Hello There, Guest! Login Register


Alegeri SCA Romania

#1
Salutare comunitate,

Ma adresez azi tuturor fanilor cafelei de specialitate care doresc sa se implice in demersurile din aceasta industrie. Specialty Coffee Association (SCA) divizia din Romania are alegeri pentru membri echipei, aici puteti vedea nominalizatii: https://sca.coffee/sca-news/community/sc...tors-pcyl8 (mai in josul paginii).

Pentru a putea vota e nevoie sa fiti membri SCA, cu taxa achitata pana pe 5 Decembrie 2023. Aici va puteti face contul si activa membershipul: https://specialtycoffee.my.site.com/s/login/

Taxa de membership este de 66 eur / 1 an.

Eu va ofer mini-curs sensory (2 ore de cupping cu 4-6 cafele care cuprinde: analiza senzoriala, aciditate, corpolenta, folosirea Coffee Value Assessment Form) GRATUIT pentru toti cei care sunteti dispusi sa faceti investitia in membership SCA si sa ma votati pe mine si echipa mea (Mihai Panfil, Bianca Ganea, Alexandru Raduca).

*pentru participarea la cursul de mai sus o sa fie nevoie de confirmarea votului din partea voastra, print screen sau mail dupa ce ati votat.

Voi tine cursurile in Bucuresti, din Ianuarie 2024 pana in Martie 2024 (vinerea si sambata, din 2 in 2 sapt, mai multe sesiuni pe zi in functie de numarul de solicitanti, maxim 6 pers/sesiune).

Va multumesc mult pentru sustinere.
#MinaDallaCorte #MahlkonigK30 #MahlkonigEK43s_limited_edition_moss_green #comandante+redclix+black_crank
 
Reply
#2
Vreo posibilitate ca unul din cursuri sa-l tii la Brasov?
Vibiemme Super 2B/PID, Honne/Arco, Bullet R1 v2
Prev: Breville BES920XL 2B, Niche Zero, K30, KN-8828B-2K+
Prev: LaSpaziale S1 Vivaldi II, Mazzer Mini E, Baratza Sette 270W, Kinu M47
Prev: Gaggia Evolution PID, Varion Home, Ascaso I-mini I1
 
Reply
#3
Va aparea in curand pe forum programa de cursuri alaturi de toate detaliile. In sfarsit vom avea un om pe care espressomanii sa se bazeze in materie de cursuri home barista, experienta, pasiunea si cursurile de formare ale lui Andrei, alaturi de felul lui de a fi pur si simplu ca om, fiind un mare castig pentru aceasta comunitate, veti vedea...
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#4
De ce suntem trimisi la pagina SCA UK si acolo vedem nume romanesti :s Huh
 
Reply
#5
Mi-am activat membership, chiar planuiam sa particip la vot. Insa nu gasesc optiunile de vot.
DF64 SSP MP, Lelit PL41TEM | Arco 2-in-1, La Pavoni Europiccola 1979
 
Reply
#6
my.site asta, nu e ceva optiune pentru ceva de buget redus?
 
Reply
#7
sunt eu prea incepator sau mi se cer 66 euro pentru a avea privilegiul de a vota pe cineva ?
parca se obisnuia invers. sa ma plateasca cei care imi doresc votul. o galeata, un ulei, o umbrela ?
Si faza cu gratuit cursul daca ma votati si platiti 66 euro ?
de ce nu cursuri gratuite pentru toti cei care doresc si apoi votati cu cine doriti daca doriti?
Vreau si eu sa fiu ales presedinte de bloc,
Va rog sa ma votati dupa ce platiti taxele la blocul meu pentru o luna.
Hario V60 / Switch Immersion Dripper/ Kingrinder K6 / Kettle Klarstein
Arco manual grinder + POB / Adler AD 1349 kettle
Skywalker roaster v1



 
Reply
#8
Calitatea de membru este necesara daca vrei sa te implici in SCA, cum ar fi sa votezi comitetul de conducere, sa participi la competitii sau la cursuri.

Nu te obliga nimeni sa participi, Andrei vrea sa isi recompenseze sustinatorii in felul in care poate el, punandu-si in valoare certificarea AST.

