07-10-2018, 23:48
Exact acea aciditate diferita de espresso ma incanta si pe mine. Sunt curios si Chemex-ul cum ar fi.
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino
|
Aero Press
|
(07-10-2018, 20:40)cradun Wrote: Tot suntem pe thread-ul Aeropress asa ca nu sunt prea offtopic, @renatoa, ce zici, cum sunt diferentele intre Aeropress si V60? Pe care il preferi?
(06-10-2018, 22:43)cradun Wrote: As ocoli Bonavita, kettle-ul pt care chiar eu am organizat group buy-ul imi face probleme cu switch-ul de on/off.
(08-10-2018, 16:31)Zwanger Wrote: Ce-mi faceti voi mie. M-am apucat de citit si vazut video-uri cu gramada despre v60, kalita wave, siphon si dupa descrierile de gust, cred ca as prefera o bautura lipsita de corp dar cu arome subtile florale/fructate, decat una cu crema/spuma/corp.
Astea fiind zise, ce palnie/dispozitiv pot sa-mi cumpar ca sa -l car fara probleme cu masina si sa nu se sparga (deci banuiesc ca portelan/sticla este exclus. Iau plastic/inox? stiti ceva palnie pt v60/kalita wave care poate fi luata in vacante?
Kettle am sa iau goose neck, cu reglaj de temperatura, sa fiu hipster pana la capat. ,na!
(08-10-2018, 00:24)cradun Wrote: Ok, nu am folosit niciodata asa Aeropress-ul, merita incercat. Tendinta e sa il folosesc numai inverted, sa curga numai la presare.
Sent from my Nokia 5.1 using Tapatalk
(08-10-2018, 20:02)cradun Wrote: Kalita nu cunosc ca nu prea am vazut in Romania.
(08-10-2018, 20:53)adiszep Wrote:Multumesc!(08-10-2018, 20:02)cradun Wrote: Kalita nu cunosc ca nu prea am vazut in Romania.
Vezi la Yume.
(08-10-2018, 23:03)Zwanger Wrote: Poti face V60 cu filtre de kalita wave?Eu zic nu. Fiecare filtru are specificul lui (forma si grosime), de exemplu cel ce Chemex e f gros si retine multe uleiuri, am citit. Plus ca parca forma e diferita la Kalita si la V60.
(08-10-2018, 23:03)Zwanger Wrote: Poti face V60 cu filtre de kalita wave?

(11-11-2018, 18:23)lracu Wrote:(11-11-2018, 18:18)renatoa Wrote: Si pistonul de la aeropress... ramai cu el pe dinafara ?Pai montez pistonul de cauciuc pe paharul lu' traveller si nu mai am nevoie de tilindru' lu' Aeropress!![]()
Nu ajungi tot la doi cilindri de dimensiuni apropiate, care trebuie sa intre in trusa de voiaj
Acum serios, ai dreptate, nu am luat in calcul ca trebuie diametrul interior al pistonului ...
Prea era frumos sa mearga.
(11-11-2018, 18:18)renatoa Wrote: Si M47 standard nu incape, cat are diametrul ? Nu am M38 la indemana, dar parca sa zic ca ar incape in aeropress si ala... mai ales daca scot colectorul, acolo se mareste diametul, la evazarea aia.
Recunosc faptul ca nu am masurat M38-ul, am avut, asa, un feeling ca n-o sa intre in piston, nici nu am incercat.
(21-11-2018, 17:42)renatoa Wrote: Reteta castigatoare WAC 2018:
Coffee: Mugaya AA
...
https://dailycoffeenews.com/2018/11/20/c...mpionship/
Ca idee de macinatura EK43S Grind size: 9, folosit la V60, este 3.5 "ture Kinu" modelul nou, sau 2.6 M38/Feldgrind/M47 model vechi.
Deci 8 ar fi un pic mai strans/fin decat V60.
(22-11-2018, 14:45)renatoa Wrote: ...
Deci, cum e bine sa pastram pistonul la aeropress, toata ziua cat si in voiaj ?
Parerea mea este ca separat de corp, ca sa avem "o garnitura fericita", vorba reclamei...
Cum ii place cel mai mult garniturii sa se miste in piston?... cald si umed, stiu, suna pervers :D
Lasind pistonul in cilindru dupa spalare, se va usca si raci, si extragerea lui in ziua urmatoare va produce uzura mai mare ca operarea propriu-zisa !
Daca mai si punem capacul, fortand garnitura sa intre in corp, avem cel mai prost scenariu... o garnitura comprimata 24/7 si lasata sa se destinda doar 5 minute pe zi = distrusa in cel mai scurt timp posibil.
Asa ca extrageti pistonul imediat dupa evacuarea pucului, cat mai e cald si moale.
Ar mai fi discutabil daca sa il extragem nespalat, ca sa mai ramana pe el ceva uleiuri, care ar face extragerea si mai facila, dar s-ar intinde pe interiorul corpului, sau sa il spalam inserat, dupa evacuarea pucului.
Daca avem apa fierbinte, poate ca a doua ar avea castig de cauza. Cei la care apa fierbinte inseamna cel mult 40 grade, cum e la mine, pot lua in considerare si prima varianta, spalarea cu apa rece va intari cauciucul, mai bine o fac cu el extras.
Cum al meu face 4 ani in februarie, si inca se tine bine... as zice ca pistonul meu e fericit... ale voastre ?
(22-11-2018, 20:58)lracu Wrote: Apropos, am masurat cu termometrul de la kettle temperatura amestecului cafea-apa imediat dupa turnarea apei din kettle la 95grdC si am obtinut ~85grdC in amestec la cel mult 20s dupa turnarea apei