Espressoman fresh
bucuresti
21-12-2025, 00:09
(Edited 21-12-2025, 00:10 by nyk93.)
Buna ziua,
Doresc sa achizitionez un Gaggia Classic Evo Pro NOU, la care am inteles ca este indicat sa fie schimbata partea de boiler cu varianta de la modelul vechi si se poate comanda pe internet ca piesa de schimb 996530055406.
Dupa care as vrea sa fac un upgrade cu kit-ul de la Gaggiuino/GaggiMate (nu sunt sigur care este mai recomandat, mi se par extrem de apropiate).
Singura problema este, nu am deloc experienta in astfel de modificari, si as dori sa colaborez (contra-cost) desigur cu cineva care sa imi faca aceasta modare.
Daca este cineva intersat sa ma ajute, care se pricepe, va rog sa ma contactati.
Multumesc frumos anticipat pentru ajutor!
Espressoman infocat
Constanța
21-12-2025, 00:26
(Edited 21-12-2025, 00:49 by cyrusct82.)
De ce vrei sa te chinui atât?
Și nu iei ceva din start mai bun?
WPM PRIMUS | J64V | Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant & HiBean.
Espressoman fresh
bucuresti
(21-12-2025, 00:26)cyrusct82 Wrote: De ce vrei sa te chinui atât?
Și nu iei ceva din start mai bun?
imi poti da exemple? nu stiu ce aparat la un budget asemanator ar face tot ce ar face acesta, din ce am cautat, sunt deschis la sugestii, multumesc
Espressoman infocat
Constanța
21-12-2025, 01:04
(Edited 21-12-2025, 01:06 by cyrusct82.)
Un AVX de exemplu de la Barshaker
Ai și reducere 10% cu codul de forum ESPRESSOM
Espressoman incepator
Timisoara
21-12-2025, 08:27
(Edited 21-12-2025, 09:01 by alin1970.)
Cumperi un Gaggia Classic Evo Pro nou + un boiler nou ? Cat costa ?
Ce obtii la final ? Un espressor cu un boiler foarte mic (100 ml ) dar cu carcasa din inox.
Fara PID, fara manometru.
Poate te ajuta sa citesti mai multe despre espressoarele AVX DB1X 2025. Sunt
chinezesti, dar ofera multe si le gasesti in tara la Barshaker.
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...ee-Apex-V2
ps. Barshaker inca mai are un AVX modelul DB1 X resigilat care costa doar 1700 lei.
https://barshaker.ro/espressor-db-avx-db...-resigilat
La acest pret primesti un boiler din inox de 5 ori mai mare decat la Gaggia Classic , termobloc ptr abur, pid, manometru, preinfuzie reglabila si alte bunatati.
Daca chiar vei avea nevoie de mai mult, poti sa montezi Gaggiuino / Gaggimate pe AVX.
Astea sunt doar sugestii.
Dupa cum stii ... banii tai, alegerea ta, riscul tau !
DeLonghi ECP 35.31 / AVX CG301 / Arco / Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant
Espressoman fresh
Sibiu
Salut.
Eu am un gaggia classic pro modat cu pid de la shades of coffee si dimmer.
As dorii sa merg la pasul urmator si anune gaggiuino cu un display mai maricel.
Ma poate ajuta cineva cu aceasta operatiune ?
Din lipsa de timp as dorii sa las pe cineva profesionist sa faca asta!
Multumesc anticipat!
Espressoman infocat
Bucuresti
Am mai spus si repet : nivelul de control la Gaggiuino/GaggiMate este superior celui de la AVX.
Pun pariu ca puse unul langa celalalt,AVX ramane dator.
Atentie,nu spun ca AVX nu este un espressor bun,din contra,e chiar un bestbuy la pretul actual.
Espressoman infocat
Constanța
Ideea era de Gaggia+înlocuire boiler+Gaggiuino/GaggiMate.
Iar Gaggiuino/GaggiMate se poate monta și pe AVX daca știi ce faci
Espressoman incepator
Timisoara
21-12-2025, 11:28
(Edited 21-12-2025, 11:29 by alin1970.)
Gaggiuino sau Gaggimate se pot pune si pe AVX DB1 X daca se va simti nevoia.
Cine credeti ca ar castiga intre Gaggia Classic cu boiler de 100 ml + Gaggiuino/ Gaggimate
si AVX DB1 X cu boiler din inox de 500 ml + Gaggiuino/Gaggimate ?
Fara comunitate, Gaggia Classic fara PID ar fi fost de mult sortit pieirii. Comunitatea a imbratisat si ridicat GC pentru ca a fost cel mai ieftin espressor. Acum nu mai este aceeasi realitate de acum 10 ani.
De ce vorbim doar de cat de bun ar fi GC modat ?
AVX nu poate fi modat la fel ?