Este o ocazie in care putem sa ne implicam in functionarea SCA, in loc sa criticam de pe margine, cu pretul unui kg de cafea mai rasarita, sau 2kg pentru espresso.
DF64 SSP MP, Lelit PL41TEM | Arco 2-in-1, La Pavoni Europiccola 1979
 
Reply
#9
Acum am inteles.
Imi cer scuze credeam ca doar se cer bani.

Dupa ce am inteles, chiar va rog sa platiti cei 66 de euro pentru ca zice colegul @adrian1 nu sunt multi bani si merita.
Nu sunt sigur, dar probabil astia sunt valabili doar ptr anul 2023. deci ar fi si mai bine sa platiti si taxa ptr 2024.
Hario V60 / Switch Immersion Dripper/ Kingrinder K6 / Kettle Klarstein
Arco manual grinder + POB / Adler AD 1349 kettle
Skywalker roaster v1



 
Reply
#10
Păi omul scrie clar:

”Ma adresez azi tuturor fanilor cafelei de specialitate care doresc sa se implice in demersurile din aceasta industrie”

Nu vrei sa te implici nu platesti. Simplu. Nu îți ia nimeni banii din buzunar. Sunt sigur ca cei ce cotizează nu o fac doar pt ca ai prea mulți bani și nu știu pe ce să-i cheltuiască. Dar la cum ai pus problema cu siguranță treaba asta nu e pt tine :)
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60
 
Reply
#11
Da, de asta mi-am cerut scuze.
Nu am citit destul de atent.
Hario V60 / Switch Immersion Dripper/ Kingrinder K6 / Kettle Klarstein
Arco manual grinder + POB / Adler AD 1349 kettle
Skywalker roaster v1



 
Reply
#12
Trebuie sa aiba cheltuieli foarte mari o astfel de asociatie... de nu poate folosi un sfert de cotizatie ca sa isi plateasca domeniul de internet...

Daca participarea la competitii impune membership, atunci dati-mi voie sa imi exprim parerea ca e o .... mai bine ma cenzurez.
Pot ajunge in lotul olimpic al Romaniei, in orice sport, fara sa fiu membru/afiliat la nici un club, doar sa ma inscriu in competitii si sa inving pe restul, fara sa platesc taxa de concurs.
 
Reply
#13
cred ca lucrurile asociate cu SCA, membrii, certificari si toate cele sunt aplicabile mai mult pentru personalul din cafenele si firme, decat pentru home useri.

Jumate din cei care au castigat WBC au folosit variante ale lui Tetsu Kasuya, folosind rasnite normale(kinu, 1zpresso, comandante), adica ce fac si eu acasa de vreo cateva sute de ori pe an. Pentru mine e irelevant daca castig WBC, dar pentru o cafenea e misto ca pot sa zice ca barista care iti face cafeaua a castigat WBC.

La fel si cu Q-grader, multi sunt ”suparati” acum ca trebuie sa faca recertificarea la fiecare 3 ani(si din cate am inteles eu nu e ieftin deloc) si multi se intreaba cat de relevanti sunt Q-graderii intr-o lume subiectiva. La fel, pentru mine e irelevant daca unu imi spune Q ca asta e cafea de 90, daca mie imi place cea de 84, dar pentru firme e altceva, ca ei asa negocieaza pretul, desi si aici apar nemultumiri din cauza producatorilor.

Cat despre workshopuri, multi nu avem nevoie de ele, ba chiar pot fi periculoase ca cine stie ce a inteles tipul care-ti preda sau ce preferinte are, sau cat de in urma o fi cu ”noile” chestii. noi, citim, experimentam, s.a.m.d. Dar pentru cafenele si firme e oarecum ok ca vii cu certificarea ca ai barista advanced sau mai stiu eu ce.
zp6/v60 
 
Reply
#14
E mai complicat cu Q-graderii. Ei nu evalueaza cafeaua preparata de tine, fac cupping si evalueaza potentialul cafelei. De acolo pleaca si preturile cafelei.
Ca Gigel prajitorul vrea sa prajeasca pentru wave 1 sau de filtru e strict treaba lui. Dar sa faci carbune cu o cafea de 90 puncte e risipa…
Iar faptul ca tie iti place cafeaua la ibric facuta din cafea perpelita personal la tigaie nu inseamna ca nu sunt necesari.
Fiind vorba de o chestie senzoriala, nu este batuta in cuie in timp, de aia tot trebuie recertificari. Pana si la permisul auto trebuie sa mai dai examene medicale ca sa poti obtine permisul.
Iar inaintea unor sesiuni Q-graderii mai fac niste recalibrari intre ei. Tocmai pentru a analiza mai corect cafelele.
Bezzera Aria, PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
 
