23-03-2019, 20:46
Sa incerc sa ghicesc... ii zice Starbucks ? :D
|
Al doilea val al cafelei aka Starbuks & other shit...
|
![[Image: RlqBuEd.jpg]](https://i.imgur.com/RlqBuEd.jpg)
![[Image: EQWtGTR.jpg]](https://i.imgur.com/EQWtGTR.jpg)
gorexxx Wrote:... concurenta este cea mai buna metoda de evolutie, iar la final alegi ceea ce iti place. Cel cu cele mai multe like uri castiga.
... Amanuntele stau in detalii iar la final acestea vor face diferenta. Produsul trebuie sa aibe impact asupra clientului atat vizual cat si calitativ.

(24-03-2019, 17:31)micrenda Wrote: Când cumperi o memorie știi exact cate gigabyte cumperi ...
... che schiiiiifo...(24-03-2019, 17:31)micrenda Wrote: In viitorul apropiat nu cred ca Lavazza si Nespresso vor îmbunătăți cafea:
(24-03-2019, 17:31)micrenda Wrote: Sa fiu clar: nu spun ca capitalismului este rău ...
(24-03-2019, 17:31)micrenda Wrote: Dar, nu este asa peste tot: Lavazza și Nespresso nu sunt leaderi de piață pentru prețurile mici sau pentru calitatea lor deosebită. Ce i face leader sunt cheltuielile pentru reclama, marketingul și, în general, ignoranta consumatorilor.
In viitorul apropiat nu cred ca Lavazza si Nespresso vor îmbunătăți cafea: vor schimba designul aparatului, culori la capsulele, noi reclame, dar materia prima tot aia o sa rămână. De ce? Doarece cafea care este înăuntru este cel mai puțin transparent lucru (Când a fost prăjită? Ce origine are? Ce ferma? Ce grad de prăjire? Ce recolta? Naturala sau spălată?)
(24-03-2019, 18:29)micrenda Wrote: @razvanMB
Nu tot ce este industrial este neapărat rău. Un exemplu: Nurofen-ul este făcut la scara industriala, dar, ești de acord cu mine, avem parte de un produs calitativ și controlat. Sau, vorbind de alimente, uleiul de floarea soarelui.
Sau poți alege sa nu îți bați capul cu cafea și investești în reclame pe piață uniri.
(24-03-2019, 18:29)micrenda Wrote: ...Nu costa nimic...??? Pai iti dai singur cu firma in cap. :D
La o cantitate industriala nu poți sa faci altfel: nu sunt de acord. Poți începi cu a scrie data la care ai prăjit, sa scrii tară de undevm vine cafea, sa scrii lista ingredientelor și aditivelor (chiar dacă lege nu o cere). Asta nu costa nimic.
...
![[Image: 5R65ufV.jpg]](https://i.imgur.com/5R65ufV.jpg)
(25-03-2019, 02:01)Lyvyoo Wrote: ...O mare "problema" a Starbucks & co. este faptul ca prajesc industrial, automatizat, la temperaturi foarte inalte etc. Sper sa ne dezvaluie cineva din secrete. ...
Quote:Aici este locul în care aroma cafelei este eliberată, la temperaturi ce se află în jurul a 288 grade Celsius.
Quote:Severe damage occurs to the cell walls of the matrix at distributed temperatures above 446 degrees F and bean surface temperatures over 536 degrees F The actual temperature values will change due to varying levels of other constituents. Second crack, associated with darker roasts, is the fracturing of this matrix, possibly associated with the volatilization of lignin and other aromatics.
Under controlled roasting conditions, the bean environment temperature should never exceed 536 degrees F / 280 C. A wider safety margin would be achieved by limiting the maximum environment temperature to 520 degrees F /271 C.
These temperature limits minimize damage to the cell matrix and enhances cup complexity, roasting yield, and product shelf life.
(25-03-2019, 11:11)nechezol Wrote: Ca sa inchei, zic si eu ca Liviu ca primul cel mai potrivit pas ar fi acela al incurajarii consumului de cafea proaspat prajita, ca o acomodare cu universul cafelei adevarate insa sunt sceptic ca poate deveni un fenomen amplu atat timp cat marea industrie a cafelei are toate atuurile in a prezerva actuala stare de lucruri,
cel putin pentru inca o perioada. Eu cred ca se va ajunge la consumul generalizat de cafea buna doar atunci cand va exista oferta generalizata de cafea buna.
(25-03-2019, 14:05)dev Wrote: Are si starbux un beneficiu in lumea cafelei: a obisnuit consumatorul sa plateasca 5$ pe o cafea. Era mult mai greu pentru o cafenea de specialitate sa supravietuiasca, folosind cafea de calitate, daca nu exista "precedentul" starbux.
renatoa Wrote:... Bun, acum ce ne spune o sursa infinit mai de incredere...
Quote:Severe damage occurs to the cell walls of the matrix at ...
nechezol Wrote:... Deci despre ce e vorba in topicul asta? ... nu prea imi imaginez cum s ar putea desfasura discutia decat pe tema "Din codru rupi o ramurea, Ce i pasa codrului de ea?"
), ar ajunge - prin absurd - la acelasi ordin de marime al afacerii ca si Starbucks(25-03-2019, 11:11)nechezol Wrote: Deci despre ce e vorba in topicul asta?Am vazut ca au fost mutate unele postari ca sa ramana o discutie mai tehnica sau mai la obiect pe topicul lui Radu Carutasu dar asta pare sa fie singura menire ca altfel nu prea imi imaginez cum s ar putea desfasura discutia decat pe tema" Din codru rupi o ramurea,Ce i pasa codrului de ea?"
(08-07-2020, 14:18)slavic1983 Wrote: A zis cineva Starbucks?
(poza dintr-un coffee shop)
...
(08-07-2020, 14:38)Levo Wrote: ... Iar si-a uitat cineva periutza de dintzi pe' acolo ...[emoji1787][emoji1787]...