie sa fie ok atata timp cat tamperul de lelit se potriveste pe ascaso.

Reply
Eu am Lelit si merge perfect
Lelit PL41TEM * Arco Combo/Mazzer SJ/Sage Dose Control Pro 600SIL * Ibric turcesc * Moka Pot BERLINGER HAUS Emerald/ PETERHOF * Pour Over Hario V60-01

Reply
Mi-am luat recent sita ascaso, arcul nu l aveau pe stoc. 
am improvizat cu un elastic mic pus pe sita, pusa sita pe poziție în portafiltru și lovita cu palma/apăsată rapid asa încât elasticul sa rămână inauntru și sa nu iasă pe lângă buza sitei. 
Am tamperul original de la espressor și nivelator motta, merg perfect

Reply
Păi și când vrei să speli sita cum faci?

Nu mai bine îți confecționezi singur un arc din oțel?

Reply
(03-02-2024, 17:52)manyoalex Wrote: Mi-am luat recent sita ascaso, arcul nu l aveau pe stoc.

De la Barshaker?
Arcul original nu se poate indoi mai tare ca sa tina sita?

Si eu as vrea sa imi iau sita asta.
PL41TEM, PL43MMI, Kinu Simplicity

Reply
A reusit cineva sa mai gaseasca acel arc? Am comandat sita si as vrea sa schimb si arcul sa stea perfect.

Reply
A intrat in stoc azi, este disponibil deja si pe site. - Link -
--Only God Can Judge Me--

Reply
(12-02-2024, 22:06)MyR Wrote: A intrat in stoc azi, este disponibil deja si pe site. - Link -
Pfiuuu doar ce am dat ieri comanda pe site de sita si alte accesorii :). Am facut acum alta comanda doar pt arc, multumim mult pentru info.

Reply
(03-02-2024, 18:14)_R_A_D_U Wrote: Păi și când vrei să speli sita cum faci?

Nu mai bine îți confecționezi singur un arc din oțel?

Se scoate ușor, atât ca tine sita la locul ei când arunc pucul. Cafeaua nu intra în contact cu elasticul, deci e ok. Nu cred ca merita efortul sa mi fac singur arc, nici sa plătesc 20 de lei transport pentru un arc de 7 lei

Reply
La un moment dat se poate sa mai cada bucatele din cauciuc in cafea, ca imbatraneste rapid la temperaturile alea.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
(12-02-2024, 22:06)MyR Wrote: A intrat in stoc azi, este disponibil deja si pe site. - Link -

Multumesc de info! Chiar il cautam de ceva timp

Reply
(14-02-2024, 20:03)Mihai L Wrote: La un moment dat se poate sa mai cada bucatele din cauciuc in cafea, ca imbatraneste rapid la temperaturile alea.

Pana acum nu au fost probleme, la 1-2 săptămâni l am schimbat pt ca s-a întins sau l-am rupt eu când l-am pus, dar era intact. Nu am zis ca e o soluție perfecta, dar m-am descurcat cu ce am

Reply
Am comandat arcul de pe barshaker dar din pacate dupa ce l-am pus nu mai intra tamperul de la Lelit (57.35) in sita si nici nivelatorul iar daca vrei sa scoti sita iese foarte greu.

Reply
(17-02-2024, 20:17)alexandru.cot Wrote: Am comandat arcul de pe barshaker dar din pacate dupa ce l-am pus nu mai intra tamperul de la Lelit (57.35) in sita si nici nivelatorul iar daca vrei sa scoti sita iese foarte greu.

Păi ce legătură are arcul care tine sita cu tamperul și nivelatorul? Acel arc doar apasă pe sită ca să nu cadă când lovești sita de knock-box pentru a evacua pucul. Sau ai montat alt arc?
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60

Reply
(17-02-2024, 20:49)adiszep Wrote:
(17-02-2024, 20:17)alexandru.cot Wrote: Am comandat arcul de pe barshaker dar din pacate dupa ce l-am pus nu mai intra tamperul de la Lelit (57.35) in sita si nici nivelatorul iar daca vrei sa scoti sita iese foarte greu.

Păi ce legătură are arcul care tine sita cu tamperul și nivelatorul? Acel arc doar apasă pe sită ca să nu cadă când lovești sita de knock-box pentru a evacua pucul. Sau ai montat alt arc?
Sita Ascaso este ceva mai mica decat cea originala Lelit care vine cu portafiltru fara fund si cu arcul original din portafiltru cand o lovesti de knock-box uneori mai cade si sita. Din acest motiv se schimba arcul cu unul ceva mai lung care se pare ca apasa si pe sita si o "comprima" si din acest motiv nu mai intra tamperul, care pe sita Ascaso vs cea Lelit by IMS intra mult mai precis/fix.

Reply
Nu uneori, ci aproape de fiecare data cade sita.
Dar diametrul interior al sitei nu-l modifica arcul nou. Doar daca nu l-ai montat pe interior… [emoji23]
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Nu are cum să comprime un arc sita… acolo alta e problema cu siguranță.
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60

Reply
Cum sa fie alta problema daca am schimbat doar arcul? Cel nou este mai lung si mai gros si "comprina" putin sita si astfel nu mai intra tamperul care in sita ascaso oricum intra la limita vs sita lelit/ims (m-am asigurat de mai multe ori ca este montat cum trebuie). Cu arcul nou sita intra si iese foarte greu din portafiltru. Revin si cu poze ca acum nu le pot incarca.

