Espressoman infocat
Bucuresti
(25-09-2020, 10:49)d2florin Wrote: Salutare,
Sita ascaso este mult. Mai pretențioasă cu pf naked. Eu nu o mai folosesc deloc cu pf naked. Buza site este plata și parca și mai îngustă.
Multumesc. O sa stau in banca mea atunci! :D
ECM Synchronika + IMS Pro Barista Nano Basket & Shower + Baratza Sette 270Wi // Ceado E5P
Espressoman infocat
Bucuresti
Salutare. Sunt nou pe forum dar va urmaresc de mai bine de un an. Cu ajutorul Espressoman am luat in august un PL81T si PL43MMI(ca tot a venit black friday, am facut upgrade la PL72). Am de la inceput sita Ascaso si am tot facut comparatii intrea ea si cea dubla de la Lelit.
Pe ascaso trebuie sa rasnesc mai fin ca sa am aceeasi ratie de 1:2 in 24-28s. Sa fie oare aceasta cauza pentru care mi se pare, cu orice cafea am incercat, ca rezultatul este unul mai amar? Pe sita standard, rasnind un pic mai grosier, nu se mai simt asa rau notele amare.
Intrebarea este daca sita IMS ar face o diferenta in sensul acesta sau fac eu ceva gresit?
ECM Puristika | Eureka Atom 75E (ex Lelit Wiliam)
Espressoman infocat
Ploiești
Ai testat cu mai multe tipuri de cafea? Cafelele se comporta diferit în funcție de origine și procesare
Fără zahăr
București
(25-09-2020, 10:37)dpvue Wrote: Singurul motiv pentru care as schimba cosul OEM ar fi faptul ca stropeste in lateral atunci cand folosesc portafiltrul fara fund. Intrebarea e daca pe ASCASO este vreo imbunatatire sub acest aspect?
Folosesc sita Ascaso de aproape 1 an și pentru mine reprezintă o îmbunătățire netă față de cea stock.
La capitolul stropi se comportă la fel. De fapt așa se va comporta orice sită, afară de cazul în care ai o rutină sănătoasă unde distribui corect cafeaua în sită.
All in all, eu îți recomand 100% sita Ascaso. Este de N ori mai bine făcută decât cea stock.
Drept caveat, așa cum a zis și Florin mai sus, aceasta are buza plată și deci ceva mai scundă decât cea a sitei stock. Ca atare, dacă ai garnitura de grup mai veche, va fi nevoie să strângi ceva mai mult de PF ca să nu-ți "dea" apă pe lângă. :)
Lelit PL41LEM + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic
Espressoman infocat
Bucuresti
(25-11-2020, 09:59)lucimunteanu Wrote: Ai testat cu mai multe tipuri de cafea? Cafelele se comporta diferit în funcție de origine și procesare
Da, am tot testat de la diversi prajitori. O diferenta in bine o face cafeaua medium prajita. In rest, cu Ascaso, pe cafelele light reusesc cumva sa extrag un gust amarui.
ECM Puristika | Eureka Atom 75E (ex Lelit Wiliam)
Fără zahăr
București
25-11-2020, 11:28
(Edited 25-11-2020, 11:29 by TVTVTV.)
Scade temperatura PID-ului cu 1-2 grade. Ar tre'i să ajute.
Mai ai posibilitatea să macini mai grosier dar să mărești doza. Sau poți să scoți mai puțin lichid în ceașcă.
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
Salut, aveți idee unde as putea găsit o sita ASCASO? Cei de la Barshaker nici nu o mai au pe site, mi-au spus ca din vara au fost comandate și nu au ajuns.
Deasemenea exista variații? Încap 18gr in cea de 14gr cod I.280?
Mulțumesc.
Expobar Brewtus IV & IMS Precision Group Shower Screen, portafiltru naked & IMS Competition Precision Filter Ridged Basket 16/20 gr - B70 2T H26.5 M, Eureka Mignon & espresso burrs, Kinu M47 Phoenix, Fuego coffee scale, tamper 58,5mm
Espressoman infocat
București
(11-12-2020, 10:41)ovidiut Wrote: Salut, aveți idee unde as putea găsit o sita ASCASO? Cei de la Barshaker nici nu o mai au pe site, mi-au spus ca din vara au fost comandate și nu au ajuns.
