Welcome Back Log In Create Account

Aero Press

(26-10-2019, 16:30)lracu Wrote: What is that?

Asa neclare sunt pozele ? :s
I-am pus sita de espressor, care inlocuieste bine merci filtrul de hartie daca macini de brew si nu tampezi.

(26-10-2019, 16:30)lracu Wrote: DIY sau ceva comercial?

DIY facut asa bine de zici ca e comercial :P

Reply
Destul de greu de decupat din sita Aeropress-ului pentru a "indesa" o sita de espressor.
Cum ai fixat sita in sita? Sau e detasabila ?!
Nu era mai simplu cu o sita dedicata pentru Aeropress?
Sau a fost doar: pentru ca pot?!
■  ARCO230V ► Brewista Smartpour Switch ► AeroPress / Cafflano Kompresso ■
■  ARCO1MP_ ► Brewista Stout Spout ► AeroPress / Hario V60 / Timemore French Press ■
■  Retired but functional: ■ Kinu M47PH ■  Kinu M38 ■ Porlex Tall ■ Tefal KI140D ■

Reply
Decupata la strung.
E detasabila, etansarea nu se face prin lipire pe baioneta originala Aeropress, ci prin presare intre corp si inel, ca un filtru metalic.
De fapt asta a fost marea greutate, gasirea unei site cu buza plata, nu rotunda, si de marimea potrivita ca sa calce fest pe Aeropress. Este de la un noname Ariete, gasit in targ, la plezneala. Nu stiu daca are echivalente in lumea buna espresso.

Sita metalica aveam deja, scopul a fost altul, nu inlocuirea filtrelor de hartie, ci usurarea tampatului.
Fac de mult timp cafea 'presso la Aeropress, cel mai dificil a ramas tampatul, prin tubul lung de 20 cm. Acum tamparea se face separat, in sita, super legermente, si apoi sita se monteaza normal. 
Am castigat si la presiune un pic, micsorandu-se diametrul de la 57 la 51 mm.

Reply
(27-10-2019, 15:08)renatoa Wrote: ..
E detasabila, etansarea nu se face prin lipire pe baioneta originala Aeropress, ci prin presare intre corp si inel, ca un filtru metalic.
...
Cool
(27-10-2019, 15:08)renatoa Wrote: Decupata la strung.
...
Acum tamparea se face separat, in sita, super legermente, si apoi sita se monteaza normal. 
...
Un pas spre workflow "de espresso".
(27-10-2019, 15:08)renatoa Wrote: ...
cel mai dificil a ramas tampatul, prin tubul lung de 20 cm
...
Am incercat si eu metoda cu doua filtre, un filtru peste sita, cafea, al doilea filtru si tampare cu pistonul, dar e greu sa nu antrenezi al doilea filtru la scoaterea pistonului pentru turnarea apei; am renuntat.
Metoda pe care o aplici pare mult mai comoda.
Cool
■  ARCO1MP_ ► Brewista Stout Spout ► AeroPress / Hario V60 / Timemore French Press ■
■  Retired but functional: ■ Kinu M47PH ■  Kinu M38 ■ Porlex Tall ■ Tefal KI140D ■

Reply
Nu tampam cu pistonul original aeropress, ci cu un tamper DIY, asa ca nu aveam suctiune la extragere.
Dar tot era incomod...

Reply
Impartasesc cu voi experientele mele cu aeopresul:

Am incercat doua grade de rasnire cu kinu phoenix: unul la 3 ture, iar al doilea la 4 ture, cafea ethiopia de la guido.

Ca si mod de preparare am folosit metoda inversa, 16-18 gr cafea prajita profil esspresso (nu cantaresc exact, dar am o lingura cu care "manevrez" boabele), 220 ml apa (pana la gradatia 4 de pe aeropress) la temperatura de 85 grade.
Am inceput cu o preinfuzie de 20 sec, am amestecat cat sa dezlipesc de pe fund, dupa care am turnat restul de apa, am amestecat din nou doar cat sa dezlpiesc de pe fund, de vreo 5-6 ori, dupa care am pus sita. La 1 min 40 sec am intors aeropressul pe cana si am inceput extractia ce s-a terminat la 2 minute-2 min 10 sec.

Ca si rezultate: cand am rasnit la 3 ture am simtit gustul de amarui mai tare decat imi doream, la 4 ture cafeaua mi s-a parut usor subextrasa (apoasa nu acra), dar a doua varianta mi-a placut mai mult (personal nu imi place gustul amarui).

As fi incercat sa rasnesc si la 3,5 ture, dar mi s-a terminat cafeaua. Acum am desfacut "brazilianca" tot de la guido pe care insa nu am testat-o la aeropress ci doar la ibric.

PS: Am mai citit cum unii incearca sa extraga cu aropressul ceva apropiat de esspresso, personal cred ca fiecare metoda urmareste alt gust in cana/ceasca (si recipientele sunt diferite Smile ) .
Lelit PL81t, Ibric email, Ibric turcesc, Aeropress, V60. Rasnite Kinu Phoenix, Sozen, prajitor cafea Rostmeister, Cafflano Kompresso, Xeolo ghost burr 10 step.

Reply
Plus ca unii folosesc pozitia de extractie normala, unde se obtine ceva apropiat de V60.
Astfel te poti duce spre 88 grade si chiar peste, fara sa ai amar.

Tocmai asta este magia aeropresului, ca poti extrage cel putin in 3 moduri diferite.

