Welcome Back Log In Create Account

ARCO by Goat Story, rasnita 2-in-1

suna bine, stiu ca au printat si ibric pe rasnita, dar nu stiam cat de accurate au bagat treaba asta si m-am gandit ca sub macinatura de espresso nu poti ajunge cu ea.
Dupa cum stiti sunt cafele care necesita macinatura mai fina decat altele - tot pentru espresso
GC E24 + PID + OPV 9 bar + Dimmer | Turin DF64 | Kinu M47 Classic / IMS Competition+Superfine 18gr / Bottomless PF / 58.5mm AVX tamper / WDT tool / Scale and timer

Reply
(17-06-2022, 16:15)staicueduard Wrote: suna bine, stiu ca au printat si ibric pe rasnita, dar nu stiam cat de accurate au bagat treaba asta si m-am gandit ca sub macinatura de espresso nu poti ajunge cu ea.
Dupa cum stiti sunt cafele care necesita macinatura mai fina decat altele - tot pentru espresso
Crede-mă că am testat cu cafea light și la nr. 19 nu curgea nimic ... La nr.24 am scos 1:2 - 9bar.

Acuma... da, știu că se poate și mai light decât am testat eu dar .... este loc
Toper Cafemino , Profitec PRO300, La Pavoni, Mazzer Philos, DF-83, ARCO-duo, Eureka, Mahlkonig, Kinu. 

Reply

Reply
Nu e așa greu de implementat un "măturători" (în engleză sweeper) în partea inferioară pe conul mobil care sa curețe atât partea de ieșire cât și lateralul acela.  Așa cum este la Honne, versalab, Titus și alte râșnite.

Problema cu partea aia de macinatura adunata este ca poate sa devină inconsistenta între shoturi. La espresso nu ai cum sa separi pleava pt ca se macină așa fin ca se sparge toată și e băgată în macinatura.
La macinatura de brew da, acolo se poate, eu așa fac mereu cu kinu, de asta am renunțat la făcut cupping cu kinu și am trecut la alta râșniță pt ca trebuia sa periez după fiecare cafea în chiuveta pleava rămasă și fac câte 4-8 cafele odată, îmi lua 10 minute sa prepar cafelele, mi se ducea tot cheful, plus ca de când m-am apucat de prăjit fac cupping aproape zilnic.

Atat Renato cat si Umarianos folosesc gaggia mini care e un levier cu arc ce duce max 6 bar care se duce in declin rapid, și care folosește site mai ciudatele. Ce vreau sa zic ca una e sa macini cu sita VST/Pullman  și alta e sa macini cu ims gaurit Putin sau o sita conica, o sa macini mult mai grosier. De cafea nu mai vorbesc ca nu are rost, o Ethiopia cere grosier, un decaf super fin.

Reply
(20-06-2022, 09:58)Darsidius Wrote: Atat Renato cat si Umarianos folosesc gaggia mini care e un levier cu arc ce duce max 6 bar care se duce in declin rapid, și care folosește site mai ciudatele. Ce vreau sa zic ca una e sa macini cu sita VST/Pullman  și alta e sa macini cu ims gaurit Putin sau o sita conica, o sa macini mult mai grosier. De cafea nu mai vorbesc ca nu are rost, o Ethiopia cere grosier, un decaf super fin.

Da. Eu folosesc și Gaggia Mini care cu extra spring saltă binișor de 6 bar. încât folosesc aceași măcinatura ca la e61 cu pompa rotativa si 9 bar setat pe grup , aceeași măcinatura că la Gaggia Classic - 9bar.

Cât despre retenție, am mai făcut o verificare acum după cca 20 sesiuni( cu RTD) de când o folosesc și ....pozele vorbesc de la sine:

În a doua poză am încercat să cântăresc ce era depus acolo dar cântarul nu a detectat greutatea (șervețelul îl detectase 1,4gr că am făcut tara) [Image: 04ef1bc1f8d553dd8feb705075195978.jpg][Image: 6218103dd345dedd439b58e732fd6136.jpg]
Toper Cafemino , Profitec PRO300, La Pavoni, Mazzer Philos, DF-83, ARCO-duo, Eureka, Mahlkonig, Kinu. 

Reply
Placutza aia decorativa cu "povestea caprei", din capul cutitului rotativ, mie mi-a picat din primele clipe, lipita superficial, chiar si asa era descentrata, daca as fi facut un clip ziceai ca am o bataie la cutit, mama, mama...

