Welcome Back Log In Create Account

Achizitie rasnita

$1085.00 ( burrs from Mazzer ) plus $1975 ..., pass! 3060 US dollar!Frumos Angel
ꟼₚᵣₒ ₈₀₀/ VOSTOK 1Gr/ Hoᴎᴎɘ Ꙅlim // Atom W65 //ꙄɘTTɘ WI //M47 Titan ₘₐₙ ₐₜ wₒᵣₖ

Reply
Niche Zero e destul de imbatabila in zona ei de pret, conica electrica cu cutite mari si pretabila single dose. Ca si comparatie Helor Flux, manuala conica, e mai scumpa. 

Mahlgut Mola-e e de 3 ori mai scumpa decat Niche. 

https://mahlgut-manufaktur.de/en/coffee-grinder-molae/

Reply
Depinde de portofel, Niche Zero e super ok ca și bani dar măcinătura la Helor Stance cu steroizi arata super!
ꟼₚᵣₒ ₈₀₀/ VOSTOK 1Gr/ Hoᴎᴎɘ Ꙅlim // Atom W65 //ꙄɘTTɘ WI //M47 Titan ₘₐₙ ₐₜ wₒᵣₖ

Reply
[Image: 9BZ316f.jpg]
Un mic monstru. Mi am luat râșniță portabila sa mi fac un v60 la camping.

Reply
(12-10-2018, 22:03)Zwanger Wrote: Sa te mai uiti odata la Helor stance motor= 1975 dolari.

Sa nu fie doar motorul atat.

Pana la urma eu tot nu ma prind daca varianta la 1975 e cea din poza (adica o rasnita "intreaga")
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
Zwanger, am crezut ca ti-ai montat cismea in curte dar dupa ce m-am uitat mai atent, am zis nah... nu poate fi cismea ca are cablu cu stecar... sigur e ceva nicovala :P

Reply
Până dă înghețul, ajunge cu ea în casă, sper.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
Si, ca sa gumim (sper sa nu se supere@Zwanger),
care-i problema?

[Image: Ax26Jop.jpg]

Merge la fix cu:

[Image: bKUbQlx.jpg]
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
(18-10-2018, 00:05)vdub Wrote: Zwanger, am crezut ca ti-ai montat cismea in curte dar dupa ce m-am uitat mai atent, am zis nah... nu poate fi cismea ca are cablu cu stecar... sigur e ceva nicovala Tongue
Nicovala electrica cu siguranta...  :D
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Nicovala, dar sa vezi cum executa nicovala.

Nu e asa mare, va speriati dejeaba. Are amprenta la sol/mobila mica, retentie inexistenta, rapiditate pe care nu o gasesc la nici o alta rasnita.  Dimensiunea ocupata pe blat este egala cu a unui ek43, modul de functionare similar, greutatea e aceasi. Da, nu este un ek este pre-ek. Dar o facem buna, nu gluma.
[Image: lgsCV6C.jpg]

[Image: oifjIJH.jpg]

Reply
(18-10-2018, 08:15)Mihai L Wrote: Nicovala electrica cu siguranta...

That's the point. As fi continuat cu "nu poate fi nicovala pt ca are butoane on/off... e ancora sigur" :))

Zwanger, cu hopper montat arata a rasnita dar tot foarte inalta mi se pare.
Talpile prismatice sunt prinse cu suruburi? Cat de lung e motorul?
In locul tau as taia 10-15cm din corpul rasnitei, dinspre baza si remonta talpile.

Reply
De ce sa fac asta?  Am loc sa mai primesc niste monstri. Toată lumea aleargă după chestii mici plasticoase și slab fiabilie.

Râșniță asta are inclusiv vibrator mecanic pt a evacua și ultima fractiune. Trebuie sa mi ajungă o serie de componente care sa o facă mai atractiva pt utilizarea single dose (hoper mic, pâlnie evacuare ek43, pâlnie portafiltru de 12 cm lățime sa rasnesc direct in pf)
Pâlnia de ek are și clampanitoare că să o scutur.