Reply
#15
da, e mai complicat cu Q-graderii si cam stiu care e rolul lor si nici nu ma pronunt despre utilitatea lor. 

ca sa intelegi la ce ma refer, daca ai timp si chef, poti urmari discutia de aici:

https://www.reddit.com/r/Coffee/comments...expensive/
https://intelligence.coffee/2023/09/q-graders/
zp6/v60 
 
Reply
#16
Ai nevoie de o evaluare unitara. E nevoie de o scoala pentru asta.
Ma indoiesc ca vei da de un Q-grader care sa zice de o cafea de 84p ca este de 90p. Sau invers.
Inclusiv de faptul ca poti identifica corect punctajul unei cafele de specialitate. Il luam ca atare. Oricum, aici vorbim de cupping-ul facut initial, nu de cafeaua prajita de X, cum o vedem noi uzual.
Vorbim pana la urma de niste chestii artizanale, unde fiecare prajitor pregateste cafeaua dupa propria viziune.
Bezzera Aria, PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
 
Reply
#17
In domeniul vinurilor sunt mult mai "avansati" decat aici in materie de scandaluri pe teme de evaluari si experti in vinuri... mergand pana la un doctorat la a carui dizertatie s-a servit vin alb "procesat" in asa masura incat o comisie de cativa zeci de... "W-graderi" au jurat ca beau vin rosu...
Asa ca as lasa-o mai usor cu aprecierile senzoristice.
Inca nu s-a vandut kilu de cafea cu un milion, cum s-a vandut recent o stcila de whisky, ca aveam si in bransa noastra un film "Angel Share" [emoji12]
 
Reply
#18
Pai nu cred ca la cafea vorbim de culoare. [emoji12]
E vorba de note.
Si da, procesarile de tot soiul afecteaza si gustul original.
Dar per ansamblu, gustul decide.

E cam greu sa compari cafeaua cu vinul, cafeaua fiind mult mai perisabila.
Nici paine nu vei vedea sa se vanda cu 1000 euro… [emoji12]
Bezzera Aria, PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
 
Reply
#19
cred ca nu e oarecum offtopic si sper sa nu-i fi stricat omului topicul, mai fac doar postul asta. ideea care vroiam sa o exprim e ca, daca vrei sa fii barista sau daca ai o firma, te ajuta oarecum certificarile si programele si toate chestiile alea de la SCA(sau poate nu, dar oricum nu e treaba mea, ca nu-s in postura asta), adica cred eu ca astia ar trebui sa fie membrii, nu bobita de pe forumul espressoman.

daca nu vrei sa fii barista si faci cafea pentru tine si familie, atunci:
1.nu ai nevoie sa participi la nu stiu ce concurs ca sa-ti valideze ceva. tu faci cafea buna si punct, daca e pe gustul tau e buna. desigur, evoluezi si descoperi alte moduri, alte idei si etc.
2.daca iei cafea verde si o prajesti tu, nu trebuie sa fii Q grader ca sa iei cafea buna(verde), sau nu e asa de relevant ce spune un nene care-i da o nota, conteaza ce spui tu si daca tie iti place. lucru care-l spune si tipul de la Bob, care e Q-grader, intr-un interviu: https://youtu.be/4-_NEsgBusY?t=706
3.poti invata si singur sa faci cafea buna acasa, fiindca ai informatie destula. desigur, trebuie filtrata si informatia asta, dar na, oamenii normali se prind.

desigur, orice in viata te poate ajuta, dar aici era vorba de a da si bani:)
zp6/v60 
 
Reply
#20
https://zilesinopti.ro/2019/05/17/lucrur...rei-tecau/
 
Reply
#21
Dupa ce am citit paragraful, Despre cafeaua perfectă: „Pentru mine ar fi o cafea preparată printr-o metodă alternativă (brew Coffee), care ar avea o aromă florală, puțin dulceagă și cu o aciditate subtilă.” ii doresc succes in alegeri Smile
 
