Hello There, Guest! Login Register


ATOMIC espresso

#1
Lightbulb 
Pentru cei ce calatoresc prin locuri neumblate (sau ne-electrificate), iata cateva optiuni mai apropiate de espresso dacat cana moka:

ATOMIC - inventata tot de italieni prin anii '40;

OTTO - o varianta imbunatatita de australieni;

Bellman CX-25P - Made in Taiwan, sau

Bacchi Espresso - de la nenea Terzi.

O alta varianta, pentru cei obisnuiti cu rasnita manuala ar fi Portaspresso. Smile
Rasnite: La Cimbali Junior, PeDe Dienes, BeHa, Leinbrock's Ideal
Espressor: Gaggia Evolution cu OPV si PID
 
Reply
#2
Interesanta sinteza!
Se gasesc oare si in Ro?
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#3
Am dat din intamplare peste acest post si am gasit asta The Little Guy - espresso maker €557,95 EUR,e mai scump ca 9barista unde macar ai espresso real nu un moka pot.Little guy e fostul otto
https://lovethelittleguy.com/en-de/colle...esso-maker
 
Reply
#4
Tot niste moka pot-uri sunt, cu trasee mai sofisticate pentru adus apa, care rezolva incalzirea palniei/sita de la abur.
Dar presiunea, tot la 2-3 bari trage, ca sa faci presiune din abur cere caldura mare... 160 grade pentru 5 bari
 
Reply
#5
(02-11-2023, 00:24)renatoa Wrote: Tot niste moka pot-uri sunt, cu trasee mai sofisticate pentru adus apa, care rezolva incalzirea palniei/sita de la abur.
Dar presiunea, tot la 2-3 bari trage, ca sa faci presiune din abur cere caldura mare... 160 grade pentru 5 bari

Nu inteleg de ce ne complicam cu prostii,nu e mai simplu un moka cu o pompa pt presiune? macar ai rezolvat temperatura mare a apei
 
Reply
#6
Unii exact asta fac, pun un corp practic de moka, intr-un ambalaj mai fancy desigur, cu PF si sita, cu manometru, si pret corelat cu ... deranjul Smile

https://www.aliexpress.com/item/1005005891995802.html

Mai e un motiv pentru care nu poti face o extractie ca la carte cu presiune bazata pe abur... timpul.
Si daca aduci separat apa la fierbere, insurubezi boilerul cu restul, cu manusi termo evident, si pui pe foc... nu are cum sa ajunga presiunea la 4-5 bari intr-un timp rezonabil, deja cand a trecut de 2 bari a inceput sa curga.
Ar trebui sa prepari un puc impenetrabil la 2 bari si care sa "isi dea drumul" pe undeva pe la 4 bari.
Prea mare complicatia.
 
Reply
#7
(02-11-2023, 10:35)renatoa Wrote: Unii exact asta fac, pun un corp practic de moka, intr-un ambalaj mai fancy desigur, cu PF si sita, cu manometru, si pret corelat cu ... deranjul Smile

https://www.aliexpress.com/item/1005005891995802.html

Mai e un motiv pentru care nu poti face o extractie ca la carte cu presiune bazata pe abur... timpul.
Si daca aduci separat apa la fierbere, insurubezi boilerul cu restul, cu manusi termo evident, si pui pe foc... nu are cum sa ajunga presiunea la 4-5 bari intr-un timp rezonabil, deja cand a trecut de 2 bari a inceput sa curga.
Ar trebui sa prepari un puc impenetrabil la 2 bari si care sa "isi dea drumul" pe undeva pe la 4 bari.
Prea mare complicatia.
Ajungi sa platesti atatia bani pt prostii,aeropress este superior in prepararea cafelei si extrem de tolerant
 
Reply
#8
De ce mai discutam acum despre strutocamile de astea? Nu mai este situatia din 2012, acum pentru locuri neumblate exista espressoare care fac espresso adevarat, Staresso Mirage si Cafflano Kompresso detasandu-se ca optiuni. Altfel, Aeropress Go este o solutie flexibila mult mai potrivita daca se accepta cafea tip espresso. Pentru cei care doresc sa implementeze reteta perfecta si in vacanta exista leviere de dimensiuni acceptabile cu husa/geanta de transport, cu manometru, etc. Ce motiv ar avea cineva sa mai cumpere acum mokapot modificat pentru a obtine un espresso care nu-i chiar espresso?
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)