Cu ocazia asta aduc la cunostiinta si alte defecte de montaj aparute la beneficiari din pledge-ul meu:
- zero decalat semnificativ in zona negativa, cu 3 unitati - fara rezolvare, necesita demontare prea laborioasa, se poate trai cu ea asa cum este
- garnitura la motorizare, iesita din santz-ul in care era montata, impiedica montarea rasnitei pe corpul de motorizare - rezolvata prin scoaterea garniturii si montarea ei ca lumea

As zice ca 3 unitati cu defecte din 7 este o rata prea mare, chiar si pentru prima  serie, pentru a nu fi raportata la producator, ca sa isi imbunatateasca QC-ul... si inca nu am desfacut manualelel, sa le inspectez...

Attached Files Thumbnail(s)

Reply
R&D ăla de pe "plăcuta decorativa" vine cumva de la ce mă gândesc eu ?

Reply
(20-06-2022, 18:22)renatoa Wrote: Placutza aia decorativa cu "povestea caprei", din capul cutitului rotativ, mie mi-a picat din primele clipe, lipita superficial, chiar si asa era descentrata, daca as fi facut un clip ziceai ca am o bataie la cutit, mama, mama...

Cu ocazia asta aduc la cunostiinta si alte defecte de montaj aparute la beneficiari din pledge-ul meu:
- zero decalat semnificativ in zona negativa, cu 3 unitati - fara rezolvare, necesita demontare prea laborioasa, se poate trai cu ea asa cum este
- garnitura la motorizare, iesita din santz-ul in care era montata, impiedica montarea rasnitei pe corpul de motorizare - rezolvata prin scoaterea garniturii si montarea ei ca lumea

As zice ca 3 unitati cu defecte din 7 este o rata prea mare, chiar si pentru prima  serie, pentru a nu fi raportata la producator, ca sa isi imbunatateasca QC-ul... si inca nu am desfacut manualelel, sa le inspectez...

Să nu fie 4, că a mea încă e în cutie, nu am avut timp de ea. :D
Gaggia Classic 2012 & ARCO 2in1

Reply
Revin. Am asamblat rașnița și pare în regulă. Deci rămân 3 din 7. :)

Reply
Arco - prezentare producator.

... parca mergea postata mai devreme... intr-un an si jumate cat au tras de ele...

Reply
Da, probabil dacă macini pentru filtru nu are retenție dar nu și la espresso, și dacă o trântești de blat tot rămân 0.5 gr, deci nu e 0 retenție cum încearcă să zică nenea în filmuleț.

Btw, motorul se aude ca și când ar fi tot timpul în sarcină, are un bâzâit constant pe care la Sette nu îl observ. În fine, nu e o problemă că am priză programabilă, dar nu ar fi fost rău să pună vreun releu ceva, sau nu știu, care după 30 minute fără nici o comandă să îl treacă într-un repaus ceva.

Reply
(27-06-2022, 14:22)coffeemilk Wrote: Da, probabil dacă macini pentru filtru nu are retenție dar nu și la espresso, și dacă o trântești de blat tot rămân 0.5 gr, deci nu e 0 retenție cum încearcă să zică nenea în filmuleț.

Btw, motorul se aude ca și când ar fi tot timpul în sarcină, are un bâzâit constant pe care la Sette nu îl observ. În fine, nu e o problemă că am priză programabilă, dar nu ar fi fost rău să pună vreun releu ceva, sau nu știu, care după 30 minute fără nici o comandă să îl treacă într-un repaus ceva.
A mea nu bâzâie de nici un fel în standby.

Retenția pt. filtru cred că este chiar mai mare

Ceva retenție are și Niche "Zero" vorba aia

Cine caută retenție zero : Kinu, 1Z ..dintrastea , sau Hone cu modul 200euro de dat "țuric"

Reply
Ciudat cu bazait-ul in standby... pentru ca realmente nu e alimentata de-loc, nu are nici o electronica, sau bec de semnalizare, circuitul mai simplu nu se poate: motor, filtru EMI, switch, priza.
Nu are regim de standby, ci on-off.
O explicatie ar putea fi ca switch-ul sa fie intre filtru si motor, nu intre filtru si priza, si astfel filtrul sa fie permanent in priza, ar putea sa bazaie o bobina care nu a fost prinsa cum trebuie.
Discutam PM daca te bagi sa o desfaci, ca sa localizezi acustic sursa, sunt doar doua suruburi si o piulitza.

