Welcome Back Log In Create Account

Upgrade rasnita

(22-10-2013, 20:06)nickso Wrote: Dar am gasit-o la 310 euro, cu transport gratuit in romania...macap fara timer, m2m. Daca te intereseaza in mod deosebit si nu gasesti da-mi un pm ca stiu ca am link-ul pe undeva. O alta rasnita la care m-am uitat cand cautam este ascaso i1: cutite plate de 50...parca, mecanism de metal, timer si un design frumusel. Motorul are 200 si ceva w daca tin bine minte. Si am vazut pe un site, parca era cafemagia dar nu sunt sigur, preturi sub cele de pe forum...dar trebuie verificat.
Poti sa faci publicul link-ul, poate le mai trebuie si altora. E vorba de exemplarul de pe Espressocoffeeshop.com din Italia. Dar sa dai 1400 de lei si sa nu ai timer, e cam nasol. Au si varianta cu timer la 360E.

(22-10-2013, 20:06)nickso Wrote: O alta rasnita la care m-am uitat cand cautam este ascaso i1: cutite plate de 50...parca, mecanism de metal, timer si un design frumusel. Motorul are 200 si ceva w daca tin bine minte. Si am vazut pe un site, parca era cafemagia dar nu sunt sigur, preturi sub cele de pe forum...dar trebuie verificat.
I1 macina 14g in 25 de secunde. Nu stiu daca e ok sau nu... Adica spaniolii au facut un joc atipic - au micsorat viteza la 700rpm pe cutite plate de 54. Initial am crezut ca e o greseala, dar pe site-ul oficial precizeaza clar asta. Probabil pentru a nu incalzi macinatura. Apropo de citatul lui RaduCarutasu "So ironically, the biggest burrsets are the ones with motors that can maintain constant speed at lower RPMs." Dar totusi, 25 de secunde mi se par multe.

Legat de discount-uri, sunt asa cum ni le da Marian Alexe. Mai mereu au fost sub magazine. Sper sa corecteze si acum.

P.S. Cred ca trebuie sa facem urgent acea intalnire de comparare, mai ales ca avem exemplare noi pe forum.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Daca am gasit " concluzii .... concludente " ?
Da ! Propria-mi experienta mi-a furnizat aceste concluzii .
Eu am folosit in acelasi timp mai multe rasnite ( MDF , Vario , K30 si
K30 Vario si cu excepta lui K30 pe celelalte le am inca ) .
Pana la K30 Vario ( si K30 ) nu am prea simtit detaliile aromelor din cafea . Mi-a fost tare ciuda la BSOC cand am vazut ca de la rasnita lor cafeaua avea alt gust decat de la ranita mea , de atunci ( Vario ) .
Nu am descoperit nimic senzational !
Observatiile mele s-au aliniat concluziilor multor altor persoane preocupate de acest aspect .

" For example, you would be hard pressed to distinguish any differnce IN THE CUP between the Mazzer Super Jolly, the Mahlkonig K30 Vario, and the Ceado E7 because all three have similar 64mm burrs. The differences between these grinders is in build specifics and usage characteristics.
But if you put up a Mazzer Mini with 58mm flat burrs against a Mazzer Super Jolly with 64mm flat burrs then it is easy to taste the difference. "

Cu acelasi espresor , Expobar , am avut gusturi diferite . Bogatie de arome am avut doar cu K30.
De ce oare ?
Doar ca este mai robusta ?
Doar din cauza marketingului ?
Ma indoiesc !
Particularitatile si solutiile constructive sa nu conteze ?
Sunt absolut convins ca da !
Deasemenea am folosit , in paralel si 2 espresoare cu costructii si principii diferite de functionare ( si aceste diferente , constructive ,influenteaza rezultatul gustului shotului )
Noi , cei de pe acest forum , cautam sa bem zilnic ceva diferit de ce se gaseste pe oriunde si , de aceea discutam despre finețuri cand vorbim despre espresso . Grame , secunde , cat de uniforma este granulatia macinaturii , cu cate grade variaza temperatura in timpul extractiei , ce tip e espresor si cate si mai cate detalii si chițibusuri care , toate , in final dau un espresso mai bun sau mai putin bun .
In concluzie , discutam despre cum sa obtinem un espresso perfect !
Pentru a obtine un espresso perfect trebuie ca tot ceea ce contribuie la acesta sa tinda spre perfectiune .
Si revin la rasnita , sa nu fie oare importanta decat soliditatea constructiei ?
Sa fie afirmatia " intai rasnita si apoi restul " doar o simpla propozitie ?
Eu m-am convins .
NU !
Prin interventia mea nu am urmarit decat sa contribui cu un punct de vedere .
Libertatea de a alege apartine celui pus in fata unei asemenea situatii .
Faptul ca se urmareste o decizie raionala de achizitie m-a determinat sa postez .
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
V-a placut aia cu concluziile, nu?:P