DeLonghi ECP 35.31 / AVX CG301 / Arco / Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
(21-12-2025, 00:09)nyk93 Wrote: ...Dupa care as vrea sa fac un upgrade cu kit-ul de la Gaggiuino/GaggiMate
...
Singura problema este, nu am deloc experienta in astfel de modificari, si as dori sa colaborez (contra-cost) desigur cu cineva care sa imi faca aceasta modare.
Daca este cineva intersat sa ma ajute, care se pricepe, va rog sa ma contactati.
(21-12-2025, 10:09)Ccretu11 Wrote: Salut.
Multumesc anticipat!
Putem discuta dupa sarbatori, cand sper sa va pot arata la lucru... ce am acum in lucru.
Ma pot baga sa va ajut pe amandoi, dar nu pe Gaggia ! Si prefer GaggiMate, asta daca nu va place varianta mea.
Espressoman infocat
calarasi
21-12-2025, 14:10
(Edited 21-12-2025, 14:16 by manu86.)
Avx db1x si ai rezolvat toate neajunsurile. Nu mai stai focusat pe îmbunătățiri, ci doar pe accesorii și extracție.
Ia l pe cel resigilat la 1700 ron de la Barshaker. Oricum ai 2ani garantie.
Nu ai specificat ce rasnita folosești.
AVX DB1X, DF64 gen 2.5
Espressoman fresh
Sibiu
Pentru mine espressorul e deja cumparat si as dorii sa raman pe platforma asta.
Gaggiuino mi-ar placea mai mult .
Daca se poate eu sunt din sibiu…
Espressoman fresh
Bucuresti
(21-12-2025, 00:09)nyk93 Wrote: Buna ziua,
Doresc sa achizitionez un Gaggia Classic Evo Pro NOU, la care am inteles ca este indicat sa fie schimbata partea de boiler cu varianta de la modelul vechi si se poate comanda pe internet ca piesa de schimb 996530055406.
Dupa care as vrea sa fac un upgrade cu kit-ul de la Gaggiuino/GaggiMate (nu sunt sigur care este mai recomandat, mi se par extrem de apropiate).
Salut! Stiu ca nu e exact ce cauti, dar am dat peste cineva pe Instagram care a facut exact modificarea pe care o vrei si tu, nu cred ca te poate ajuta cu instalarea, dar poate pune un tutorial. Contul se numeste the.coffee.bill
Sper ca te ajuta! Spor! Si eu ma gandesc sa trec la Gaggimate, eu am o Gaggia Classic Pro E24, dar sincer nu inteleg de ce spui sa schimbi boilerul, credeam ca cel nou din alama e superior.
Craiova
29-12-2025, 23:21
(Edited 29-12-2025, 23:22 by renatoa.)
El vrea sa ia un Evo Pro, care nu este cu boiler din alama, ci varianta botezata Boilergate... cu o acoperire gen teflon care se decojeste.
Nu stiu cate prostii mai trebuie sa faca Gaggia ca sa se trezeasca lumea ca de firma aia a fost... la fel ca alti multi dinozauri... Mahlkonig, etc... e simplu sa te proclami cel mai tare cand esti singur pe pasune...
Intre timp pasunea s-a trasnformat in nisipuri miscatoare...
Espressoman fresh
Cluj-Napoca
(21-12-2025, 11:39)renatoa Wrote: (21-12-2025, 00:09)nyk93 Wrote: ...Dupa care as vrea sa fac un upgrade cu kit-ul de la Gaggiuino/GaggiMate
...
(21-12-2025, 10:09)Ccretu11 Wrote: Salut.
Multumesc anticipat!
Putem discuta dupa sarbatori, cand sper sa va pot arata la lucru... ce am acum in lucru.
Ma pot baga sa va ajut pe amandoi, dar nu pe Gaggia ! Si prefer GaggiMate, asta daca nu va place varianta mea.
De ce preferi GaggiMate fata de Gaggiuino?
Espressoman infocat
Bucuresti
(21-12-2025, 00:09)nyk93 Wrote: Salutare! Eu am inteles tocmai invers, ca modelul nou, E24, vine cu un boiler de alama care ar fi mai indicat decat cel vechi, de aluminiu sau otel.
Buna ziua,
Gaggia Classic E24 | Timemore Sculptor 064S | Kingrinder K6
Slatina
Imi explica si mie cineva care-i treaba cu frenezia gaggimate si conturile noi care promoveaza sau cer sfaturi cu privire la acest sistem?
Espressoman infocat
Constanța
(06-01-2026, 01:27)vdub Wrote: Imi explica si mie cineva care-i treaba cu frenezia gaggimate si conturile noi care promoveaza sau cer sfaturi cu privire la acest sistem?
Boții ruși nu mai au activitate să-l promoveze pe CG și au trecut la GC
Espressoman incepator
Timisoara
E posibil sa se fi dus efectul icoanelor ?
