Welcome Back Log In Create Account

Alegeri SCA Romania

(19-12-2023, 18:06)Lyvyoo Wrote: Au castigat Andrei si echipa! Incepe o noua era, incredibil!!!!
FELICITARI, Andrei, si spor! Cool
LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E, Lagom P-64 SSP HU, Kinu Classic M47

Reply
Ceva... se schimba :s

https://sca.coffee/sca-news/2024/3/7/new...model-2024

Reply
Era si timpul sa evolueze! Pana acum, in afara de sprijinul pentru candidatul preferat la alegeri nu stiu la ce folosea sa fii membru SCA, si nu ma refer la useri casnici, evident.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Beneficiai de reducere la cursurile sca, la evenimentele lor (uneori chiar bilet gratis), la un moment dat era si o revista tiparita+posibilitatea de a vota.
Aeropress, V60, Kalita wave, Kinto 01, Hario Syphon, Gabi Master A, Comandante Nitro blade, Hario v1 scale, Acaia Pearl, Acaia Lunar,  Synesso, Mythos 1

Reply
"Associate member" poate participa la competitii si traininguri si e gratis. Impreuna cu niste schimbari in legatura cu organizarea competitiilor locale.

"Professional member" poate vota, dar pretul a crescut de la $66 la $100. Deci bariera de trecut ca sa votezi este mai sus, si nu este insotita de alte beneficii. De asemenea, am vazut un ca in 2022 veniturile din cotizatiile membrilor au fost vreo 10-15% din total.

Foarte trist.
DF64 SSP MP, Lelit PL41TEM | Arco 2-in-1, La Pavoni Europiccola 1979

Reply
(19-06-2024, 14:45)Lyvyoo Wrote: Via Instagram Bogdan Georgescu 

... imagine cu un comunicat SCA despre cafele infuzate in copetitii...

Ma-s fi asteptat ca astfel de informari sa vina de la SCA Romania, ca si diverse buletine informative, cum ar fi despre apropiatul World of Coffee Copenhaga, si ce mai au pe agenda publica.
Nu doar sa ne viziteze in campanie electorala, si pe urma uitarea... ca in real politik

Reply
Datele si locatiile evenimentelor SCA de la anu, pentru cine isi planifica din timp.
https://sca.coffee/sca-news/2025-world-c...continents

Reply
SCA isi extinde atributiile, inghitind si programul de Q-grading.

https://www.coffeeinstitute.org/post/q-c...on-pathway

https://coffeequalityinstitute.sharepoin...Q?e=kZ1IC7

Cam monopolistica atitudine... sa ai toate ouale in acelasi cos...

Reply
Pica greu la lingurica... aia de q-grader Tongue ... miscarea asta de inghitire pe nemestecate

Quote:the announcement ... elicited a broad range of emotions from specialty coffee professionals, many of them negative.
...
I think that there are a lot of people who are on the inside of the system — who are lecturers or [Q] instructors or graders, people who have built consulting businesses on the backbone of this — who are feeling pretty sidelined and confused right now...

https://dailycoffeenews.com/2025/04/29/e...-of-the-q/

Reply
Au ridicat stacheta inca un pic... acum avem si echivalentul stelei Michelin pentru lumea cafelei...

Quote:Candidates must hold all four SCA Skills Diplomas — Café, Roastery, Coffee Trade and Sustainable Coffee — plus a current Q Grader License, along with relevant industry experience and professional recommendations.

Applicants who clear that bar must then pass a 100-point knowledge exam and an interview before entering a five-day preparatory program and four final exams, including three case-study assessments and one communication exam.

https://sca.coffee/education/masters

Inca o stire care ne-ar fi fost placut sa o aflam de la SCA Romania...
Ne vedem la alegerile urmatoare ! Wink

Reply
Era si timpul pentru o modificare de acest gen. La noi este El Dorado cu acelasi serif mereu.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Care modificare? Confused

La noi in tara cati sunt cu cele 4 diplome + Q grader, ca macar sa intre la preselectie ? Confused

Reply
Nu stiu exact, dar sunt multi cu diplome, inclusiv ca Q graderi. Doar ca nu vor sa intre in ce se intampla acum. 
Si oricum, macar exista un target profesional pentru viitorii conducatori, ceea ce nu e deloc rau.

Reply
Ma rog, stii mai bine, te invarti in alte sfere... vad ca iei masteratele astea in sens universitar... ceeace nu as fi facut vreodata un astfel de paralelism.
Nu mi-as fi pus niciodata problema ca in cafea se pot gandi unii la cariere in care sa avanseze... in ce ierarhie? ... pana unde ? Conducatori de ce ? De bule in care se inchid singuri ?
Nici in gastronomie n-am auzit de vreunul care sa il ajute steaua Michelin la obtinerea unui post intr-o structura gen corporativa...

Eu vad mai mult apucaturi de marketing decat educationale in SCA...

Reply
Cred ca @Andrei Tecau ne poate oferi o perspectiva obiectiva aici, are si multe diplome, a fost si prin SCA, intelege bine rostul sau inutiiltatea unor hartii versus ce poti face sau ce nu face cu ele in domeniul cafelei.

Reply
Salutare. Eu am ales sa investesc in educatia mea si in cursurile SCA incepand din Februarie 2019 iar pana in prezent am dobandit certificarile Professional pentru Brewing si Sensory, urmeaza Green Coffee in Sept-Oct 2026. Intre timp SCA a lansat programul Evolved Q si am dobandit certificarea de Q Grader si Q Instructor. Am atasat o poza cu diplomele obtinute.