Si eu sunt cat se poate de acord ca particulatitatile si diferentele constructive duc la diferenta in ceasca...cu ce nu sunt de acord este ca doar marimea cutitelor duce la acea diferenta. Si singura comparatie care poate sa imi dea dreptate va fi cea intre k30 si major...daca o vom putea face vreodata.

Cand am vb de marketing m-am referit strict la marimea cutitelor...si inca imi pastrez opinia. Sunt alte caracteristici mai importante.

Despre citatul postat...daca nu se simt diferente in ceasca, cum scrie acolo, ce face sa merite diferenta de pret dintre sj si k30? Stepless, doserless...ce te-a facut sa alegi k30 daca esti de acord cu acel citat? Eu simt arome in ceasca dar nu bine definite...cu exceptia columbiei pe care o am acum si la care simt clar gustul de ciocolata. La k6 nu prea tin minte...

Va rog sa intelegeti ca intrebarile pe care le pun sunt valabile si pt mine, de aceea astept acea intalnire...si eu vreau sa vad cu ochii si cu papilele mele acea diferenta.Angel
Mazzer Major RPM variabil || San Marco Flexa cu DC brew boiler

Reply
(22-10-2013, 23:42)nickso Wrote: V-a placut aia cu concluziile, nu?:P

Despre citatul postat...daca nu se simt diferente in ceasca, cum scrie acolo, ce face sa merite diferenta de pret dintre sj si k30? Stepless, doserless...ce te-a facut sa alegi k30 daca esti de acord cu acel citat?

Da , mi-a placut !

Fiind o investitie pe termen lung am ales ce este mai bun .
Daca tot am facut acest pas m-am decis , la acea data , sa achizitionez produsul care in analiza mea , de tip SWOT , a avut cele mai multe plusuri .
Toata documentarea mi-a intarit convingerea ca modelul K30 este peste MSJ .
Legat de de discutia initiala , citeam la acea data ca influenta dimensiunilor cutitelor se face simtita in rezultatul din ceasca pana la o anumita valoare.
De aceea de la 58 la 68 mm nu se mai simte nicio diferenta de gust .
Deja in aceasta plaja de dimensiuni se trece la o alta dezbatere legata de geometrie .
Cutite plate sau conice .
K30 si MSJ sunt rasnite din generatii diferite .
Prima rasneste o doza simpla in sub 2 sec si una dubla in 4 sec pe cand a doua in 7 si 14 sec . Practic la K30 nu se poate vorbi de incalzire a macinaturii . Chiar daca tu ai propriile pareri legate de acest aspect , stii , desigur , ca nu numai entuziastii in ale espresso-ului il iau in calcul ci si producatorii seriosi care cauta solutii sa diminueze acest efect din timpul macinarii boabelor .
K30 este cea mai silentioasa rasnita de asemenea dimensiuni iar acest aspect conteaza intr-o casa .
Deasemenea , cred ca este cam maximul de rasnita ( ca si volum ) pentru o casa normala .
Crede-ma exista si alte argumente ( si nu sunt putine ) insa ajung fie si numai acestea . Diferenta de pret am pus-o in talerul calitatii si a rezultat alegerea ( ambele sunt peste 1000 de eur in Europa , dar la K30 am si garantie iar experienta mea cu Marian Alexe este una dintre cele mai placute ) .

Am scris despre aceste aspecte doar pentru ca ai avut tu nedumeriri .
Eu stiu , mai ales acum dupa ce am lucrat cu aceasta rasnita , ca nu puteam alege mai bine , raportat la dorintele si asteptarile mele in directia dotarii cu echipamente care sa imi ofere ceva cat mai apropiat de un espresso perfect ( obiectivul nostru , pana la urma )
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
Multumesc pentru lamuriri...sunt convins ca ii vor ajuta si pe altii.

Adif...sper ca aceste discutii iti sunt de folos. Daca nu te grabesti si astepti pana reusim sa facem acea comparatie, daca o vom face, cred ca se vor trage niste concluzii. Aveam niste promisiuni de spatii...dar nu s-au materializat.
Mazzer Major RPM variabil || San Marco Flexa cu DC brew boiler

Reply
Imi folosesc, cu siguranta. Multumesc tuturor pentru sfaturi.

