Welcome Back Log In Create Account

ACS Vesuvius EVO Leva

Am citit o grămadă de aprecieri pozitive de la cei cu EVO Leva. Având Pro 800 de ceva timp, ma gândeam la o schimbare care sa fie tot cu levier... am dat (pe net) de mult apreciatul Vostok Dual boiler 1 Group. Apariția lui pe piață se lasă așteptată asa ca am trimis un mail la ACS. Am înțeles ca este posibil ca în viitor sa se poată face upgrade la Evo; are cineva dintre voi informații despre acest upgrade?
ꟼₚᵣₒ ₈₀₀/ VOSTOK 1Gr/ Hoᴎᴎɘ Ꙅlim // Atom W65 //ꙄɘTTɘ WI //M47 Titan ₘₐₙ ₐₜ wₒᵣₖ

Reply
Noul Evo o sa aiba niste dotari smart de pe vostok. Dozajul in functie de presiune sau timp (deci ecran in plus) electrovalva pt eliberare presiune remanenta si alte briz-brizuri (alta pompa nu gear ca altceva). Sasiu ranforsat in fata. Probabil in toamna, la anul.

Vostok se poate lua deja, deja au inceput livrarile:
https://www.home-barista.com/levers/just...86770.html

Cat despre cumparat ACS evo acu si dupa facut upgrade cu piese, ia-ti gandul. Sunt prea multe piese si scumpe, si posibil sa fie nevoie de modificari masive la cadru. Ai pompa rotativa vs gear acu, in spate la grup ai alte ranforsari prinse. Panoul fata trebuie decupat pt ecranul mic etc.
5 rasnite kinu+POB, Fellow Aiden, Roest Ultra

Reply
Se poate lua direct de la ACS deocamdată, aștept răspuns la mail.

Reply
Am primit răspuns, am dat comanda - Vostok single group - la sfârșitul lui mai sosește!

Reply
vreo veste cu inelul și tamperul?
online: ACS Vesuvius EVO Leva / Niche Zero
offline: Aeropress / Kinu M47 Phoenix

Reply
Deci noua versiune e motivul reducerii de preț destul de consistente la EVO Leva.

Reply
(13-04-2023, 17:34)sebas Wrote: Am primit răspuns, am dat comanda - Vostok single group - la sfârșitul lui mai sosește!

Întârziere mare... dar în sfârșit l-au expediat cu DHL, estimare livrare 25 august!!!

Reply
[Image: vs0zr9D.jpg]Hop și eu cu ăsta micu’. Momentan suntem la faza de împrietenire. Cam ce “profile” utilizați?
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60

Reply
Colegii voi ce variație de temperatura aveți între set VALUE și actual la grup și boilerul de brew? La mine grupul variază între -0.6 și +1 grad Celsius.

Reply
Oh so much silence… ??

Reply
Salut, colegi! Vreau o a doua (și a treia, etc) părere, cu privire la următoarele două întrebări:

1. Cât de des faceți decalcifiere dacă folosiți apă Bucovina? Are rost să mă complic?
2. Cât de des faceți "mentenanță"? Desfăcut, lubrifiat, etc. Înțeleg că asta e o întrebare mai profundă, iar dacă are cineva ceva link-uri utile pe subiect, aș vrea să mă documentez mai în detaliu. 

Mulțumesc!
Espresso: ACS Evo Leva, Mazzer Philos (I200D/SSP HU)
Filtru: Hario V60, Kinu M47 Phoenix POB

Reply
(16-09-2023, 08:19)adiszep Wrote: Colegii voi ce variație de temperatura aveți între set VALUE și actual la grup și boilerul de brew? La mine grupul variază între -0.6 și +1 grad Celsius.

Salutare, acum am ajuns și eu cu lecturile la subiectul ăsta.

https://coffeetime.freeflarum.com/d/10-a...o-leva/792

Recomand să citești de aici. Boilerul îmi fluctua foarte mult, acum am schimbat parametrii, cu B la 80 și îmi stă la 1C +-. La grup încă mă joc, acela oricum fluctua cam .5 in ambele direcții, ceva ce consider acceptabil.

Dacă mai ai problema, poate ajută ?

Reply
(04-02-2024, 17:17)cpintilei Wrote:
(16-09-2023, 08:19)adiszep Wrote: Colegii voi ce variație de temperatura aveți între set VALUE și actual la grup și boilerul de brew? La mine grupul variază între -0.6 și +1 grad Celsius.

Salutare, acum am ajuns și eu cu lecturile la subiectul ăsta.

https://coffeetime.freeflarum.com/d/10-a...o-leva/792

Recomand să citești de aici. Boilerul îmi fluctua foarte mult, acum am schimbat parametrii, cu B la 80 și îmi stă la 1C +-. La grup încă mă joc, acela oricum fluctua cam .5 in ambele direcții, ceva ce consider acceptabil.

Dacă mai ai problema, poate ajută ?

Salut. Am lăsat la setările de fabrică. Am ceva variație dar nu cred ca influențează cu nimic.

Reply
(11-02-2024, 20:03)adiszep Wrote: Salut. Am lăsat la setările de fabrică. Am ceva variație dar nu cred ca influențează cu nimic.

Între timp am mai făcut modificări, acum boilerul stă la +.2 și grupul max +_.4. Sunt impresionat de stabilitate.

Reply
Dar de cum iti iese cafeaua esti impresionat?

Reply
(16-02-2024, 17:31)r1r2000 Wrote: Dar de cum iti iese cafeaua esti impresionat?

Eh. Mai e de lucru.

Reply
Sunt curios, ce tamper și inel de dozare folosiți?

