Welcome Back Log In Create Account

Aliniere DF64 - Brasov only

Salutare,

Cineva in zona Brasovului m-ar putea ajuta cu o aliniere a cutitelor la un DF64 gen 1?
Am vazut tutoriale, insa nu am reusit sa-i dau de cap...

Multumesc!

Reply
(14-07-2026, 10:44)BenTr23 Wrote: Salutare,

Cineva in zona Brasovului m-ar putea ajuta cu o aliniere a cutitelor la un DF64 gen 1?
Am vazut tutoriale, insa nu am reusit sa-i dau de cap...

Multumesc!

Salut! Ți-am lăsat mesaj privat.
Gaggia Classic Pro, Kinu m47 Phonix

Reply
Daca ne spui ce probleme intampini, poate reusim sa te ajutam cu sfaturi.
#Lelit Bianca V3 Gold #DF64V + SSP MP, #Eureka SD Pro #Pullman 876 #VST #WWW.CAFFYX.APP - Espresso Journal & Live Data Monitoring (Personal Project)

Reply
Salutare! A pus o poza cu cuțitele și sunt curios dacă vi se par în regula asa. Cel mobil este atins 100% pe margini iar celalalt cam un sfert este neatis. Dacă pun ceva pe partea aceea sa ridic, folie de aluminiu de exemplu, rămâne neatinsa toată jumătatea celalata. Mersi de sfaturi! [Image: jetnfuh.jpeg][Image: l1D32fg.jpeg]

Reply
Probabil unul dintre cutite este stramb. Nu o poti rezolva zic eu
alte cutite

Reply
(15-07-2026, 20:30)distrugatorul Wrote: Probabil unul dintre cutite este stramb. Nu o poti rezolva zic eu
alte cutite

Dă. Nu m-am gândit la asta. În schimb am observat ca sunt tocite destul de mult pe margini ca și cum au fost frecate mult timp și s-au deformat.

Reply
Daca calca perfect pe burr carrier amandoua atunci unul dintre ele din fabrica are mai mult material pe o latura…si din nou nu poti rezolva
Cam asta e buba ieftinaturilor

Reply
(15-07-2026, 20:07)ignatstefan97 Wrote: ... celalalt cam un sfert este neatis. Dacă pun ceva pe partea aceea sa ridic, folie de aluminiu de exemplu, rămâne neatinsa toată jumătatea celalata.
Trebuie sa gasesti ceva mai subtire decat folia de aluminiu.

Reply
(15-07-2026, 22:04)alexandrul Wrote:
(15-07-2026, 20:07)ignatstefan97 Wrote: ... celalalt cam un sfert este neatis. Dacă pun ceva pe partea aceea sa ridic, folie de aluminiu de exemplu, rămâne neatinsa toată jumătatea celalata.

Ai încercat tu cu ceva sa doar îți dai cu părerea? Fără atac la persoana. ?

Reply
(15-07-2026, 22:04)alexandrul Wrote: ...

Nu prea exista... nu la indemana tuturor, cum e cea de uz casnic. Vorbim de 10 microni totusi...
Din contra, e prea subtire, se foloseste impaturita in 3-4 straturi.

Ca sa eliminati cutitele din dilema, se cam impune o vizita la un atelier mecanic dotat cu micrometru palpator (ceas comparator). Subleru e cam depasit pentru nivelul acesta, chiar cele digitale.

Reply
Aparent folia de aluminiu nu e deloc standard, pe horeca-trading-distribution punct ro gasesti 2 variante: 9 si 15 microni.
Conform google exista pe piata folii incepand de la 5 microni.

De amorul artei eu as incerca sa folosesc bucati de 9 microni intr-o zona si 15 microni in partea opusa, teoretic as obtine o diferenta de doar 6 microni intre cele 2 zone.

Ce nu am gasit deloc pe la noi (pentru alt hobby): folii din alama (sau cupru) de 50 microni.
MHW-3BOMBER Blade R3

Reply
(15-07-2026, 20:07)ignatstefan97 Wrote: Salutare! A pus o poza cu cuțitele și sunt curios dacă vi se par în regula asa. Cel mobil este atins 100% pe margini iar celalalt cam un sfert este neatis. Dacă pun ceva pe partea aceea sa ridic, folie de aluminiu de exemplu, rămâne neatinsa toată jumătatea celalata. Mersi de sfaturi! 

Plecand de la pozele tale eu as adauga aici ceva folie de aluminiu, in prima faza intr-un strat si daca nu este suficient as merge cu doua straturi.

[Image: PIQzRmp.jpeg]
Starseeker (AK74 & Edge Plus) + Rocket R58 + Hottop

Reply
(16-07-2026, 07:57)alexandrul Wrote: ...
Ce nu am gasit deloc pe la noi (pentru alt hobby): folii din alama (sau cupru) de 50 microni.

Exista de cupru de 65-70 microni, cu adeziv, pentru prototipizare cablaje imprimate, am postat in alt topic.
https://www.adelaida.ro/banda-de-cupru-n...50300.html

Reply
E suficient de aproape, multumesc frumos!
MHW-3BOMBER Blade R3

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)