Welcome Back Log In Create Account

AVX DB1X 2025 cu OPV ( Turin Legato V2 / MiiCoffee Apex V2 )

trebuie sa rasnesti mai fin
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Flair Signature | Skywalker Roaster | Kingrinder K2
Past: Lelit PL81T Grace | DF64 | Cafflano Kompresso | Staresso Mirage Pro

Reply
(28-07-2026, 23:30)alexferdean Wrote: Salutare. Eu sunt mai incepator, am cumparat recent AVX DB1X si am setat OPV la 9 bari si am ramas foarte surprins sa vad ca nu ajung nici macar la 6 bari cum spunea si @Rece mai sus. Am flow-ul deschis la maxim, cam 70-80ml in 10 secunde. Ce ar trebui sa fac? sa cresc mai mult timpul de extractie si sa setez OPV la 11-12bar in ideea ca shotul va ajunge pe la 8? folosesc o sita IMS Big Bang 18g in care pot pune cam 19-20g de cafea medium Dropshot.
De fapt nu cred ca ajuta cu nimic daca setez OPV mai sus, pentru ca presiunea va creste exact la fel. Sa pun mai mult cafea pentru a micsora spatiul dintre shower screen si cafea? sa rasnesc mai fin?

Presiunea maxim 10bar cu sita blind
Debitul undeva la 5ml/sec
Și după cum ți-a spus colegul @RazvaNNN râșnit mai fin, pucul de cafea opune rezistență apei pentru a creste presiunea
WPM PRIMUS | J64V | Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant & HiBean.

Reply
(28-07-2026, 23:30)alexferdean Wrote: Salutare. Eu sunt mai incepator, am cumparat recent AVX DB1X si am setat OPV la 9 bari si am ramas foarte surprins sa vad ca nu ajung nici macar la 6 bari cum spunea si @Rece mai sus. Am flow-ul deschis la maxim, cam 70-80ml in 10 secunde. Ce ar trebui sa fac? sa cresc mai mult timpul de extractie si sa setez OPV la 11-12bar in ideea ca shotul va ajunge pe la 8? folosesc o sita IMS Big Bang 18g in care pot pune cam 19-20g de cafea medium Dropshot.

(28-07-2026, 23:30)alexferdean Wrote:  
Pe lângă faptul că trebuie să râșnești mai fin, verifică și doza. Dacă ai dozat corect pentru coșul pe care îl folosești, după extracție pucul ar trebui să fie relativ compact și să își păstreze forma. Dacă este foarte apos, ca un nămol, este posibil să fie și prea puțină cafea în coș. În ordinea probabilității, eu aș verifica:
  1. Râșnița – cel mai probabil trebuie să râșnești mai fin.
  2. Doza – verifică să nu fie prea puțină cafea pentru coșul folosit. Un puc foarte apos poate fi un indiciu.
  3. Channeling – dacă nici după primele două problema persistă, verifică pregătirea pucului. Dacă nu folosești un portafiltru naked, e posibil să ai channeling mereu fără să îți dai seama.
[Base] Lelit Bianca V3 | DF64V V2 SSP HU
[Out of Office] AVX DB1 2025 | DF64 Gen 2.5

Reply
Aceleasi sfaturi se dau de zeci de ani, si unor continua sa nu le iasa...
Cazul meu, care le-am luat drept bune si m-au tinut in loc 4-5 ani.
Pentru ca niciuna nu era cauza reala... in cazul meu concret, care era destul de deviat de la extractia clasica...
Iar ca sa rezolvi si cazurile astea astea trebuie sa intelegi cu adevarat ce se intampla in puc.
Acum pot rasni si cu 20% pe langa "optim", pot pune in sita +/- un gram fara sa se schimbe ceva, si n-am channeling chiar si daca tampez cu lingura.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)