• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Probleme obtinere espresso cu Saeco Poemia

#1
Am setat rasnita mea (porlex mini) la cel mai fin si tot curge prea multa cafea in cele 25 sec
sa inteleg ca presiunea in acest poemia este mult prea mare si nu pot sa fac nimic?
daca maresc doza , se atinge de dus 
puckul arata cam asa ( se vede pe unde fuge apa)


[Image: 15996716752_411ebfd4ef.jpg]
                                                          
                                    Vario Mahlkoning Home | Expobar Office Leva (HX) | Tamper Tidaka Epico | IMS basket                                               Timer KitchenKraft | Latiere Motta Europa | Cafelat Knockbox & Tamping Mat | d'Ancap & Inker cups | Cantar On Balance 
 
Reply
#2
Observ doua chestii din poza pucului. Unu ca macinatura e pare mare (sau ai particule f. inegale ca si marime in macinatura).
Doi ca ai channeling rau de tot pe mijloc. Probabil de aia ai curgerea rapida.
In cazul asta sau apa nu se distribuie in mod egal cand iese din capul de extractie si vine toata cu presiune pe mijloc, sau din ceva motiv tamparea e defectuoasa pe centru. Foarte ciudat..
La Scala Butterfly, OE Pharos, Gino Rossi RR45, AeroPress, V60, prajitor tip corretto
 
Reply
#3
Quote:sa inteleg ca presiunea in acest poemia este mult prea mare si nu pot sa fac nimic?

oricum, cu presiunea nu mi-as face griji:  o pompa vibratoare are presiune mare numai la debit foarte mic, deci la debitul necesar unei extractii normale (1-2 ml/sec) foarte putin probabil ca presiunea sa fie exagerata! cei 15-16 bar din specificatii, sunt ca si pixelii la senzorii aparatelor ieftine foto... concret, pentru o pompa ULKA E5, presiunea maxima variaza undeva intre 14 si 17 bar (tolerante), dar la aceasta presiune, debitul e practic zero (!); de aceea se folosesc limitatoare de presiune la valori rezonabile, gen 9-12 bar... iar la 14 bar nominal, ar fi un debit de cca. 30 ml/min, deci trebuie sa astepti 2 min ca sa faci un shot cu volum de 60 ml;
in practica, ai channeling, ingalbenire sau coacerea cafelei - care din 3 e mai tare Smile

cu macinatura de maxima finete la un Porlex, nu ma pricep, poate spun colegii, dar m-as gandi prima data la o distributie proasta (folosesti WDT-ul? e ultimul colac de salvare pentru multi), sau, posibil, la un dispersor de apa / dus, cu probleme; ambele pot da ceva channeling, adica o curgere rapida cu ingalbenire timpurie;
Bezzera STREGA (PID grup, dimmer pompa, dataloger), rasnita Macap M7 (900rpm), site IMS, Hario V60, prajitor DIY cu Artisan
 
Reply
#4
macinatura este foarte  fina  , o sa pun maine o poza ... nu stiu cum de arata asa dupa extractie
folosesc wdt (cu o scobitoare) , deoarece macinatura tinde sa mai formeze "cocoloase" pe alocuri 

nu stiu ce sa mai fac Sad , am citit si incercat o groaza de lucruri , si NU reusesc sa scot o cafea calumea din acest poemia ...
o sa il schimb la vara , insa pana atunci parca nu l-as arunca in favoarea unu filtru mizerabil 
                                                          
                                    Vario Mahlkoning Home | Expobar Office Leva (HX) | Tamper Tidaka Epico | IMS basket                                               Timer KitchenKraft | Latiere Motta Europa | Cafelat Knockbox & Tamping Mat | d'Ancap & Inker cups | Cantar On Balance 
 
Reply
#5
Lasă putina apa sa curgă prin grup și vezi cum iese din dus. Normal este sa iasă ca o ploaie uniforma pe suprafața dusului. Dacă iese doar pe mijloc, eventual și cu presiune, ți-ai găsit un posibil răspuns.
Mai poți încerca să pui mai putina cafea în pf, deoarece mi se pare foarte apropiat pucul de marginea sitei, și cu o tampare mai ușoară, undeva la 10kgf. Dă-i un flush scurt înainte, de o secunda, inserează pf și vezi ce curge. Nu știu sigur cum este plasat dusul raportat la marginea sitei însă poți încerca să pleci de la jumătate de cm de margine și sa scazi cantitatea de cafea pana nu mai vezi urme pe puc.