Reply
#22
Cu siguranta ca destul de putini useri casnici sunt la curent cu ce dezastru a insemnat pentru evolutia cafelei de specialitate ramanerea la "putere" a unei singure persoane efectiv de-a lungul a "milioane de ani". De fapt pe noi nici nu ne intereseaza subiectul prea mult caci nu ne-a afectat cu nimic, neavand nicio legatura cu suflarea SCA si cu ceea ce coordoneaza ei. Am fi putut avea daca se crea o punte, poate o pepiniera sa zicem asa pentru competitii, dintre userii casnici obsedati de cafea. Sa nu uitam ca si Bogdan Georgescu, inainte de a fi campeon national si vice la mondial, si-a descoperit si dezvoltat pasiunea aici pe forum. Deci o conducere care l-ar avea pe Andrei Tecau sau pe altii ca el, ar incerca si o punte cu home userii cumva.

Nefiind in cercul intereselor legitime SCA, nici nu ne-am batut capul sa fim membri, mai ales ca multi prajitori mari  actuali au renuntat sa mai fie membri, unii facand campionate interne numai sa nu se mai duca la cele "oficiale". E mare pacat de aceasta atmosfera si de tot ceea ce gandesc oamenii din cafeaua de specialitate despre ce se intampla la SCA Romania, reclamatiile curgand catre oamenii mai sus pusi din SCA dar fara niciun ecou. S-a ajuns de fapt la o stare de lehamite in care multi prajitori actuali sau oameni din domeniu nici macar gratis nu s-ar mai baga in ceea ce inseamna SCA Romania. 

La alegerile trecute s-a incercat un EuroMaidan dar degeaba, cred ca Ernest a scris mai multe la acea vreme si tot el stie mult mai bine subiectul deci ma poate corecta sau poate adauga detalii.Concluzia mea si nu numai este ca interesele de business in final, divergente, ale celor implicati, nu s-au putut armoniza astfel incat sa se poata bate de la egal la egal cu interesul partii pe care doreau sa o dea jos.

In tot acest context  involburat cu ocazia noilor alegeri a aparut Andrei ca ultimul mohican, el fiind un optimist incurabil, pe langa celelalte calitati. Si cum nimeni nu prea mai dorea sa intre in aceasta cursa din motivele despre care scriam mai sus,  candidatura lui si a echipei merita sustinuta pana la capat. Asa ca fac apel sa nu mai adaugam continut nenecesar in topic. Da, e ceva ciudat sa ti se ofere un serviciu din partea cuiva pentru un vot dar in actualul context in care s-au facut 15 ani probabil de conducator unic, cand oameni care au schimbat industria cafelei din Romania nu pot accede in forurile de conducere pentru ca oricati oameni s-ar inscrie, tot se vor mai gasi altii care sa fie inscrisi si sa voteze de cealalta parte, situatia e de-a dreptul disperata, cu oricine ai vorbi. 

Acum poate v-ati dat seama de ce spuneam, anume ca lumea noastra a home barista nu are aproape nicio legatura cu lumea SCA, si pe drept cuvant topicul acesta nici nu ar fi avut cum sa aiba ecou pe acest forum. Dar tinand cont de cele de mai sus concluzionez ca acest demers merita o sansa si cei care pot ajuta in vreun fel la initierea unei schimbari sunt invitati sa o faca...
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#23
(30-11-2023, 20:21)adrian1 Wrote: Mi-am activat membership, chiar planuiam sa particip la vot. Insa nu gasesc optiunile de vot.

De pe 6 decembrie pana pe 13 se va putea vota

(30-11-2023, 21:20)alin1970 Wrote: sunt eu prea incepator sau mi se cer 66 euro pentru a avea privilegiul de a vota pe cineva ?
parca se obisnuia invers. sa ma plateasca cei care imi doresc votul. o galeata, un ulei, o umbrela ?
Si faza cu gratuit cursul daca ma votati si platiti 66 euro ?
de ce nu cursuri gratuite pentru toti cei care doresc si apoi votati cu cine doriti daca doriti?
Vreau si eu sa fiu ales presedinte de bloc,
Va rog sa ma votati dupa ce platiti taxele la blocul meu pentru o luna.