Reply
Acs-ul meu a venit cu inel de dozare și cu tamper, ambele se potrivesc perfect. Ce am făcut a fost să cumpăr o sită ims de 26mm și un mesh de 55mm.

[Image: afeBW5I.jpeg]

Reply
Salutare. Recent sunt proprietar de noul acs Vostok cu 2 grupuri. Sunt interesat sa cumpăr și tamper și distribuitor, tamperul cu care a venit este subdimensionat destul de tare. Dacă nu apare nimic recent am sa comand direct de la Gilberto. Vreau sa cumpăr și 2 site de dush ims . Încă ma acomodez cu el, fac comparații cu bugster...
Bugster by Hedone # custom ACS VOSTOK 2 grups#Bentwood vertical 63# Bravo tools # Kinu m47 simplicity # acaia pearl # Kaleido m10 pro roaster

Reply
(05-03-2024, 23:52)AIKI Wrote: Salutare. Recent sunt proprietar de noul acs Vostok cu 2 grupuri. Sunt interesat sa cumpăr și tamper și distribuitor, tamperul cu care a venit este subdimensionat destul de tare. Dacă nu apare nimic recent am sa comand direct de la Gilberto. Vreau sa cumpăr și 2 site de dush ims . Încă ma acomodez cu el, fac comparații cu bugster...
Eu sunt în discuții cu Gilberto pentru un tamper. Eventual, dacă dorești, putem pune comandă împreună. E mai ieftin transportul așa.

(05-03-2024, 09:23)sNap7 Wrote: Sunt curios, ce tamper și inel de dozare folosiți?
Eu am inelul de dozare de la ACS, dar nu-mi place. Are buza aceea care intră în portafiltru. Mi-am comandat un shaker cu dosing funnel, sper să mă scape complet de nevoia asta.

Reply
(06-03-2024, 00:40)cpintilei Wrote:
(05-03-2024, 23:52)AIKI Wrote: Salutare. Recent sunt proprietar de noul acs Vostok cu 2 grupuri. Sunt interesat sa cumpăr și tamper și distribuitor, tamperul cu care a venit este subdimensionat destul de tare. Dacă nu apare nimic recent am sa comand direct de la Gilberto. Vreau sa cumpăr și 2 site de dush ims . Încă ma acomodez cu el, fac comparații cu bugster...
Eu sunt în discuții cu Gilberto pentru un tamper. Eventual, dacă dorești, putem pune comandă împreună. E mai ieftin transportul așa.

(05-03-2024, 09:23)sNap7 Wrote: Sunt curios, ce tamper și inel de dozare folosiți?
Eu am inelul de dozare de la ACS, dar nu-mi place. Are buza aceea care intră în portafiltru. Mi-am comandat un shaker cu dosing funnel, sper să mă scape complet de nevoia asta.

De unde ți ai comandat ? Aliexpres ? Am comandat și eu înainte sa mi iau Vostok pt 58 la bugster. Încă nu a ajuns sa știu cum este. Vreau sa probez și apoi dacă îmi place comand și pt acs. Vreau sa schimb sitele de dush și apoi cele din portafiltru.
Bugster by Hedone # custom ACS VOSTOK 2 grups#Bentwood vertical 63# Bravo tools # Kinu m47 simplicity # acaia pearl # Kaleido m10 pro roaster

Reply
(06-03-2024, 12:24)AIKI Wrote: De unde ți ai comandat ? Aliexpres ? Am comandat și eu înainte sa mi iau Vostok pt 58 la bugster. Încă nu a ajuns sa știu cum este.

Da, AliExpress. Am luat versiunea de 51-54.

Reply
Și al meu a venit cu inel de dozare și tamper, dar... sunt nasoale, tare. Tamperul e subdimensionat și inelul de dozare are o margine care cam încurcă.

Am măsurat tamperul de la Bravo, cel de 54.7 și intra perfect.

Reply
Tamperul asta de 55 de la caffea.ro se potriveste perfect
https://www.caffea.ro/baza-tamper-knock-55-mm.html

Reply
[quote=cristian.h;204696]
Tamperul asta de 55 de la caffea.ro se potriveste perfect
https://www.caffea.ro/baza-tamper-knock-55-mm.html
Stoc terminat. Din păcate nu e disponibil. Am vorbit deja pt tamper bravo și distribuitor. Le am comandat pe culoare sa le ṣada bine lângă vostok. Dimensiuni : tamper 54.9 , distribuitor 54.7 .Am comandat și shower screen ims . Cu greu am găsit în Spania pe ceva sait ....Barshaker m a ajutat cu 2 coșuri pt portafiltre. 18-20 pt naked și 16-28 pt cel dublu.

Reply
Probabil ca o sa apară în viitor și aceasta opțiune la espressoarele cu lever de la acs. Momentan sunt în teste, am vorbit cu Maria de la ACS și doar doua modele au fost făcute si sunt in teste.Sistemul de curățare a grupului cu un flash fără a acționa leverul. 
Am mai văzut acest sistem și la Kees van der Westen.
https://youtu.be/tGy4khrzgsc?si=_Ry4vmRgnOdm_7xz

Reply
New flush lever 
https://youtu.be/DvEsyFyMlRo?si=dPoaHkCB1MBoYoD8

[Image: F4e2W9w.jpeg]

Reply
A schimbat cineva garnitura de la grup?

Reply
Bun, am schimbat eu între timp ;)

Reply
Am schimbat eu cu ceva din silicon. Nu mai tin minte care din alea doua rosie sau albastra. Stiu ca ma deranja ca nu se inchidea portafiltru la ora 6. 

Cred ca sunt pentru grup LSM, deci cauta ceva garnituri pt san marco.[Image: 2Fsm3YP.jpeg]
5 rasnite kinu+POB, Fellow Aiden, Roest Ultra

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)