Nu ma grabesc pentru ca am ce sa folosesc deocamdata. Ma descurc si cu MDF-ul pana atunci, dar daca il inlocuiesc, vreau sa stiu ca am facut o alegere buna.

Poate (printr-o minune) se intampla sa pot ajunge si eu la eventuala intalnire. Ar fi chiar interesant si ne-am putea cunoaste. Evident, eu nu voi aduce rasnita din dotare. :D
Expobar Leva | Gaggia Evo | Eureka Single Dose | Fiorenzato F5 | Kinu Phoenix | Aeropress | V60
Prev: Lelit 41TEM | Gaggia MDF

Reply
Nu trebuie sa neglijam nici situatia materiala a fiecaruia, atunci cand cautam alternative de upgrade. Daca stai foarte ok cu banii, cauti din prima la sigur ce este mai bun si mai recomandat de catre profesionistii domeniului din afara. La bugete mai mici, incerci sa te adaptezi...

RaduCarutasu - apropo de istoricul rasnitelor despre care vorbeai, vroiam sa te intreb daca ai pus MDF si Vario vreodata cap la cap, macar de curiozitate :) E prapastia chiar asa de mare intre ele?
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Quote:Nu trebuie sa neglijam nici situatia materiala a fiecaruia, atunci cand cautam alternative de upgrade. Daca stai foarte ok cu banii, cauti din prima la sigur ce este mai bun si mai recomandat de catre profesionistii domeniului din afara. La bugete mai mici, incerci sa te adaptezi...

Problema e ca, din ce am vazut, preturile sar de la 750-900 Ron, direct la 2000+. Nu exista nimic intre rasnitele ieftine (MDF, Ascaso etc,) si rasnitele profesionale (Mazzer, Quamar, Macap etc.). Poate doar Vario, dar tot spre 2000 Ron bate.

Nu am stabilit, inca, bugetul sau cu cat voi fi dispus sa-l depasesc ;), dar incerc sa gasesc cel mai bun raport pret/calitate (din punctul meu de vedere).

In ceea ce ma priveste, sunt doua conditii de baza: calitatea macinaturii, dar si fiabilitatea/soliditatea rasnitei (poate cea mai importanta) pentru ca nu sunt din Bucuresti si nu pot sa merg toata ziua cu ea la service. In plus, nu este un obiect de care sa ma pot lipsi in acest timp. Cafea beau in fiecare zi si as prefera sa stea mai mult acasa.

Dotarile suplimentare (cum ar fi dozarea electronica) sunt foarte utile, dar nu esentiale. Trebuie sa indeplineasca mai intai primele doua conditii. Iar diferenta de pret destul de (a se citi "foarte") mare dintre cele manuale si cele electronice nu stiu daca e justificata.
Expobar Leva | Gaggia Evo | Eureka Single Dose | Fiorenzato F5 | Kinu Phoenix | Aeropress | V60

Reply
(25-10-2013, 13:41)Lyvyoo Wrote: Nu trebuie sa neglijam nici situatia materiala a fiecaruia, atunci cand cautam alternative de upgrade. Daca stai foarte ok cu banii, cauti din prima la sigur ce este mai bun si mai recomandat de catre profesionistii domeniului din afara. La bugete mai mici, incerci sa te adaptezi...

RaduCarutasu - apropo de istoricul rasnitelor despre care vorbeai, vroiam sa te intreb daca ai pus MDF si Vario vreodata cap la cap, macar de curiozitate :) E prapastia chiar asa de mare intre ele?

Lyvyoo , stii foarte bine ca toata discutia a avut la baza criteriile dupa care facem niste alegeri . Fiind vorba de rasnite discutiile pleaca de la calitatea pe care o confera macinaturii. Granulatie optima , cat mai uniforma si cu cat mai putina fractie fina , dar si cu o incalzire cat mai redusa pentru a impiedica uleiurile sa se volatilizeze .
Avand in vedere ca fiecare particica a bobului macinat intra in contact cu cutitele rasnitei iar lucrul mecanic , in totalitatea sa , genereaza caldura este normal sa oferim suprafete cat mai mari de contact si timpi cat mai mici de functionare .
Este clar ca bugetul va influenta alegerea , insa aceasta ar fi bine sa fie facuta pe baza unei cat mai bune cunoasteri , pentru a nu regreta si a nu umbla prea rapid dupa schimbari .

