@
lracu Trebuie să fii foarte specializat în utilizarea Aeropress-ului.

Alții folosesc câteva filtre într-un an. :D
Am luat un Aeropress la sfârșitul lui 2018. L-am folosit o dată atunci, cu un rezultat slab, după care l-am pus la păstrare.
După un an, în decembrie, luna trecută, l-am scos de la naftalină. Tentația a venit la ceva timp după ce la cafeneaua din oraș am gustat un V60 care mi-a plăcut(am mai avut încercări în trecut, inclusiv Aeropress, dar nu "m-au convins"). Și în plus aveam o pungă de cafea deschisă, destul de interesantă, de la Right Side.
Așa am decis să încerc din nou un Aeropress.
Am căutat rapid o rețetă(nu mai știu exact ce rețetă am folosit în 2018, dar spre exemplu temperatura apei nu prea o controlam la acel moment, n-aveam termometru) și am dat de cea a lui Tim Wendelboe de
aici, dar acum am căutat și observ că are
video diferit cu aceeași rețetă și pe canalul său.
Totuși am modificat puțin rețeta, folosind metoda inverted și apa la ~ 82-85°C.
Nu știu cum, dar am fost norocos cu prima încercare. A ieșit chiar decentă, destul de aromată, simțeam chiar o dulceață persistentă pe retrogust. Și menționez că în grabă am uitat de cronometru, a trebuit să estimez acei timpi.
În următoarele zile, entuziasmat, am mai încercat de vreo 3 ori(una dintre încercări cu o altă cafea, iar altă încercare cu măcinătura puțin mai grosieră), însă fără succes, cam amară (gust "tare" în limbajul nepricepuților), lipsită de arome. Consumabilă, dar cam atât.
Nu-mi dau seama ce am făcut diferit. Dar după 2-3 încercări m-am întors la espresso cu lapte și nu prea îmi vine să mai încerc.

Cum mă încurajați să mai încerc? Poate revin peste un an. :D