Hello There, Guest! Login Register


Ajutor!

#1
Salutare, am echipamentul din dotare si nu știu care ii cauza pentru care eu, nu pot sa optin gusturile/aromele descrise pe pungile de cafea de exemplu Columbia watermelon de la Dak sau alți prajitori, inafara de gust de ciocolata (binenteles cu cafele care predomina gustul de ciocolata). Săptămâna ce urmează as merge pana la Yume la Dl. Raznan poate imi da o soluție, am si cuțite conice pe niche zero si am si cuțite plate de 64 pe Eureka Stark ambele cumparate de noi, poate ar fi dispus cineva din colegii de pe forum din Cluj sa vina pana la locație sa facem niște teste... mă gândesc sa vând râșnitele si sa cumpar un bendwood sau ceva care sa obțin gusturile descrise pe punga, vorbisem si cu un băiat Damian din cj dar nu are timp decât in decembrie sau poate îmi dați voi o soluție... de ex folosesc 18g in si 38 out temp 93 C si offset de +3 grade pe pid, gust total aiurea si fără arome decât ceva gust intens de ciocolata/ars nimic din ce descrie projitoria, 27''sec. râșniță pe niche. Am văzut ca pe site la PGC ar fi 33g out cu 27'' am încercat si tot așa. Mai am ceva cafea cam jumate de punga
Dalla Corte Studio / Niche Zero / Acaia Lunar 2021 / Kinu Simplicity / Normcore Tamper Wallnut 58,5 v4
Past: Stone Lite / Eureka Oro Stark / DeLonghi La Specialista Arte (EC 9155MB) / Timemore Black Mirror Basic+
 
Reply
#2
Nu incerca sa alergi după ce scrie pe punga, unele sunt și de marketing:) caută sa îți placă ție.
Râșnița e importanta dar la fel și restul...apa, prepararea corecta a puck-ului. ​​​​​​Eu de exemplu folosesc și Kinu în paralel cu Bentwood și adaptez extracțiile in funcție de cafea, origine, prajire.
Ce apa folosești?
Când ai curățat ultima data sita la Studio?
Bianca, Bentwood, Kinu TITAN, Pietro
 
Reply
#3
Scade temperatura. Încearcă 91 sau 90 (pe eureka) pt început și vezi ce se întâmplă.
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60
 
Reply
#4
Țin minte că încă de la început și avut probleme cu aromele, cu rezultatul din ceașcă în general. Te-ai gândit să încerci să îți dezvolți simțurile papilelor gustative? Ai trecut la niste jucării tare faine, și te apropii de o râșniță ce te-ar duce la finalul căutărilor...sau? În Bulgaria într-un coffee shop fain, am dat de un joc cu arome pentru pasionații de cafea, am stat doua ore împreună cu prietena mea și ne-am educat un pic mirosul încât dacă la început abia recunoșteam câteva arome generale, am reușit spre surprinderea amândurora sa descoperim noi arome.
Home kit: Lelit Bianca V2, Eureka SD.
​​​​​​Remote kit: Staresso Mirage Pro, kinu m47 classic.
 
Reply
#5
(26-10-2024, 13:21)BogdanIacob Wrote: Nu incerca sa alergi după ce scrie pe punga, unele sunt și de marketing:) caută sa îți placă ție.
Râșnița e importanta dar la fel și restul...apa, prepararea corecta a puck-ului. ​​​​​​Eu de exemplu folosesc și Kinu în paralel cu Bentwood și adaptez extracțiile in funcție de cafea, origine, prajire.
Ce apa folosești?
Când ai curățat ultima data sita la Studio?

Salut, Sâmbăta trecută mi-a ajuns espressorul cumpărat de nou

Am, cred eu... simțurile destul de ok problema rămâne aceeași dar daca ziceți ca e vb de marketing atunci nu mai înțeleg nimic...
Am pus keya zăganului la 2L, fiindca nu am găsit Biborțeni parca din toate celelalte ape care îmi mai trebuia sa le amestec.
Dalla Corte Studio / Niche Zero / Acaia Lunar 2021 / Kinu Simplicity / Normcore Tamper Wallnut 58,5 v4
Past: Stone Lite / Eureka Oro Stark / DeLonghi La Specialista Arte (EC 9155MB) / Timemore Black Mirror Basic+
 