Mulțumesc.
Salut, nu stiu unde poti sa găsești dar intra sigur 18gr in ea. Pe ea scrie 14gr dar intra intre 14-20gr in descrierea produsului. Acum depinde de cafea, daca faci WDT, de rasnita. Spun asta pentru ca in urma unui WDT cu ceva gen Gribli cafea isi mareste volumul, devenind mai pufoasa. Eu folosesc 18.5gr cu succes la majoritatea cafelelor. Spor!
La Pavoni Professional fully upgraded/Niche Zero/Cafflano Kompresso/
Past: Lelit PL41TEM
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
(11-12-2020, 11:29)IonutMihail Wrote: (11-12-2020, 10:41)ovidiut Wrote: Salut, aveți idee unde as putea găsit o sita ASCASO? Cei de la Barshaker nici nu o mai au pe site, mi-au spus ca din vara au fost comandate și nu au ajuns.
Mulțumesc.
Salut, nu stiu unde poti sa găsești dar intra sigur 18gr in ea. Pe ea scrie 14gr dar intra intre 14-20gr in descrierea produsului. Acum depinde de cafea, daca faci WDT, de rasnita. Spun asta pentru ca in urma unui WDT cu ceva gen Gribli cafea isi mareste volumul, devenind mai pufoasa. Eu folosesc 18.5gr cu succes la majoritatea cafelelor. Spor!
Mulțumesc, o sa o mai caut.
Expobar Brewtus IV & IMS Precision Group Shower Screen, portafiltru naked & IMS Competition Precision Filter Ridged Basket 16/20 gr - B70 2T H26.5 M, Eureka Mignon & espresso burrs, Kinu M47 Phoenix, Fuego coffee scale, tamper 58,5mm
Espressoman infocat
Bucuresti
(11-12-2020, 11:58)ovidiut Wrote: (11-12-2020, 11:29)IonutMihail Wrote: (11-12-2020, 10:41)ovidiut Wrote: Salut, aveți idee unde as putea găsit o sita ASCASO? Cei de la Barshaker nici nu o mai au pe site, mi-au spus ca din vara au fost comandate și nu au ajuns.
Mulțumesc.
Salutare, ai gasit de unde sa cumperi sita?
Espressoman Administrator
Bucuresti
Se pare ca @
razvanMB aka Tastecrafters vor deveni importatori Ascaso si vor aduce si site in ianuarie, alaturi de un dual boiler..sa vedem..
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Espressoman infocat
Bucuresti
Multumesc pentru raspuns, atunci mai am rabdare pana in Ianuarie.
Espressoman infocat
Oradea
23-12-2020, 23:00
(Edited 23-12-2020, 23:08 by Daniul.)
Salut! Am o sita IMS de 57mm pentru 41TEM dar nu mi da seama cantitatea maxima ce o pot pune in sita. Cum pot vedea sau cum imi pot da seama daca este prea plina? (Precizez ca am facut un shot cu 18g dar parca era prea plin)
Si as mai avea o intrebare. Recomandati alta sita fata de IMS pt PF naked?
Rocket R58 - Flow Control + G-iota DF64 + Eureka Atom 75; 1zpresso K-Max, Kettle Klarstein, Flair Pro
Espressoman infocat
Bucharest
(23-12-2020, 23:00)Daniul Wrote: Am o sita IMS de 57mm pentru 41TEM dar nu mi da seama cantitatea maxima ce o pot pune in sita. Cum pot vedea sau cum imi pot da seama daca este prea plina? (Precizez ca am facut un shot cu 18g dar parca era prea plin)
Și eu am tot IMS, pun constant 18gr, uneori chiar 19gr. In funcție de densitatea cafelei unele ocupa un volum mai mare in sita, altele mai puțin.
Bugster+Honne, Kinu
Espressoman infocat
Bucuresti
(23-12-2020, 23:00)Daniul Wrote: Salut! Am o sita IMS de 57mm pentru 41TEM dar nu mi da seama cantitatea maxima ce o pot pune in sita. Cum pot vedea sau cum imi pot da seama daca este prea plina? (Precizez ca am facut un shot cu 18g dar parca era prea plin)
Si as mai avea o intrebare. Recomandati alta sita fata de IMS pt PF naked?