Toate sfaturile de mai sus se bazează pe presupunerea ca ai depresurizat pf...
Dip Dks65 || Nuova Simonelli Oscar 
 
Reply
#6
(11-12-2014, 18:42)AlexBB Wrote: nu stiu ce sa mai fac Sad , am citit si incercat o groaza de lucruri , si NU reusesc sa scot o cafea calumea din acest poemia ...
Sistemul de presurizare al sitei este scos, deci rabdare si spor la dat la manivela. Smile
Nuova Simonelli Oscar; Mazzer Super Jolly
 
Reply
#7
pf este depresurizat 
sunt convins ca nu curge cum trebuie , nu se concentreaza chiar tot jetul pe centru , dar majoritatea curge cam prin 3 jeturi in jurul centrului , nicidecum ca un dus ...
                                                          
                                    Vario Mahlkoning Home | Expobar Office Leva (HX) | Tamper Tidaka Epico | IMS basket                                               Timer KitchenKraft | Latiere Motta Europa | Cafelat Knockbox & Tamping Mat | d'Ancap & Inker cups | Cantar On Balance 
 
Reply
#8
Ok. Încearcă sa scoți sita dusului și orice alta piesa care se poate scoate de acolo și curăță-le. Dacă ai pus prea multa cafea în sita se înfundă mai ușor acele găurele. Nu face backflush deoarece nu cred ca are valva cu 3 cai. Apoi urmează pasii descriși mai sus cu reducerea cantității de cafea și un flush scurt înainte de extracție. Dacă din dus nu țâșnește apa cu presiune atunci channeling-ul se poate evita. Bafta și spune-ne dacă a mers.
Dip Dks65 || Nuova Simonelli Oscar 
 
Reply
#9
(11-12-2014, 21:14)nickso Wrote: Ok. Încearcă sa scoți sita dusului și orice alta piesa care se poate scoate de acolo și curăță-le. Dacă ai pus prea multa cafea în sita se înfundă mai ușor acele găurele. Nu face backflush deoarece nu cred ca are valva cu 3 cai. Apoi urmează pasii descriși mai sus cu reducerea cantității de cafea și un flush scurt înainte de extracție. Dacă din dus nu țâșnește apa cu presiune atunci channeling-ul se poate evita. Bafta și spune-ne dacă a mers.

nu stiu daca am facut 30 de cafele cu acest "super" aparat , insa imi aduc aminte sa fi pus de destule ori prea multa cafea in pf 
flush scurt inainte de extractie fac mereu ,  imi e frica sa nu curga si mai repede daca reduc cantitatea de cafea
o sa ma apuc acum de curatat 
revin maine 
                                                          
                                    Vario Mahlkoning Home | Expobar Office Leva (HX) | Tamper Tidaka Epico | IMS basket                                               Timer KitchenKraft | Latiere Motta Europa | Cafelat Knockbox & Tamping Mat | d'Ancap & Inker cups | Cantar On Balance 
 
Reply
#10
mai demult, aveam un Krups... i-am depresurizat sita, am scos panarello; pe urma am inteles ca nu pot face ... o prastie din el si am revenit la ceea ce nu intamplator a fost pus de "proiectanti": o sita presurizata ca extractia sa nu depinda de distributie/tampare ('automata' la masina resp.) si de macinatura; iar panarlello chiar facea un fel de spuma utilizabila, doar ca odata pe luna... crapa in el, un plastic made in PRC;
foloseam o cafea buna, prajita de mine si ceea ce obtineam, era totusi un fel de extractie din ea, baubila;
am ramas de atunci cu convingerea, reconfirmata de atatia, ca electrocasnicele de facut espresso sunt in primul rand prea costisitoare pentru cei pasionati de espresso: consum de timp si energie, rezultate execrabile impreuna cu frustrari si neincredere; argumentul cu... 'temporar, pana invat putin', e fals: eu, cel putin, n-am invatat nimic cu Krups-ul, desi l-am desfacut in mai multe randuri... mai mult se invata pe un espressor automat Smile si mai bine se bea bautura obtinuta cu alte metode, mult mai ieftine de extractie cafea!