Cat despre motor, axul trece prin motor pentru o mai buna stabilitate și precizie, motorul e in spatele cuțitelor. In partea de jos are alte componente. Greutatea 22 kg.

Reply
Nu stiu cine alearga dupa chestii mici si plasticoase dar stiu ca electrocasnicele cu carcase aurite sau impanate cu cristale swarovski nu performeaza mai bine decat unele din plastic sau fier mort si mai putin aspectuoase.

Râșniță asta are inclusiv vibrator mecanic pt a evacua și ultima fractiune.
Deci trebuie conectata la compresor, sau? Vibratoarele mecanice industriale sunt pneumatice si au la interior o bila care se invarte de nebuna intr-o colivie.
Poate ai vrut sa spui vibrator electric cu motor si greutate excentrica pe ax... ca la telefon.

Foarte buna ideea cu scuturatul retentiei, indiferent de cum sunt generate vibratiile Smile

Reply
450 grame de cafea rasnite fin in 25 secunde. Cam 1 kg/minut.

20 grame mananca in 1 secunda (insist pe aspectul rasnirii rapide din cauza ca genereaza un anumit tip de macinatura).

Primul model si facut pentru america a fost asta, in acest video zgomotul produs este de la tavita cu vibrator care face urat ca nu e fixata cum trebuie. In plus descentrarea rasnitei produce si ea sunete aditionale. Rasnitele astea nu au fost gandite pentru espresso, abaterile sunt de ordinul zecimilor. Insa slefuite devin niste diamante in espresso.

https://www.youtube.com/watch?v=rynyK3vRgts&t=78s

Avantaje sunt multe, dezavantaje in functie de preferintele fiecaruia. Pentru mine o rasnita care se chinuie sa scoata 18 grame de cafea nu prezinta interes, si cum sunt mai extremist de fel imi place sa merg all in, nu umblu cu jumatati. Am tot aspetat sa apara rasnite comerciale/single dose si nu a aparut nimic demn de luat in considerare.

Pe gluma aia de Monolith nu dau 3000euro cand nici macar nu a masurat-o nimeni, sa vina cu niste dovezi.

Reply
(24-07-2017, 12:49)Lyvyoo Wrote: Eureka Mignon a ramas ancorata in trecut cu ai sai 50mm cutite plate si bulgarasii celebri din macinatura de espresso. Eu unul as vota MC4 sau Quamar M80 drogheria, daca bugetul ar suferi o extensie de la cei 200E. [...]

Mignon Specialita, Design si Brew Pro au cutite de 55 mm, celelalte Mignon-uri au cutite de 50 mm. Eu am luat recent un Silenzio (50mm) de la Barshaker si intr-adevar, daca rasnesc f. f. fin (gen praf de cacao) apar cativa bulgarasi, dar la o rasnire normala pt. espresso nu vad niuciun bulgaras, deci nu mi-as face probleme.
Gaggia Classic E24 (9 bar + PID), De'Longhi Magnifica Plus, Hario V60, Eureka Mignon Silenzio mk2, Hario Skerton + OE kit, IKEA ANRIK & UPPHETTA (ex. Gaggia Classic II RI9403/11).

Reply
Ce parere aveti de Eureka Atom 60e pentru utilizare casnica? Altceva mai bun la acelasi buget (~3000 RON)?

Vreau sa fac upgrade de la Vario. Nu tin neaparat la single dosing, nu ma deranjeaza sa arunc cateva grame de cafea ca sa tin boabe in hopper.

Multumesc.

Reply
Niche zero., E mai ok.

Reply
(22-10-2018, 17:45)Zwanger Wrote: Niche zero., E mai ok.

Parca nu as lua ceva care abia a aparut pe piata.

Reply
Trebuia sa apara de mult, nu e nimic revolutionar... doar ca acum s-a gasit nebunul care sa indrazneasca sa parieze pe o piata de super-nisha, unde majoritatea gandesc la modul asta ^^^

Reply
Orice produs are nevoie de 1-2 ani de zile sa se maturizeze, sa vezi ca nu are vicii ascunse de design care nu se vad in prima luna de utilizare. Nu e un soft la care faci upgrade daca are bug-uri, eu vreau sa ma tina cel putin 10 ani ca de-aia dau atatia bani pe ea.