Pune o bucata de bat de chibrit sau scobitoare pe cafea (pe lung, evident nu infipt in cafea:), baga portafiltrul in grup, apoi scoate-l si vezi daca s-a apăsat in cafea. Daca da, scade cantitatea.
Lelit PL81T, Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton
Espressoman infocat
Oradea
Tocmai ce am cumparat o sita Ascaso 14-18g de la Barshaker. Bucuros, primul lucru pe care il fac e o cafea, nu? Surprize surprize.. atat nivelatorul Motta cat si tamperul AVX nu intra inauntru... Dezamagire maxima.. acum stau cu o sita pe cap
Rocket R58 - Flow Control + G-iota DF64 + Eureka Atom 75; 1zpresso K-Max, Kettle Klarstein, Flair Pro
Fără zahăr
București
Cel mai mare tamper care se potrivește cu Ascaso-ul pe 57 este cel stock Lelit, de 57.35 mm.
espressoman amator
TIMISOARA
Sita e de 58mm restul 58.4mm....ghinion...
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.
Espressoman infocat
Brasov
Care este diferenta intre sitele VST, IMS, Ascaso si cea dubla livrata cu lelit de 57mm?
Lelit Bianca V3 Black, Bentwood Vertical 63, Kinu M47 Phoenix, Felicita Arc, VST15G, Outin nano. Anterior: Crem One 2B VP PID WTN, Fiorenzato AllGround, Lelit PL042TEMD
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
(16-12-2020, 23:32)Razvan Ghita Wrote: (11-12-2020, 11:58)ovidiut Wrote: (11-12-2020, 11:29)IonutMihail Wrote: (11-12-2020, 10:41)ovidiut Wrote: Salut, aveți idee unde as putea găsit o sita ASCASO? Cei de la Barshaker nici nu o mai au pe site, mi-au spus ca din vara au fost comandate și nu au ajuns.
Mulțumesc.
Salutare, ai gasit de unde sa cumperi sita?
Am reușit să o găsesc în cele din urmă în Uk, pe eBay. Am comandat-o și mi-a ajuns zilele trecute. Am fost puțin reticent deoarece descrierea nu era completă, am decis însă să risc. Se găsește ușor cu o căutare “ASCASO I.280”.
Lelit Anna PL41TEM & ASCASO Precision I.280, Kinu M47 Phoenix, tamper Motta 57mm
Espressoman infocat
Brasov
Daca este vorba de Ascaso de 57mm au la barshaker, este in stoc.
Lelit Bianca V3 Black, Bentwood Vertical 63, Kinu M47 Phoenix, Felicita Arc, VST15G, Outin nano. Anterior: Crem One 2B VP PID WTN, Fiorenzato AllGround, Lelit PL042TEMD
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
Am observat și eu acest lucru acum însă când am comandat-o de pe eBay, ei nu aveau in stoc și nu au putut sa îmi ofere un termen de livrare exact( aveam o comandă plasată la ei de două luni)
Lelit Anna PL41TEM & ASCASO Precision I.280, Kinu M47 Phoenix, tamper Motta 57mm
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
Sitele astea Ascaso nu sunt defapt sitele care vin din fabrica cu espresoarele Ascaso? Sau sunt competition gen?
Poate confirma cineva ca poate extrage mai bine cu ele? Gustul fiind subiectiv.
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
Profitec Drive, Eureka Mignon Libra, Felicita Arc, Accesori: IMS Competition Filter, IMS Big Bang.
Espressoman Administrator
Bucuresti
Cele pe 57mm despre care se face vorbire pe aici veneau doar pe unele modele, nu stiu exact care, am impresia ca pe cele mai scumpe. Oricum, se aude ca ar fi ultimul an de productie pentru aceste site, din pacate.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
(05-02-2021, 01:27)Lyvyoo Wrote: Cele pe 57mm despre care se face vorbire pe aici veneau doar pe unele modele, nu stiu exact care, am impresia ca pe cele mai scumpe. Oricum, se aude ca ar fi ultimul an de productie pentru aceste site, din pacate.
Imi e frica sa o iau si sa fie defapt o sita standard de fabrica pt Ascaso. Ca si cum ar lua cineva cu Ascaso de Lelit. Macar IMS pretind ca e imbunatatita.