Reply
e mult prea gros metalul sitei pentru a putea fi coprimat de arcul ala
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Flair Signature | Skywalker Roaster | Kingrinder K2
Past: Lelit PL81T Grace | DF64 | Cafflano Kompresso | Staresso Mirage Pro

Reply
(18-02-2024, 13:36)RazvaNNN Wrote: e mult prea gros metalul sitei pentru a putea fi coprimat de arcul ala
Si atunci care este explicatia ca nu mai intra tamperul? :)

Reply
Ai incercat sa pui arcul vechi la loc?

Reply
(18-02-2024, 19:03)Mihai L Wrote: Ai incercat sa pui arcul vechi la loc?
Dap, am revenit la arcul vechi pentru ca nu puteam sa o folosesc cu cel nou (poate doar daca luam tamper fix de 57mm nu 57.35 cum am acum). Oricum cu cel vechi nu e asa tragic, probabil fiind portafiltrul nou inca sta okish sita in el si nu cade de fiecare data cand arunc pucul.

Reply
Încearcă să ”umfli” un pic noua sită pentru a sta mai bine în PF.

Reply
Daca arcul ala modifica sita la cote, probabil ai sita de carton…? [emoji23]

Reply
(19-02-2024, 20:22)alexandru.cot Wrote: Dap, am revenit la arcul vechi pentru ca nu puteam sa o folosesc cu cel nou (poate doar daca luam tamper fix de 57mm nu 57.35 cum am acum). Oricum cu cel vechi nu e asa tragic, probabil fiind portafiltrul nou inca sta okish sita in el si nu cade de fiecare data cand arunc pucul.
Deoarece am avut câteva discuții la un pahar cu niște cunoscuți care ”mi-au forțat mâna” cu modificarea unui distribuitor (vis-a-vis de prețul exagerat - 300 lei original), am luat unul de 58.8 de pe aliexpres (vreo 25 lei), l-am demontat, l-am prins în bormașină și l-am ajustat până la dimensiunea solicitată. Deoarece operațiunea s-a desfășurat contracronometru (vreo 5 minute), n-am mai stat să-l finisez iar rezultatul a fost acceptabil: [Image: BJbHiYc.jpeg]
Dacă îl mai trăgeam și la perie, nu mai apăreau acele zgârieturi. Și tu îți poți confecționa singur acel arc, asta dacă nu ai 2 mâini stângi...

Reply
(20-02-2024, 21:36)_R_A_D_U Wrote:
(19-02-2024, 20:22)alexandru.cot Wrote: Dap, am revenit la arcul vechi pentru ca nu puteam sa o folosesc cu cel nou (poate doar daca luam tamper fix de 57mm nu 57.35 cum am acum). Oricum cu cel vechi nu e asa tragic, probabil fiind portafiltrul nou inca sta okish sita in el si nu cade de fiecare data cand arunc pucul.
Deoarece am avut câteva discuții la un pahar cu niște cunoscuți care ”mi-au forțat mâna” cu modificarea unui distribuitor (vis-a-vis de prețul exagerat - 300 lei original), am luat unul de 58.8 de pe aliexpres (vreo 25 lei), l-am demontat, l-am prins în bormașină și l-am ajustat până la dimensiunea solicitată. Deoarece operațiunea s-a desfășurat contracronometru (vreo 5 minute), n-am mai stat să-l finisez iar rezultatul a fost acceptabil: 
Dacă îl mai trăgeam și la perie, nu mai apăreau acele zgârieturi. Și tu îți poți confecționa singur acel arc, asta dacă nu ai 2 mâini stângi...

Uite un moment de inspiratie :) Cred ca ma apuc si eu de treaba asta cu cele 2 maini stangi din dotare :)
Acum folosesc un Tamper de la Motta de 57 si se potriveste cu sita Ascaso dar a trebuit sa renunt la distribuitorul Motta care era potrivit pentru sita standard si cea IMS dar nu intra in Ascaso. 
Daca vrea cineva o masuratoate mai exacta a sitelor pot reveni cu niste date exacte. Diferenta intre Ascaso si IMS/Standard e de +0.3mm in diametru de acolo problema cu tamperul Lelit de 57.35mm.

Salutari!

Reply
Ca să ”rezolvi” distribuitorul ai nevoie de o bormașină și un polizor de banc (acesta va fi doar oprit iar bormașina va roti polizorul). Dacă nu vrei să se vadă acele zgârieturi, folosești ori o perie electrică ori o iei manual cu șmirghel fin.

Reply
Hello All!

Am si eu o mica intrebare legata de sita de la ascaso, oare intra in portafiltrul spouted standard cu care vine espressorul?

Reply
Neața Basti, 

de intrat intră. Oamenii se mai plângeau și că ar trebui să schimbi arcul de susținere al coșului cu unul mai gros, însă din experiența mea nu a fost necesar. Da, coșul de Ascaso stă mai lejer, dar n-am simțit ca pe ceva profund negativ (poate sunt eu mai nesimțit). 
Revelația mea din ultima vreme a fost că eu nu știu să prepar espresso și atunci orice coș / sită ai avea, e degeaba.

Dar ca să revin la întrebarea ta de ex, eu acum schimb coșurile între portafiltre (spouted / bottomless) fără să mai schimb arcurile și n-am probleme.
--
Lelit PL81T & DF83

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)