Legat de folosirea in paralel a rasnitelor Vario si MDF , da le-am testat si in acest mod . Nu discutam de o prapastie intre cele 2 ci de asteptarile pe care le are cel ce le foloseste .
Daca cu Vario am gasit mereu varianta optima de macinare , datorita reglajelor pe care le permite , cu MDF-ul nu de putine ori fie se bloca espresorul , fie curgerea era prea rapida . Asta se intampla mai ales la cafelele proaspete si nedegazate suficient .
La cafelele mai vechi curgerea este , de multe ori prea rapida si apare blondirea timpurie . Daca s-ar face cafele una dupa alta ar fi mai simplu , insa in cazul in care se fac doar dimineata si poate dupaamiaza atunci apar problemele . Utilizatorul de zi cu zi poate suplini din aceste inconveniente regland din cantitatea de macinatura , o tampare mai apasata etc .
Macinatura este destul de neuniforma , la MDF si are multa fractie marunta influentand semnificativ gustul si asta nu in bine .Daca folosim rasnita si cu un espresor cu o stabilitate termica rdusa ( diferente de 5-7 gc in timpul extractiei ) atunci gustul sufera foarte tare . Gasim in ceasca doar gusturi de baza , amar , acru , ciocolata si rar usoare arome . Nu putem discuta de fineturi ( cum ii place lui Hadriano sa spuna ) .
Cu MDF si Expobar nu am reusit sa scot arome . Nici cu MDF si Lelit .
Cu Vario si Lelit a fost Ok insa tot fara arome ( din cauza diferentei de 5-7 gc din timpul extractiei )
Cu Vario si Expobar ( nu am folosit si MDF-ul ) a fost Ok insa am vrut mai mult dupa ce am vazut la BSOC ca folosind rasnita lor am avut cu totul altfel de gust dar si de arome . Atunci am vazut ce diferenta poate genera o rasnita , cand urmarim detaliile unei cafele . A fost pentru intaia data cand am simtit , cu adevarat , diversitatea si complexitatea aromelor unui espresso reusit . Plusul de arome si gust nu putea proveni decat din calitatea macinaturii . Si Vario are destul de multa fractie marunta in totalul de macinatura , aspect care s-a vazut , conteaza .
Cu dotarea din prezent am cam tot ce vreau . Prajirea , in tot acest lant , este si ea foarte importanta ! De aici pleaca o si mai mare diversificare a gustului . Degazarea de dupa are si ea rolul ei . Am observat ca unele boabe dupa 5 -6 zile devin mult mai aromate decat erau dupa 3-4 zile de degazare .

Reply
Detalii totale de la RaduCarutasu, ca de obicei :) Merci!

Dar fiind la un espresso la Origo, Mihai Panfil imi spune ca la Host-ul de la Milano s-a rasturnat teoria rasnitelor :) Mai exact, cu studii in spate, a aparut rasnita cu incalzitor de boabe deasupra (sau de cutite, nu am inteles exact), situat sub cos, care mentine o temperatura constanta de 35 de grade a macinaturii, lucru ce ar fi benefic pentru extractie.... Neparat trebuie sa aflu modelul si sa vad specificatiile caci mi s-a parut tare stranie ideea.

Reply
Despre rasnita Nuova Simonelli vom discuta pe noul topic - http://www.espressoman.ro/forum/Thread-R...5-de-grade

Reply
@Pascalau - ce model de Tranquilo ai? Este modelul nou, inteleg. Am vazut pe site-ul producatorului ca au un sistem nou care elimina cafeaua ramasa pe traseu, dar nu am inteles in ce consta.
Cu zgomotul cum sta? In general, tot ce am citit pe forumuri despre ea se refera la modelul vechi, dar am devenit curios.
Stie cineva in ce magazine se mai gaseste?

La Quamar am descoperit un aspect putin deranjant. Suportul pentru hopper are marginea interioara destul de lata si oarecum dreapta. In cazul in care macini 'single dose', asa cum obisnuiesc eu (recomandat sau nu), ramane cafeaua pe margine si trebuie s-o 'ajuti' cu o pensula.
Nu e un capat de tara, dar pentru mine e destul de incomod.

Reply
Au iesit din Metro, iar importatorul nu mai aduce. Dar daca ai timp, mai pune o intrebare pe la raftul respectiv din Metro. Sau poate mai apar pe piata SH din cele cumparate atunci.