Reply
#6
mergi la o cafenea de top.. bea acolo o cafea si daca simti arome ia si pentru acasa o punga si incearca sa faci sa iasa acelasi gust. daca nici acolo nu ti se pare ca are gust de nimic, nu e vina sculelor inseamna :D (incearca o cafea mai altfel acolo)
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Flair Signature | Skywalker Roaster | Kingrinder K2
Past: Lelit PL81T Grace | DF64 | Cafflano Kompresso | Staresso Mirage Pro

 
 
Reply
#7
Salut,
în primul rând felicitări pentru espressor ! Să îl stăpânești sănătos și să îți aducă în ceașca tot ce vrei tu ! Legat de aromele pe pungi, nu le lua ad literam ca poti fi dezamăgit după părerea mea. Sunt cumuli de factori ce duc la experiența senzorială după punga. Rar să poți replica 100%, și e simplu: nu folosești același espressor , aceeași rasnita, aceeași apă,,aceeași temperatură , același flow și același profil de presiune, ca și prăjitorul de cafea,.
Faptul ca scoți profil ciocolatiu se datorează exclusiv râșnițelor pe care le folosești ! Chiar dacă Eureka are cuțite plate , să știi ca din experiența mea, îți pot spune ca este profilată pe cafele dark/ medium-dark coffe. 

Eu în locul tău, aș pleca de la râșniță! Ar fi păcat de espressor , să te oprești la Niche/Eureka. Caută prin oraș să poți testa ceva mai “solid” pe cafele medium și light .Eu de exemplu sunt foarte mulțumit de cuțitele mele de 83 mm și nu aș coborî ever la 64 sau etc; sau vezi poate ai unde să testezi o Honne; nu cred ca am auzit vreun user să zică vreodată de ea ca nu scoate super gust; lumea s-a plâns de probleme tehnice, dar de gust nu am auzit nimic. 

Și nu în ultimul rând, cred ca ar trebui să dedici atenție și apei folosite ! Tindem să neglijăm, însă poate îmbunătăți mult gustul în ceașca .

(26-10-2024, 13:33)BennyLooterKing Wrote:
(26-10-2024, 13:21)BogdanIacob Wrote: Nu incerca sa alergi după ce scrie pe punga, unele sunt și de marketing:) caută sa îți placă ție.
Râșnița e importanta dar la fel și restul...apa, prepararea corecta a puck-ului. ​​​​​​Eu de exemplu folosesc și Kinu în paralel cu Bentwood și adaptez extracțiile in funcție de cafea, origine, prajire.
Ce apa folosești?
Când ai curățat ultima data sita la Studio?

Salut, Sâmbăta trecută mi-a ajuns espressorul cumpărat de nou

Am, cred eu... simțurile destul de ok problema rămâne aceeași dar daca ziceți ca e vb de marketing atunci nu mai înțeleg nimic...
Am pus keya zăganului la 2L, fiindca nu am găsit Biborțeni parca din toate celelalte ape care îmi mai trebuia sa le amestec.

Eu folosesc de vreo 2 ani o amărâtă de cană filtrantă BWT Austria cu filtru din acela cu magneziu, și să știi ca mi-a îndulcit gustul cafelei! A fost un moment “Eureka!” la primele shot-uri.

Dar repet, rasnita e vitala ! Știu ca e off-topic insa crede-mă ca am băut la mine la Pavoni shot-uri mult mai bune și mai echilibrate, pe același sortiment de cafea, comparând cu LMLM și Dalla Corte Studio . Așa ca am concluzionat ca nu voi avea neaparat shot-uri uau, dacă dau încă 5000-10000€ pe un espressor. Da, pe o rasnita merită să dai oricând. La espressor nu știu ce să zic .
Elektra Micro Casa a Leva  •  Ceado E37SD 83mm Opalglide
 
Reply
#8
Multumesc de sfaturi înclin si eu sa vând cele 2-a si sa îmi cumpar ceva râșnita mai "adevarata" cuțite mai mari, cât despre apa îmi plăcea aquatique la 2L dar acum am schimbat cu keya deocamdată rămân pe ce am cumpărat. Am pe Eureka momentan o passalaqua harem cu blue mountains dar am impresia ca mai trebuie sa mai stea un pic, pe eticheta scrie 12/26, 16in 50out in 25" ii ok dar încă o mai las sa stea ca am mai avut-o in trecut si o fost extraordinara când a stat conservată mai mult timp, temp. 85 C cu offset de +3.
Dalla Corte Studio / Niche Zero / Acaia Lunar 2021 / Kinu Simplicity / Normcore Tamper Wallnut 58,5 v4
Past: Stone Lite / Eureka Oro Stark / DeLonghi La Specialista Arte (EC 9155MB) / Timemore Black Mirror Basic+
 
