(09-11-2015, 12:12)Lyvyoo Wrote: ... Problema e cu MC7 stepless, caci acum in Romania e cea in trepte. Varianta stepless presupune un cost suplimentar si o comanda separata in Italia, de unde si timpul lung de livrare.
macapul are o rozeta de plastic cu o coroana dintata, solidarizata cu 3 suruburi de ansamblul cutitului superior: se invarte rozeta, se [in/des]surubeaza intregul ansamblu modificand distanta fata de ansamblul de cutit inferior, cel invartit de motor; coroana dintata respectiva e invartita de un melc, in ansamblul
stepless:
[attachment=2959]
ansamblul cutit superior are in partea superioara o coroana cu gauri dispuse pe circumferinta pentru imobilizarea intr-o pozitie la rasnita cu reglaj in pasi:
[attachment=2960]
vreau sa spun ca plaja uzuala pe care o folosesc eu pentru espresso este de cca. 5 dinti, adica 5 pasi la rasnita
stepped; cum eu merg pe reglaj din doza (macin 5-8 doze de cca. 18g o singura data, in dozer), nu m-ar deranja acest nivel de 'granulatie' in reglaj;
e adevarat, lucrez cu o masina espresso cu levier si asta inseamna tone de toleranta pentru gradul de rasnire...
nu pentru manu86, care am inteles ca s-a hotarat deja, dar pentru altii care viziteaza acest thread:
daca tot se face compromisul de a se cumpara varianta de rasnita de pravalie, MC7, nu vad dece trebuie sa ne cramponam de
stepless-ul respectiv;
mai ales ca, daca cineva poate interveni pe masina pentru niste modificari necesare, poate sa o modifice si stepless (
Macap Grinder True Stepless Mod)... ok, chiar daca achizitioneaza gulerul dintat si ansamblul melc;
2200-2300 lei pentru o rasnita cu cutite plane de 75mm, robusta de 15-16Kg, cu motor de 1400 rpm etc.... mi se pare extrem de avantajos! in comparatie cu alte variante existente in zona 400-600 euro;
cand spun ca rasnita de pravalie e un compromis, nu ma refer la performante!
din ce-am vazut prin varia
exploded views, ansamblul cutite cu guri de intrare si iesire este acelasi...
[attachment=2961]
ma refer la o implicita asumare
a unor achizitii si usoare interventii pe masina - de regula, fiind vorba de o palnie de inox, adaptata la deschiderea si modul de prindere in masina; asta inchide complet problema de care s-a tot tras mai sus, cea cu
retentia si o transforma intr-o rasnita
on-demand;
daca la astea toate se mai adauga un timer electronic - il vad util numai in cazul in care se lucreaza cvasicomercial, cu shot-uri succesive - se poate vorbi de o rasnita competitiva cu oricare alta cu cutite asemanatoare;
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)