Welcome Back Log In Create Account

Înghețata

Eu sunt mai pragmatic, neutro e ca aditivii din benzina: merge masina si fara ei, dar cu ei e mai bine.
Diferenta intre inghetata de casa si cea din comert e simpla: nu pot fi sigur ce contine cea din comert, pe cand acasa eu aleg ce intra in compozitie.
MHW-3BOMBER Blade R3

Reply
Mi-ați deschis pofta de a avea acasă inghetata :). Am căutat mai demult ceva aparate și am dat peste 2 aparate.
Unul e Pacojet - ceva profesional și desigur scump. Se folosește in HORECA
Apoi am găsit Ninja Cream care costa pe la 200 € și promite ca se ridica la nivel de pacojet.
Are cineva idee?! A folosit cineva?

Mersi!
2017.11 Lelit Victoria, Kinu M47  ► 2018.09 Profitec Pro 300, Kinu M47 + Niche  ► 2019.09 Dalla Corte  S + u ⋑ ı o, Niche 

Reply
Exista Heinner inca si mai ieftin, sub 900 lei, de care a scris cineva... cu compresor propriu, la fel ca Ninja.

Reply
(05-07-2023, 09:18)renatoa Wrote: Pai daca ajungeti tot la inghetata "din prafuri", care mai e rostul sa o faci in casa Huh
Eu credeam ca ideea este sa produci ceva cu o compozitie curata: lapte, oua, smantana, cacao, fructe, totul natural... Confused

pai te uiti ce contin. https://www.dolcincasa.com/negozio/neutr...a-glutine/
Stabilizzanti: E466 - https://www.scridoc.com/2020/12/e466-car...na_24.html ,
E412 - Guma de guar - natural
E410 - Guma de carruba - natural;
mulsionante: E471 - https://ro.food-and-recipes.com/publication/27820/
; sciroppo di glucosio, destrosio, aromi

Eu am incercat prima data fara, inghetata poate iesi OK daca pui suficient zahar (minim 20%) si grasime (acolo unde reteta permite, in sorbetto nu poti pune grasime).

De ce ai nevoie de zahar si grasime? ca sa previi cristalizarea. Daca faci o singura portie ~600g foarte posibil sa o poti consuma pe loc si sa nu ai nevoie de nimic. Daca o bagi in congelator pentru pastrare vei avea nevoie de picamer ca sa o mai scoti (been there, done that).

Poti cumpara doar guma de guar/carruba care sunt absolut naturale; le poti gasi si bio ca sa te asiguri ca n-au folosit tot felul de tratamente care pot ajunge in produs. 

Totusi ai 5g la peste 1kg de produs. Zahar oricum pui + glucoza, dextroza, inulina.

Eu nu spun sa nu incercati fara ele. Doar ca am incercat sa scot zaharul si nu am avut rezultate bune. Si aici vorbesc la produsul scos din masina, la congelator e si mai rau.

spor
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita:  Sculptor 078 / Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1

Reply
(05-07-2023, 14:28)renatoa Wrote: Exista Heinner inca si mai ieftin, sub 900 lei, de care a scris cineva... cu compresor propriu, la fel ca Ninja.
Are vasul din aluniniu și în contact cu înghețata nu e bine.
Bianca V3 Black <> FlairPro3 <> EurekaSD <> BravoTools <> KinuM47Clasic <> FellowStaggEKG <> HarioSwitch <> Paragon Nucleus <> Refractometru <> Prajitor Nucleus Link
Past : Mara X

Reply
Aluminiu creeaza probleme la cald, nu la rece.
Si industria pare ca ignora chestia asta, considerand-o folclor urban... tigai de aluminiu peste tot.
Si chiar un appliance cu contact direct, fara nici un strat ceramic, ca la tigaie, in orice masina popcorn camera de prajire este de aluminiu !
Si e la 180 grade, nu la 120-150 ca intr-o tigaie...

Reply
Deja fu...
https://nationaltoday.com/national-ice-cream-day/
... dar ce conteaza... la mine e zilnic [emoji12]

Reply
Idem... [emoji1787][emoji23]
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita:  Sculptor 078 / Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1

Reply
Am recent printre gadgeturi un Heinner Glace 150 si la prima încercare, urmărind rețeta de pe blogul lui Adi Hadean, nu sunt prea încântat de ce a ieșit... încerc sa imi dau seama unde am greșit si estimez ca e datorită faptului ca nu am lăsat amestecul la frigider inainte de a-l procesa in mașină.

Totusi, îmi lipsește cremozitatea inghetatei. A avut cineva succes cu aditivi "rezonabili"?
online: ACS Vesuvius EVO Leva / Niche Zero
offline: Aeropress / Kinu M47 Phoenix

Reply
Salutare. Enervat de inghetata din comert si ca ultimul producator de la care cumparam a umplut inghetata de chimicale pe langa 20% smantana m-am hotarat sa ma reapuc sa fac acasa. Am reusit sa ajung la un rezultat bun pentru inghetata de ciocolata/vanilie cu smantana batuta, zahar si 30-50% lapte condensat relativ la cantitatea de smantana (mai experimentez in loc de lapte condensat sa pun lapte normal). Problema este la cea cu fructe ... are cineva o proportie de fructe / smantana ca sa nu iasa un bolovan dupa inghetare?
Problema 2: momentan folosesc un aparat ieftin care doar mixeaza si recipientul trebuie bagat la congelator in prealabil iar produsele la fel tinute la frigider macar 4 ore ca sa am rezultate decente si acest lucru ingreuneaza foarte mult procesul. Ma gandeam sa trec la un aparat cu compresor dar care sa nu sparga bugetul in sensul sa nu depaseasca 1000 de lei. Aveti recomandari de aparate care le folositi mai ieftine sau trebuie sa ma bag mai sus? Mersi
Lelit Bianca || Eureka Atom 65

Reply
Am ezitat mult daca sa o pun la bere sau aici :)

https://jurnalulolteniei.ro/2026/05/03/i...-germania/

Reply
Cum s-ar zice "lingi o bere" Biggrin
WPM PRIMUS | J64V | Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant & HiBean.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)