asa cum spunea Jim Schulman, espresso simplu (straight) este un segment de piata minuscul si neprofitabil si majoritatea cafenelelor nu-l fac bine;
asa ca nu e greu sa ne imaginam ca toti bautorii de espresso din cafea de specialitate proaspat prajita, cu sau fara masina espresso acasa, sunt o infima minoritate in comparatie cu multimea bautorilor de cafea neagra, cum o fi ea, dar si in comparatie cu multimea posesorilor de espresoare de supermarket, care folosesc fericiti aceste electrocasnice;
Bezzera STREGA (PID grup, dimmer pompa, dataloger), rasnita Macap M7 (900rpm), site IMS, Hario V60, prajitor DIY cu Artisan
 
Reply
#11
Eu de cand mi-am luat GC si rasnita, in fiecare dimineata ma simt ca un traficant de droguri. Rasneste, masoara, prepara si la sfarsit," de multe ori vine Politia "Smile in loc sa fie cu finalizare Smile
Dar cum repetitia e mama invatarii...
Gaggia Classic, Tamper Motta, Milk Jug 0,35ml, rasnita Iberital Challange, teava abur Silvia V1, sita nepresurizata, cantar Dimond 0-200 gr, to be continued
 
Reply
#12
revenind la poemia , asa arata procesul la mine 

[Image: 16005814405_b8f9d9e3d1_n.jpg]  [Image: 15819816539_f8f5ec3aaa_n.jpg]

GRIND                                                                                                        WDT





   [Image: 15820070087_e954581bcb_n.jpg]           [Image: 15980045986_724f924c08_n.jpg]         
    TAMPED                                                                                                            PUCK



rezultatul din ceasca nu este stralucit , ba chiar sustin ca ma doare stomacul ueori Smile)
la vara o sa cumpar un pachet lelit , dar pana atunci chiar imi doresc sa beau o cafea scoasa de acest poemia care cica a fost si el aproape 500 de lei....
                                                          
                                    Vario Mahlkoning Home | Expobar Office Leva (HX) | Tamper Tidaka Epico | IMS basket                                               Timer KitchenKraft | Latiere Motta Europa | Cafelat Knockbox & Tamping Mat | d'Ancap & Inker cups | Cantar On Balance 
 
Reply
#13
Eu cred ca e prea putina cafea. In sita aia merg 15g ~ pana sus dupa nivelare.
Brasilia Club;Gaggia Espresso; Quamar T80
Ex: Saeco Poemia, Gaggia Color, Dip DK30.
 
Reply
#14
(12-12-2014, 21:14)Zaheyu Wrote: Eu cred ca e prea putina cafea.  In sita aia merg 15g ~ pana sus dupa nivelare.

am incercat si asa , se murdareste dusul daca pun pana sus :/
                                                          
                                    Vario Mahlkoning Home | Expobar Office Leva (HX) | Tamper Tidaka Epico | IMS basket                                               Timer KitchenKraft | Latiere Motta Europa | Cafelat Knockbox & Tamping Mat | d'Ancap & Inker cups | Cantar On Balance 
 
Reply
#15
Salut Alex

Pana nu demult am avut in dotare si eu un Poemia.
Experienta mea cu acest espressor, a fost una buna ( nota 6-7 )
Ca si tine am incercat mai multe metode prin care speram sa rezulte un espresso bun.
Hai sa incepem cu depresurizrea portafiltrului - rezultat groaznic, nu iesea decat o apa neagra, fara niciun dumnezeu
Pe scurtm cele mai bune rezultate le-am avut cu portafiltrul presurizat ( am instalat sitemul de presurizare inapoi ) si cu o tampare foarte usoara a cafelei . prin asta ma refer la o tampare de nivelare a cafelei, nimic mai mult
Rezultatele au fost satisfacatoare.

P.S. eu nu cred in depresurizrea portafiltrului la Poemia, este parerea mea personala, dobandita prin experienta acestui procedeu.

Toate cele bune,
Goran
Rancilio Silvia V4 ( 9 BAR ) + Nemox Lux + Mahlkonig Brasilia + Tamper TORR + Site IMS Competitione 9gr & 17gr & 21gr + IMS Shower + Espro Toroid 355ml & 590ml
 
Reply
#16
gsablici - aveai rasnita pretabila pentru espresso cand ai depresurizat portafiltrul?