Din punctul meu de vedere investitia o fac in pregatirea mea, atat personala cat si profesionala (Sensory ajuta foarte mult in viata de zi cu zi, iar Green Coffee ma ajuta enorm la ceea ce fac acum pentru Prajitoria GUIDO). 

pe platforma SCA https://specialtycoffee.my.site.com/s/sc...-directory puteti vedea cati AST si Q Graderi avem in Romania (momentan eu sunt singurul AST iar la Q Grader mai figureaza cineva din Constanta, dar nu cunosc acea persoana), va inregistrati ca learner, nu e nevoie sa achitati taxa de membru. 

Referitor la certificarea Master of Specialty am atasat un print screen cu progresul meu de pana acum, ar trebui sa parcurg toate cele 4 module Cafe Diploma, Coffee Trade Diploma, Roastery Diploma si Sustainable Coffee Diploma...lucru care necesita o investitie de timp si bani. Momentan focusul meu este pe Sensory si Green Coffee deoarece prin acestea 2 pot contribui major la activitatea GUIDO si ceea ce fac in prezent. 

Iar daca sunteti curiosi de cursuri ma puteti contacta. 

Mai povestim la cuppingul din 13.06.2026 pentru cei care s-au inscris. 

O zi excelenta.

Attached Files Thumbnail(s)

#MinaDallaCorte #MahlkonigEK43s_limited_edition_moss_green #comandante+redclix #syphon

Reply
Bravo! Totusi insist cu intrebarea, va ajuta cu ceva viitorul  SCA Romania faptul ca se impun niste conditii mai structe legate de diplome pentru cine vrea sa fie in board? Se vor pune anumite bariere care nu erau pana acum?

Reply
(11-06-2026, 08:06)Lyvyoo Wrote: Bravo! Totusi insist cu intrebarea, va ajuta cu ceva viitorul  SCA Romania faptul ca se impun niste conditii mai structe legate de diplome pentru cine vrea sa fie in board? Se vor pune anumite bariere care nu erau pana acum?

Atata timp cat nu exista persoane dispuse sa se implice in procesul de alegeri, sa plateasca taxa de membru (pentru ca trebuie sa ai membership platit ca sa poti vota sau sa te inscri ca si member in alegeri) vor ramane aceeasi oameni in comitet. SCA chapter Romania, ca si celelalte chapter-uri, e bazat pe alegeri si comunitatea ii voteaza pe membri. Pana acum nu s-a tinut cont de experienta sau certificari. 

Cu GUIDO vom merge la WOC Bruxelles si incerc sa stabilesc o intalnire cu coordonatorul SCA regiunea noastra pentru a afla mai multe info.
#MinaDallaCorte #MahlkonigEK43s_limited_edition_moss_green #comandante+redclix #syphon

Reply
Salut, se pare ca vom avea alegeri. mailul a venit catre mine in calitate de membru SCA. in prezent sunt vreo 30 si putin de membri (concurentii la competitii, AST certificati si cativa pasionati). in functie de propunerile membrilor vom avea si viitorul comitet...=518,center
Dear SCA Members and Friends,

We are writing to inform you that the SCA Chapter elections are starting in the next two weeks. Nominations will open on Wednesday, July 1, at which point we will send you an email with a link to submit your nomination.

We hope you will consider participating in this election by either nominating yourself or another committed coffee professional to one of the coordinator roles available. Your support will ensure that your Chapter is well represented by a strong leadership team for your community.

The roles open for election for a three-year term are:
  • National Coordinator
  • Education Coordinator
  • Marketing & Community Coordinator
  • Events Coordinator
  • Judges Coordinator
Visit this link to learn more about the responsibilities of elected SCA Chapter volunteers​.

See the Full Election Timeline:
  • Wednesday, July 1: Nominations Open
  • Monday, July 13: Nominations Close
  • Wednesday, July 29: Voting Opens
  • Monday, August 10: Voting Closes
  • Wednesday, August 19: Results Announced

How Should I Prepare for the Election?
  • All SCA members (Associate, Professional, or Company) are eligible to submit nominations
  • Professional or Company members can vote in SCA Chapter elections
  • You can check your membership type in the SCA Member Portal. If you'd like to upgrade your membership to a Professional or Company subscription please do before the voting cut-off date of Thursday, August 6 
  • Nominating yourself or someone else? Get your nomination details ready before nomination week. You’ll need the nominee’s full name and email address

Why Should I Nominate Myself to Serve on my SCA Chapter?

A chapter reflects the SCA’s global vision, mission, and purpose on a local scale. Chapters can more efficiently develop and serve their communities with respect to culture and language. As an SCA Chapter, you can provide access, influence, and a sense of belonging to your local community as part of a greater global network.

SCA Chapters are run by volunteers elected by SCA members in their country. The election is administered by SCA staff and communicated via email to all SCA members in the country. Anyone from the community can be nominated for a leadership position. There is no limit to the number of nominees, but all nominees are required to be a member if they wish to run in the election. The elected SCA Chapter Coordinators serve a three-year term after which an election is held again.

That’s it for now. Please keep an eye out for an email next week announcing the start of the nominations process.

Thank you for taking part in this important process for your community!

Katarzyna Zyzalo-Moczydlowska
Partnerships Director
Specialty Coffee Association
community-partnerships@sca.coffee

Reply
Salut!
Cu ce putem ajuta, Andrei?
• VBM Domobar S • Hedone Bugster • Expobar Brewtus • Iberital Expression 
• Mahlkönig EK43 • Victoria Arduino Mythos 2 • Fiorenzato F83E XGI • Mahlkönig Tanzania • Hedone Honne • Mahlkönig KENIA 

Reply
Gata, s-au ales!

[Image: 6DIYCmC.jpeg]

Reply
Si incepe... Judgment Day

https://www.eventbrite.com/e/world-coffe...3538926594

... se vand bilete, cum altcumva...

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)