Reply
Aeropress Go 
https://youtu.be/U_hwYVboAVQ
Bianca V2, DF64 SSP cast, 078 sculptor,  Zp6 special, Kinu m47p, cafelat robot, wilfa, april brewer, b75, v60

Reply
Daca nu e la barshaker, nu exista... :D

Reply
Foloseste cineva filtru de metal? m-ar interesa sa achizitionez un aeropress dar daca tot dau comanda as vrea sa stiu daca un filtru de metal aduce ceva in plus

Reply
Cauta mai la vale in topic, s-au mai schimbat niste impresii pe tema asta.
Depinde si ce filtru cumperi... sunt chinezesti mai bine facute decat unele "de firma" care costa mai mult decat aeropresul...

Reply
Eu am filtru de metal extra din de la Abel, l-am folosit in combinație cu unul de hârtie, sincer  nu sunt fan pentru că e mai greu de curățat. Gustul e diferit o sa fac câteva teste cu el în weekend și revin cu informații

La aeropress go e foarte fain holderul de filtre
Bianca V2, DF64 SSP cast, 078 sculptor,  Zp6 special, Kinu m47p, cafelat robot, wilfa, april brewer, b75, v60

Reply
De ce sa fie filtrul metalic greu de curatat?   Huh
Un jet de apa si gata...  Confused

Gustul e diferit mai ales daca faci in pozitia normala, pentru ca dinamica curgerii e diferita fata de hartie.
La reversed, daca evacuarea se face in timpi apropiati, nu ar trebui sa influenteze gustul.
Cum ziceam sunt filtre si filtre... la metalice ma refer. Daca vrei sa experimentezi, cu 10 lire iei un set de 3, unul mesh (impletitura) si doua disc gravat laser, cu doua modele diferite, si ai de unde alege...

Pana la urma, daca nu vrei sa faci o extractie la presiune mare, cu macinare espresso si tampare, nu este musai sa ai filtru metalic in casa. Acolo chiar e musai, in combinatie cu unul de hartie.

Reply
Am facut o comanda,momentan voi folosi cele de hartie

Reply
Revin cu noutati,dupa cateva zile de folosire a filtrului de hartie am renuntat,gustul era prea slab semanand cu cafea la filtru,am trecut pe metalic ultra fine gustul e inbunatatit plus o itensitate mult mai mare

Reply
Prin ce metoda folosit Aeropresul ?
Fara nici o modificare la cantitate sau rasnire ?
Ce filtru metalic ai folosit ?

Reply
Am folosit 10 grame 80ml apa in 3 minute timp total,rasnita manuala a ramas neschimbata.
[Image: image.png]upload a picture

Reply
Ciudata reteta...  Confused
Banuiesc ca reversed, ca pe normal 80ml s-ar fi fi scurs prin numai 10 g de cafea si cu mama filtrelor in 3 minute...
Daca e pe reversed, gustul s-a format in alea 3 minute, nu la trecerea prin filtru, inclin sa cred ca e autosugestie, dar o sa incerc si eu maine un blind hartie vs metalic.

Dintr-o astfel de poza nu prea iti poti da seama ce filtru este, nu are un nume?

Reply
La aeropress nu exista o reteta,filtrul se numeste idea ultra fine.

Reply
Ca sa accentuam ideea ca la Aeropress nu exista reteta, sa lasam zarurile sa decida... :D

https://keencoffee.com/product/aeropress...pionships/

Reply
Salutari, ar fi cineva interesat de astfel de standuri de aeropress printate 3d/taiate laser?
[Image: nEKiRSA.jpg][Image: w5gjMZe.jpg][Image: Mf2n1RV.jpg][Image: ee6KzVV.jpg][Image: NRXGX7w.jpg]

Reply
Poate asa ceva:

http://www.bluehorseproducts.com/aeropress-caddy

Reply
(17-12-2019, 21:01)renatoa Wrote: Poate asa ceva:

http://www.bluehorseproducts.com/aeropress-caddy
Daca exista interes pentru un model ca acesta, ma pot interesa pentru un pret.

Reply
@SwooshMihu
Niste preturi orientative pentru modelele de mai sus?
Filtroman infocat. 

V60 | Aeropress | Comandante Trailmaster X25 | Fellow Ode 2

Reply
(18-12-2019, 15:06)SwooshMihu Wrote: Daca exista interes pentru un model ca acesta, ma pot interesa pentru un pret.

Doar l-am aratat, ca sa isi mareasca amicul gama de oferte, eu am suport.

Reply
(19-12-2019, 13:07)slavic1983 Wrote: @SwooshMihu
Niste preturi orientative pentru modelele de mai sus?

Am facut threadul acesta unde figureaza si preturile pentru modelele postate: https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...iate-laser

Reply
(04-11-2019, 13:38)Tiranator Wrote: Aeropress Go 
https://youtu.be/U_hwYVboAVQ

(04-11-2019, 15:30)renatoa Wrote: Daca nu e la barshaker, nu exista... :D

Din pacate, exista...

http://barshaker.ro/Brew-Bar/AeroPres/Aeropress-GO

...bagat pe tacute... acum e prea tarziu ca sa il mai am sub brad... :(

Reply
Oare sunt suficiente pe stoc? Am interzis de la soție sa mai fac achiziții pe 2019 [emoji3064]

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Reply
Pai il  rogi pe MyR sa emita factura in 2020! Daca poate.

Reply
Doar daca are puterea de a modifica si in aplicatia de mybanking :))))

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)