AlexBB  - poti sa pui cateva secunde de filmare a curgerii dusului (flush) ? Eu am avut o chinezarie de asta acum 6 ani (Ufesa) si dupa cateva cafele gaurile dusului se infundau, iar curgerea libera a apei era oribila, tasnind prin unele parti sau necurgand prin altele. Solutia era sa scot sita dusului la cateva zile si sa o curat manual. Pe atunci am bagat si acul de nervi si mi s-au largit gaurile ireversibil, astfel incat imi intra cafea pe acolo inclusiv dupa primul shot.  
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#17
Eu folosesc portafiltrul nepresurizat doar cu Hario si cafea proaspata. In rest, cel original cu 15g scoate cafea buna si puc inchegat.
Brasilia Club;Gaggia Espresso; Quamar T80
Ex: Saeco Poemia, Gaggia Color, Dip DK30.
 
Reply
#18
(12-12-2014, 23:08)Lyvyoo Wrote: gsablici - aveai rasnita pretabila pentru espresso cand ai depresurizat portafiltrul?

AlexBB  - poti sa pui cateva secunde de filmare a curgerii dusului (flush) ? Eu am avut o chinezarie de asta acum 6 ani (Ufesa) si dupa cateva cafele gaurile dusului se infundau, iar curgerea libera a apei era oribila, tasnind prin unele parti sau necurgand prin altele. Solutia era sa scot sita dusului la cateva zile si sa o curat manual. Pe atunci am bagat si acul de nervi si mi s-au largit gaurile ireversibil, astfel incat imi intra cafea pe acolo inclusiv dupa primul shot.  

Buna Lyvyoo,

Rasnita era Nemox Lux in momentul in care au depresurizat filtrul

Toate cele bune,
Goran
Rancilio Silvia V4 ( 9 BAR ) + Nemox Lux + Mahlkonig Brasilia + Tamper TORR + Site IMS Competitione 9gr & 17gr & 21gr + IMS Shower + Espro Toroid 355ml & 590ml
 
Reply
#19
(12-12-2014, 23:08)Lyvyoo Wrote: AlexBB  - poti sa pui cateva secunde de filmare a curgerii dusului (flush) ?  
27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000">


la inceput curge ok cateva secunde ,dupa care tinde tot mai mult spre centru pana cand se uneste de tot ....
sita e prinsa cu 2 suruburi acolo , se scoate destul de greu

inca ceva , in cele 25 sec curg cam 110 ml de cafea !!!
                                                          
                                    Vario Mahlkoning Home | Expobar Office Leva (HX) | Tamper Tidaka Epico | IMS basket                                               Timer KitchenKraft | Latiere Motta Europa | Cafelat Knockbox & Tamping Mat | d'Ancap & Inker cups | Cantar On Balance 
 
Reply
#20
intr-adevar curgerea apei la dus este destul de aiurea.....la mine asa arata
[Image: dus_zps0af6d658.jpg]
portafiltrul este depresurizat, cafeau arata ca in celelate fotografii, eu pun cam 12 g ( in sita standard ) deci ramane jumatate pe portafiltru gol.
pucul arata cam asa :
[Image: puc_zpsfee92025.jpg]
iar ce se poate extrage la un asemena aparat cam asa ceva curge in 25 sec 
[Image: cafea_zps9ab1f7b1.jpg]
si ceva cu lapte :
[Image: lapte_zps295f87a4.jpg]

Asta e cam tot ce poate astfel de "electrocasnice"....daca nu ar fi rasnita Lelit nu iesea nici macar atat...oricum sunt ultimele lui zile, astept un Bezzera Unica Smile
Bezzera Unica |  La Pavoni | Ceado E5P | Kinu M38 | Gene Cafe 
 
Reply
#21
la tine curgerea cafelei este ok? eu obtin peste 100 ml in 25 sec , si nici nu prea e buna la gust cafeaua. am incercat cu  proaspat prajita din 2 locuri din oras , una nu se poate bea , cealalta este baubila , dar nu ma omor dupa gust ...
la mine arata asa 

[Image: 15782771419_712d3c9b59.jpg]
                                                          