Reply
motorul e sigur pe 230v sau are vreun traf inaintea lui?
GC E24 + PID + OPV 9 bar + Dimmer | Turin DF64 | Kinu M47 Classic / IMS Competition+Superfine 18gr / Bottomless PF / 58.5mm AVX tamper / WDT tool / Scale and timer

Reply
@umarianos, eu compar cu Sette, la care cât bag atâta scot, fără să fac nimic, doar apăs pe buton. Mă deranjează că nu pot avea repetabilitatea între shoturi, adică acum scot 42gr. în 29 sec, la următorul am 36gr. în 29 sec (ca ex.) mă enervează chestia asta. Adică dacă bag 18, păi 18 să scot, cel puțin așa m-a obișnuit Sette. E drept că o folosesc de o săptămână......

@renatoa, mulțam fain dar momentan nu desfac nimic. Poate e mult spus bâzâit, dar nici nu am alt reper ca zgomot, cred că e mai aproape de un TV vechi în stand-by, zgomot ce îl percepi când ești aproape de rașniță. La voi chiar nu se aude nimic, nimic? :o

Reply
(27-06-2022, 16:30)coffeemilk Wrote: @umarianos, eu compar cu Sette, la care cât bag atâta scot, fără să fac nimic, doar apăs pe buton. Mă deranjează că nu pot avea repetabilitatea între shoturi, adică acum scot 42gr. în 29 sec, la următorul am 36gr. în 29 sec (ca ex.) mă enervează chestia asta. Adică dacă bag 18, păi 18 să scot, cel puțin așa m-a obișnuit Sette. E drept că o folosesc de o săptămână......

@renatoa, mulțam fain dar momentan nu desfac nimic. Poate e mult spus bâzâit, dar nici nu am alt reper ca zgomot, cred că e mai aproape de un TV vechi în stand-by, zgomot ce îl percepi când ești aproape de rașniță. La voi chiar nu se aude nimic, nimic? :o
Nimic .. ori băgată în priză ori scoasă din priză are același silent.

Reply
(27-06-2022, 16:37)umarianos Wrote: Nimic .. ori băgată în priză ori scoasă din priză are același silent.

As he said... ^^^

(27-06-2022, 16:13)staicueduard Wrote: motorul e sigur pe 230v sau are vreun traf inaintea lui?

Reply
Mda, mai urmăresc situația în acest caz.....

Reply
Milano Best New Product... asta e... csf...

ksr-ugc.imgix.net/assets/037/794/964/97a50f6795c0fe3d627bf89cba5ed5d3_original.jpg

Reply
nu functioneaza link-ul...

Reply
https://www.comunicaffe.it/annunciati-i-...-woc-2022/

Reply
https://sca.coffee/sca-news/congratulati...rd-winners

la categoria "Consumer Coffee Preparation and Serving Equipment (Electrical)"
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Flair Signature | Skywalker Roaster | Kingrinder K2
Past: Lelit PL81T Grace | DF64 | Cafflano Kompresso | Staresso Mirage Pro

Reply
Pai unde altundeva ? Vezi alta categorie unde s-ar incadra  Confused Huh ​​​​​​​
Si e singura rasnita premiata din targ, la orice categorie.

Reply
a, nu, doar explicam colegului unde sa se uite :D
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Flair Signature | Skywalker Roaster | Kingrinder K2
Past: Lelit PL81T Grace | DF64 | Cafflano Kompresso | Staresso Mirage Pro

Reply
(29-06-2022, 10:36)staicueduard Wrote: nu functioneaza link-ul...

Da, truncheat eu ceva din el... esentialul din imagine ar fi... ce s-a postat deja :)

Reply
Azi am băgat 19gr. de Bujumbura și au ieșit 20gr.! Rașnița minune.  :D
Încă continuă să mă 'uimească'.....

Reply
RDT ai incercat ?  Confused Huh

Reply
Astea au fost direct din congelator, erau suficient de umede.

Reply
Poate prea prea... Confused ori umede, ori reci, si a condensat din atmosfera...

Reply
Nu contest dar de unde sărăcia 1gr. în plus!? :o
În fine, măcar livrează ce trebuie. Nu are așa corp ca pe Sette dar e bună cafeaua.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)