Espressoman infocat
Posts: 212
Joined: Dec 2020
Braila
Salut la toata lumea vreau sa mi cumpar un kinu m47 simplicity dar de un timp sunt cu ochii pe 1Z PRESSO JX PRO din cea ce am citit pe net pare o rasnita f buna,voi ce pareri aveti m ar ajuta f mult parerea voastra.Va multumesc.
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Posts: 14.106
Joined: Feb 2015
Craiova
Simplicity nu merita diferenta de pret fata de Phoenix.
Deci ori astepti dupa Phoenix, ori JX PRO, daca arzi acum.
Sau daca e de asteptat... Arco este alegerea inteleapta, in mai vor fi cel putin 20 disponibile, la 100 Euro.
Despre rasnitele 1Z, cele testate in primul val par ok, mai ramane doar cu semnul intrebarii consistenta fabricarii in timp, la chinezi aparent nu e nici o problema daca iti livreaza un lot la care au folosit un aliaj aiurea, pentru ca asa le-a trimis si lor furnizorul... ba chiar se mira ca esti asa de pretentios.
Espressoman infocat
Posts: 61
Joined: Dec 2020
Bucuresti
06-03-2021, 23:56
(This post was last modified: 06-03-2021, 23:59 by Canto.)
Primul post dar: pentru o rasnita manuala, JX Pro este foarte ok. Eu personal am luat-o direct de pe website-ul lor si m-a ajuns cam 700-ish RON cam cat un Kinu Phoenix acum 2 luni.
Motivul in alegere: timpii de livrare(5 zile de pe 1zpresso store), cu 1-2 luni in plus pt Kinu si sincer nu mai aveam rabdare.
Sunt dezamagit? Nu. As lua-o din nou? Da.
Am rasnit cam 3Kg de cafea pana acum(2 luni) cu ea, deci:
Pro:
- rasneste foarte repede si pt mine cel putin, cu usurinta;
- bine echilibrata (in mana, in folosire);
- usor de setat - folosesc un Flair Pro 2 si aeropress, sunt multumit la ambele (atata timp cat mai bag 2-3 boabe extra, intre schimbarile de setari);
- sunt foarte multumit de rezultatele obtinute (in sfarsit pot sa recunosc din notele de degustare, sau mai usor... pot sa inteleg ce vorbeste lumea de pe acest forum)
Contra:
- poate mai greu cu dialling-in pe light roast sau cel putin asa mi se pare mie cateodata (sau e de la cafeaua folosita, potential prea fresh)
- personal nu am nimic grav, dar sunt un user normal, la inceput de drum
De mentionat: nu am testat un kinu.
Espressoman infocat
Posts: 212
Joined: Dec 2020
Braila
Cum ai platit cash in lei?
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Posts: 14.106
Joined: Feb 2015
Craiova
Daca te referi la partea cu "...cam 700-ish RON...", nu inseamna cash, e un englezism, sufixul "ish" inseamna aproximativ/cam pe acolo/asa ceva, deci "in jur de 700 lei", nu 700 lei cash.
Espressoman infocat
Posts: 61
Joined: Dec 2020
Bucuresti
08-03-2021, 00:29
(This post was last modified: 08-03-2021, 00:30 by Canto.)
(07-03-2021, 21:52)Chiordiacul Wrote: Cum ai platit cash in lei?
Salut, am vazut ca mi-ai dat pm dar tu il ai blocat si nu iti pot da reply. Eu am dat comanda la ei pe website cu plata prin PayPal. Am avut niste "avantaje" la factura trimisa cu coletul si astfel au iesit taxele foarte ieftine :)(rasnita + taxe: 700-720 RON).
Acum na, daca este prea complicat, o poti lua de pe Barshaker in sistem ramburs, cu discount-ul de membru, cred ca pe la 900 RON si cu avantaj de suport/garantie mult mai ok.
@
renatoa - multumesc pt completare.
Espressoman infocat
Posts: 212
Joined: Dec 2020
Braila
09-03-2021, 08:56
(This post was last modified: 09-03-2021, 09:25 by Chiordiacul.)
Mulrumesc frumos pentru sfaturi si ma scuzati daca am gresit pentru mine cash inseamna cu bani lichizi.
Nu cunosc prea bine engleza.Daca e cineva care a lucrat cu z presso jx pro si cu kinu astept pareri.
Apropo nst ce inseamna "dialling-in pe light roast"
Espressoman infocat
Posts: 61
Joined: Dec 2020
Bucuresti
(09-03-2021, 08:56)Chiordiacul Wrote: Mulrumesc frumos pentru sfaturi si ma scuzati daca am gresit pentru mine cash inseamna cu bani lichizi.
Nu cunosc prea bine engleza.Daca e cineva care a lucrat cu z presso jx pro si cu kinu astept pareri.
Apropo nst ce inseamna "dialling-in pe light roast"
Dialling-in - adica: sa incerci sa obtii o curgere optima (timp si calitate) pt un tip de extractie (curgerea) de X secunde in functie de tipul de cafea folosita: light (mai putin prajita), medium, dark roast (foarte prajita).
Aceasta curgere este foarte urmarita de toti, pt ca ea iti da specificul pe care il simti in pahar: aciditate, amar, samd.
Fiecare tip de cafea reactioneaza altfel si trebuie o alta granulatie in functie de: tipul de cafea, vechimea ei dar si multe altele, in functie de aparat si optiunile disponibile (temperatura, profilare de presiune, etc.)
Btw
Chiordiacul - vezi ca inca nu poti primi pm, ti-am vazut mesajul dar nu iti pot raspunde.
Espressoman infocat
Posts: 212
Joined: Dec 2020
Braila
Data trecuta am bifat casuta cu "receive private mesage" dar am uitat sa i dau "update options", acum merge cred.