                                    Vario Mahlkoning Home | Expobar Office Leva (HX) | Tamper Tidaka Epico | IMS basket                                               Timer KitchenKraft | Latiere Motta Europa | Cafelat Knockbox & Tamping Mat | d'Ancap & Inker cups | Cantar On Balance 
 
Reply
#22
cafeaua curge destul de ok ( ma apropii de 40 de ani...si nu mai fac excese de cofeina ) de aceea cantaresc 12 g de cafea macinata fin cat sa nu  blochez pompa si o tampez putin mai tare.  Regulile generale de macinare, tampare, gramaje si cantitatea de cafea extrasa , care sunt unanim acceptate pe forum  ( adica 60 ml/25 sec/93 grade/14 kgf, etc ) nu pra se pot aplica la astefel de aparate ....eu am reusit sa scot o cafea acceptabila spre bunicica, cu cafea proasptat prajita de la colegii de pe forum, cu sita depresurizata si mai ales cu o rasnita bunicica cum este Lelit-ul din semnatura. Cu o rasnita manuala este mult mai greu...de exemplu cu rasnita Hario la al 2-lea click...pompa se bloca iar la al 3-lea curgea 60 ml in 15 secunde....
Mai mult de atat nu pot scoate din asa aparat.....a fost bun pentru mine pentru invatare....si este un pas inainte fata de cafeaua care am baut-o ani de zile la toate aparatele ce le-am avut prin casa.
Bezzera Unica |  La Pavoni | Ceado E5P | Kinu M38 | Gene Cafe 
 
Reply
#23
(13-12-2014, 16:57)orhapetru Wrote: cafeaua curge destul de ok ( ma apropii de 40 de ani...si nu mai fac excese de cofeina )

Cred ca ar fi bun un topic unde sa discutam si despre efectul cafelei asupra sanatatii. Smile
 
Reply
#24
Wink 
daca esti pasionat poti sa deschizi un astfel de topic, am putea sa vorbim multe despre efectul  ( benefic ) al cafelei asupra noastra, problema e sa nu facem excese. Cafea are in compozitie o mutime de compusi chimici  cu efecte benefice cum sunt antioxidantii,  dar si cu efecte antidiabetice sau cu efecte de protectie ( asupra ficatului , in ciroze hepatice, asupra creierului in demente de tip Alzheimer, asupra inimii si vaselor , etc ) Acum parerile sunt impartite, s-au facut studii si s-au evidentiat si efecte negative dar cauzate in mare pare  de excesul de cafea ( persoane care consumau 28-30 cesti de cafea pe saptamana ) care intr-adevar este cam mult...parerea mea (de asistont medical  )   Smile
si sa nu fiu chiar  off topic, noi nu reusim performanta asta de zeci de cesti pe saptamana....la Poemia....caci i se va opri inima si ii va crapa boilerul de necaz  
Bezzera Unica |  La Pavoni | Ceado E5P | Kinu M38 | Gene Cafe 
 
Reply
#25
(13-12-2014, 18:24)orhapetru Wrote: daca esti pasionat poti sa deschizi un astfel de topic, am putea sa vorbim multe despre efectul  ( benefic ) al cafelei asupra noastra, problema e sa nu facem excese. Cafea are in compozitie o mutime de compusi chimici  cu efecte benefice cum sunt antioxidantii,  dar si cu efecte antidiabetice sau cu efecte de protectie ( asupra ficatului , in ciroze hepatice, asupra creierului in demente de tip Alzheimer, asupra inimii si vaselor , etc ) Acum parerile sunt impartite, s-au facut studii si s-au evidentiat si efecte negative dar cauzate in mare pare  de excesul de cafea ( persoane care consumau 28-30 cesti de cafea pe saptamana ) care intr-adevar este cam mult...parerea mea (de asistont medical  )   Smile
si sa nu fiu chiar  off topic, noi nu reusim performanta asta de zeci de cesti pe saptamana....la Poemia....caci i se va opri inima si ii va crapa boilerul de necaz  
in calitate de masurator de transaminaze ,glicemii,fosfataze si alte alea in mod cotidian,dar marturisitor doar ca umil consummator de cafea si la destul peste 50 de ani ,marturisesc ca 2 espresso pe zi imi fac numai bine,desi am si eu ca tot omul care se respecta un diabet de tip 2(ceea ce nu ma opreste sa il beau cu zahar).Spunea cineva ,calificat cu adevarat ,ca espresso este modul cel mais anatos de a prepara cafeaua.Inclin sa il cred.Slava Domnului,nici tu palpitatii ,nici tu tensiune,nici tu arsuri.Doar o stare de bine,ceea ce nu pot spune atunci cand fortatd e imprejurari o beam altfel preparata.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario,tamper Lelit 58 mm,sita VST 18 grame,pahare test espresso Concept-Art, ,sita blind,latiera 350 ml Concept-Art.
 
