Prajitor de cafea
Posts: 274
Joined: Nov 2013
Cluj-Napoca
Dragilor, vă mulțumim mult pentru mesaje și avem și noi unul, pentru fiecare dintre voi:
Om fain,
Sperăm că rândurile noastre te găsesc bine, sănătos și în mijlocul celor dragi. Am mai trăit cu toții un an, iar asta este deja fantastic!
Îți scriem rar și ne gândim la tine des, iar azi am simțit nevoia să-ți vorbim, să-ți spunem că împlinești visuri, atunci când te bucuri de o ceașcă de cafea bună. Visurile multor suflete care au făcut-o posibilă, printre care și ale noastre. Îți mulțumim nespus!
O cafea faină se obține cu multe pierderi și foarte muncă manuală, la nivel de fermă, moară uscată și prăjitorie. Cafeaua de specialitate este cultura agricolă care necesită cea mai multă muncă manuală pe parcursul întregului lanț, iar tu ne-ai ajutat să susținem și anul acesta fermieri cu care lucrăm de ani de zile, cum ar fi Oscar Chacon Solano, Israel Degfa, Gustavo Zuluaga, dar și să stabilim noi parteneriate directe în Rwanda, Tanzania și Kenya. Despre asta îți vom povesti mai multe în curând…
În acest an cu inflație ridicată, am pus piciorul puternic pe frână, mărind foarte puțin prețurile raportat la creșterea costurilor cu materia primă și energia, eficientizând continuu procesele, căutând în permanență soluții, pentru ca tu să te bucuri în fiecare zi de o cafea bună, la un preț corect.
Suntem conștienți că nu facem multe lucruri. Nu-ți trimitem scrisori săptămânale cu știri și produse noi. Credem că știi unde ne găsești când ai nevoie de cafea, pe care ne dăm peste cap să o prăjim frumos de fiecare dată și să ți-o trimitem cât mai prompt.
Nu facem promoții. De fapt nu am făcut niciodată. Avem o reducere standard pentru clienții fideli, dintotdeauna. În schimb, ne face plăcere să îți punem în coletele comandate online, doar în sezonul rece, câte două praline de ciocolată proaspete, pentru că doamna Paula Ana, ciocolatier artizan, le face cu mult drag și le umple cu ganache din cafeaua prăjită de noi. Din mica bucătărie a cafenelei noastre ai mai putut gusta câte un biscuite sau o ”blondie”, făcute cu suflet de colega noastră, Bianca. Nu ți-am spus nimic despre aceste produse până acum, dar mai bine mai târziu decât niciodată.
Apoi, când îți faci drum pe la prăjitorie, Gigi te așteaptă mereu cu zâmbetul pe buze și abia așteaptă să te servească cu un espresso și să-i povestești pe unde ai mai umblat și ce lucruri faine ai văzut. Poate îl întâlnești și pe Perry, care atunci când nu prăjește sau degustă cafele, prepară concentrat filtre manuale și îți oferă să guști, sau pe Dariana, asamblând comenzi, atentă la fiecare detaliu.
Toată echipa YUME îți mulțumește mult pentru vorbele bune și pentru observații, primele ne dau energie și celelalte ne împing să fim mai buni în tot ceea ce facem pentru tine. Azi, în prag de An Nou, îți dorim multă sănătate, liniște și bucurii. Să ne vedem cu bine!
Un An Nou fericit!
Cafea, entuziasm, cunoaștere...