Cursul de sensory este un mod de a recompensa efortul financiar facut de cei care vor sa ma sprijine. Nu este pomana electorala. Sunt cunostinte pe care le-am dobandit in toti anii de activitate si pe care le impartasesc sub aceasta forma

Mult succes ca presedinte de bloc ??
#MinaDallaCorte #MahlkonigK30 #MahlkonigEK43s_limited_edition_moss_green #comandante+redclix+black_crank
 
Reply
#24
Multumesc,
si eu va doresc mult succes la alegeri.
Am inteles tarziu despre ce este vorba.
Fara o poveste de intro, am tras concluzii gresite.
Acum am inteles ca se adreseaza mai mult profesionistilor si celor implicati in SCA si mai putin lui Alin care face cafeaua ptr el si sotie la el acasa si prajeste cu un popper.
Imi cer scuze, si rog admin sa sterga ce am scris mai sus.
Hario V60 / Switch Immersion Dripper/ Kingrinder K6 / Kettle Klarstein
Arco manual grinder + POB / Adler AD 1349 kettle
Skywalker roaster v1



 
Reply
#25
Resurse gratuite gasiti aici: https://www.baristahustle.com
Eu platesc un abonament lunar si sunt foarte multe cursuri din care sa alegeti
#MinaDallaCorte #MahlkonigK30 #MahlkonigEK43s_limited_edition_moss_green #comandante+redclix+black_crank
 
Reply
#26
(02-12-2023, 18:05)Andrei Tecau Wrote: Resurse gratuite gasiti aici: https://www.baristahustle.com
Eu platesc un abonament lunar si sunt foarte multe cursuri din care sa alegeti

Te sustin, Andrei!
Filtroman infocat. 

V60 | Aeropress | Comandante Trailmaster X25 | [b]1Zpresso ZP6 de vanzare[/b]
 
Reply
#27
Au castigat Andrei si echipa! Incepe o noua era, incredibil!!!!
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#28
Felicitari, Andrei !

Cand imi zise o cunostiinta ca "Tecau castiga SCA..." prima reactie a fost sa ma intreb ce nivel de competitie o fi SCA fata de ITF si ATP [emoji12].
 
Reply
#29
(19-12-2023, 18:06)Lyvyoo Wrote: Au castigat Andrei si echipa! Incepe o noua era, incredibil!!!!

Multumim !

(19-12-2023, 18:07)renatoa Wrote: Felicitari, Andrei !

Cand imi zise o cunostiinta ca "Tecau castiga SCA..." prima reactie a fost sa ma intreb ce nivel de competitie o fi SCA fata de ITF si ATP [emoji12].

Multumim !

(30-11-2023, 13:55)Andrei Tecau Wrote: Salutare comunitate,

Ma adresez azi tuturor fanilor cafelei de specialitate care doresc sa se implice in demersurile din aceasta industrie. Specialty Coffee Association (SCA) divizia din Romania are alegeri pentru membri echipei, aici puteti vedea nominalizatii: https://sca.coffee/sca-news/community/sc...tors-pcyl8 (mai in josul paginii).

Pentru a putea vota e nevoie sa fiti membri SCA, cu taxa achitata pana pe 5 Decembrie 2023. Aici va puteti face contul si activa membershipul: https://specialtycoffee.my.site.com/s/login/

Taxa de membership este de 66 eur / 1 an.

Eu va ofer mini-curs sensory (2 ore de cupping cu 4-6 cafele care cuprinde: analiza senzoriala, aciditate, corpolenta, folosirea Coffee Value Assessment Form) GRATUIT pentru toti cei care sunteti dispusi sa faceti investitia in membership SCA si sa ma votati pe mine si echipa mea (Mihai Panfil, Bianca Ganea, Alexandru Raduca).

*pentru participarea la cursul de mai sus o sa fie nevoie de confirmarea votului din partea voastra, print screen sau mail dupa ce ati votat.

Voi tine cursurile in Bucuresti, din Ianuarie 2024 pana in Martie 2024 (vinerea si sambata, din 2 in 2 sapt, mai multe sesiuni pe zi in functie de numarul de solicitanti, maxim 6 pers/sesiune).

Va multumesc mult pentru sustinere.

https://sca.coffee/sca-news/community/sc...s72y-cn7th

Multumim pentru sustinere! Chiar este o super realizare
#MinaDallaCorte #MahlkonigK30 #MahlkonigEK43s_limited_edition_moss_green #comandante+redclix+black_crank
 
Reply
#30
Felicitari si spor la treaba! [HOT BEVERAGE]️
Bezzera Aria, PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)