Reply
Rasnita a fost testata peste 6 luni inainte sa fie lansata pe piata.

La o rasnita cu motor, ax cutite si o carcasa si un buton nu prea vad despre ce soft si buguri vorbesti. Garantia este garantie in caz ca bubuie motorul, in rest rasnita mica, 4.1 kg, compacta, cutite mazzer de 63mm. In 2000-3000ron nu ai ce sa cumperi mai bun la ora actuala.
Ca sa nu mai zic ca e gandita pentru home use, retentie zero.

Intre o rasnita de 60mm plane si o rasnita single doze cu cutite 63mm Mazzer conice e la mintea cocosului ce sa alegi. O rasnita conica o sa-ti favorizeze extractia pana la un anumit punct/nivel. Adica pana ce iti cumperi un espressor cu posibilitate de profilare, dupa o sa vrei mai mult.

Reply
Expresor am Expobar Office Leva HX. O fi mai buna Eureka Zenyth cu cutite de 65? Sau Atom 65 mai bine ca e mai mic si nu am nevoie de viteza?

Reply
(22-10-2018, 18:51)mikidutzaa Wrote: Orice produs are nevoie de 1-2 ani de zile sa se maturizeze, sa vezi ca nu are vicii ascunse de design care nu se vad in prima luna de utilizare. Nu e un soft la care faci upgrade daca are bug-uri, eu vreau sa ma tina cel putin 10 ani ca de-aia dau atatia bani pe ea.

Poate sa tina rasnita si 20 de ani, daca microbul e acolo, garantat in cativa ani vrei upgrade.
Echipament actual: Lelit Bianca V3, Timemore 078S
Echipamentul vechi: Lelit PL92T, Lelit PL81T, Gaggia Baby, Saeco Poemia cu PF naked facut la strung, Niche Zero, Kinu M47, Lelit PL043MMI, Hario Skerton 

Reply
(24-10-2018, 12:19)lorisl Wrote: Poate sa tina rasnita si 20 de ani, daca microbul e acolo, garantat in cativa ani vrei upgrade.

Nu am nu stiu ce microb. La Vario ma deranjeaza ca nu rasneste destul de fin unele cafele (tocmai mi-a curs in 16 secunde 36 de grame pe setarea minima) si nu tine setarea constanta nu ca nu pot sa scot nustiuce aroma florala :).

Bugetul e 3000-4000.

Reply
Revin cu o intrebare.  Catre ce rasnita m-as putea orienta ca upgrade la PL43MMI dar care sa fie o optiune buna de imperechere si pentru viitor, eventual cu un Brewtus ?
Lelit PL92T Elizabeth  + Eureka Mingnon Specialita 15BL 

Fost: Lelit PL41 TEM
--------

Reply
Niche Zero, cat timp mai exista.

Reply
Stie cineva care  rasnita are retentie mai mica, dintre Mignon Specialita 16CR, Macap M42M, Lelit PL 72 si Bezzera 005?
Cred ca voi grabi lucrurile sa iau mai repede un espressor 81t sau 91t si una dintre rasnitele acestea. De fapt si nivelul de zgomoyt ma intereseaza. Comparativ cu una clasica cu lame, caci prima cafea o beau la 05.30 a.m.
P.S. Sper sa imi ramana bani de hotel cand o vedea "sefa" pe ce dau banii...brrr!!!
ECM Classika PID si dispozitiv ECM profilare, Eureka Atom 60E
Lelit PL81T (ex), Eureka Specialita 15BL (ex)

Reply
Kinu M47 le bate pe toate la silențiozitate și retenție.

Reply
si la comoditate? :)
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>

Reply
Sa ai doar o rasnita manuala si sa-ti placa boabe prajite light e destul de chinuitor si uneori nu ai chef de sport.
Brasilia Club, Kinu Simplicity, Comandante, Kingrinder P0, Mignon Specialita.
ex: Gaggia Espresso, Color; Quamar T80, Macap M2D, Feldgrind 2.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)