Welcome Back Log In Create Account

Înlocuire pompă vibratoare cu gear pump

(30-03-2026, 13:17)renatoa Wrote: M-am mai documentat, si problema la gear pumps nu sunt depunerile, ci abraziunea...
Cum pomparea se bazeaza exclusiv pe alinierea si contactul per-fect a fatetelor dintilor, orice fir de nisip intrat acolo si care a produs o zgarietura superficiala... nu e bine... si nu se mai rezolva cu decalcifiere. Sad
Video-ul asta va va speria mai bine decat pot eu Smile

Contactul dintilor se rezuma la o linie.
Nu avem suprafete in contact, avem linii in contact.

Depinde si cati dinti sunt in contact, cu cat mai multi cu atat mai bine, din punctul de vedere al uzurii.
Starseeker (AK74 & Edge Plus) + Rocket R58 + Hottop

Reply
(30-03-2026, 13:31)alex_b Wrote: la cum arata in video cred ca daca s-ar folosi ulei ar avea viata mai lunga, sigur cafea cu ulei este inca ceva de neconceput
Uite aici un video în care îți explică cu voce tare fenomenul prezentat în videoul postat de @renatoa
https://youtube.com/shorts/8eJ9aE0IzAE?i...mgeE6J9RSi
WPM PRIMUS | J64V | Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant & HiBean.

Reply
(30-03-2026, 20:06)CosminN Wrote: Depinde si cati dinti sunt in contact, cu cat mai multi cu atat mai bine, din punctul de vedere al uzurii.

Prin definitie nu pot fi decat doi dinti in contact, altfel n-ar mai fi plasati pe un cerc.

Cavitatia presupune bule cu vapori, nu e cazul la apa rece din pompa.
In video e posibil sa fie o pompa de ulei fierbinte, la un motor.

Reply
Pai de aia i-am pus, să înțeleagă ce a văzut. 
Bine mai trebuie sa caute și el un pic ce e ăla fenomen de cavitație.

Reply
(30-03-2026, 16:39)cyrusct82 Wrote: Aștept să vina WPM PRIMUS  Biggrin

Ti-ai comandat ?
Profitec Go, Fiorenzato Allground Sense

Reply
(28-03-2026, 14:31)cyrusct82 Wrote: Întreb deoarece ieri am făcut și eu comanda și aș vrea să știu la ce să mă aștept.

Reply
(16-03-2026, 20:49)cyrusct82 Wrote: 3. Electronica 
 - generator de semnal PWM https://a.aliexpress.com/_EJ9mk5I

A folosit cineva acest tip de generator de frecventa ? Oare din potentiometru se poate modifica frecventa sau se alege o frecventa de lucru fixa si apoi din potentiometru se regleaza durata unui impuls ?
Intreb deoarece daca se poate regla frecventa in intervalul 50 Hz - 0 Hz ar putea fi util pentru a comanda PSM o pompa vibratoare daca se iesirea se face pe un SSD.
DeLonghi ECP 35.31 / AVX CG301 / Arco / Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant

Reply
Quote:PWM output frequency and duty cycle can be set separately;

Doar ca nu poti comanda PSM cu un generator PWM...
Nici macar PAC nu e posibil daca nu ai o sincronizare zero cross.

Reply
Posibil sa gresesc,
dar primul pas ar fi sa gasesc un generator de impulsuri reglabil in plaja de frecventa 50 Hz - 10 Hz pentru a putea reduce debitul pompei. Acest generator doar va furniza impulsurile de deschidere pentru tiristor.Trecerea prin zero este necesara tiristorului pentru blocare si este asigurata de frecventa retelei. Cred ca daca eu reusesc sa aplic impulsuri pe poarta la o frecventa de 25 Hz de ex. primul impuls va deschide tiristorul, prima trecerea prin zero a tensiunii retelei va bloca tiristorul, iar la urmatorul impuls voi gasi un tiristor oprit de prima trecere prin zero a tensiunii retele si se va deschidei. Astfel prin pompa voi avea pulsuri de 25 HZ deci 1/2 debit.
Dar poate stie cineva mai priceput decat mine si alte scheme de comanda ce pot fi aplicate.
Eu am fost doar curios de ce poate face acest generator.
DeLonghi ECP 35.31 / AVX CG301 / Arco / Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant

Reply
Un ECM modificat
https://youtube.com/shorts/3681ntNQdi0?i...LkMfCiHU6W

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)