Am uitat sa precizez un lucru care nu mi-a placut la constructia lui Tranquilo: sus are doua fante mari in carcasa care duc spre interior (probabil inclusiv spre motor), fara nicio bariera:

Dupa fiecare rasnire, pe canalul (foarte putin oblic apropo) ramane multa cafea iar tu trebuie sa ai o pensula pentru a curata canalul dupa fiecare rasnire (intai cu coada pensulei, apoi cu parul, ca sa nu impingi macinatura inapoi). Scoaterea permanenta a capacului palniei si umblatul cu pensula pe acolo sau rasnirea cu acel capac doar pus de forma nu apasat la maxim, va genera mizerie multicica in jurul fantelor, intrand desigur si cafea prin ele. In ciuda acestui lucru, rasnita cred ca este fiabila, in ritmul nostru casnic adunandu-se greu un anumit gramaj de cafea care ar putea face rau pieselor din interior.

Zuluafou mai avea la vanzare un Tranquilo pe Softpedia, dar nu imi mai aduc aminte daca l-a dat sau nu.

Totusi, fata de un MDF este un upgrade, dar fata de un Lelit PL43MM e discutabil (poate testam la intalnire). Fata de Vario, Mazzer & co. e clar sub. Poate exista la Quamar optiune pentru cos mai mic, ca in cazul Mazzer.

Reply
Ei spun ca au un nou sistem care elimina cafeaua din canal si, teoretic, nu mai trebuie sa curat cu pensula. Nu imi dau seama cum functioneaza exact.

Sunt constient de multe din lipsurile ei, dar toate au mai multe sau mai putine inconveniente. Evident, nu o compar cu Mazzer sau Vario, dar ar putea fi o alternativa daca macinatura are o calitate apropiata.
Si da, este un upgrade clar de la MDF, dar nu sunt convins ca este un salt suficient de mare incat sa nu-mi doresc un nou upgrade peste cateva luni sau un an si nu stiu cat de mult difera gustul cafelei folosind CT, Vario sau Mazzer. La fel si in cazul La Spaziale Mini.

Reply
(29-10-2013, 21:10)adif Wrote: @Pascalau - ce model de Tranquilo ai?

Eu am modelul vechi.
Brewtus, Honne, Mazzer Major, Kinu M47 Classic

Reply
De Fiorenzato MC F5 ce parere aveti? A vazut cineva? As avea cateva variante second, dar nu am vazut piese de schimb sau service pentru ele.

Reply
Si cu dozatorul ce faci? Merge desfiintat? E un fel de Mazzer SJ.

Aducea cineva in Romania modelul F64 E, dar sarea de 550E. Poate obtin exact furnizorul si pretul.

Reply
Quote:Si cu dozatorul ce faci? Merge desfiintat? E un fel de Mazzer SJ.

Era vorba de rasnite second, pentru ca noi nu vazusem, prin urmare nu ma astept sa gasesc electronica :). Oricum, cele noi am vazut ca au preturi mult mai mari decat SJ, desi par aproape identice. Deh, au cumparat numele. :P

Dozatorul cred ca merge demontat, mai grav e ca nu prea au nici timer.
Ma mai ingrijoreaza si faptul ca filetul pentru ansamblul cutitului superior este facut direct in carcasa. Daca s-a slabit in timp, sau cineva a infiletat gresit si l-a stricat, nu exista posibilitate de inlocuire. Partea buna este ca ansamblul este fixat oricum de arcuri si il mentine rigid, dar totusi...

Nu prea am inteles ce inseamna automata. Inteleg ca se refera la repornirea automata atunci cand se goleste dozatorul si nu la timer. Corect?

Reply
Ceva de genul.
Teoretic, dupa aprox. 25 de doze rasnita porneste automat, pana cand senzorul Dozator Full dezactiveaza motorul (cel putin cam asa e la Major).
Nu l-am testat, deoarece dozatorul l-am demontat complet, cu fire cu tot. Am dezactivat si senzorul de la hopper, ca sa pot folosi fara, altfel nu porneste.

(06-11-2013, 17:21)adif Wrote:
Quote:Si cu dozatorul ce faci? Merge desfiintat? E un fel de Mazzer SJ.