Oare a inceput lumea sa vada ca dupa ce au cumparat GC la sfaturile unor binevoitori de pe YT acest aparat fara pid si cu un boiler prea mic si controversat livreaza un gust sub asteptari in ceasca si acum incearca sa il panseze cu un Gaggimate ?
Sau este marketing ?
Craiova
(04-01-2026, 22:04)tamasrares Wrote: De ce preferi GaggiMate fata de Gaggiuino?
Nu mai e proiect open source, s-a transformat in afacere.
Espressoman fresh
Cluj-Napoca
(06-01-2026, 11:51)renatoa Wrote: (04-01-2026, 22:04)tamasrares Wrote: De ce preferi GaggiMate fata de Gaggiuino?
Nu mai e proiect open source, s-a transformat in afacere.
E mult spus afacere, in continuare nu platesti pe ultimele release-uri si in continuare iei hardware de la aceleasi doua surse. Cand o sa platesti pe soft, atunci e afacere.
Craiova
Pai crezi ca hardware-ul ala ti-l vand la pret de componente? Aia este afacerea, ca au inchis softul si l-au facut sa mearga doar pe cutia care ti-o vand ei la pretul lor.
Gaggimate il faci la sfert de pret daca stii ce sa selectezi si ce sa dai afara... dar pentru asta e necesar sa ai si surse in care sa crosetezi. Care inca mai pot fi descarcate...
Espressoman infocat
Bucuresti
Ce nesimțiți, sa ceara bani pe munca lor... Absolut oribil, ei nu știu ca ni se cuvine totul gratis?
Cafelat Robot, Elektra Micro Casa Leva, Lelit Anna PL41TEM, Staresso Mirage Pro Plus 2023
Timemore Sculptor 078S, Kinu M47 Simplicity
Craiova
Daca nu stii cum se dezvolta aplicatiile open source... taci in zatzul tau din ceasca.
Cel putin partea de PSM a luat-o dintr-un proiect GPL, ceeace il obliga ca sa lase TOT proiectul deschis.
Si fara PSM tot ce inseamna profilare era o pacaleala aproximativa.
Espressoman infocat
Slobozia
@
Renato, acum iar o sa aflam ca la google s-a inregistrat record de cautari... sa afle lumea ce e aia PSM
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Flair Signature | Skywalker Roaster | Kingrinder K2
Past: Lelit PL81T Grace | DF64 | Cafflano Kompresso | Staresso Mirage Pro
Espressoman infocat
Bucuresti
PSM.Library Forked from banoz/PSM.Library - cauta si vezi ce scrie la partea de licențiere, domnule stie tot
Cafelat Robot, Elektra Micro Casa Leva, Lelit Anna PL41TEM, Staresso Mirage Pro Plus 2023
Timemore Sculptor 078S, Kinu M47 Simplicity
Craiova
Sigur, iti permiti sa fii generos cand te stii cu musca pe caciula... codul semanand suspect de mult cu cel similar din TC4, care este sub licenta BSD si aparut cu vreo 10 ani inaintea codului banoz...
In acelasi spirit de generozitate/musca pe caciula, autorul g'uino ar fi putut sa isi lase mai departe codul la liber, mai ales ca nu avea idee de concept la vremea cand l-a abordat banoz si i-a servit-o gratis.
https://github.com/Zer0-bit/gaggiuino/discussions/137
Espressoman fresh
Sibiu
Si totusi eu as vrea sa am gaggiuino pe al meu gc pro modat cu pid, opv si dimmer.
Caut pe cineva sa faca aceasta modare in locul meu.
E cineva pe aici dispus? Sunt din sibiu!
Multumesc
Craiova
10-01-2026, 11:09
(Edited 10-01-2026, 11:11 by renatoa.)
Pai gg'uino inlocuieste pid-ul si dimmer-ul... ce te astepti sa obtii in plus ?
Asta apropo de ce a intrebat
mai sus @
vdub...
Nu e cazul sa ma trimiti la pagina de features, as prefera sa imi spui ce ai inteles tu, cu cuvintele tale.
Espressoman infocat
Floresti, Cluj-Napoca
Am zis ca postez si eu aici, timid, o intrebare : a incercat cineva sa aplice GaggiMate (sau chiar Gaggiuino) la espressoarele AVX? Practic, asa a luat nastere aparatul Kafmasino, cineva a facut treaba asta (accept corecturi, daca credeti/stiti ca au facut mai mult de atat baietii din Spania). Am tot incercat sa caut tutoriale pentru implementare (eu fiind afon pe partea de electrica/electronica/instalatii), dar nu am gasit ceva care sa ma convinga sa-mi desfac DB1 din 2024. Inca
AVX DB1 Plus (2024) | Geimori GU64 | ousia | Hario V60 plastic | Hario Switch cu Mugen | Timemore B75 | NextLevel Pulsar | Kettle Palatti Enso || older - Honne Hedone | AVX CG301 | Kettle Timemore