Nici nu ma mir ca le scot. IMS nu mai gasesc la noi. Probabil scot si ei. Dimensiunea asta stupida de 57 e doar pe Lelit si Ascaso sau cel putin o cota asa de mica de piata ca nici chinezii de pe Ali nu fac nimic pe dim. asta.
Cred ca daca stiam inainte ma gandeam de 2 ori la achizitie.
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
Profitec Drive, Eureka Mignon Libra, Felicita Arc, Accesori: IMS Competition Filter, IMS Big Bang.
Fără zahăr
București
Eu am și IMS și Lelit stock și Ascaso. IMS-ul e pus la păstrare pentru că mi-e greu să înghesui mai mult de 14 grame în ea atunci când am o cafea mai prăjită-n meniu iar sita stock este net inferioară celei Ascaso ca finisaje/uniformitatea găurilor. Din punctul meu de vedere, Ascaso este must pe Lelit 57 mm.
Despre grupul de 57 mm: nu a ascuns nimeni niciodată faptul că dacă vrei jucării trebuie să îți iei 58 mm. Însă și pe 57 ai tampere la greu, nivelatoare, pâlnii. Nu pricep mai exact ce-ți lipsește.
Espressoman infocat
Bucuresti
05-02-2021, 12:44
(Edited 05-02-2021, 12:45 by Jethro.)
(05-02-2021, 12:00)TVTVTV Wrote: Eu am și IMS și Lelit stock și Ascaso.
Salut!
Poti sa-mi spui te rog daca intre IMS si Ascaso in aceleasi conditii de extractie e diferenta de gust in ceasca?
Eu am IMS Competizione si Lelit stock. Pt. IMS trebuie sa rasnesc mai fin decat pt. Lelit ca sa obtin acelasi flow dar gustul e mai bun.
Daca Ascaso e peste IMS asi lua una.
Merci!
Lelit PL41TEM * Arco Combo/Mazzer SJ/Sage Dose Control Pro 600SIL * Ibric turcesc * Moka Pot BERLINGER HAUS Emerald/ PETERHOF * Pour Over Hario V60-01
Fără zahăr
București
05-02-2021, 13:25
(Edited 05-02-2021, 13:44 by TVTVTV.)
Jethro, din punctul
meu de vedere Ascaso este peste IMS deoarece:
- suportă o cantitate mai mare de cafea, deci poți extrage mai mult lichid în ceașcă;
- are net mai multe perforații decât IMS, deci poți măcina mai fin pt. un gust mai intens.
Pe scurt, mie IMS-ul îmi pare că aduce mai multă claritate în ceașcă pe când Ascaso-ul un gust mai intens (sacrificând cumva din claritate).
A propos de perforații, iacătă cum arată side by side:
1)
Spate (IMS sus, Ascaso jos);
2)
Față (Ascaso sus, IMS jos).
Espressoman infocat
Brasov
De unde se poate lua IMS de 57mm? În lista de IMS nu am găsit așa ceva.
Espressoman infocat
Bucuresti
05-02-2021, 15:51
(Edited 05-02-2021, 16:00 by Jethro.)
(05-02-2021, 13:25)TVTVTV Wrote: Jethro, din punctul meu de vedere Ascaso este peste IMS deoarece:
- suportă o cantitate mai mare de cafea, deci poți extrage mai mult lichid în ceașcă;
- are net mai multe perforații decât IMS, deci poți măcina mai fin pt. un gust mai intens.
Pe scurt, mie IMS-ul îmi pare că aduce mai multă claritate în ceașcă pe când Ascaso-ul un gust mai intens (sacrificând cumva din claritate).
A propos de perforații, iacătă cum arată side by side:
1) Spate (IMS sus, Ascaso jos);
2) Față (Ascaso sus, IMS jos).
Multumesc! O sa iau si eu un Ascaso si probabil o a vand IMS-ul
(05-02-2021, 14:53)iliescu.iulian Wrote:
(05-02-2021, 14:53)iliescu.iulian Wrote: De unde se poate lua IMS de 57mm? În lista de IMS nu am găsit așa ceva.
https://www.avxcafe.com/IMS-Lelit-Filter...escription
Lelit PL41TEM * Arco Combo/Mazzer SJ/Sage Dose Control Pro 600SIL * Ibric turcesc * Moka Pot BERLINGER HAUS Emerald/ PETERHOF * Pour Over Hario V60-01