Reply
#9
(26-10-2024, 14:26)BennyLooterKing Wrote: Multumesc de sfaturi înclin si eu sa vând cele 2-a si sa îmi cumpar ceva râșnita mai "adevarata" cuțite mai mari, cât despre apa îmi plăcea aquatique la 2L dar acum am schimbat cu keya deocamdată rămân pe ce am cumpărat. Am pe Eureka momentan o passalaqua harem cu blue mountains dar am impresia ca mai trebuie sa mai stea un pic, pe eticheta scrie 12/26, 16in 50out in 25" ii ok dar încă o mai las sa stea ca am mai avut-o in trecut si o fost extraordinara când a stat conservată mai mult timp, temp. 85 C cu offset de +3.

Dar cum ai ajuns la offset-ul ala? Ca vad ca tot zici de el ! Ai testat cu scace? Ca altfel, nu e ce trebuie, daca de exemplu ai căutat prin online sfaturi de offset; p-ala îl setezi odată și cam aia e; dacă nu schimbi locația espressorului.
Elektra Micro Casa a Leva  •  Ceado E37SD 83mm Opalglide
 
Reply
#10
E foarte ușor de făcut apa ta, îți trebuie doar cana Zero Water...o sa ai 100% îmbunătățire la gust ?
Bianca, Bentwood, Kinu TITAN, Pietro
 
Reply
#11
(26-10-2024, 14:37)BogdanIacob Wrote: E foarte ușor de făcut apa ta, îți trebuie doar cana Zero Water...o sa ai 100% îmbunătățire la gust ?

Alături de cană, și plicuri pentru remineralizare și ridicare TDS, cred ca zici, nu ?
Elektra Micro Casa a Leva  •  Ceado E37SD 83mm Opalglide
 
Reply
#12
Doar cantar cu 0.00 și Epsom și bicarbonat
Bianca, Bentwood, Kinu TITAN, Pietro
 
Reply
#13
Daca folosești cafele italiene gen Pasalaqua, ce pretenții sa ai de la gust si set up-ul de top precum ai tu? Cu un Gaggia Classic si un Kinu se pot scoate cu acea cafea shot-uri la nivelul semnaturii tale, fara sa cheltuiești atatia bani. Deci cafeua prajita in stil italian efectiv nu are nevoie de mari investiții în aparatură, ciocolată si nuci coapte obtinand si cu un Krups/DeLonghi. Daca vrei alte arome folosește cafea proaspăt prăjită, nu mărci italienie.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#14
Pai da dar am avut deja vreo 3 columbii (Columbia - Nestor Lasso - pink Bourbon, Columbia El jardin (Mabo), Columbia watermelon (Dak)) ii adevărat ca primele 2-a le-am extras pe Stone unde nu am control pe temp. dar  nici pe DC nu scot ce gusturile scrise pe ambalaj, in fine ultima de la Dak care mai am ceva din ea o râșnesc pe niche, azi pleacă Stone si Eureka Stark cred...

De ce am passalaqua? Pentru ca am luat un milky way si ii prăjită in 18, nu are nici un gust încă....
Dalla Corte Studio / Niche Zero / Acaia Lunar 2021 / Kinu Simplicity / Normcore Tamper Wallnut 58,5 v4
Past: Stone Lite / Eureka Oro Stark / DeLonghi La Specialista Arte (EC 9155MB) / Timemore Black Mirror Basic+
 
Reply
#15
Scade bre temperatura. 18:36-40g in 25-27sec la 91 grade. Asigură-te ca nu ai channeling.
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60
 
Reply
#16
salut. nici eu nu am reușit să simt acele arome, sau ce or fi in espresso.  oricât aș incerca. in shimb la unele boabe simt acreala aia care parcă imi place. acea aciditate plăcută.
lelit mara x v2 si eureka mignon xl 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)