Era vorba de rasnite second, pentru ca noi nu vazusem, prin urmare nu ma astept sa gasesc electronica :). Oricum, cele noi am vazut ca au preturi mult mai mari decat SJ, desi par aproape identice. Deh, au cumparat numele. :P

Dozatorul cred ca merge demontat, mai grav e ca nu prea au nici timer.
Ma mai ingrijoreaza si faptul ca filetul pentru ansamblul cutitului superior este facut direct in carcasa. Daca s-a slabit in timp, sau cineva a infiletat gresit si l-a stricat, nu exista posibilitate de inlocuire. Partea buna este ca ansamblul este fixat oricum de arcuri si il mentine rigid, dar totusi...

Nu prea am inteles ce inseamna automata. Inteleg ca se refera la repornirea automata atunci cand se goleste dozatorul si nu la timer. Corect?
Gaggia Classic + PID Espressuino + Mazzer Major Doserless Mod + DIY Fluid Bed Roaster + PID Roastuino

Reply
Asa m-am gandit. Inseamna ca nu prea foloseste la nimic.
Tie cum ti se pare Major-ul? Cum vezi diferenta?

Erata: In postarea anterioara am vrut sa scriu "il mentin rigid" (arcurile). Greseala de tipar. Cool

Reply
(07-11-2013, 00:47)adif Wrote: Asa m-am gandit. Inseamna ca nu prea foloseste la nimic.
Tie cum ti se pare Major-ul? Cum vezi diferenta?

Erata: In postarea anterioara am vrut sa scriu "il mentin rigid" (arcurile). Greseala de tipar. Cool

Dozatorul am inlocuit cu un shaker taiat, iar problema cu incarcare electrostatica am rezolvat aproape complet, folosind o perie antistatica cu adeziv, demontat de la un xerox/imprimanta. Am folosit doar vreo 3cm, montat pe iesire canal, pe partea unde scuipa cel mai tare.

Imi place tot mai mult. Acum am schimbat cutitele, dureaza un pic pana intra in ritm, oricum nu prea se compara cu Hario, ce am avut inainte :) . Daca folosesc cafea prajita de 2-3 zile, la extractie cafeaua curge ca ciocolata (full crema).

Legat de filet, nu prea ai cum sa strici manual, eventual cu un ciocan, e foarte masiv.
Gaggia Classic + PID Espressuino + Mazzer Major Doserless Mod + DIY Fluid Bed Roaster + PID Roastuino

Reply
Quote:Legat de filet, nu prea ai cum sa strici manual, eventual cu un ciocan, e foarte masiv.

Eu am obsesia filetului, pentru ca am vazut utilizatori care foloseau banda de teflon din cauza filetului slab, care permitea oscilatii, iar la MDF-ul meu am observat acelasi lucru - un usor joc al suportului superior. Am rezolvat, la randul meu, cu doua straturi de teflon.
E adevarat ca nu am auzit de asa ceva la rasnite comerciale, dar suflu si in iaurt. :-/

Reply
Tocmai mi-a ajuns coletul cu "noua" rasnita... second hand - Fiorenzato F5. La primul test pare ca si merge.

E model 2009, a costat 500 Ron, iar daca cifra indicata de counter este corecta (putin peste 7000 doze), inseamna ca a macinat cel mult 115-120 kg. Nu stiu daca e resetabil. Imi dau seama, probabil, cand voi desface cutitele, daca sunt originale.

Singurul accesoriu ce lipseste, este suportul pentru portafiltru, probabil ca se macina intr-un recipient mai mare si a fost demontat (si pierdut).

Desi nu eram adeptul achizitiilor second, la 500 Ron a fost o oferta greu de refuzat si am decis ca merita incercat, iar rasnita arata foarte bine. Ramane de vazut daca a fost o afacere buna.

Reply
Bine ca te-ai hotarat intr-un final :) Sa ne pui si noua fotografii, eventual intr-un topic nou pe aria rasnite.

Reply
...intr-un final. ;) Sper sa nu fiu dezamagit.

Cu siguranta pun si fotografii si cateva impresii, dar acum am reusit sa o reasamblez dupa un indelungat proces de curatare. :@

Reply
unde ai gasit-o second hand?
Gaggia Classic, Macap M42M, Ridgeless VST 18g, Hario Mini

Reply
Pe mercador. Mai erau si altele, dar cam la 1000 Ron si poate mai vechi. Da o cautare si intreaba. Eu am gasit-o din intamplare.

Reply
Multumesc de info, n-am nevoie acum, dar e bine de stiut, la asemenea preturi merita sa o ai de back-up ori pentru a macina decofeinizata ori pentru aeropress etc.
Gaggia Classic, Macap M42M, Ridgeless VST 18g, Hario Mini

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)