Espressoman fresh
Bucuresti
15-06-2026, 15:08
(Edited 15-06-2026, 15:08 by Cerberus2810.)
Concret dupa mult research pe forum am ajuns la trei variante: profitec go, quickmill pop-up sau bellezza belona Daca le detine cineva as vrea cateva pareri pro si contra.
In general dimineata sunt doua cafele cu lapte si inca una dupa amiaza.
Multumesc pentru raspunsuri
Banned
Bucuresti
Parerea mea pe care am mai scris-o in alt topic
Nu te zgarci acum pt ca vei reveni pt upgrade
Daca bei doar cu lapte nu ai ce cauta cu single boiler. O sa te calce pe nervi dupa o vreme
Ia Belleza daca nu dispui de mai multi bani
daca poti sa pui ceva in plus ia lelit elisabeth care parca are si preinfuzie
Espressoman infocat
Bucuresti
Primele doua sunt single-boiler, a treia este dual-boiler. La un aparat single-boiler, ca sa prepari laptele, dureaza 1-2 minute sa se ridice temperatura de la 90-95 la 120-130 si mult mai mult sa coboare la loc.
Eu folosesc Bellezza Bellona la birou si pot sa confirm ca aburul pentru lapte merge foarte bine. Are doua dezavantaje, optiunea de preinfuzie este inutila iar in portafiltrul cu care vine nu incap site mari.
DF64 SSP MP, Lelit PL41TEM | Arco 2-in-1, La Pavoni Europiccola 1979
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
Unii au ajuns la o concluzie contrara... nu da banii in plus pe zorzoane inutile, daca te stii ca nu ai boala numita upgradita in caracter.
In traducere cu alte cuvinte, ia cea mai ieftina masina cu care iti faci treaba, daca stii ca nu o vei schimba prea curand fara sa ai motiv intemeiat.
Mai ales ca la bauturi cu lapte nu masina este principala responsabila de nereusite.
Bauturi cu lapte inseamna prajiri peste medie, unde preinfuzia nu mai este asa de importanta, chiar poate sa lipseasca.
Mai ales ca poate fi simulata pe alte cai, sunt discutii recente.
Poti lua in considerare masini de spumare separate, tot cu abur, care iti schimba peisajul complet.
Un db este de regula cu peste 1000 lei mai scump decat un sb echivalent, 750-1000 lei costand un steamer separat.
(15-06-2026, 15:39)distrugatorul Wrote: Parerea mea pe care am mai scris-o in alt topic
Nu te zgarci acum pt ca vei reveni pt upgrade
Daca bei doar cu lapte nu ai ce cauta cu single boiler. O sa te calce pe nervi dupa o vreme
Ia Belleza daca nu dispui de mai multi bani
daca poti sa pui ceva in plus ia lelit elisabeth care parca are si preinfuzie
Banned
Bucuresti
Eu tot pe belleza as merge pt ca e mai comod…2 in 1
Ai dreptate la bauturi cu lapte nu ai nevoie de prejnfuzie
Pun pariu ca revine pt upgrade daca ia SB :)))
Espressoman Administrator
Bucuresti
Avand in vedere ca Belona a ajuns la 5000 lei cu reducerea de forum (se scumpise candva dupa preluarea brand-ului de catre Elektra / Carimali ) si ca este un dual boiler, eu zic ca are cele mai bune premise dintre cele trei, acum depinde si ce anume cauti. Cand am prins aparatul, l-am desfacut si am scris cateva vorbe
aici.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Espressoman fresh
Bucuresti
Va multumesc pentru raspunsuri! Momentan sunt la inceput si nu stiu foarte multe. Si eu tindeam spre bellona fiind dual boiler dar am citit pe forumuri externe ba ca e firma fara un mare istoric si ca in postgarantie nu stii cum o sa fie cu piesele etc.
Probabil o sa merg pe Bellona data fiind si reducerea forumului.
Craiova
Cele chinezesti, care au luat cu asalt piata recent, cu circuit dual, adica termobloc pe aburi, nu iti inspira incredere ?
Prea multa traditie pana la urma tinde sa devina o piedica in dezvoltare, ca si la dinozauri.
Bucuresti
Exista acest risc, intr-adevar, dar la inceput cand firma era un vis frumos a doi pasionati. Intre timp au fost cumparati de catre marele holding italian
VEA Group, care inseamna alaturarea de Elektra si Carimali, deci e destul de greu sa fii lasat cu fundul in balta de asemenea colosi.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Craiova
Mai exact, la noi cine asigura garantia echipamentelor din acest grup ?
Bucuresti
Garantiile nu se asigura pe grup ci pe fiecare dealer. Spre exemplu cei care aduc La Marzocco nu repara si Delonghi :) De aceea conteaza si cine se ocupa de garantie si service atunci cand cumperi un echipament. In cazul Belleza, reducerea de forum este a celor de la Tastecrafters, deci ei isi asuma responsabilitatea, ceea ce e de bine avand in vedere lipsa de reclamatii in forum la service-ul facut de ei.