Reply
#26
Acest topic exista deja aici
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Brikka|Aero Press|Anfim Lusso|Kinu M47F|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#27
Salutare,
Sunt nou pe forum si intr-ale espresso-ului si pot zice ca am aceleasi probleme cu Saeco Poemia. Nu reusesc sa scot ce trebuie din el. Cred ca exista o problema la curgerea dusului, intrucat aceasta nu e uniforma, desi am desfacut si curatat dusul, cu toate ca nu era nevoie (aparatul fiind destul de nou).
Am incercat si depresurizarea filtrului si nu curge decat o zeama.
Ce se poate face in legatura cu dusul aparatului? se mai poate regla/curata ceva?
Va multumesc,
 
Reply
#28
(03-04-2015, 11:20)vigoss Wrote: Salutare,
Sunt nou pe forum si intr-ale espresso-ului si pot zice ca am aceleasi probleme cu Saeco Poemia. Nu reusesc sa scot ce trebuie din el. Cred ca exista o problema la curgerea dusului, intrucat aceasta nu e uniforma, desi am desfacut si curatat dusul, cu toate ca nu era nevoie (aparatul fiind destul de nou).
Am incercat si depresurizarea filtrului si nu curge decat o zeama.
Ce se poate face in legatura cu dusul aparatului? se mai poate regla/curata ceva?
Va multumesc,

Smile in primul rand welcome.

Cred ca pot fi alte probleme inainte sa ajungi la espressor. Porbabil vei primi un raspuns mai clar daca specifici urmatoarele:
- ce cafea folosesti (cat e de proaspat prajita)
- ce rasnita folosesti (ai incercat diferite tipuri de granularitate?!)
- espressorul e bine incalzit inainte de extractie?
- poti pune un filmulet cu o extractie?
Expobar Leva HX (rotary pump), MK Vario, Hario scale, Aeropress
 
Reply
#29
Cafeaua o cumpar de la un magazin de ceai/cafea (nu stiu daca am voie sa ii spun numele aici) si este rasnita pe loc acolo. Rasnita lor e Eureka si le cer sa o rasneasca pentru espressor. Vanzatoarea mi-a spus ca este prajita recent, dar n-a stiut sa-mi zica exact cand Sad
Espressorul este bine incalzit si dilema mea provine mai mult din faptul ca daca las portafiltrul presurizat rezultatul e mult mai bun, contrar multor pareri si filmulete prezentate aici sau pe youtube.
Din pacate nu am rasnita. Sper sa imi iau cat mai curand si initial voiam ceva manual din motive financiare, dar inteleg ca e foarte greu sa o potrivesti, intrucat treptele sunt relativ maricele.
Dupa depresurizare am incercat sa cantaresc fix 7g de cafea cu un cantar de bucatarie, dupa care am tampat cu pseudotamperul din dotarea espressorului pe un cantar astfel incat sa ajung la 20kgf, dar in urma extractiei n-am obtinut decat o zeama spalacita Sad
Am pus prea putina cafea?
Nu vreau sa ma intelegeti gresit. Nu emit mari pretentii pentru echipamentul din dotare pentru ca sunt constient ca nu e realizabil, dar as vrea sa obtin macar o usoara imbunatatire si nu prea gasesc reteta.
Va multumesc!
 
Reply
#30
Pai deja dupa prima fraza ai plecat gresit.

Nu conteaza ce rasnita au. Esential este sa ai tu rasnita, altfel nu ai ABSOLUT nicio sansa sa bei ceva decent. Iar cu prospetimea cafelei nu e de joaca si daca vrei ceva calitativ in ceasca nu merge cu "prajita recent". Poti da denumiri, forumul e liber...

Asa ca ia o cafea prajita de cateva zile, ia o rasnita si poi revino cu imresii. ALtfel e o joaca..
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)